Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-01@02:25:40 GMT

ساختار حکمرانی کشور در حوزه انرژی معیوب است

تاریخ انتشار: ۱۲ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۴۲۱۵۱۵

ساختار حکمرانی کشور در حوزه انرژی معیوب است

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، انرژی همواره بعنوان یک جوانه تولید در رشد و رفاه اقتصادی کشور است و حرکت چرخ صنعت کشور، بدون شک با انرژی نفت و گاز بوده و نمی‌توان این منبع اصلی تامین انرژی را نادیده گرفت. با مشخص شدن رئیس جمهور جدید، مردم انتظار ایجاد تحول اساسی در همه حوزه‌ها را دارند. یکی از حوزه‌هایی که در بین حوزه‌های دیگر مغفول واقع شده، حوزه انرژی است که نیازمند تحولات ساختاری و اساسی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مالک شریعتی نیاسر عضو هیئت علمی پژوهشگاه نیرو در گفت‌وگو با خبرنگار ایسکانیوز با انتقاد از یکپارچه نبودن حوزه انرژی گفت: ساختار حکمرانی کشور در حوزه انرژی معیوب است. مهم‌ترین مشکل اساسی در این حوزه یکپارچه نبودن بخش‌های برق و نفت و گاز است. مهمترین اقدام ساختاری که برای تحول در حوزه انرژی باید صورت بگیرد ادغام وزارت نیرو و وزارت نفت به وزارت انرژی است.

وی افزود: زمانی در قانون برنامه سوم، باید وزارت انرژی تشکیل می‌شد که هر بار به دلایل مختلفی تشکیل نشده است و الان که در ابتدای دولت جدید هستیم بهترین زمان برای اصلاح این ساختار است تا حوزه حکمرانی انرژی یکپارچه شود.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی وضعیت شدت انرژی را در حال حاضر ضعیف دانست و مطرح کرد: باید اقدامات لازم جهت ارتقای بهره‌وری در حوزه انرژی و کاهش شدت انرژی صورت می‌پذیرفت و به نسبت برنامه پنجم باید شدت انرژی به نیمه می‌رسید در حالی که اکنون که در پایان برنامه ششم هستیم اصلا وضعیت خوب نیست. نیاز است که یک هدف‌گذاری جدی در حوزه انرژی صورت بگیرد.

شریعتی تکمیل زنجیره ارزش پایین دستی صنایع نفت و گاز را در خنثی کردن تحریم موثر دانست و مطرح کرد: برای خنثی‌سازی تحریم‌ها مهمترین سلاح در اختیار کشور ارتقا و تکمیل زنجیره ارزش پایین دستی صنایع نفت و گاز است که بسیاری از فناوری‌های مورد نیازش نیز در داخل کشور وجود دارد و از این فرصت بسیار مهم غفلت شده است.

وی ادامه داد: اگر تکمیل زنجیره ارزش اتفاق بیفتد و از خام فروشی جلوگیری شود به مرحله‌ای می‌رسیم که همانطور که نفت و گاز تولید می‌کنیم بغیر از نیاز داخل کشور که باید با بهره‌وری بالا اتفاق بیفتد مازاد را می‌توانم به فرآورده تبدیل کنیم و در پایین‌ترین زنجیره با ارزش افزوده بالا صادر کنیم که هم اشتغال ایجاد می‌شود و هم ارز بیشتری وارد کشور می‌شود و حتی می‌تواند بازار بورس را نیز رونق دهد.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه نیرو درباره شاخصه فرد منتخب در وزارت انرژی نیز بیان کرد: شخصی که برای وزارت انرژی انتخاب می‌شود باید قائل به تحولات اساسی در این وزارت خانه باشد بعضا برخی‌ها فکر می‌کنند که وزیر نفت صرفا مسئول فروش نفت است در حالی که این کمترین کاری است که باید انجام دهد.

شریعتی در پاسخ به علت قطعی برق و میزان تاثیر مصرف زیاد مردم نیز اظهار کرد: در موضوع قطعی برق اینکه مردم باید صرفه‌جویی کنند حرف درستی است؛ اما اگر جایی هم مردم رعایت نمی‌کنند ناشی از سیاست‌گذاری غلط است. دولت باید با سیاست‌گذاری درست مردم را به مسیری ببرد که مردم صرفه جویی کنند. مشکل اصلی سیاست‌گذاری نادرست است. نمی‌شود به مردم ماشین پر مصرف بدهیم و انتظار صرفه‌جویی در مصرف داشته باشیم.

انتهای پیام/

علی مجیدی کد خبر: 1101034 برچسب‌ها انرژی وزارت نیرو

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: انرژی وزارت نیرو حوزه انرژی وزارت انرژی نفت و گاز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۲۱۵۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شوراها از جمله مظاهر مشارکت مردم در حکمرانی است

استاندار اصفهان گفت: شوراها یکی از مظاهر مشارکت مردم در تعیین سرنوشت خودشان است که با نگاه حکیمانه و فرمان امام(ره) شکل گرفت و مقام معظم رهبری هم در راستای همین نگاه حکیمانه در شعار امسال روی مشارکت مردم تأکید داشتند و به‌سمت مردم سوق داده شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، سیدرضا مرتضوی صبح امروز، یکشنبه، در یکصدوسی‌امین جلسه علنی شورای اسلامی شهر اصفهان حاضر شد و با گرامیداشت روز شوراها، اظهار داشت: روز شوراها فرصت مناسبی برای ارزیابی عملکرد و نحوه حرکت به‌سمت اهداف متعالی شوراها است و این روز را خدمت همه اعضای شوراهای استان، شهرستان و روستاهای کشور و به‌ویژه اصفهان تبریک می‌گویم.

وی با بیان اینکه شوراها یکی از مظاهر مشارکت مردم در تعیین سرنوشت خودشان است که با نگاه حکیمانه و فرمان امام(ره) شکل گرفت، افزود: مقام معظم رهبری هم در راستای همین نگاه حکیمانه در شعار امسال روی مشارکت مردم تأکید داشتند و به‌سمت مردم سوق داده شد.

استاندار اصفهان با یادآوری اینکه شوراها جلوه‌ای از حرکت بین مردم برای استقرار نظام جمهوری اسلامی است، گفت: شوراها بر اساس قانون اساسی و نگاه مکتبی دین ما شکل گرفته و جامعه را به‌سمت استفاده از خرد جمعی و مشارکت مردم در اداره امور پیش برده و بر همین اساس اتفاقات خوبی را رقم زده است.

وی خاطرنشان کرد: شکل‌گیری شوراهای شهری و روستایی از جمله مصادیق بارز حضور مردم در حکمرانی و بر اساس مسیر شوراها است، تشکیل شوراها موجب تحکیم پایه‌های نظام جمهوری اسلامی شد و ظرفیت شوراها به‌نحوی مورد استفاده قرار گرفت که مردم در حرکت جمعی برای حل مسائل پیرامونی خود مشارکت کنند و نظام ما به‌عنوان یک نظام مردمی با شکل‌گیری شوراها روند پایدارتری را پیدا کرد.

مرتضوی با ابراز اینکه سایر استان‌ها به عملکرد شوراهای کلان‌شهرها به‌ویژه اصفهان نگاه ویژه‌ای دارند، گفت: اصفهان محل رفت‌وآمد مسئولین مختلف است و تأثیرپذیری از نگاه و عملکرد و نحوه تصمیم‌گیری شورای شهر اصفهان در سایر شهرها و روستاها انعکاس خود را نشان می‌دهد و در بخش‌های مختلف این تأثیرپذیری را می‌بینیم حتی با این جزئیات که یک نماد در روشنایی شهر استفاده می‌شود، در شهرهای کوچک تأثیرگذاری آن دیده می‌شود  که این خود فرصتی برای تعامل و هماهنگی میان شوراها فراهم می‌کند.

وی با اشاره به رویکردهای متناسب دغدغه‌مند شورای اسلامی شهر اصفهان، گفت: توجه به مسائل زیست‌محیطی، نگاه به ظرفیت‌سازی تأمین انرژی، توجه به منابع آب، مصرف بهینه آن و مباحث صرفه‌جویی آب و ارائه کمک فکری به مدیریت استان در حوزه آب و توجه به مباحث حمل‌ونقل عمومی نشان‌دهنده نگاه عمیق شورای ششم به مسائل شهر و استان است.

استاندار اصفهان اضافه کرد: در این دوره از شورای اصفهان به مسائل شهری نگاه عمیق و ویژه‌ای شکل گرفته و این یک اتفاق مبارک است، اگر مدیریت شهری برای خط دوی مترو وقت بگذارد نسبت به ایجاد شهر کارگاهی در معابر و خیابان‌ها، اهمیت بیشتری دارد.

وی افزود: شورای شهر اصفهان علی‌رغم هزینه‌های اجتماعی به‌دنبال کارهای ریشه‌ای و عمیق رفته‌ و در این راستا تصمیمات خوبی در حوزه سلامت و گردشگری اتخاذ کرده است که جای تقدیر و قدردانی دارد.

انتهای پیام/170/+

دیگر خبرها

  • وزیر صمت: ظرفیت‌های تولید شناخته شده و باید در جستجوی راه‌های صادراتی باشیم
  • الگوی حکمرانی فرهنگی و دانش بنیان صنایع و تولیدات، با مشارکت مردم تدوین و تصویب می‌شود
  • اثرگذاری رسانه ملی در مصرف بهینه انرژی/ ثبت دستاورد‌های وزارت نیرو در قالب تولیدات نمایشی ضرورت دارد
  • حکمرانی رسانه را جدی بگیریم
  • خورشید: ساختار و چرخه حیات تنها ستاره منظومه شمسی
  • ابتکار وزارت نیرو برای حل بحران خاموشی‌ها؛ راه‌اندازی پویش!
  • افتتاح مرکز پایش هوشمند انرژی برق در همدان
  • شاهد تحول فن‌آورانه در حوزه حکمرانی فرهنگی خواهیم بود
  • حکمرانی ولایی، نظریه جدید در مدل حکمرانی
  • شوراها از جمله مظاهر مشارکت مردم در حکمرانی است