Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها - با اینکه استاندار وقت زنجان در سال‌های ۹۴ و ۹۵ می‌توانست برای افزایش سهمیه آب استان از رودخانه قزل اوزن تلاش کند ولی متاسفانه به خاطر برخی کم‌کاری‌ها این فرصت از استان زنجان گرفته شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان ، خشکسالی و بحران آبی چند سالی است که به اوج خود رسیده و در همین راستا اکثر استان‌های کشور با معضل بی‌آبی درگیر هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با اینکه مسئولان استان‌های مختلف کشور در چند سال اخیر به هر نحوی تلاش کرده‌اند تا چاره‌ای برای معضل بحرانی آبی خود پیدا کنند ولی گویا مسئولان وقت استان زنجان درگیر مسائل مهمتری بوده‌اند!

با اینکه باید تلاش می‌شد در سال‌های گذشته با استفاده از رایزنی‌ها با مسئولان کشوری و همینطور جذب اعتبارات لازم فکر اساسی به حال بحران آبی زنجان می‌شد ولی بلاتکلیفی سدهای نیمه کاره استان (سدهای مشمپا و تالوار) و همینطور عدم افزایش میزان برداشت آب از رودخانه قزل اوزن ثابت می‌کند که مسئولان وقت استانی در این راستا تلاش‌های مثمر ثمری انجام نداده‌اند.

از سوی دیگر شهرستان طارم که به هندوستان ایران معروف است و محصولات کشاورزی آن برای تامین بازار کشور بسیار حائز اهمیت است و به عبارتی دیگر اقتصاد مردم آن شهرستان و حتی استان با کشاورزی در آن منطقه می‌چرخد ولی متاسفانه این روزها طارم با بحران آبی زیادی دست و پنجه نرم می‌کند. شاید یکی از دلایل آن می‌تواند کوتاهی مسئولان وقت استان باشد. البته چندی پیش با پیگیری‌های نمایندگان مجلس استان برای جلوگیری از خشک شدن محصولات کشاورزان طارمی میزان قابل توجهی آب از سد آیدوغموش آذربایجان شرقی خریداری شد.

مصطفی طاهری نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با تسنیم اظهار داشت: متاسفانه در سال‌های گذشته به خاطر ضعف مسئولان استانی سهمیه برداشت آب استان زنجان از رودخانه‌های مشترک با سایر استان‌ها افزایش نداشته است. به طور مثال با اینکه میزان مالکیت استان زنجان در رودخانه قزل اوزن نسبت به استان همجوار گیلان بسیار زیاد است ولی حق برداشت گیلان از استان زنجان بسیار زیاد است. از سوی دیگر حتی میزان بارندگی‌های گیلان با زنجان قابل مقایسه نیست و معلوم نیست چرا وزارت نیرو در این موضوع فکری نمی‌کند.

وی با ابراز تاسف از کم‌کاری برخی مدیران وقت استان در زمینه وضعیت آب استان گفت: زمانی که جمشید انصاری استاندار زنجان بود جلسه‌ای در وزارت نیرو با حضور مسئولان چندین استان در زمینه برداشت آب از قزل اوزن در وزارت نیرو برگزار شد ولی در کمال ناباوری استاندار وقت در آن جلسه حضور نیافت و هنوزم که هنوز است چوب کم‌کاری او را در این زمینه می‌خوریم.

نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه جمشید انصاری باید پاسخ دهد چرا آن روز در آن جلسه بسیار مهم حاضر نشد، گفت: دیگر استان‌ها با جان و دل برای افزایش سهمیه آب استان خود تلاش می‌کنند ولی در استان زنجان مسئولان در خواب تشریف دارند.

وی عنوان کرد: از سوی دیگر سد مشمپا می‌تواند نیاز آب شرب چندین روستای استان را برطرف کند و از همه مهمتر مشکل آب کشاورزی طارم را تا حدودی مرتفع می‌کند ولی متاسفانه چندین سال است که به حال خود رها شده است. در کمال ناباوری مسئولان وقت اندکی در زمینه تکمیل این پروژه مهم  قدمی برنداشته‌اند و ما هم نمی‌دانیم چرا مسئولان مربوطه در هشت سال گذشته تلاشی برای افتتاح آن نکردند.

سنگ‌اندازی اعضای اصلاح‌طلب شورای پنجم برای واگذاری پروژه‌های شهری به قرارگاه خاتم / ‌باز هم پای "جمشید انصاری" در میان استعضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس: مشکل بی‌آبی مردم شرق استان هرمزگان را آزار می‌دهدآب تانکر 180 رأس گوسفند در خراسان شمالی را تلف کرد+فیلمضرورت اجرای «سند سازگاری با کم آبی» در دولت آینده

اراضی شیبدار طارم

از سوی دیگر جواد تاراسی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان در گفت‌وگو با تسنیم اظهار کرد: عدم تخصیص آب به اراضی شیبدار به عنوان یک مشکل جدی در طول چندین سال اخیر برای استان مطرح بود و دقیقا این موضوع ریشه در عدم مدیریت شرایط توسط شخص جمشید انصاری در این استان ایجاد شده بود. البته به لطف خدا و تلاش‌های بی‌دریغ نمایندگان فعلی زنجان و طارم در مجلس فعلا این موضوع رفع شده ولی باید فکر اساسی برای این اراضی کرد.

وی ادامه داد: امروزه چوب عدم مدیریت جمشید انصاری را می‌خوریم؛ شاید اگر انصاری در آن جلسه حضور داشت مشکل آب این منطقه حل می‌شد و بسیاری از کشاورزان امروزه در راستای جهش تولید اقدام می‌کردند ولی عدم حضور و عدم پیگیری انصاری بیش از یک هزار خانواده را در طارم درگیر موضوع چالش آب در اراضی شیبدار کرده است.

تاراسی با ابراز تاسف از بی‌عدالتی در زمینه تصمیم‌گیری در تخصیص آب حوزه سفید‌رود گفت: وزارت نیرو به این امر کاملا بی‌توجه است در حالی که باید بازنگری مجدد در طرح تصویب شده انجام گیرد و 7 میلیون‌ متر مکعب آب به اراضی شیبدار شهرستان طارم زنجان اختصاص یابد.

حال با این تفاسیر مشخص می‌شود یکی از دلایلی که امروزه برخی از نقاط طارم با بحران آبی مواجه هستند کم‌کاری مسئولان وقت بوده است. شاید اگر مسئولان در آن سال‌ها با جان و دل برای افزایش سهمیه آب استان تلاش می‌کردند و جلسات متعددی را برای افزایش سهمیه با مسئولان کشوری از جمله وزیر نیرو برگزار می‌کردند تخصیص آب استان زنجان بسیار بیشتر از میزان فعلی بود. با این حال امیدواریم مسئولان فعلی اشتباهات گذشته را تکرار نکنند و با جدیت برای افزایش سهمیه آب استان از رودخانه‌های ملی تلاش کنند.

انتهای پیام/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: برای افزایش سهمیه آب استان رودخانه قزل اوزن جمشید انصاری اراضی شیبدار استان زنجان مسئولان وقت سوی دیگر وزارت نیرو بحران آبی وقت استان استان ها کم کاری سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۲۵۱۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاسیس ۳۱ دانشگاه فرهنگیان مجزا با چه تدبیری انجام می‌شود!

نماینده بسیج دانشجویان دانشگاه فرهنگیان در دیدار معلمان نمونه کشور با رئیس جمهور گفت: تاسیس ۳۱ دانشگاه فرهنگیان مجزا این سوال را در ذهن ایجاد می‌کند که آیا این تصمیم چالش‌های اساسی دانشگاه فرهنگیان را حل می‌کند یا خود منبع تولید مشکلات عدیده خواهد شد؟

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، عباسی نماینده بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان در دیدار  معلمان نمونه کشور با ریاست جمهوری به مناسبت هفته معلم، بیانیه این دانشجویان را قرائت کرد.

متن بیانیه به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم.  
عرض خوشامد خدمت ریاست محترم جمهور آیت الله رئیسی و تبریک سالروز گرامیداشت مقام معلم به همکاران محترم 

به نمایندگی از بسیجیان دانشجو معلم دانشگاه فرهنگیان به طرح مسائلی چند از مرکز ثقل نظام تعلیم و تربیت میپردازیم که البته بررسی دقیق‌تر آن‌ها حضور مجدد ریاست محترم هیئت امنای دانشگاه فرهنگیان را در خود این دانشگاه می‌طلبد.  

مدتی است که دولت سیزدهم با رویکرد تحول در مسیر جذب دانشگاه فرهنگیان به ایجاد راه‌های جدید روی آورده است که شایسته تقدیر و تشکر بوده و در قیاس با رویکرد سابق قدمی نو می‌باشد. مسئله تنوع بخشی در مسیر ورود به معلمی آنقدر جدی شده که حتی در نسخه پیشنهادی پیش نویس ترمیم سند تحول صراحتا از آن تحت عنوان یک راهکار یاد شده است. برخی از راهکار‌های موقتی جبران کمبود معلم نظیر طرح ۲ + ۲ که هم اکنون در حال اجرا هستند با جداسازی آموزش علمی و حرفه‌ای از یکدیگر منجر به ناکامی در تحقق اهداف تربیت معلم تمام ساحتی شده و در تضاد با سیاست دائمی توسعه دانشگاه فرهنگیان می‌باشند.  

وعده یکی از مهمترین ارکان توسعه دانشگاه تقویت زیر ساخت آن میباشد اگرچه لازم است از تغییر رویکرد دولت فعلی از تأمین معلم به تربیت معلم تشکر شایسته شود، اما زیرساختی که افزایش آن را در سال‌های گذشته از جنابعالی شنیده ایم به دلیل نگاه جزیره‌ای در وزارتخانه‌های ذیل شما این امر آن طور که باید و شاید محقق نشده است تا آنجا که یکی از وزرای دولت در پاسخ به این مطالبهی دانشجویان اظهار نموده دانشگاه فرهنگیان به ما ارتباطی نداشته و برای وزارت آموزش و پرورش است و وزیر آن برود مشکلاتش را خودش حل کند.

جناب آقای رئیس جمهور مسئله بی توجهی و کم لطفی به دانشگاه فرهنگیان و آموزش و پرورش محدود به زیرساخت نبوده و در مسائلی همچون بودجه و امور مالی نیز مشهود است؛ به گونه‌ای که سهم دانشگاه از بودجه عمومی در طی سالیان رو به ضعف نهاده است و تأمین منابع دانشگاه عمدتا از کسر از حقوق دانشجو معلمان می‌باشد و متاسفانه در لایحه بودجه ۱۴۰۳ نیز این امر مشهود است و سرانه دانشجو معلم به کمتر از یک سوم متوسط وزارت علوم رسیده است و وابستگی ۶۰ درصدی منابع دانشگاه به حقوق دانشجو معلمان مانع از اجرای حکم دیوان عدالت اداری گردیده است.  

با وجود مشکلات مذکور خصوصا مسائل بودجه شاهد اتخاذ تصمیمی مبنی بر تاسیس ۳۱ دانشگاه فرهنگیان مجزا هستیم که در وهله اول این سوال را در ذهن ایجاد می‌کند که آیا این تصمیم چالش‌های اساسی دانشگاه از قبیل ضعف سطح علمی بخشی از اساتید و معماری فرسوده و ناکارآمد برنامه درسی دانشگاه فرهنگیان را حل میکند یا خود منبع تولید مشکلات عدیده در زمینه تامین منابع، انسانی هزینه‌ها توسعه حجم دولت و دیوان سالاری و سایر مسائل خواهد شد؟ کدام مطالعات، پشتیبان این موضوع را حمایت نموده است؟ بنظر میرسد باید جوانب این طرح قبل از اجرا دقیق‌تر سنجیده شود.  

آقای رئیسی یکی دیگر از مشکلات دانشگاه فرهنگیان مثله کردن آن به مثابه گوشت قربانی سیاسی معامله با نمایندگان مجلس میباشد هر از گاهی نمایندگان با فشار سیاسی و متاسفانه با همراهی و پذیرش مسئولین ذی ربط مراکز دانشگاه فرهنگیان بدون مجوز در شهرستان‌های حوزه انتخابیه ایشان بدون داشتن حداقل‌های، استاندارد حتی در یک مدرسه کوچک، راه اندازی می‌شود که لازم است به طور جد برای آن تدبیری شود و از چنین اقداماتی که هجو مسئله تربیت معلم می‌باشد جلوگیری گردد.

سخن بسیار است و فرصت، کم عرایض خود را با فرازی از وصیت نامه دانشجو معلم شهید حفیظ الله رفیعی به پایان می‌برم.

با شما هستم‌ای برادران فرهنگی چرا بعضی از شما اینقدر بی تفاوت هستید؟ امام خمینی می‌فرماید معلمی شغل انبیاست از این شغل محافظت کنید و مواظب باشید که خیانت نکنید.  

و، اما نکته‌ای از باب هویت دانشجویی خویش عرض خواهیم کرد 
امروز که ما در این برنامه گردهم آمده ایم؛ دانشجویان و اساتیدی در سراسر دنیا نسبت به مسئله اول جهان اسلام یعنی فلسطین به پا خواسته اند.  

شکر میکنیم خدارا که با عملیات وعده صادق باردیگر اقتدار نظام مقدس جمهوری اسلامی بر همگان اثبات شد و جهان را وارد مرحل‌های جدید از نظم خویش نمود و، اما تاسف میخوریم برای آن اساتید امور تربیتی و روشنفکرانی که سال گذشته ندای ظلم ستیزی سر میدادند و امروز در برابر این مسائل در خفقان فرو رفته اند.  
بس است به خود بیاید و به این خیزش همگانی لبیک حیدری بگویید.

والسلام علیکم و رحمت الله و برکاته 

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی ۴۹۱ شعبه ثابت و سیار در دو حوزه انتخابیه زنجان
  • صدور هشدار سطح نارنجی و زرد هواشناسی در هرمزگان
  • پیش‌بینی بارش‌های رگباری در اصفهان / احتمال وقوع آب‌گرفتگی و سیلاب در مناطق مختلف استان
  • کدهای انتخاباتی کاندیداهای راه یافته به مرحله دوم اعلام شد
  • ۲ هشدار هواشناسی در هرمزگان صادر شد
  • مسئولان زنجانی برای نجات پل تاریخی میربهاءالدین به خط شدند
  • ۲ هشدار سطح نارنجی و زرد هواشناسی در هرمزگان صادر شد
  • صدور ۲ هشدار سطح نارنجی و زرد هواشناسی در هرمزگان
  • تاسیس ۳۱ دانشگاه فرهنگیان مجزا با چه تدبیری انجام می‌شود!
  • وقتی ستاد مدیریت بحران خود دچار بحران می‌شود