Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-04@09:02:47 GMT

سیلیکون ولی؛ موتور تولید ثروت جهان

تاریخ انتشار: ۱۲ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۴۲۳۲۱۲

سیلیکون ولی؛ موتور تولید ثروت جهان

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از دنیای اقتصاد، سیلیکون ولی به‌عنوان بزرگ‌ترین قطب تکنولوژی‌ دنیا، محل تولد غول‌های تکنولوژی مثل فیس‌بوک، گوگل، اپل، HP، نتفیلیکس، ادوبی، eBay، سیسکو، لینکداین و … است که شبکه‌های اجتماعی، موتورهای جست‌وجو، سرویس‌های ایمیل، گوشی‌های هوشمند و کامپیوترهای آنها حالا زندگی روزمره ما را اداره می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به جز اینها، صدها استارت‌آپ کارشان را در این منطقه شروع می‌کنند، به امید اینکه بتوانند پا جای پای این شرکت‌های بزرگ جهانی بگذارند. بنیان‌گذاران استارت‌آپ‌ها به این منطقه هجوم می‌آورند تا از شرکت‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر یا سرمایه‌گذاران فردی، سرمایه جذب کنند. در سال ۲۰۱۹ استارت‌آپ‌های این منطقه، ۹/ ۴۵ میلیارد دلار سرمایه جذب کردند. سیلیکون ولی، علاوه بر اینکه الهام‌بخش ظهور قطب‌های تکنولوژی در دیگر شهرهای آمریکا بوده، فرهنگ استارت‌آپی را در کشورهای دیگر هم رواج داده و این روزها شاهد فعالیت‌ مراکز نوآوری مهمی در شهرهای بزرگ دنیا هستیم (که در هفته‌های آینده در همین ستون به آنها می‌پردازیم).

  سیلیکون ولی به چه معناست؟

سیلیکون ولی که به آن دره سیلیکون هم می‌گویند در بخش جنوبی شهر سان‌فرانسیسکو در ایالت کالیفرنیای شمالی واقع شده است. نام سیلیکون از یک ماده شیمیایی ارزان‌قیمت گرفته شده که ویژگی‌های نیمه‌ رسانایی در خود دارد و بنابراین عنصر ایده‌آلی برای استفاده در تراشه‌های کامپیوتری است (این ماده با سیلیکون که نوعی پلاستیک است فرق دارد). سیلیکون اولین‌بار در اواسط قرن بیستم و زمانی که صنعت نیمه رساناها در حال تبلور بود، استفاده شد. این ماده هنوز هم برای تولید تراشه‌های الکترونیکی به کار رفته در گوشی‌های هوشمند، کامپیوترها،‌ تبلت‌ها و بسیاری از ابزارهای دیگر به کار می‌رود.

«ولی» به معنای «دره» به منطقه‌ای اشاره دارد که در اوایل سال‌های ۱۹۰۰ و قبل از انتقال شرکت‌های کامپیوتری به آن، به خاطر باغ‌های میوه زیادی که داشت با عنوان «دره خوشحالی‌ دل» شناخته می‌شد. درخت‌های زردآلو، آلو و بادام، فقط بخشی از این باغ‌ها را تشکیل می‌دادند.

هیچ‌کس به‌طور دقیق نمی‌داند اولین‌بار چه کسی این دو کلمه را با هم ترکیب کرد، اما دان هافلر، گزارشگر حوزه تکنولوژی در دهه ۷۰ سیلیکون ولی را عمومی کرد. این اسم به وضوح جا افتاد و حالا سیلیکون ولی نه‌تنها نشان‌دهنده یک بخش فیزیکی از دنیا است، بلکه مفهوم ظهور اینترنت، دنیای دیجیتال، ثروت حاصل از تکنولوژی و ... را تداعی می‌کند.

سیلیکون ولی شهر نیست، بلکه منطقه‌ای است که چند شهر را در خود جای داده است. برخی‌ها شهر «پالو آلتو» را پایتخت غیررسمی سیلیکون ولی می‌دانند که دانشگاه استنفورد هم در آن قرار گرفته است. برخی دیگر هم می‌گویند «سن خوزه» پایتخت این منطقه تکنولوژیک است.

  فرهنگ ثروت‌آفرین و جنسیت‌زده

شکوفایی سیلیکون ولی به رونق دات‌کام یا حبابی که در اواخر دهه ۹۰ میلادی شکل گرفت، برمی‌گردد؛ یعنی زمانی که اینترنت برای انبوه مردم دسترس‌پذیرتر شد. سرمایه‌گذاران پول نقد را به پای استارت‌آپ‌هایی که قرار بود در این جنون اینترنت غوغا به پا کنند می‌ریختند.

نیمی از میلیاردرهای تکنولوژی دنیا در سیلیکون ولی زندگی می‌کنند و این منطقه یکی از ثروتمندترین نقاط دنیا محسوب می‌شود. ثروتمندترین افراد سیلیکون ولی را بنیان‌گذاران شرکت‌های تکنولوژی، سرمایه‌گذاران خطرپذیر و غول‌های املاک تشکیل می‌دهند. معروف‌ترین آنها عبارتند از مارک زاکربرگ، بنیان‌گذار فیس‌بوک؛ لری الیسون، بنیان‌گذار اوراکل؛ لری پیج و سرگئی برین، بنیان‌گذاران گوگل و ایلان ماسک، بنیان‌گذار تسلا.

در مه ۲۰۱۲ نیویورک‌تایمز در گزارشی اعلام کرد ۱۴ درصد خانوارها در بخش‌هایی از این منطقه، سالانه بیش از ۲۰۰ هزار دلار درآمد دارند. در سال ۲۰۱۵ موسسه بروکینگز در رتبه‌بندی GDP سرانه، شهر سن خوزه را سومین شهر بعد از زوریخ و اسلو قرار داد. درحال‌حاضر، با تولید ناخالص داخلی (GDP) سرانه ۱۲۸.۳۰۸ دلار، اگر سیلیکون ولی یک کشور محسوب می‌شد، می‌توانست در لیست پنج کشور ثروتمند اول دنیا باشد.

طبق اعلام سایت گلسدور، متوسط حقوق‌ دریافتی در شرکت‌های تکنولوژی این منطقه، بین ۱۳۳ تا ۱۷۱ هزار دلار است. تقاضا برای جذب بهترین و ماهرترین مهندسان نرم‌افزار و توسعه‌دهنده‌های شاغل در این منطقه بسیار زیاد است و شرکت‌های تکنولوژی بر سر به‌دست آوردن آنها رقابت دارند. این تقاضای بالا به معنی رقابتی شدن دستمزدها است.

همچنین استارت‌آپ‌های تکنولوژی سیلیکون ولی، به تخصیص بسته‌های پرداخت دستمزد معروف هستند که بخش عمده آن را واگذاری سهام تشکیل می‌دهد. اگر استارت‌آپی تحت تملک یک شرکت بزرگ‌تر درآید یا سهامش عرضه عمومی شود، سهام فرد به یک ثروت هنگفت تبدیل می‌شود (البته به‌طور مشابه اگر آن استارت‌آپ شکست بخورد، سهام ارزش خود را از دست می‌دهد).

یکی از انتقادهای مهمی که به فرهنگ سیلیکون ولی وارد است، نهادینه شدن تبعیض جنسیتی است که باعث شده مردان در به‌دست آوردن فرصت‌ها و نقش‌‌های تکنولوژی، از مزیت بیشتری برخوردار باشند. آمارها نشان می‌دهد شرکت‌هایی که توسط زنان مدیریت می‌شوند، فقط ۲ درصد سرمایه‌های خطرپذیر را به خود اختصاص می‌دهند. کمتر از یک‌چهارم مشاغل مهندسی و کامپیوتری در آمریکا در اختیار زنان است و طبق مطالعات انجام شده، زنان در عرصه تکنولوژی، در جلسات کاری بیشتر مورد هجوم قرار می‌گیرند و به‌طور کلی ارزیابی‌های آنها به جای اینکه براساس عملکرد و استعدادشان باشد، براساس شخصیت آنها است.

پربیننده ترین جزییات جدید از رجیستری تبلت‌ و ساعت‌ هوشمند ساعت‌ های هوشمند تا فردا شب باید فعال شود عودت هزینه اینترنت برخی مشترکان همراه اول کدام شبکه اجتماعی بیشترین سهم را در فروش کسب و کارهای آنلاین دارد؟ چطور اینترنت را برای کودکان امن کنیم؟

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: سیلیکون ولی استارت آپ ها سیلیکون ولی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۲۳۲۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ظرفیت تولید آب شهرستان فردیس

ایسنا/البرز مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب البرز از آغاز عملیات لوله گذاری داکتیل قطر۵۰۰ میلیمتر در خروجی مخزن جهان نما، جهت اتصال به زون p فردیس خبر داد.

حمیدرضا نامداری افزود: تحقق این مهم به صورت مستقیم در بهبود آبرسانی به شهروندان فردیس به ویژه در محدوده شهرک وحدت، منظریه، انبار نفت و رزکان نو با افزایش ظرفیت تولید آب در تابستان سال جاری اثربخش خواهد بود.

به گزارش ایسنا، به نقل از آبفای البرز، نامداری در ادامه بیان کرد: اجرای خط انتقال آب از مخزن منطقه جهان نما به فردیس به طول ۵۴۰ متر و با اعتباری بالغ بر ۱۰ میلیارد ریال تا خرداد سال جاری به اتمام می رسد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان البرز در پایان تاکید کرد: اصلاح، توسعه و بهبود زیرساخت های فنی و مهندسی به منظور مدیریت منابع آب و دفع بهداشتی فاضلاب در اولویت اقدامات مجموعه در راستای گذر هرچه بهتر از تابستان سال جاری و ایجاد شرایط مطلوب برای شهروندان قرار گرفته است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اولین موتور سیکلت CNG جهان رونمایی می‌شود
  • تولید انبوه محصولات دانش‌بنیانی مورد حمایت وزارتخانه‌ها قرار گیرد
  • دریادار سیاری: دسترسی به دریا یک منبع بسیار مهم برای تولید قدرت و ثروت است
  • رزن و درگزین باید با مشارکت مردم از کشاورزی به سمت صنعتی شدن برود
  • تپش دانش بومی در قلب خودروی ایرانی
  • پس از پراید وانت نوبت به بی‌ام‌و وانت رسید!/ عکس
  • افزایش ظرفیت تولید آب شهرستان فردیس
  • ارائه تکنولوژی‌های بومی در بخش کشاورزی/ رفع مشکل صادرات با آفت‌کش زیست‌سازگار
  • هدف گذاری شیلات گیلان بر روی توسعه آبزی پروری با تکنولوژی‌های برتر
  • مردم سیستان و بلوچستان باید از ثروت‌های استان بهره‌مند شوند