Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش «نماینده» ابراهیم عزیزی در وبینار حقوق بشر آمریکایی ضمن محکوم کردن رفتار دوگانه حاکمان این کشور گفت:طی سالیان اخیرا شاهد بوده ایم که چگونه مدعیان دروغین دفاع از حقوق بشر با رفتارهای دوگانه و گزینشی، کشورهای دیگر را تحت فشار قرار می‌دهند. آمریکا یکی از این پرچمداران خودخوانده حقوق بشر است. کشوری که دولتمردانش همواره دَم از آزادی، حقوق بشر و دموکراسی می‌زنند اما در عمل به صورت مستقیم و غیرمستقیم و با دخالت در امور دیگر کشورها ، با شکنجه و کشتار غیرنظامیان -از جمله کودکان- حمایت و پناه دادن به گروه‌های تروریستی و فروش سلاح بویژه به دولتهای کودک کش به طور گسترده حقوق بشر را نقض می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود:دولت استرالیا نیز با پیروی از حقوق بشر آمریکایی، علی‌رغم ابراز نگرانی جهانی در مورد ارتکاب جنایات جنگی توسط ائتلاف تحت رهبری عربستان سعودی در یمن، همچنان به فروش تجهیزات نظامی به عربستان سعودی و امارات متحده عربی ادامه می‌دهد.

عضو کمیسیون امنیت تصریح کرد:یکی دیگر از اقدامات ضدحقوق بشری تحت حمایت آمریکا در این کشور، انتقال سرباز به افغانستان جهت همراهی با ارتش آمریکا در به اصطلاح جنگ علیه تروریسم است. از همان زمان اتهاماتی سنگین علیه سربازان واحدهای ویژه استرالیا در ارتباط با جنایات جنگی در افغانستان مطرح شد. اخیراً چندین گزارش تحقیقاتی از ارتکاب به جنایات جنگی توسط سربازان استرالیایی در افغانستان در دسترس عموم قرار گرفت. در این گزارش اذعان شده است که ۳۹ غیرنظامی در افغانستان طی ۱۱ سال مأموریت توسط نیروهای ویژه استرالیا کشته شده اند. این بدرفتاری و جنایت آنقدر تلخ و دردناک بود که حتی برخی نهادهای به اصطلاح مدافع حقوق بشر غربی را نیز به واکنش واداشت.

نماینده شیراز ادامه داد:یکی دیگر از نمونه‌های تلخ نقض سیستماتیک حقوق بشر توسط در این کشور، نقض حقوق بنیادین بومیان و پناهندگان است. تاریخ ۲۰۰ ساله این کشور مملو از نمونه‌های بسیار تلخی از تضییع حقوق بومیان و تسلط نگرش برتری نژاد سفید در ذهن مقامات این کشور است. فقط بعنوان یک نمونه از وجود تبعیض عمیق در استرالیا به گزارش اداره آمار استرالیا در خصوص تعداد و ترکیب زندانیان اشاره می‌کنم. این آمار نشان می‌دهد که مردم بومی ۲۹٪ از جمعیت زندان ها را تشکیل می دهند این درحالی است که فقط ۵٪ از کل جمعیت آن را تشکیل می دهند. علی‌رغم اینکه استرالیا در ردیف کشورهای توسعه یافته قرار می‌گیرد اما این کشور هنوز فاقد سیستم قانونگذاری منسجم در زمینه حقوق بومیان و پناهندگان است.

وی با انتقاد از رفتار ها با پناهجویان گفت:استرالیا در قریب به یک دهه اخیر همواره به دلیل اعمال روش‌های غیرانسانی در نگهداری پناه‌جویان و مهاجران غیرقانونی در محیط‌های نامناسب با فشار نهادهای حقوق بشری سازمان ملل، دیگر سازمان‌ها و انجمن‌های مدافع حقوق بشر و حتی برخی سازمان‌ها و گروه‌های مخالف داخلی و پارلمان این کشور مواجه است.

 وی تاکید کرد: نتیجه پیروی از حقوق بشر آمریکایی، بدانجا ختم شده است که این کشور خود میزبان گروه‌های تروریستی نظیر گروهک تروریستی الاحوازیه، که دستشان به خون مردم بی گناه کشورمان آلوده است، شده است.  اعضای این گروهک تروریستی با آگاهی و مجوز دولت استرالیا به صورت آزادانه در آن کشور رفت و آمد و فعالیت می‌کنند. تریبون دادن به این گروه ها جهت انجام  فعالیت‌های مخرب تبلیغاتی و اقدامات تروریستی، نه‌تنها نقض فاحش حقوق بشر بلکه نقض حقوق بین‌الملل و تمامی تعهدات بین‌المللی دولت استرالیا نیز هست. اما از آنجایی که حقوق بشر نه یک مفهوم والا بلکه تنها ابزاری در دست دولتمردان آن کشور است، لذا به راحتی چشم خود را بر روی این واقعیت می‌بندند.

منبع: نماینده

کلیدواژه: آمریکا ابراهیم عزیزی حقوق بشر عضو کمیسیون امنیت ملی حقوق بشر گروه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت namayande.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «نماینده» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۱۰۴۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غریب آبادی: وضعیت حقوق بشر به صورت مکتوب منتشر می‌شود

به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز، مراسم رونمایی از کتاب نقض حقوق بشر در کانادا و سوئد روز سه‎شنبه، ۱۱ اردیبهشت، با حضور کاظم غریب آبادی معاون امور بین‌الملل قوه قضاییه و دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران و جمعی از کارشناسان حقوقی و فرهنگی و همچنین اساتید دانشگاه برگزار شد.

بیشتر بخوانید: غریب‌آبادی: آمریکا صلاحیت ورود به عرصه حقوق بشر را ندارد

در این مراسم از دو جلد کتاب با عنوان «نگرانی‌های حقوق بشری در دو کشور کانادا و سوئد طی دو دهه گذشته از منظر نهادهای بین‌المللی حقوق بشری» رونمایی شد.

غریب آبادی در این مراسم ضمن اشاره به اینکه بحث حقوق بشر از دو بعد مهم است، گفت: نخست حمایت و ارتقای حقوق بشر در داخل است و دوم از آنجایی که ما آماج اتهامات برخی کشورها قرار داریم، بنابراین وظیفه داریم وضعیت حقوق بشر را در این کشورها رصد کنیم و ببینیم که آیا در این زمینه صادق هستند یا خیر.

دبیرستاد حقوق بشر با بیان اینکه از اکتبر گذشته مشخص شد رویکرد جامعه بین‌المللی نسبت به حقوق بشر آنگونه که برخی کشورها می‌گویند، باید تغییر کند، اظهار کرد: ما برای اولین بار تصمیم گرفتیم وضعیت حقوق بشر را در داخل ایران به صورت مکتوب منتشر کنیم؛ همچنین یکی از کارهایی که در ستاد حقوق بشر انجام می‎شود، پایش حقوق بشر در برخی کشورهاست؛ ستاد حقوق بشر منبع را نه رسانه‌ها و ژورنالیستی بلکه بر رویکرد سازوکارهای بین‎المللی قرار داده است اما این به معنای درست بودن هرچه آن‌ها می‌گویند، نیست.

وی همچنین به بررسی گزارش گزارش‎گران سازمان ملل در مورد وضعیت حقوق بشر در کشورها طی دو دهه اشاره کرد و گفت: این گزارش‎گران سفرهایی به کشورها دارند و گزارش‎ها و توصیه‎نامه‌هایی منتشر می‌کنند که این‌ها در ستاد حقوق بشر بررسی شده‎اند.

غریب آبادی، ادامه داد: در مرحله نخست بررسی وضعیت کشورهای آمریکا، انگلیس، فرانسه، ایسلند، کانادا، آلمان، سوئد در دستور کار قرار گرفتند؛ مبنای کتب بر زبان فارسی نبود و کتاب‎های مذکور به زبان انگلیسی هم منتشر شدند.

دبیر ستاد حقوق بشر با بیان اینکه دلیل انتخاب این هفت کشور این است که در وهله نخست این کشورها در زمینه حقوق بشر مدعی هستند و ثانیا این کشورها علیه ایران اقدامات و اتهاماتی وارد می‌کنند، عنوان کرد: رویکرد ما تدافعی نیست؛ به‎زودی و ظرف یک ماه آینده رویکرد تهاجمی در حوزه حقوق بشر را نهایی می‌کنیم که بعد پاسخگویی، رفع ابهام و تعامل هم دربردارد؛ تصمیم بر این است که در این رابطه سندی تهیه شود که پیش‌نویس آن آماده شده است.

وی در بخشی دیگر با اشاره به اینکه کانادا کشوری است که گرفتار نقض گسترده حقوق بشر است و حقوق بومیان در این کشور نقض می‌شود، اضافه کرد: کانادا هم در داخل و هم در ارتباط با کشورهای دیگر حقوق بشر را نقض می‌کند؛ این کشور هر سال در نشست مجمع عمومی سازمان ملل علیه ایران قطعنامه صادر می‌کند.

غریب آبادی، اضافه کرد: سوئد نیز به همین شکل است؛ اکنون حمید نوری چهار سال است که در این کشور بازداشت است و همه حقوق وی نقض شده است؛ حمید نوری تبعه ایران است و وظیفه ما است که تمام تلاش‌ها را درباره این شهروند ایرانی انجام دهیم؛ ان‎شاالله که بتوانیم حمید نوری را به دامان خانواده بازگردانیم.

معاون امور بین‎الملل قوه قضاییه در بخشی دیگر با تاکید بر اینکه حقوق بشر یک موضوع سیاسی شده است، عنوان کرد: نهادهای حقوق بشری درباره فلسطین چه کردند، درباره دانشگاه‌های آمریکا نهادهای حقوق بشری هنوز یک بیانیه هم صادر نکردند؛ شورای حقوق بشر درباره آمریکا سکوت کرده، اما در ایران چه اتفاقی افتاده که این نهاد چندین بیانیه صادر می‌کند، اما کمیساریای عالی درباره آمریکا سکوت کرده است.

دبیر ستاد حقوق بشر، تصریح کرد: سیاست‎زدگی در حقوق بشر تنها درباره کشورها روی نداده و نهادهای بین‌المللی هم دچار این سیاست‌زدگی شدند.

غریب آبادی در بخشی دیگر با اشاره به اینکه درباره بحث تحریم اقدامات زیادی انجام شده و ادبیات‎سازی گسترده‌ای درباره تحریم‌های یک‎جانبه صورت گرفته است، گفت: پرونده‎های زیادی در شعبه پنجاه‌وپنجم دادگستری تهران درباره تحریم‌ها باز شده است؛ همچنین پرونده‌هایی برمبنای طرح شکایت از سوی شاکی خصوصی از جمله بیماران پروانه‌ای تشکیل شده است.

دبیرستاد حقوق بشر، اظهار کرد: موارد نقض را باید با استفاده از ابزارهای خود پیگیری کرده و باید به دنبال اجرای حکم‌های صادرشده برویم، تاکید کرد: این موضوع پیگیری شده و آرای محاکم ما باید اجرا شود؛ در این رابطه کشتی که محموله نفتی آمریکا را داشت توقیف شد و براساس حکم دادگاه درباره بیماران پروانه‌ای باید صرف شود که اقدام خوبی است.

غریب آبادی در بخشی دیگر با بیان اینکه یکی از مطالباتی که مقام معظم رهبری همواره تاکید داشتند دفاع از حقوق مستضعفان است، افزود: در حوزه دفاع از حقوق مردم غزه اقدامات زیادی انجام شده است.

دبیر ستاد حقوق بشر همچنین نقش سازمان‌های مردم‌نهاد و رسانه‌ها را در زمینه پایش و رصد حقوق بشری بسیار مهم خواند و گفت: در این موضوع نیز از اقدامات پژوهشگران و دانشگاه‌ها استقبال می‎شود.

در پایان این مراسم با حضور دبیر ستاد حقوق بشر و مدعوین، از کتاب نگرانی‌های حقوق بشری در دو کشور کانادا و سوئد طی دو دهه گذشته از منظر نهادهای بین‌المللی حقوق بشری رونمایی شد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229029 برچسب‌ها حقوق بشر

دیگر خبرها

  • بحران کودک‌همسری در آمریکا
  • غریب آبادی: وضعیت حقوق بشر به صورت مکتوب منتشر می‌شود
  • شناسایی ۱۲هزار صفحه فروش سلاح در فضای مجازی
  • چرا کارتر با تشکیل کشور فلسطین مخالف بود؟!
  • بیگانگان به دنبال فروش سلاح در خلیج فارس هستند
  • طالبان خطاب به روسیه: حکومت افغانستان فراگیر است | دخالت در امور داخلی خود را نمی پذیریم
  • طالبان: دخالت در امور داخلی خود را نمی پذیریم
  • به‌نشر با دست پر به نمایشگاه کتاب تهران می‌ رود / ارائه ۶۰۰ اثر پر فروش و جدید در نمایشگاه کتاب
  • برخورد پلیس با عوامل خرید و فروش سلاح گرم و اراذل و اوباش در فضای مجازی و دستگیری ۳۰۰۰ نفر
  • ما به انگلیس یا هر کشور دیگری درباره دخالت نظامی هشدار می‌دهیم