Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-30@03:23:54 GMT

نشانه های عفونت گوش میانی

تاریخ انتشار: ۱۰ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۴۱۰۳۷۲

نشانه های عفونت گوش میانی

قرار گرفتن در معرض دود سیگار سبب جمع شدن آب در گوش میانی و عفونت گوش می‌شود و شنوایی کودکان را تحت تاثیر قرار می‌دهد. ناطقان:  این دستگاه نوعی پلاسما تولید می‌کند که متشکل از ذرات باردار واکنش پذیر است و قابلیت غیرفعال کردن انواع مختلفی از پاتوژن‌ها را دارد.


محققان دانشگاه ایلینوی آمریکا این فناوری را روی موش‌ها آزمایش کردند و توانستند باکتری‌های مستقر در پشت پرده گوش را ظرف ۱۵ دقیقه غیرفعال کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در بررسی‌های انجام گرفته مشخص شد این ابزار به بافت پرده گوش و اطراف آن هیچ آسیبی وارد نمی‌کند.

معمولا برای درمان عفونت گوش میانی از آنتی بیوتیک‌ها یا جراحی استفاده می‌شود، اما اکنون محققان برای اولین بار برای درمان این عارضه از فناوری پلاسما بهره می‌گیرند.

سه نوع اصلی عفونت گوش وجود دارد؛ عفونت حاد گوش میانی (اوتیت مدیا)، اوتیت مدیا با افیوژن و التهاب گوش خارجی که بیشتر در شناگران دیده می‌شود. عفونت گوش در همه افراد به ویژه  در کودکان بسیار شایع است و با توجه به گزارش موسسه ملی بهداشت آمریکا،  معمولا از هر چهار کودک سه تن به این عارضه مبتلا می‌شوند.

مطالعات محققان دانشگاه فیلادلفیا نشان می‌دهد که چند عامل می‌تواند خطر عفونت گوش را افزایش دهد. این عوامل عبارتند از:

-سن

کودکان کمتر از سه سال بیشتر در معرض عفونت گوش قرار دارند.

-سابقه خانوادگی

 احتمال ابتلای کودکانی که والدینشان به عفونت گوش مبتلا بوده اند بیشتر است.

-آلرژی و سرماخوردگی

گرفتگی مکرر بینی می‌تواند به عفونت گوش منجر شود.

-نقص هنگام تولد یا شرایط پزشکی خاص

 نقص سیستم ایمنی و وجود ناهنجاری‌های سر و صورت یکی از مهمترین دلایل عفونت گوش است.

- استفاده زیاد از شیشه شیر یا پستانک

-کودکانی که از سن پایین به مهدکودک سپرده می شوند.

-کودکانی که والدینشان در منزل یا ماشین سیگار می کشند

قرار گرفتن در معرض دود سیگار سبب جمع شدن آب در گوش میانی و عفونت گوش می‌شود و شنوایی کودکان را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

علایم و نشانه ها

گوش درد، تب، کاهش شنوایی، سردرد و احساس پربودن مجاری گوش، از مهمترین علایم هر سه نوع عفونت محسوب می‌شوند. این علایم در نوزادان و کودکان معمولا با اختلال خواب، کاهش اشتها، گریه‌های مکرر و بی‌حوصلگی کودک همراه است. در صورتی که پرده گوش آسیب دیده باشد، احتمال خروج خون یا مایع مخاطی از مجرای گوش وجود دارد.

 تشخیص

با مشاهده علایم بیماری باید به پزشک مراجعه شود. متخصص گوش و حلق و بینی به کمک یک دستگاه کوچک به نام اتوسکوپ و بررسی حلق و بینی، به راحتی می‌تواند نوع عفونت و میزان آن را تشخیص دهد. در موارد پیشرفته، از از آزمون‌های شدت صدا و فشار هوا برای سنجش انعطاف پذیری پرده گوش استفاده می‌شود.

 درمان

معمولا برای درمان از آنتی بیوتیک استفاده می‌شود، البته اگر عفونت گوش دلیل ویروسی داشته باشد، آنتی بیوتیک موثر نیست. آموکسی سیلین رایج ترین نوع آنتی بیوتیک تجویز شده در کودکان است و استاندارد دوره تجویز آن حدود ۱۰ روز است. برای کاهش درد و تب از مسکن هایی مانند استامینوفن و ایبوپروفن استفاده می‌شود. تعبیه یک لوله در مجاری شنوایی برای خروج آب جمع شده پشت پرده گوش در بیمارانی که به طور مکرر به این عارضه مبتلا می شوند، توصیه می‌شود.

پیشگیری

واکسیناسیون منظم، اجتناب از محیط‌هایی که دود سیگار وجود دارد، شستن مراقب دست‌ها در فصل سرما و استراحت و تغذیه مناسب، مهمترین روش های جلوگیری از عفونت گوش هستند.

شیر مادر سبب افزایش آنتی بادی بدن نوزاد می‌شود و احتمال عفونت گوش را کاهش می دهد. به علاوه استفاده از شیشه شیر به دلیل ایجاد فشار منفی داخل بطری، به پرده گوش آسیب می‌رساند. استفاده از گوشی هنگام شنا و خارج کردن آب جمع شده توسط یک دستمال ضد عفونی پس از استحمام در کاهش بروز این عارضه موثر است. یکی دیگر از دلایل ابتلا به عفونت گوش، استفاده از گوش پاک کن است.

فروبردن اشیای نوک تیز و کثیف در داخل مجاری شنوایی نیز احتمال این عارضه را چندین برابر افزایش می دهد.

بهتر است به محض مشاهده اولین علایم بیماری به پزشک مراجعه شود، زیرا درمان درمراحل اولیه به مراتب ساده تر است.

منبع: ایرنا
برچسب ها: نشانه ، ناطقان ، عفونت ، گوش میانی ، شنوایی

منبع: ناطقان

کلیدواژه: نشانه ناطقان عفونت گوش میانی شنوایی استفاده می شود عفونت گوش آنتی بیوتیک گوش میانی پرده گوش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۱۰۳۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی،  معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در مراسم  آغاز ادغام تزریق واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان که در پایگاه ضمیمه مرکز خدمات جامع سلامت نجفی گل شهرستان بیرجند برگزار شد  با اشاره به اهمیت تزریق واکسن پنوموکوک در پیشگیری از عفونت‌های ناشی از باکتری پنوموکوک مثل عفونت مغز و ریه گفت: در استان خراسان جنوبی همزمان با استان‌های خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان، خوزستان، ایلام و بوشهر، در کلیه مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاه‌های بهداشتی و خانه‌های بهداشت سراسر استان تزریق واکسن آغاز شد.

شایسته با بیان اینکه این واکسن از سن دو ماهگی و در سه نوبت دوماهگی، ۴ ماهگی و یک سالگی به کودکان استان تزریق خواهد شد.، افزود: بخش اول واکسن از وزارت بهداشت تحویل و در مراکز بهداشت سراسر استان توزیع شده است.
وی با بیان اینکه هر سال حدود ۴۰۰۰۰۰ کودک زیر ۵ سال در دنیا به علت ابتلا به بیماری پنوموکوک جان خود را از دست می‌دهند، گفت:  کودکانی که به انواع شدید بیماری مبتلا می‌شوند و زنده می‌مانند، اغلب مبتلا به عوارض فلج دائمی، ناشنوایی یا آسیب‌های مغزی می‌شوند و استرپتوکوک پنومونیه (پنوموکوک) سبب سینوزیت، مننژیت، اوتیت مدیا، پنومونی، عفونت خون و سایر بیماری‌ها می‌شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند افزود: با واکسیناسیون کودکان از میزان بروز این عفونت‌ها در سنین بالاتر (سالمندان، بیماران قلبی ریوی مزمن، نقائص سیستم ایمنی) به علت کاهش مواجه شدن با بیماری کاسته خواهد شد همچنین واکسیناسیون با کاستن از بار بیماری سبب کاهش مصرف آنتی بیوتیک‌های وسیع  در مراکز درمانی کشور شده و از گسترش مقاومت دارویی در کشور نیز جلوگیری می‌کند.

دیگر خبرها

  • انجام واکسیناسیون پنوموکوک کودکان در استان سیستان و بلوچستان
  • ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی
  • چطور هم وزن کم کنیم و هم از افتادگی پوست جلوگیری کنیم؟
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • پرسپولیس و پارادوکس مدافعان میانی؛ ستاره‌های منجی یا پاشنه آشیل؟
  • با عوارض ناشی از گازگرفتگی حیوانات چه باید کرد؟
  • وزارت بهداشت و درمان در اصلاح فرهنگ فرزندآوری یاری‌رسان‌ باشد
  • این سبزی ضد سرطانی متخصص تسکین عفونت های تنفسی
  • با عفونت دستگاه ادراری بیشتر آشنا شوید
  • دلیل لرز و بدن درد بدون تب چیست؟