Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهرناز گودرزیان مدیر موسسه همای رحمت دزفول در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، گفت: والدین معتاد نمی‌توانند فرزندان خود را به درستی تامین کنند، فرزندان آن‌ها در آینده تبدیل به افرادی خودمحور و بی اعتماد می‌شوند.

او با بیان اینکه احتمال ابتلا به افسردگی، اضطراب، نداشتن اعتماد به نفس، خودکشی و انواع اختلالات شخصیت در آن‌ها نسبت به سایر افراد بالاتر می‌رود، افزود: خانواده اصلی‌ترین نقش را در تربیت فرزندان دارد و مهمترین گام برای مقابله با اعتیاد، آموزش خانواده‌ها است تا نوجوان را از تعلیم و تربیت صحیح خانوادگی محروم نکنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گودرزیان بیان داشت: والدین فرزندان را از مضرات اعتیاد مطلع نمایند، چنانچه نوجوان در محیط سالم زندگی نکند و از والدین معتاد الگو برداری کند احتمال اینکه معتاد شود زیاد است و برخورد با نوجوان در نوع نگاه متقابل او با دیگران نقش دارد، در مجموع اگر این برخورد‌های قهر آمیز و به صورت طرد فرد از محیط اجتماعی باشد، جدایی او از خانواده سرعت بیشتری می‌یابد.

مدیر موسسه همای رحمت دزفول ادامه داد: از آنجایی که فرد از سوی خانواده مورد بی مهری قرار گرفته همین مساله باعث می‌شود تا وارد دنیایی متفاوت‌تر و آزاد‌تر شود و برای فرار از موقعیت‌های تنش زا به سوء مصرف مواد روی بیاورد تا موقتا از این گونه فشار‌ها رهایی یابد.

این روانشناس و مدرس دانشگاه تصریح کرد: مصرف مواد مخدر در نوجوانی و جوانی متداول است حضور پدر یا مادر معتاد در خانواده که به علت ناتوانی در مهارت‌های فرزند پروری، نظارت ضعیفی بر رفتار فرزندان دارند این نگرش را برای نوجوان ایجاد می‌کند که اعتیاد امری معمولی و جزو خصوصیات افراد کامل و بزرگسال است، این والدین به شکل غیر مستقیم به فرزندان خود آموزش می‌دهند که هنگام مواجه با بحران‌ها به مصرف مواد روی بیاورند.

گودرزیان اظهار داشت: سن، جنس، کم‌رویی، خجالت، کنجکاوی، پرخاشگری، رفتار‌های ضداجتماعی، اختلال و بیماری‌های روانی، هیجان طلبی، عزت نفس پایین، خانواده‌های پرتنش، شیوه‌های فرزندپروری مستبدانه یا سهل گیرانه، کمبودمحبت در خانواده یا زیاده روی در محبت، طلاق والدین، وجود افراد مصرف کننده در خانواده، فقر، بیکاری، محله پرخطر، دوستان و همسالان مصرف کننده و مهاجرت از جمله مهم‌ترین مواردی هستند که باید بسیار مورد توجه قرار گیرند و با شیوه‌های درست آموزشی، مدیریتی و فرهنگ سازی با آن‌ها مقابله کرد.

او گفت: اعتیاد در زندگی هر انسانی نقش ترمز و بازدارنده از موفقیت را دارد، بنابراین پیشگیری به عنوان یک اصل ثابت شده مهمترین و کارآمدترین راهبرد در مقابله با مشکلات و عوارض ناشی از سوء مصرف مواد در تمامی جوامع شناخته شده است.

گودرزیان ادامه داد: امید است که با بالا بردن سطح آگاهی و آشنایی خانواده‌ها با ابعاد مختلف این معضل و با اقدامات پیشگیرانه، خانواده‌ها مشکلات مربوط به مواد را پیش از آن‌که آغاز شود متوقف سازند تا گام موثری در جهت پیشگیری از اعتیاد برداشته شود.

انتهای پیام/م

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اعتیاد به مواد مخدر آسیب اجتماعی خانواده ها مصرف مواد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۲۲۵۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترک مصرف کافئین با ۲ روش ساده

افرادی که روزانه کافئین بالایی دریافت می‌کنند، به مرور زمان بیشتر به اثرات آن عادت می‌کنند، به عبارتی مصرف کافئین به‌جای فایده، بیشتر به بدنشان ضرر می‌رساند.

به گزارش خبرآنلاین، درک اینکه به کافئین معتاد هستید، احساس خوبی نیست، اما مانند هر اعتیاد دیگری لازم است این اعتیاد کم‌خطر نیز درمان شود. نکته مهم در طول دوره ترک این است که همواره اثرات منفی کافئین را به خود متذکر شوید.

۱) با کاهش مصرف شروع کنید

برای این کار لازم است تعداد فنجان‌های قهوه‌ای که در طول روز می‌نوشید را مشخص کنید و سعی کنید هر روز یک فنجان از آن کم کنید. اوایل شاید سخت به نظر برسد، اما بدانید با استمرار در این عمل ساده می‌توانید از آسیب‌های ناشی از اعتیاد به کافئین پیشگیری کنید.

۲) یک جایزه برای خودتان در نظر بگیرید

ترک کافئین را به عنوان یک هدف مهم در نظر بگیرید و پاداشی برای آن مقرر کنید و در طی این دوره به این فکر کنید که با موفقیت در ترک این اعتیاد، یک جایزه در انتظار شماست. این کار به شما کمک می‌کند تا با حفظ روحیه و کسب انگیزه، به قول خود پایبند باشید.

دیگر خبرها

  • برای رفع مشکل مصرف انرژی باید صندوق بهینه‌سازی سوخت را فربه کنیم
  • برگزاری بیش از ۱۵ هزار ملاقات بین فرزندان طلاق و والدین در سال ۱۴۰۲
  • برگزاری ۱۵هزار ملاقات بین فرزندان طلاق و والدین در سال ۱۴۰۲
  • نگاهی به آسیب‌های نوپدید فضای مجازی
  • آموزش فنی و حرفه ای رایگان برای ترک کنندگان
  • ۲۵۴ معتاد متجاهر در مشهد جمع آوری شدند
  • ترک مصرف کافئین با ۲ روش ساده
  • جمع آوری ۲۵۴ معتاد متجاهر در مشهد
  • جمع آوری۲۵۴ معتاد متجاهر در مشهد
  • جمع آوری و دستگیری ۲۸۶ معتاد و خرده فروش در مشهد