Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، شرکت تعاونی مصرف فرهنگیان مشهد یکی از شرکت‌هایی است که سال‌هاست درگیر حواشی است، حواشی که حکایت از تخلفات میلیاردی اعضای هیئت مدیره آن دارد.

بیش از یک دهه است که شرکت تعاونی مصرف فرهنگیان مشهد با دارا بودن حدود ۴۰ هزار عضو درگیر حواشی شده است، حواشی که متاسفانه به دلیل نبود عزمی از طرف اداره کل آموزش و پرورش  و اداره تعاون استان، همچنان باقی است و سهامداران را از رسیدن به حق‌شان ناامید کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حیف و میل شدن اموال، مشخص نبودن صورت‌های مالی، شفاف نبودن میزان سهام و سود سهامداران و عدم برگزاری مجمع؛ بخشی از تخلفات و حواشی این شرکت است که دادِ فرهنگیان را درآورده است.

نه آموزش‌وپرورش نظارت داشت و نه اداره تعاون

یکی از سهامداران شرکت تعاونی مصرف فرهنگیان مشهد در گفت‌وگو با خبرنگار فارس ضمن بیان این نکته که از سال ۷۴ سهامدار شرکت هستم، ابراز کرد: پس از اینکه عضویت اول خود را دادم، شرکت تعاونی مصرف در سال ۸۲ اعلام کرد که سهامداران باید میزان سرمایه خود را به‌روزرسانی کنند و همان موقع حدود ۲۰۰ هزار تومان سرمایه‌گذاری کردم.

وی با بیان این نکته که میزان سهام من از۱۷۰ سهم به ۸۳۰ سهم رسید، ادامه داد: به یکباره محل شرکت تعاونی که آن دوره در بلوار مدرس قرار داشت تغییر کرد و در آن دوره محل را حدود سه میلیارد تومان فروختند و رفته رفته شرکت به خاک سیاه نشست.

این سهامدار ابراز کرد: شرکت با اعتبار فرهنگیان از شرکت‌ها و کارخانجات اجناس متفاوت به صورت اقساط خرید می‌کرد و نکته جالب این بود که شرکت تعاونی مصرف اقساط را ماهانه از ما دریافت می‌کرد؛ اما به کارخانجات پرداخت نمی‌کرد، همچنین حقوق کارکنان شرکت هم پرداخت نمی‌شد.

وی به نبود نظارت بازرسین بر عملکرد شرکت اشاره و خاطرنشان کرد: در آن دوره آقای(س) شرکت تعاونی را به صورت غرفه غرفه ایجاد و رهن می‌داد؛ اما پولی به شرکت تزریق نمی‌شد و برای این رهن معلوم نیست چه اتفاقی رخ می‌داد.

این سهامدار ضمن تاکید بر این نکته که بر این شرکت نه اداره رفاه آموزش‌وپرورش، نه اداره تعاون و نه سازمان بازرسی هیچ نظارتی اعمال نمی‌کرد، به حیف و میل کردن دارایی‌های شرکت اشاره کرد و گفت: پمپ بنزین بلوار دانشجو یکی از این دارایی‌ها بود که طی یک قرارداد عجیب به مدت طولانی اجاره داده شد و برای پول این رهن و اجازه هم مشخص نیست چه اتفاقی رخ داده است.

وی با بیان اینکه برای اموال شرکت تعاونی مصرف فرهنگیان قردادهایی منعقد شده که صلاح فرهنگیان در آن مورد توجه قرار نگرفته است، افزود: همچنین ماشین‌آلات شرکت فروخته شده و پول این خودروها هم مشخص نیست چه شده است.

این سهامدار خاطرنشان کرد: متاسفانه طی چند سال اخیر قشر فرهنگی لگدمال شده و بسیاری پس‌انداز ۳۰ ساله فرهنگیان را به تاراج بردند.

دزدی که باعث افشای تخلفات شد

وی در خصوص نحوه فاش شدن این میزان تخلفات، یادآور شد: اعضای هیئت مدیره شرکت تعاونی پس از مدتی که اموال به تاراج رفت، تمامی اسناد را جمع و آنان را در باغی در بلوار شاهنامه نگهداری کردند که دزد به این باغ دستبرد می‌زند و پس از دستگیر شدن، محل مورد نظر و اسناد آن برملا می‌شود.

این سهامدار با بیان اینکه به اندازه دو خودروی نیسان اسناد و اموال از باغ مربوطه کشف شد، تصریح کرد: شرکت تعاونی مصرف فرهنگیان حدود ۴۰ هزار سهامدار در مشهد دارد و چون نمی‌توان این تعداد را یک جا جمع کرد، اعضای هیئت مدیره اعلام کردند به ازای هر پنج هزار نفر یک نماینده انتخاب کنید و با توجه به اینکه این نمایندگان هم در جلسات شرکت نمی‌کردند اعضای قبلی هیئت مدیره باردیگر ابقا می‌شدند.

وی اضافه کرد: در سال ۹۳-۹۴ بار دیگر تصمیم گرفتیم شرکت را احیا کنیم و قرار شد حدود ۲۰۰ نماینده از شرکت، مجمع را تشکیل و اموال و میزان سهامداران را مشخص کنند؛ اما اعضای فعلی هم دچار تخلف شدند.

این سهامدار شرکت تعاونی مصرف فرهنگیان مشهد ادامه داد: در دوره جدید(م.ا) به عنوان مدیرعامل انتخاب و مدیر عامل سابق(س) را دادگاهی کرد؛ اما اعضای جدید هم دچار اختلاف شدند و(م.ا) استعفا داد و مجوز ایجاد یک شرکت تعاونی دیگر را دریافت کرد و شرکت تعاونی مصرف رها شد!

وی یادآوری کرد: یکی از آسیب‌هایی که با آن مواجه هستیم این است که سهامداران حین انتخابات به کارنامه و تحصیلات مرتبط کاندیداها توجه ندارند و بعضا فردی را به طور مثال به عنوان بازرس برمی‌گزینند که نه سررشته‌ای در زمینه امور مالی دارد و نه تحصیلات مرتبطی.

این سهامدار ابراز کرد: طبقه اول دفترِ شرکت، فروشگاهی وجود داشت که متاسفانه اعضای هیئت مدیره جدید شرکت به جای اینکه آن را اجاره بدهند تا هزینه‌های جاری شرکت تامین شود، آن را ۱۰۰ میلیون تومان رهن دادند و این پول را میان خودشان به عنوان حق‌الجلسه تقسیم کردند!

وی با اشاره به بدهی هشت تا ۱۰ میلیارد تومانی شرکت تعاونی، گفت: یکی از نابه‌سامانی‌های شرکت این است که میزان دقیق سهام سهامداران مشخص نیست.

مدام در حال پاسکاری هستیم

در ادامه یکی دیگر از سهامداران شرکت تعاونی مصرف فرهنگیان مشهد بیان کرد: شرکت تعاونی مصرف از پیش از انقلاب ایجاد و از سال ۷۵ رفته رفته دچار آسیب و مشکل و هر دوره مدیریتی بدتر از دوره قبل اداره می‌شد.

وی یکی از مهم‌ترین آسیب‌های شرکت را مشخص نبودن اموال شرکت دانست و افزود: از زمانی که متوجه انحرافات شرکت شدم مدام از اداره آموزش‌وپرورش به اداره تعاون و از اداره تعاون به دادگستری در حال رفت و آمد هستم و هر کدام مرا به دیگری پاس‌کاری می‌کنند بدون دریافت جواب این پرسش که سهام ما چه شده و چه کسی باید پاسخگوی پس‌اندازه ۳۰ ساله فرهنگیان باشد؟!

این فرهنگی بازنشسته با بیان اینکه یکی از انتقادات ما به برگزار نشدن مجمع است، تصریح کرد: مسؤولان می‌گویند اداره دارایی اجازه برگزاری مجمع را نمی‌دهد در حالی که دارایی جلوی تغییرات ایستادگی می‌کند آن هم به دلیل بدهی شرکت؛ اما با برگزار مجمع مشکلی ندارد.

قراردادهایی ننگین‌تر از عهدنامه ترکمانچای

وی در رابطه با اموال شرکت تعاونی، گفت: در سال ۹۲، پمپ بنزین شرکت را ۱۲ میلیارد تومان رهن دادند که از این میزان، اعضای هیئت مدیره ۶ میلیارد تومان دریافت کردند و مابقی مانده است و همان ۶ میلیارد تومان دریافتی هم مشخص نیست چه شده است.

این سهامدار ادامه داد: همچنین شرکت فروشگاهی در بلوار هفت تیر دارد که گفته شده هیئت مدیره درصدد فروش این شرکت است، همچنین در محدوده دروازه طلایی فروشگاهی داشتیم که جزو اموال شرکت بود که متاسفانه آن را به یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان هم فروختند که بعدها مشخص شد حدود سه میلیارد تومان ارزش داشته است.

وی بیان کرد: انباری در منزل آباد داشتیم که حدود ۲ هزار مترمربع زیربنا داشت و یا فروشگاهی در خیابان عنصری، که این دو را هم فروختند، همچنین شرکت فروشگاهی در خیابان سناباد دارد که رهن ۱۲ ساله داده‌اند آن هم طی قراردادی که از عهدنامه ترکمانچای هم ننگین‌تر است. چرا مجمع برگزار نمی‌شود؟

یکی دیگر از سهامداران شرکت تعاونی مصرف فرهنگیان مشهد سوءمدیریت و عدم آشنایی به بازار را ۲ عامل اصلی به انحراف کشیده شدن شرکت خواند و گفت: پرسش ما این است که چرا مجمع برگزار نمی‌شود؟

وی ابراز کرد: اعضای فعلی هیئت مدیره با حمایت اداره کل آموزش‌وپرورش بر سر کار آمدند، اینکه امروز آموزش‌وپرورش بگوید نظارت بر شرکت بر عهده ما نیست، منطقی نیست.

این سهامدار با بیان این نکته که اعضای هیئت مدیره فعلی با شعار تحول بر سر کار آمدند، ابراز کرد: متاسفانه عدم نظارت آموزش‌وپرورش و اداره کل تعاون، شرکت را به اینجا رساند.  

مقصر اصلی در این پرونده اداره کل تعاون است 

رئیس هیئت مدیره کانون شفافیت و مطالبه حقوق شهروندی در این خصوص با اشاره به این نکته اداره کل تعاون در این خصوص به وظیفه خود عمل نمی‌کند، گفت: مقصر اصلی در این پرونده اداره کل تعاون است و در حقیقت متولی شرکت تعاونی محسوب می‌شود.

رضایی با اشاره به این نکته که طبق قانون اداره کل تعاون حق نظارت استصوابی بر تعاونی‌ها را دارد، بیان کرد: قانون این اختیار را به اداره تعاون داده که می‌تواند اعضای هیئت مدیره را عزل و به دادگاه معرفی و اعضای جدید را معرفی کند؛ اما این اتفاق در مشهد رخ نمی‌دهد.

بحران ۱۰ ساله در شرکت تعاونی مصرف فرهنگیان

وی تاکید کرد: اداره تعاون بر اساس قانون نه آموزش‌های لازم را به اعضا می‌دهد و نه نظارتی بر عملکرد هیئت مدیره دارد به همین دلیل حداقل پنج سال است که مجمع برگزار نشده و صورت‌های مالی تهیه نشده است و حساب‌های شرکت توسط اداره دارایی و تامین اجتماعی چندین سال است که مسدود شده و بیش از ۱۰ سال است که شرکت وارد بحران‌های جدی شده است.

رئیس هیئت مدیره کانون شفافیت و مطالبه حقوق شهروندی ادامه داد: معاملاتی که اعضای هیئت مدیره با طرف قرارداد انجام داده‌اند، بسیار مبهم است و هیئت مدیره کاملا متلاشی است و جلسه‌ای ندارند و بازرسان در این زمینه نه تخصص دارند و نه انگیزه.

رضایی با بیان این موضوع که میزان سهامداران و طرف حساب‌های شرکت مشخص و شفاف نیست، خاطرنشان کرد: حدود سه سال از انقضای تصدی هیئت مدیره می‌گذرد؛ اما از سال ۹۷ اعضای هیئت مدیره نه مجمع و نه انتخاباتی برگزار می‌کنند و نه صورت‌های مالی را ارائه می‌دهند.

وی یادآور شد: اداره آموزش‌وپرورش کمک‌هایی انجام داده؛ اما حداقل کاری که می‌تواند انجام دهد این است که مسئولین تعاون نواحی، انتخابات مرحله اول را برگزار و باتوجه به اینکه تعداد سهامداران زیاد است انتخابات را دو مرحله‌ای کنند و در نهایت نماینده‌هایی که انتخاب می‌کنند مجمع دوم را تشکیل دهند.

رئیس هیئت مدیره کانون شفافیت و مطالبه حقوق شهروندی بیان کرد: تعدادی از سهامداران درخواست کتبی نوشتند و از ما خواستند مشکل‌شان را پیگیری کنیم؛ اما باوجود نامه‌نگاری‌هایی که شده نه اداره کل تعاون و نه آموزش‌وپرورش همکاری نکردند.

رضایی در خصوص اموال شرکت، ابراز کرد: این شرکت فروشگاهی در بلوار هفت تیر۲، زمینی در ابتدای بلوار دانش‌آموز، پمپ بنزین و املاک دیگری داشت که ستاد اجرایی فرمان امام و تعدادی از ورثه محروم«ملک»مدعی شدند و این اموال را تصرف کردند و یا سند گرفتند.

وی ادامه داد: همچنین سهامی در تعاونی‌های کشور دارند که در هاله‌ای از ابهام است و یا سند پمپ بنزین بلوار دانشجو از آنِ فرد دیگری است و شرکت تعاونی مصرف پیش از اینکه اقدام به اخذ سند کند بر روی زمین احداث بنا کرده و یا قبل از اینکه سند فروشگاه هفت تیر را اخذ کنند سه طبقه بنا بر روی آن احداث کرده‌اند که از طرفی یک عده می‌گویند ما از آموزش‌وپرورش نامه داریم و از طرف دیگری ورثه حاج حسین ملک اموال را گرفته‌اند و چون سند اولیه به نامه حاج حسین ملک بود و در نهایت این اموال واگذار شده به فرد دیگری و فرد مربوطه فوت شده و ورثه‌ای در این میان نبوده طبق قانون اموال به ستاد اجرایی فرمان امام رسیده است.

رئیس هیئت مدیره کانون شفافیت و مطالبه حقوق شهروندی تاکید کرد: متاسفانه یک مدیریت قوی وجود نداشته که در این سال‌ها تکلیف این اموال را مشخص کند. 

آموزش‌وپرورش تکلیفی در خصوص شرکت تعاونی مصرف فرهنگیان ندارد!

پیش از این رئیس اداره حقوقی اداره کل آموزش‌وپرورش خراسان رضوی در خصوص مشکلات و حواشی شرکت تعاونی مصرف فرهنگیان به خبرنگار فارس گفته بود: از نظر قوانین این شرکت تابع قانون شرکت‌های تعاونی مصوب ۱۳۵۰ است.

عباس عنوانی افزوده بود: این شرکت‌ها زیرمجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هستند، بنابراین ایجاد، شکل‌گیری، تهیه اساسنامه، نظارت بر این شرکت‌ها و برگزاری مجامع عمومی، انتخابات و انحلال تابع قوانین گفته شده و نظارت هم برعهده وزارت کار است.

وی تاکید کرده بود که آموزش‌وپرورش نه تنها در این خصوص کوتاهی نکرده، بلکه خود در این رابطه مدعی است و در مواردی حق این نهاد زایل شده و در مواردی بارها از باب احقاق حق، اقدام کرده و در جاهایی که احساس کرده در حق اعضای شرکت ظلم شده و یا از املاک آموزش‌وپرورش استفاده شده، اقدام کرده است.

عنوانی بیان کرده بود: تنها کمکی که آموزش‌وپرورش می‌تواند انجام دهد، این است که از نظر امکانات و فضا به صورت امانی به این شرکت‌ها کمک کند که تاکنون املاک بسیاری خوبی در اختیار شرکت گذاشته؛ اما متاسفانه این شرکت‌ نتوانست از این املاک به درستی بهره گیرد، بنابراین آموزش‌وپرورش در این خصوص نه وظیفه‌ای دارد و نه تعهد و تکلیفی.

رئیس اداره حقوقی اداره کل آموزش‌وپرورش خراسان رضوی هم در خصوص مشکلات و حواشی شرکت تعاونی مصرف فرهنگیان، گفته بود: آموزش‌وپرورش در این خصوص نه وظیفه‌ای دارد و نه تعهد و تکلیفی.

این ماجرا را از معاون تعاون اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی پیگیری کردیم.

نبود همکاری از جانب اداره کل آموزش‌وپرورش

عقیل مختاری گفت: بنیان اولیه شرکت تعاونی مصرف فرهنگیان در سال ۹۳-۹۴ با مراجعه تعدادی از فرهنگیان، گذاشته شد و مجمع عمومی آن به صورت دو مرحله‌ای برگزار شد.

وی به تعداد بالای اعضای تعاونی اشاره و ابراز کرد: مجمع عمومی شرکت‌های تعاونی‌ای که بیش از ۵۰۰ نفر عضو دارد و جزو تعاونی‌های حساس است به صورت دو مرحله‌ای برگزار می‌شود.

معاون تعاون اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی ادامه داد: مرحله اول نمایندگان اعضا و در مرحله دوم نمایندگان، مجمع را تشکیل می‌دهند و هیئت مدیره و بازرس انتخاب می‌شود.

وی با بیان اینکه پس از پایان مهلت اعضای هیئت مدیره هیچ انتخاباتی برگزار نشد در خصوص علت این اتفاق، تصریح کرد: باتوجه به اینکه تعداد اعضای شرکت تعاونی بسیار بالاست، لازم است که اداره کل آموزش‌وپرورش پای کار بیاید تا مجمع برگزار شود؛ اما تاکنون این اتفاق رخ نداده و حتی طی جلسه‌ای که سال ۹۸ برگزار کردیم، از آموزش‌وپرورش دعوت کردیم و قرار شد زمان و مکان برگزار انتخابات را اعلام کنند؛ اما همکاری صورت نگرفت.

تازمانی که آموزش‌وپرورش پای کار نیاید، مشکل وجود دارد

مختاری افزود: باتوجه به پیگیری‌هایی که در سال جاری انجام شد، مجدد جلسه‌ای برگزار کردیم که هیئت مدیره تعاونی هم آمدند و قرار بر این شد چارچوب قانونی یک هیئت مدیره انتصابی مورد بررسی قرار گیرد؛ اما نماینده آموزش‌وپرورش شرکت نکرد و تا زمانی که آموزش‌وپرورش پای کار نیاید، این مشکل را خواهیم داشت.

معاون تعاون اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی با تاکید بر اینکه آموزش‌وپرورش باید پای کار بیاید، گفت: باید انتخابات به صورت دو مرحله‌ای برگزار شود و مرحله اول در نواحی پای صندوق رأی باشد و باتوجه به اینکه آموزش‌وپرورش کارتابل‌های اعضا را در اختیار دارد باید فرخوان دهد تا افراد نمایندگان را انتخاب و در نهایت هیئت مدیره انتخاب شود.

وی در خصوص مشکلات شرکت تعاونی مصرف فرهنگیان، ابراز کرد: متاسفانه هیئت مدیره دارایی‌های شرکت را فروخته و نقدینگی ندارد، همچنین بدهی‌های بسیاری دارد که هیئت مدیره جدید باید این مشکلات را برطرف کند.

مختاری گفت: شرکت‌های تعاونی مستقل هستند و ما بر ساختارهای تعاونی نظارت داریم؛ در قانون پیش‌بینی شده که چنانچه از هیئت مدیره قانون تمرد کرد مداخله کنیم؛ قانون پیش‌بینی کرده که وقتی تعاونی مصرف گروه‌های شغلی ایجاد می‌شود دستگاه مربوطه(در این مورد آموزش‌وپرورش) موظف است مکان فعالیت، مجمع و امکانات را در اختیار این افراد قرار دهد.

معاون تعاون اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی ضمن اشاره به اینکه آموزش‌وپرورش موظف است که امکانات خود را برای رفع مشکلات نیروهایش بسیج کند، خاطرنشان کرد: چنانچه آموزش‌وپرورش پای کار نیاید باید اختیارات لازم داده شود، تخلفات هیئت مدیره احصا و با دستگاه قضایی هماهنگ کنیم تا هیئت مدیره انتصابی روی کار بیاید.

وی با تاکید بر اینکه تلاش می‌کنیم مجمع قانونی برگزار شود، خاطرنشان کرد: وظیفه نظارت بر اعضای هیئت مدیره بر عهده بازرس تعاونی است و ما نمی‌توانیم برای هر مورد و اتفاقی ورود کنیم؛ ما وظیفه دخالت نداریم، ولی زمانی که اعضای تعاونی کم کاری را گزارش کنند ما باید در چارچوب قانونی ورود کنیم.

مختاری با بیان این که در این مدت مراجعاتی از طرف اعضا وجود داشته است، گفت: دستگاه‌های ناظر دنبال حل موضوع بودند و آنچه را که مربوط به ما بوده پاسخ داده‌ایم.

تخلفات میلیاردی در شرکت تعاونی مصرف فرهنگیان امان ۴۰ هزار سهامدار را بریده است، از طرفی رییس اداره حقوقی اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی در گزارش قبلی که با عنوان «آموزش و پرورش تکلیفی در خصوص شرکت تعاونی مصرف فرهنگیان ندارد»  صراحتا از هرگونه مسئولیتی در این خصوص شانه خالی کرد و حالا معاون تعاون اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی حل این مشکل را در گرو همکاری و پای کار آمدن آموزش و پرورش می‌داند.

متاسفانه همان‌گونه که اعضای شرکت تعاونی مصرف فرهنگیان اعلام کردند مشکلات این تعاونی بین دو اداره کل آموزش‌وپرورش و تعاون در حال پاسکاری است و تا زمانی که این پاسکاری‌ها ادامه یابد مشکلات شرکت نه‌تنها به قوت خود باقی خواهد ماند که روز به روز هم افزایش می‌یابد.

عدم نظارت درست آموزش‌وپرورش و نبود عزم جدی در اداره تعاون برای رسیدگی به مشکلات تعاونی زیر مجموعه‌اش سبب شده در این چند ساله بخش زیادی از اموال شرکت از دست برود و اعضای هیئت مدیره هم بدون ترس از عواقب کار همچنان به فعالیت خود ادامه دهند.

 گفتنی است؛ «شرکت تعاونی مصرف فرهنگیان مشهد را نجات دهید» یکی از سوژه‌هایی است که توسط مخاطبین خبرگزاری فارس در سامانه «فارس من» به ثبت رسیده و خواهان پیگیری مشکلات این شرکت شدند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: معاون تعاون اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی مختاری کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی معاون تعاون اداره کل تعاون اداره کل آموزش وپرورش اعضای هیئت مدیره اداره کل آموزش آموزش وپرورش میلیارد تومان آموزش و پرورش اداره تعاون مجمع برگزار دو مرحله ای اموال شرکت میزان سهام پمپ بنزین مشخص نیست نه اداره شرکت ها نیست چه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۱۳۲۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هیچ منعی برای ثبت‌نام دانشجومعلمان در طرح مسکن فرهنگیان وجود ندارد

رضامراد صحرایی در گردهمایی مشترک اعضای شورای معاونان وزارت، مدیران کل و روسای استانی آموزش‌وپرورش که در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد، با اشاره به اینکه گردهمایی‌ها فرصت مغتنمی است برای بررسی فعالیت‌های انجام شده و برنامه ریزی برای آینده، گفت: کلید حل مشکلات آموزش و پرورش درون خودش است و با اتحاد، انسجام، همدلی و همراهی می‌توانیم بسیاری از مشکلات را حل کرد.

وی افزود: اگر با هم کارکنیم به توان هم می‌رسیم و ظرفیت‌های درونی آموزش و پرورش برای ارتقای آن کافی است.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه راهبرد ما یکپارچگی و همدلی درونی آموزش و پرورش است، گفت: اگر امکانات و توانمندی‌های‌مان را شبکه کنیم از رموز موفقیت ما خواهد شد.

در ادامه وی تحول را محور همه اقدامات دانست و تصریح کرد که  مرحله اول این تحول، ‌شناختی است.

صحرایی با بیان اینکه گفتمان اول آموزش و پرورش است، خاطرنشان کرد:آموزش و پرورش نقطه اتکای همه کسانی است که برای پیشرفت کشور فعالیت می‌کنند و ما باید کاری کنیم که آموزش و پرورش مسئله اول تمامی مسئولان و مدیران ارشد باشد.

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اصل بازگشت به مدرسه، خاطرنشان کرد: مدرسه مزرعه آینده کشور است و این یک گفتمان است و کماکان مدرسه قوی، ایران قوی جهت و شعار اصلی ما خواهد بود و مدرسه باید به والدین اطمینان بدهد که میتوانیم فرزندی تربیت کنیم که دغدغه آنهاست.

وی ادامه داد: حذف تدریجی کنکور، اولویت پیدا کردن تربیت معلم نسبت به تأمین معلم، تحولات مدرسه سازی، تربیت بدنی و سلامت، امور پرورشی، سازمان تعلیم و تربیت کودک، فعالیت‌های کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، احیای باشگاه دانش پژوهان و... از تحولات آموزش و پرورش در سال گذشته  بود.

وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه سال ۱۴۰۳ سال اجرای پرشتاب‌تر سند تحول بنیادین آموزش و پرورش خواهد بود، گفت: سال جاری سال نهضت ملی آموزش و توانمندسازی معلمان‌ است و تمامی ظرفیت برای آموزش معلمان باید بسیج شود.

وی افزود: آیین نامه مسیر رشد معلمی در دستورکار شورای عالی است و مسیر رشد در سه ساحت صلاحیت‌های عمومی، حرفه‌ای و تخصصی به طور روشن مشخص شده است.

وزیر آموزش و پرورش تاکید کرد: آیین نامه مسیر رشد معلمی به نتیجه عملکرد معلم در آموزش توجه خواهد شد.

صحرایی با بیان اینکه، اقدام بعدی برنامه ملی مهارت آموزی دانش آموزان است، گفت: در این برنامه برای هر دانش آموز ۳۰۰ ساعت آموزش مهارت در نظر گرفته شده وتقویت هنرستان‌ها و ساخت هنرستان‌ها در کنار کارخانجات در دستور کار  قرار گرفته است.

وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: برنامه‌ ملی دیگر ارتقای کیفیت آموزش و تقویت مدارس دولتی است که ماده واحده کاهش تنوع مدارس در دستور کار است و همه ظرفیت‌ها برای تقویت مدارس دولتی بسیج خواهد شد.

وی اذعان کرد: برنامه ملی‌ بعدی‌؛ انسداد مبادی بی‌سوادی و ارتقای سواد عمومی است چراکه باید برنامه ویژه‌ای برای ریشه کنی بی‌سوادی در تمام مناطق کشور داشته باشیم و ارتقای سواد عمومی و خواندن در این برنامه مورد تاکید است.

صحرایی با اشاره به ارتقای بهره وری و بهبود آموزش و پرورش، گفت: باید هر آنچه بهره‌وری سازمانی را کاهش می‌دهد، شناسایی و برطرف شود.

هیچ جلسه و گردهمایی و همایشی نباید خارج از ظرفیت اردوگاه‌های آموزش و پرورش برگزار شود

وزیر آموزش و پرورش بر ارتقای بهره‌وری اردوگاه‌ها، تاکید کرد و گفت: هیچ جلسه و گردهمایی و همایشی نباید خارج از ظرفیت اردوگاه‌های آموزش و پرورش برگزار شود و باید ظرفیت اردوگاه‌ها فعال شود.

وزیر آموزش و پرورش خبر داد: اساس‌نامه سازمان دانش آموزی تغییر و به سازمان دانش آموزی - اردویی تبدیل خواهد شد.

وی با بیان اینکه سیاست دیگر ما تداوم نهضت مدرسه سازی است، تصریح کرد: دولت سیزدهم در مدرسه سازی درخشان عمل کرده است و به لطف خدا ۷ هزار مدرسه افتتاح شده است.

صحرایی ادامه داد: ساخت هنرستان‌ها و تجهیز آن‌ها، تجهیز و تقویت اردوگاه‌ها و خوابگاه‌های دانشگاه فرهنگیان از امور اصلی ما در سال جاری است.

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به ساماندهی معلمان، گفت‌: حدود ۱۰۵ هزار ردیف استخدامی جدید به آموزش و پرورش اختصاص پیدا کرده است.

وی ادامه داد: در سال جاری دانشگاه فرهنگیان کار بزرگ آزمون اختصاصی تعلیم و تربیت را خواهد داشت و فرصت کافی برای ارزیابی دارد.

صحرایی با اشاره به محتوای کتاب‌های درسی و نظام پایه شایستگی‌ها دانش آموزان، اظهارکرد: سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی کار دو ساله‌ای انجام داده که هر دانش آموزی در پایان پایه تحصیلی چه شایستگی عمومی باید داشته باشد تا کتاب‌های درسی بر مبنای احراز آن شایستگی‌ها تألیف‌ شود.

نقشه راه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش نهایی شده است

وی با اشاره به اینکه نقشه راه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش نهایی شده است، گفت: پیش از این زیر نظام‌های َسند نگاشته شده بود اما چون پشتوانه‌ای نداشت، اجرایی نشد. امروز آئین نامه مدرسه تراز سند تحول، نهایی شده است.

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به سیاست‌ها و ضوابط کیفیت بخشی دانشگاه فرهنگیان، گفت: یک مصوبه ۱۱ ماده‌ای گرفته شده است که خیلی از مسایل دانشگاه را حل کرده است؛ از جمله کنکور اختصاصی تربیت معلم است که  قانون پیدا کرد و آیین نامه آن نگاشته و امسال هم اجرا شد.

 وی افزود: هیئت جذب مرکزی در دانشگاه فرهنگیان، آیین نامه ویژه جذب استعدادهای برتر بدون کنکور به معلمی، آیین نامه ارتقا اساتید، مدارس وابسته، نظام صلاحیت حرفه‌ای معلمان و دانشجو معلمان از دیگر مسایلی است که در دانشگاه پیگیری شده است.

صحرایی اظهار کرد: سال ۱۴۰۳، سال آغاز برنامه هفتم پیشرفت کشور است و آموزش و پرورش ۳۸ حکم در این برنامه دارد و باید هم عهد شویم که در اجرای برنامه هفتم  کوشش و تلاش حداکثری داشته باشیم.

هیچ مانع قانونی برای ثبت نام دانشجو معلمان در طرح تأمین مسکن فرهنگیان وجود ندارد

وی تصریح کرد: پروژه تامین مسکن فرهنگیان برنامه ملی بعدی است که مرحله اول این پروژه در ۱۸استان آغاز شده است.

وزیر آموزش و پرورش افزود: هیچ مانع قانونی برای ثبت نام دانشجو معلمان در طرح تأمین مسکن فرهنگیان وجود ندارد.

وی با بیان اینکه سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک از افتخارات دولت سیزدهم است، گفت: تامین محتوا برای کودکستان‌ها و برگزاری رویدادهای مهم مثل یارستان کودکستان و هوای مادرانه از اقدامات ارزشمند این سازمان در سال ۱۴۰۲ بود.

صحرایی با اشاره به فعالیت‌های حوزه تربیت بدنی در سال گذشته، اظهار کرد: بیش از دو هزار فضای ورزشی درون مدرسه‌ای در طرح شهید به بهره برداری رسیده است و در سال جاری طرح هر دانش آموزان ابتدایی یک مهارت ورزشی را بطور جدی پیگیری می‌کنیم و در این حوزه طرح ملی غربالگری دانش آموزان را اجرایی خواهیم کرد.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، صحرایی تاکید کرد: اولویت وزارت آموزش و پرورش سلامت جسمی، روحی و روانی دانش آموزان است و طرح نماد در دستور کار وزارت است و گزارش نماد حکایت از آن دارد که می‌توان بسیاری از چالش‌های آینده کشور را در مدارس برطرف کنیم.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • وظیفه «هیئت»، مقابله با جنگ شناختی و عملیات روانی دشمن است
  • لزوم ارائه برنامه از سمت شرکت‌های تعاونی روستایی برای تحقق شعار سال
  • لزوم آمادگی بسیج فرهنگیان برای حل مسائل آموزش و پرورش
  • هیچ منعی برای ثبت‌نام دانشجومعلمان در طرح مسکن فرهنگیان وجود ندارد
  • ۱۴۰هزار دانش آموز در امتحانات نهایی خوزستان شرکت می‌کنند
  • تصویب نخستین آیین‌نامه سند تحول بنیادین آموزش‌وپرورش پس از ۱۲ سال
  • شش امضا برای واگذاری رسمی استقلال (عکس)
  • تشکیل قرارگاه هفته معلم در لرستان
  • امضای تفاهم نامه همکاری حوزه هنری و اداره کل تعاون خراسان رضوی
  • مدیر عامل شرکت سرمایه‌گذاری گروه توسعه ملی (وبانک) معرفی شد