Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-28@16:03:57 GMT

درخواست یک اصلاح طلب از سیدمحمد خاتمی

تاریخ انتشار: ۱۱ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۴۱۳۱۵۵

درخواست یک اصلاح طلب از سیدمحمد خاتمی

«علی صوفی»، چهره سیاسی اصلاح طلب، در رابطه با تشکیل پارلمان اصلاحات و طرح آن از سوی برخی اصلاح طلبان گفت: در حال حاضر با تشکیل جبهه اصلاحات، شورای هماهنگی اصلاحات وجود خارجی ندارد و چنین بحثی در جبهه اصلاحات قابل طرح و پیگیری نیست. شورای هماهنگی همه از احزاب اصلاح طلب بودند و این مساله آنجا مطرح شد ولی به دلیل چالش ها پیش نرفت و به نتیجه نرسید و بحث ابتر ماند و در حال حاضر این بحث دیگر، موضوعیتی ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


او تاکید کرد: با ساختار فعلی که جبهه اصلاحات است و با نبود شورای هماهنگی امروز نمی توان آن مصوبه شورای هماهنگی را پیش گرفت.

صوفی با اشاره به تهیه  مانیفستی برای اصلاح طلبان خاطرنشان کرد: در اوایل سال ۹۹ به ویژه بعد از تعطیل شدن شورای عالی سیاست گذاری بحث مطرح و به عنوان دستور کار جبهه اصلاحات قرار گرفت و از شخصیت های اصلاح طلب و صاحبنظران دعوت شد و در جلسات مختلفی نقطه نظرات مختلف را در ارتباط با تهیه مانیفستی برای اصلاح طلبان بکار گرفتند ولی آن هم به نتیجه ای نرسید و نهایتا به تشکیل جبهه اصلاحات منجر شد  و چیزی رسمی تهیه نشد.

او در همین رابطه ادامه داد: با توجه به عملکرد جبهه ای اصلاح طلبان از سال ۹۴ تا الان که این حرکت به نوعی در سال ۹۲ هم وجود داشت ولی تحت عنوان شورای عالی سیاست گذاری از سال ۹۴ حرکت جبهه ای اصلاح طلبان برای انسجام بخشی و اجماع سازی شکل گرفت و در سه دوره انتخاباتی در ۹۴ و ۹۶ و ۹۸ شورای سیاست گذاری اول و دوم و سوم شکل گرفت و در این دوره نیز، جبهه اصلاحات بود اما خروجی رضایت بخش نبود. به دلیل تعارض منافع و لیست هایی که بسته می شد حرکت مطلوب ارزیابی نشد اما اصلاح طلبان از سال ۹۲ تا ۹۶ مردم را داشتند و هر بار موج انتخاباتی به راه می افتاد و انتخابات دو قطبی می شد نتیجه به نفع اصلاح طلبان بود اما در سال ۹۸ مردم از صندوق های رای جدا شدند یعنی به نوعی می توان گفت مردم از اصلاح طلبان جدا شدند و اصلاح طلبان دیگر صندوق رای را، از دست دادند.

صوفی با تاکید بر لزوم تهیه مانیفست و بازنگری جریانی در اصلاحات اذعان کرد: امروز شرایط اقتضا می کند عملکرد چهار دوره ای اصلاح طلبان بازنگری شود چون اختلاف نظر بالا کشیده و برخی از سران اصلاحات ادامه این حرکت را مفید نمی دانند برخی مثل آقای علوی تبار فورا استعفا دادند برخی از اعضا دیگر در جلسات شرکت نمی‌کنند و برخی پیشنهاد انحلال جبهه اصلاحات را، مطرح می کنند.

او افزود: اصلاح طلبان که قدرت و صندوق رای و مردم را از دست دادند باید فعلا کار جبهه ای را تعطیل کنند و کار حزبی کنند. بین کارگزاران و حزب اتحاد ملت دو رویکرد جامعه محور در سال گذشته مطرح شد و این چالشی بین این دو حزب بود.

این چهره سیاسی اصلاح طلب ادامه داد: اصلاح طلبی که خواستگاهش جناح چپ بود دو ویژگی داشت یکی این که طرفدار جمهوریت نظام بودند و با تهدیدهایی که بر علیه جمهوریت نظام بود مخالفت می کردند. انسجام و تشکلی که تحت عنوان نظام چپ وجود داشت در مقابل جریانی بود که قائل به حکومت اسلامی بود نه جمهوری اسلامی بنابراین به لحاظ سیاسی جناح چپ و بعد اصلاح طلبان ماموریت اول خود را دفاع از جمهوریت نظام به عنوان دستاورد اول انقلاب می دانستند و سعی می کردند با حضور در انتخابات و تقویت نهادهای انقلابی این جمهوریت را تقویت کنند و نقش حاکمیت مردم بر سرنوشت خود را در جامعه پر رنگ کنند. در شرایط فعلی اصلاحات چاره ای جز برگشتن به رویکرد مهم عدالت اجتماعی ندارند که در طی چهار سال آینده این می تواند زیر بنای حرکت اصلاح طلبی باشد.

صوفی در پایان گفت: من فکر می کنم همانطور که آقای خاتمی در بیانیه بعد از انتخابات مطرح کردند همین دو رویکرد را مدنظر قرار دادند. آقای خاتمی باید در چهار سال آینده حول این دو محور، انسجامی بین اصلاح طلبان ایجاد کنند و در تدوین مانیفست پیشقدم شوند. 

2727

کد خبر 1531225

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: سید محمد خاتمی اصلاح طلبان اصلاح طلبان شورای هماهنگی جبهه اصلاحات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۱۳۱۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مخالفت مجلس با کلیات طرح افزایش تعداد نمایندگان

نمایندگان مجلس با کلیات طرح دو شوری اصلاح جداول حوزه‌های انتخابیه مجلس شورای اسلامی و افزایش تعداد نمایندگان مخالفت کردند. - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، نمایندگان مجلس در نشست علنی امروز (یکشنبه، 9 اردیبهشت ماه) مجلس شورای اسلامی با کلیات طرح دو شوری اصلاح جداول حوزه‌های انتخابیه مجلس شورای اسلامی و افزایش تعداد نمایندگان با 94 رأی موافق، 120 رأی مخالف و 5 رأی ممتنع از مجموع 234 نفر از نمایندگان حاضر در صحن مخالفت کردند.

بررسی جداول لایحه بودجه 1403 در مجلس دو شیفته شد

در این نشست، ولی الله بیاتی سخنگوی امور داخلی کشور و شوراها در تشریح طرح کمیسیون شوراها برای افزایش نمایندگان، اظهار داشت: گزارش کمیسیون امور داخلی در خصوص طرح اصلاح جدول حوزه‌های انتخابیه مجلس شورای اسلامی و تعداد نمایندگان آنها و طرح اصلاح قانون تعیین محدوده حوزه انتخاباتی مجلس و اصلاحات و الحاقات بعدی آن و همچنین طرح اصلاح جدول حوزه‌های انتخابیه مجلس شورای اسلامی و تعداد نمایندگان و نیز طرح اصلاح محدوده حوزه انتخاباتی مجلس شورای اسلامی همگی مصوب سال 1396 و اصلاحات بعدی آن ها و همچنین طرح اصلاح حوزه‌های انتخابیه دارای 5 شهرستان به کمیسیون امور داخلی کشور ارجاع و بر اساس ماده 143 آئین نامه داخلی به دلیل اشتراکات موضوع با یکدیگر ادغام شد و با حضور کارشناسان مرکز پژوهش ها مورد بررسی قرار گرفت.

وی افزود: این مصوبه در جلسه یکم خرداد 1402 با اصلاحاتی به تصویب رسید و از آن جایی که پیش نیاز برگزاری انتخابات تقسیم سرزمین به حوزه‌های انتخاباتی است و از آن جایی که این تقسیمات برای نمایندگان و شهروندان پیامدهای مهمی دارد لازم است مورد توجه قرار گیرد و رایج‌ترین معیار برای اصلاح حوزه‌های انتخابیه و تعداد نمایندگان برابری نسبی جمعیت است و طبق اصل 64 قانون اساسی تعداد نمایندگان مجلس 270 نفر است و پس از همه پرسی سال 68 و پس از هر 10 سال با در نظر گرفتن عوامل انسانی، سیاسی، جغرافیایی و موضوعات مرتبط با آن حداکثر 20 نماینده می تواند اضافه شود اما از زمان تصویب قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی در سال 1358 تنها یک بازنگری و افزایش تعداد نماینده در سال 78 صورت گرفت.

نماینده مردم تفرش و آشتیان در مجلس خاطرنشان کرد: تعداد نمایندگان در محدوده حوزه‌های انتخابیه سالها است ثابت مانده و به نابرابری منجر شده و لزوم اصلاح جداول حوزه‌های انتخابیه ضروری است و در دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی 5 طرح ذیل یک طرح با عنوان اصلاح جدول حوزه انتخابیه مجلس شورای اسلامی و تعداد نمایندگان آن ها با هدف اصلاح جدول حوزه های انتخابیه و تعداد نمایندگان اعلام وصول شد و به استناد آئین نامه داخلی ادغام شد و با همکاری کارشناسان مختلف، دستگاه های اجرایی و نظارتی از اردیبهشت 1400 بر اساس معیارهای جمعیتی، پراکندگی جغرافیایی، محدودیت و توسعه یافتگی و مسائل امنیتی و سیاسی مورد بازنگری و اصلاح قرار گرفت که در مجموع با این طرح 40 نماینده به 23 استان کشور اختصاص یافت و 20 نماینده متعلق به حوزه های جدید است و 20 حوزه انتخابیه فعلی نیز با افزایش نمایندگان مواجه می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مخالفت مجلس با کلیات طرح افزایش تعداد نمایندگان
  • جبهه پایداری به دنبال تصاحب هیات رئیسه مجلس است
  • تشکیل کانون‌ نقد و کانون‌های شورش!
  • خاتمی: به زور کسی را به بهشت نمی‌بریم/ انگ زدن به یکدیگر مشکل بی‌حجابی را حل نمی‌کند/ عملیات تنبیهی وعدۀ صادق یک کار الهی بود
  • آیت الله خاتمی: در مساله عفاف و حجاب دوقطبی ساخته نشود
  • خطیب نماز جمعه تهران: به زور کسی را به بهشت نخواهیم برد
  • امام جمعه تهران: مذاکره موشکی نکردیم، نمی‌کنیم و نخواهیم کرد /وقتی می‌گوییم می‌زنیم محکم می‌زنیم /در مساله عفاف و حجاب دوقطبی شکل ندهید
  • به زور کسی را به بهشت نخواهیم برد اما در برابر این ناهنجاری ایستاده‌ایم
  • بازی با ایران بازی با دم‌ شیر است/به‌زور کسی را بهشت نخواهیم برد اما مقابل ناهنجاری ایستاده‌ایم
  • تسلیت سید محمد خاتمی به سید حسین خمینی در پی درگذشت همسر شهید آیت‌الله سیدمصطفی خمینی