Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-27@22:19:57 GMT

مدیریت اضطراب و وحشت اجتماعی ناشی از کرونا

تاریخ انتشار: ۱۲ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۴۱۸۵۷۴

مدیریت اضطراب و وحشت اجتماعی ناشی از کرونا

اضطراب نوعی واکنش طبیعی به شرایط سخت و تهدید‌آمیز است. گاهی مواقع افراد بواسطه عدم اطمینان و بزرگنمایی خطرها و نبود مواجهه با آن به اختلال اضطراب دچار می‌شوند و در صورت تکرار این وضعیت، شرایط بدتر و شدیدتر را تجربه می‌نمایند.

 اضطراب در زمان طولانی مدت می‌تواند زندگی فرد را مختل نماید و علاوه بر آن، بر سیستم ایمنی وی اثر منفی بگذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهم‌ترین نشانه‌های اضطراب را می‌توان در بروز علایمی چون  کاهش توجه و تمرکز، ترس از ابتلا به بیماری، حرف زدن مکرر در مورد بیماری، چک کردن مکرر علائم و نشانه‌های جسمی مثل(تب، درد، تنفس، سرفه کردن و...) دلشوره، بیقراری، کاهش اشتها، افزایش اشتها، بدخوابی یا بی‌خوابی، تپش قلب، احساس ناامیدی و غمگینی و فکر مرگ ناشی از... .
 ملاحظه می‌شود اضطراب به هردلیلی نه تنها از بین برنده آرامش فردی است بلکه موجب ناکارآمدی در رفتار و کردار فرد هم می‌شود. اضطراب‌ها قابل سرایت‌اند و فرد مضطرب براحتی می‌تواند حالت ناخوشایندش را به دیگران منتقل نماید.
کرونا و شیوع ناگهانی آن یکی از آن خطرهایی بود که شرایط را برای بروز وحشت و اضطراب غیرواقعی در بین مردم روز به روز بیشتر کرد. این ویروس وحشی که به‌عنوان یک خطر جهانی جان میلیاردها انسان را با خطر مواجه ساخته است در آغاز به‌عنوان ویروسی قدرتمند و مخرب شناخته شد و توانست سطح اضطراب مردم را افزایش دهد اما با گذشت چندین ماه از حضور آن، کماکان بایست مراقب آن بود و این ما انسان‌ها هستیم که باید در شرایط کنونی، با برنامه‌ریزی صحیح برای آرامبخشی خود و اعضای خانواده و جامعه خود تلاش کنیم تا بتوانیم اضطراب ناشی از آن را مدیریت نماییم. بخشی از این مدیریت مربوط به حوزه فردی و بخشی دیگر از آن به حوزه جمعی برمی‌گردد. در مجموع مهم‌ترین تکنیک‌هایی که می‌توانیم به کمک آن اضطراب ناشی از کرونا را کاهش دهیم عبارتند از:
 راه‌های حفاظتی یا خودمراقبتی: شست و شوی دست‌ها، زدن ماسک و استفاده از مواد ضدعفونی و رعایت حد فاصله از دیگران در محیط بیرون از منزل این اطمینان را به ما می‌دهد که ضمن آنکه ما نکات بهداشتی را رعایت کردیم تا حدود زیادی هم سطح اضطراب خود را با رعایت این موارد کاهش می‌دهیم.
 کسب اخبار و اطلاعات درست و صحیح: باید بدانیم که کرونا اولین و آخرین بیماری واگیردار نیست. کرونا نیز مانند بسیاری از بیماری‌ها قابل کنترل و مهار است.اما آنچه  می‌تواند کرونا را وحشتناک جلوه دهد، پی در پی در معرض اخبار قرار گرفتن است. به عبارت دیگر هیچ دلیل منطقی و قانع کننده‌ای وجود ندارد که در طول روز اخبار را دید یا شنید. لذا ضروری است اخباری را که از منابع غیرموثق و در فضای مجازی است محدود کرد. همچنین حضور مکرر در شبکه‌های مجازی می‌تواند استرس و اضطراب ما را بیشتر کرده و زمان استراحت را که برای بازیابی توان و انرژی نیاز داریم محدود کند.
 سرگرم کردن خود: فیلم دیدن، موسیقی گوش دادن  یا هرفعالیتی که موجب می‌شود آرامش کسب کنیم می‌تواند به کاهش اضطراب کمک کند.
 صحبت کردن: گفت‌و‌گو و صحبت کردن یکی دیگر از راه‌های مهم کنترل استرس و اضطراب است. چرا که از طریق صحبت کردن با دوستان بویژه مواردی که در مورد موضوع کرونا نیست می‌تواند به حال خوب ما کمک بسیار نماید. لذا برنامه‌ریزی منظم برای تماس و صحبت کردن و گفت‌و‌گو در خانواده و دوستان می‌تواند بسیاری از تنش ها و اضطراب‌های ناشی از کرونا را کاهش دهد.
 کاهش سطح انتظارات: در این ایام بهتر است بر خود، فرزندان  یا اعضای خانواده خود سختگیری نکنیم و انتظارات خود را کمی تعدیل نماییم. در شرایط حاضر، روال زندگی نسبت به گذشته کمی کندتر شده و شرایط مانند سال‌های گذشته نیست بنابراین صبر و تحمل بیشتری نیاز است تا اوضاع را مدیریت نماییم.
 ورزش کردن: نرمش کردن، تمرینات تنفسی و قدم زدن و پیاده روی به مکان‌های خلوت یا طبیعت. به عبارت دیگر خود را محدود نکردن به مدت طولانی در خانه که می‌تواند تا حدود زیادی از میزان اضطراب کاهش دهد.
 مراعات حال فرزندان و سالمندان در خانواده: یکی از موارد مهم در بروز اضطراب ناشی از کرونا، نگرانی از مراقبت کردن فرزندان و سالمندان در خانواده است. هردو گروه سنی کودکان و سالمندان نیاز به مراقبت شدید دارند. یادمان باشند کودکان، سالمندان نیاز به امید دادن، همدلی، صحبت کردن و اقناع شدن دارند و تنها با ارائه آموزش‌های صحیح است که می‌توان به هردو گروه کمک نمود. در واقع، نیازی نیست تا کودکان  یا سالمندان در معرض اخبار ناخوشایند کرونا قرار بگیرند و در مورد آمار مرگ و میر ناشی از کرونا با ذکر جزئیات چیزی بدانند. بهتر است اخبار کرونا در حضور آنها نباشد.
 یکی دیگر از راه‌های مدیریت اضطراب آگاهی داشتن از شرایط حاکم است. بخش بزرگی از افراد جامعه ما واکسن نزده‌اند و تا حدود زیادی هنوز جامعه ما با خطر ناشی از کرونا مواجهه است و باید به یاد داشته باشیم اگر خود تمام نکات بهداشتی و خودمراقبتی را رعایت نماییم، افرادی در جامعه هستند که با نقض موارد بهداشتی موجب می‌شوند تا بیماری به گسترش خود همچنان ادامه یابد. بنابراین هرچند هنوز هم اضطراب ناشی از کرونا تا حدودی می‌تواند طبیعی باشد اما باید بدانیم با آگاهی داشتن از این شرایط هم می‌توان اضطراب خود را مدیریت نمود. خواب و استراحت کافی، رعایت پروتکل‌های بهداشتی و رعایت موارد ضروری فوق، مراجعه به افراد متخصص و درمانگر زمینه ساز این آگاهی‌ها است.

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: اضطراب ناشی ناشی از کرونا صحبت کردن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۱۸۵۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر علوم : کنکوری‌ها اضطراب نداشته باشند/ فرصت جبران وجود دارد

وزیر علوم با تاکید بر اینکه با بیان اینکه نتیجه دو سال کنکور که چهار نوبت است برای داوطلبان لحاظ می شود، گفت: نتیجه نهایی کنکور تلفیقی از سوابق تحصیلی و نمره کنکور است، داوطلبان اضطراب نداشته باشند؛ زیرا فرصت جبران دارند.   به گزارش ایسنا، محمدعلی زلفی‌گل در حاشیه بازدید از حوزه برگزاری نوبت اول آزمون سراسری که امروز در دانشگاه الزهرا(س) برگزار شد، گفت: خوشبختانه تمهیدات لازم برای برگزاری امن و بانشاط کنکور پیش بینی شده است امیدواریم شاهد یک رقابت علمی در پنج رشته آزمایشی باشیم،   وی در ادامه تصریح کرد: نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ در ۱۹۱۳ حوزه در بیش از ۴۰۰ شهرستان برگزار می شود، در رشته علوم تجربی بیشترین داوطلب را داریم.   وزیر علوم خاطرنشان کرد: تفاوت کنکور امسال با سال های گذشته نزدیکی زمان برگزاری دو نوبت کنکور است، ما مکلفیم در سال دو نوبت کنکور برگزار کنیم که با توجه به شرایط ماه مبارک رمضان فاصله دو کنکور زیاد نیست و کنکور بعدی تیرماه است.   زلفی گل با بیان اینکه نتیجه دو سال کنکور که چهار نوبت است برای داوطلبان لحاظ می شود، خاطرنشان کرد: داوطلبان می توانند از نمره بهتر خود استفاده کنند. سازمان سنجش آموزش کشور سعی می کند عدالت آموزشی را لحاظ کند.   وزیر علوم اظهار کرد: نتیجه نهایی کنکور تلفیقی از سوابق تحصیلی و نمره کنکور است، داوطلبان اضطراب نداشته باشند زیرا فرصت جبران دارند. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • نمایندگان کارگران همدان با شهدا تجدید پیمان کردند
  • وحشت آمریکا از آسمان یمن + فیلم
  • ۷ نوشیدنی خوشمزه که میل به شکر را در شما به صفر می‌رساند
  • ویدیو/ شکار دوباره پهپاد MQ۹؛ وحشت آمریکا از آسمان یمن
  • کنترل و مدیریت آسیب‌های اجتماعی زنان سرپرست خانوار
  • انجام ۲۰ دقیقه بازی تتریس می تواند از ابتلا به اختلال اضطراب پس از حادثه جلوگیری کند
  • همایش کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی در هفشجان
  • کدام نواحی ایران در معرض خشکسالی شدید هستند؟
  • وزیر علوم: کنکوری‌ها اضطراب نداشته باشند/ فرصت جبران وجود دارد
  • وزیر علوم : کنکوری‌ها اضطراب نداشته باشند/ فرصت جبران وجود دارد