Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-07@17:12:32 GMT

پولی که برای بورس ضرر دارد!

تاریخ انتشار: ۱۱ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۴۱۴۰۳۴

پولی که برای بورس ضرر دارد!

مهدی دلبری کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در پاسخ به این پرسش که نقدینگی مضر چیست؟ بیان کرد: اگر نقدینگی که وارد بازار سرمایه می‌شود، صرفا با هدف سفته بازی کوتاه مدت و نوسان گیری در بازه زمانی کوتاه وارد شده باشد، مضر است و اگر ساز و کار بازار به صورتی نباشد که این نقدینگی به سمت تولید و افزایش ظرفیت کارخانه‌ها حرکت کند، می‌توان اسم آن را نقدینگی مضر گذاشت، نقدینگی مضر به جز اینکه یک نوسان کوتاه مدت را ایجاد می‌کند، فایده دیگری ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: نکته قابل توجه این است که بازار سرمایه باید توانایی جذب منابعی را که به وسیله نقدینگی به سمت آن می‌آیند، داشته باشد.

بیشتر بخوانید

با اوراق مرابحه آشنا شوید/ اوراقی که تولیدکننده را از وام بانکی بی نیاز می‌کند

دلبری در پاسخ به این پرسش که آیا در سال گذشته نقدینگی مضر باعث رشد و افت شدید شاخص شد؟ بیان کرد: زمانی که بازار رشد شدیدی را در سال گذشته تجربه می‌کرد، شرکت‌ها تمایل جذب منابع را نداشتند.

او ادامه داد: در این حالت باید فرآیند افزایش سرمایه تسهیل شود و شرکت‌ها باید بتوانند در شرایطی که فرصت‌های تکرار نشدنی مانند سال گذشته پیش می‌آید، افزایش سرمایه بدهند و این منابع را جذب کنند.

این کارشناس بازار سرمایه عنوان کرد: سهامداران عمده که در طرح‌های توسعه یا راه اندازی شرکت‌های جدید نیاز به منابع دارند، باید سریع از شرایط بازار استفاده لازم را ببرند و این منابع را وارد شرکت‌های جدید کنند.

او در پاسخ به این پرسش که نقدینگی مضر چه تاثیری بر روی بازار سرمایه می‌گذارد؟ بیان کرد: تزریق نقدینگی باعث نوسانات کوتاه مدت می‌شود و این نوسانات کوتاه مدت بازار را دچار قیمت‌گذاری اشتباه می‌کند.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: نوسان گیران در کوتاه مدت که از آن‌ها به عنوان معامله‌گران مزاحم نیز یاد می‌کنیم با فاصله‌گذاری بین قیمت،  ارزش واقعی سهم را افزایش می‌دهند و بازار را دچار اشتباه می‌کند.

دلبری در رابطه با کارایی بازار عنوان کرد: زمانی که فاصله بین قیمت و ارزش واقعی سهم به وسیله نوسان گیران زیاد می‌شود، سهم بسیار ارزان‌تر یا گران‌تر از ارزش واقعی خود معامله می‌شود و این قضیه بازار را از کارایی خود دور می‌کند.

این کارشناس بازار سرمایه در پایان در پاسخ به این پرسش که چه راهکاری برای جلوگیری از قیمت گذاری اشتباه به وسیله نوسان گیران با استفاده از نقدینگی مضر وجود دارد؟ تصریح کرد: در این زمان باید سهامداران عمده و فعالان بازار سرمایه حضور داشته باشند و قیمت عادلانه را در بازار سرمایه کشف و به سایر سهامداران اعلام کنند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: نوسان گیری بازار سرمایه بورس ایران پاسخ به این پرسش کارشناس بازار سرمایه کوتاه مدت شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۱۴۰۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش شرکت های بورسی در کرمانشاه

محمد بهمن مدیر تالار بورس منطقه‌ای کرمانشاه گفت : پیوستن شرکت‌های کرمانشاهی به بازار بورس کشور، یک فرآیند چندین مرحله‌ای و چندین ساله است که با پیگیری‌های استاندار، معاون اقتصادی استاندار و مدیران دستگاه‌های اقتصادی استان برای استان کرمانشاه به یک فرآیند با بازده زمانی کوتاه تبدیل شد و توانستیم با بازار سرمایه ارتباط برقرار کنیم چرا که طی ۱۵ سال گذشته هیچ شرکتی در سازمان بورس پذیرش نشده است.

مدیر تالار بورس منطقه‌ای کرمانشاه عنوان کرد: با پیگیری‌های انجام شده در سال ۱۴۰۲، شرکت ذوب آهن بیستون به عنوان اولین شرکت بخش خصوصی در سازمان بورس مورد پذیرش، درج نماد و معارفه قرار گرفت و تنها عرضه این شرکت باقی‌مانده که ان‌شاءالله با ارائه مجوز عرضه سهام از سازمان بورس، عرضه این سهام آغاز خواهد شد.

بهمن با اشاره به ورود شرکت‌های دانش‌بنیان کرمانشاه در بازار بورس، اذعان کرد: در استان کرمانشاه یک شرکت دانش‌بنیان برای بازار بورس پذیرش شده که در حال طی مراحل درج نماد هستیم و این شرکت هم در فصل بهار عرضه خواهد شد؛ در آخرین روز‌های سال گذشته، پذیرش شرکت مانیزان در سازمان بورس صورت گرفت که از طرف سازمان این شرکت پذیرش شد و اکنون در حال رفع شروطی هستیم که فروش اوراق بهادار تهران برای این شرکت در نظر گرفته شده و پس از رفع این شروط، نماد آن درج و عرضه خواهد شد.

مدیر تالار بورس منطقه‌ای کرمانشاه ابراز کرد: اتفاق خوب دیگری که برای استان کرمانشاه و کشور در سال ۱۴۰۲ افتاد، این بود که اولین سهام پروژه کشور در بازار سرمایه‌گذاران حرفه‌ای پذیره‌نویسی شد و این بازار برای پذیره نویسی شرکت بیواتانول کرمانشاه یا همان سوخت سبز زاگرس ایجاد شد و مبلغ ۲ هزار میلیارد تومان برای پذیره‌نویسی آن انجام شده است.

بهمن از پیگیری شرکت‌های بیشتر برای ورود به بازار بورس خبر داد و گفت: به دنبال این هستیم که در سال جاری تعداد شرکت‌های مشمول بورس شده را در بازار بورس افزایش دهیم و در این راستا در حال مذاکره و بررسی شرایط دو عدد از شرکت‌های استان برای پذیرش در بازار بورس هستیم؛ علاوه بر این یک شرکت‌پروژه دیگر را هم پیگیری می‌کنیم تا پذیره‌نویسی آن در سرمایه‌گذاری حرفه‌ای انجام شود.

مدیر تالار بورس منطقه‌ای کرمانشاه در رابطه با تأثیر حضور شرکت‌ها در بازار بورس خاطرنشان کرد: یکی از منابعی که معمولاً واحد‌های صنعتی و تولیدی برای گسترش فعالیت و افزایش ظرفیت تولیداتشان استفاده می‌کنند تسهیلات بانکی است، لذا با توجه به اینکه در سال‌های اخیر تسهیلات بانکی محدود شده، شرکت‌ها می‌توانند با پذیرش سهام خود در بازار سرمایه و عرضه، تأمین مالی مورد نیاز خود را از بازار بورس انجام دهند و از مابقی مشوق‌های بازار سرمایه به نفع خودشان استفاده کنند.

وی با اشاره به مهم‌ترین تأثیر حضور شرکت‌ها در بازار بورس بیان کرد: بزرگ‌ترین و مهم‌ترین مسئله با توجه به حضور شرکت‌ها در بازار بورس و سرمایه‌گذاری، تأمین مالی لازم است که به راحتی انجام می‌گیرد و دیگر نیازی به تسهیلات ندارند و حتی با این امتیاز می‌توانند پروژه‌های جدیدی اجرا کرده و در فاز توسعه شرکت مشکل نداشته باشند.

مدیر تالار بورس منطقه‌ای کرمانشاه در مورد آمار شرکت‌های بورسی کرمانشاه اذعان کرد: با وجود سه شرکت و سهام پروژه‌ای که در سال ۱۴۰۲ اضافه شد، تعداد شرکت‌های بورسی استان کرمانشاه از سه به هفت شرکت افزایش پیدا کرد و دو شرکت دیگر نیز در بازار فرابورس داریم که جمعا تعداد شرکت‌ها پروژه‌های استان در بورس و فرابورس از ۵ مورد به ۹ مورد افزایش پیدا کرد است.

بهمن با اشاره به میزان معاملات استان کرمانشاه بیان کرد: در سال ۱۴۰۲ ارزش معاملاتی که توسط مردم استان کرمانشاه صورت گرفته است حدودا ۵ هزار میلیارد تومان بوده که از این مبلغ ۶۰ درصد فروش سهام و ۴۰ درصد خرید سهام بوده است .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • ریزش بورس تا کی ادامه خواهد داشت؟
  • نرخ رشد پایه پولی با ۱۶٫۹ درصد کاهش به ۲۸٫۱ درصد در پایان اسفندماه ۱۴۰۲ رسید
  • ۲۹۶ میلیارد تومان نقدینگی از بازار سهام خارج شد
  • بازارگردانی به نفع یا به ضرر بورس؟
  • نرخ رشد پایه پولی ۱۶.۹ درصد کاهش یافت
  • بانک مرکزی: تورم کاهشی می‌شود | کاهش رشد پایه پولی به ۲۸.۱ درصد
  • نرخ رشد پایه پولی به ۱۶.۹ درصد رسید
  • افزایش شرکت های بورسی در کرمانشاه
  • افزایش سرمایه بیش از ۴ هزار درصدی یک نماد بورسی
  • خروج نقدینگی از بازار سرمایه ادامه‌دار شد