Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش تارنمای این شبکه خبری، دولت فرانسه روز جمعه هرگونه سرپوش گذاشتن در مورد میزان تشعشعات در پلی نزی (مجمع الجزایری در اقیانوس آرام و بخشی از قاره اقیانوسیه که جز قلمرو فرانسه محسوب می شود) را پس از آزمایش هسته ای در منطقه انکار کرد. این در حالی است که در پی انتشار آمار و ارقامی از خسارات انسانی این آزمایشات توسط پایگاه خبری دیسکلوز (به معنی افشا) به تازگی و بار دیگر بحث بر سر حمایت دولت در مورد انفجارهای هسته ای بالا گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در پی ادعاهای جدید مطرح شده مبنی بر اینکه آزمایشات هسته ای میان سالهای ۱۹۶۶ تا ۱۹۹۶ باعث تشعشعاتی در جو و زمین شده، یک نشست دو روزه به دعوت «امانوئل مکرون» رئیس جمهوری فرانسه برگزار شد.  

همزمان «ژنویو دریوسک» سیاستمدار و از مقامات وزارت دفاع فرانسه در اظهار نظری کوتاه در حاشیه این نشست هرگونه عذرخواهی دولت را رد کرد.

در ماه مارس (اسفند)، تارنمای تحقیقاتی دیسکلوز موجی ایجاد کرد و در آن مدعی شد که نزدیک به دو هزار صفحه از اسناد طبقه بندی نشده ارتش فرانسه را در مورد نزدیک به ۲۰۰ آزمایش انجام شده در اطراف پلی نزی فرانسه تجزیه و تحلیل کرده است. این تحقیق که با همکاری کارشناسان آماری و دانشگاه پرینستون در آمریکا انجام شده نتیجه گرفته است که "مقامات فرانسوی بیش از ۵۰ سال است که تأثیر واقعی آزمایش هسته ای بر سلامت مردم منطقه پلی نزی را پنهان کرده اند."

اما در نشست برگزار شده از سوی مکرون، علاوه بر رئیس جمهوری سه وزیر دولت وی هم حضور داشتند هرچند در پی شنیدن این یافته ها در این نشست در روز پنج شنبه اظهار نظری نکردند.

از سوی دیگر، «ادوارد فریچ» رئیس جمهور منطقه نیمه خودمختار پلی نزی، در واکنش به این تحقیقات گفت که مکرون قول داده بایگانی های نظامی را در مورد آزمایش ها که خواسته اصلی مورخان هم بوده است، بررسی کند.

اما نشست برگزار شده از سوی مکرون با انتقاد برخی از سیاستمداران پلی نزی و همچنین مبارزان و مورخان ضد هسته ای روبرو شده است؛ همان کسانی که مدعی شده اند پیشتر براساس برخی قوانین محرمانه کشوری از تحقیق در این خصوص منع شده اند.

مکرون در طول دوره ریاست جمهوری خود تمایل نشان داده است که برای مقابله با مسائل تابو فرانسه، از جمله تاریخ خونین استعمار در الجزایر و نقش آن در نسل کشی رواندا اقدام کند.

اما آزمایش های هسته ای همچنان منشا کینه و عصبانیت عمیق در پلی نزی فرانسه هستند؛ جایی که گواه روشن استعمار و حتی نژادپرستی علیه مردم این مجمع الجزایر فرانسوی تلقی می شود.

بر اساس گزارش منتشر شده از سوی پایگاه خبری دیسکلوز، تاکنون تنها ۶۳ غیرنظامی پلی نزی فرانسه، به استثنای سربازان و پیمانکاران، به دلیل قرار گرفتن در معرض تشعشعات اتمی غرامت دریافت کرده اند.

اما این پایگاه مدعی شده است که براساس نتیجه گیری های خود، رسوبات خاک رادیواکتیو در یکی از جزایر مرجانی در پلی نزی بیش از ۴۰ درصد کمتر از میزان واقعی اعلام شده است ضمن آنکه بیش از ۱۰۰ هزار نفر احتمالا در این آزمایشات هسته ای آلوده شده اند.

فرانسه طی ۳ دهه ۱۹۳ آزمایش هسته ای در پلی نزی فرانسه انجام داد تا اینکه «ژاک شیراک» رئیس جمهوری وقت در دهه ۱۹۹۰ و در میان یک کارزار اعتراضی بین المللی، این برنامه را خاتمه داد. پلی نزی فرانسه، جز قلمرو این کشور و متشکل از صدها جزیره و جزایر مرجانی است که طی ۳۰ سال محل دهها آزمایش هسته‌ ای بود.

در سال ۲۰۱۶، «فرانسوا اولاند» رئیس جمهوری پیشین هم در سفر به این منطقه اذعان کرد که آزمایشات مذکور بر سلامت و محیط زیست تاثیر دارد و وعده داد که روند جبران خسارت را دوباره اصلاح کند.

از سال ۱۹۶۰ تا ۱۹۶۶، فرانسه همچنین ۱۷ آزمایش هسته ای در سایت های صحرایی الجزایر انجام داد و هنوز بسیاری از منتقدان آزمایشات مزبور در این کشور آفریقایی در پی جبران خسارت و پاکسازی هست.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: پلی نزی فرانسه آزمایش هسته ای رئیس جمهوری پلی نزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۲۷۳۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشگویی ترسناک نوستراداموس زنده جهان؛ منتظر تاریکی مطلق باشیـد!

مردی که به او لقب «نوستراداموس زنده» را داده‌اند در آخرین پیشگویی خود مدعی شده جهان امسال شاهد قطع فناوری ناشی از استفاده از فناوری پالس الکترومغناطیسی (EMP) خواهد بود. اما تکنولوژی EMP چیست و چه اثراتی می‌تواند داشته باشد؟

به گزارش روزیاتو، اتوس سالومه ۳۶ ساله که یک فراروان‌بین آموزش‌دیده اهل برزیل است اغلب به‌خاطر دقت پیش‌بینی‌هایش ازجمله پیش‌بینی همه‌گیری کووید-۱۹، خرید توییتر توسط ایلان ماسک و حتی مرگ ملکه الیزابت، به عنوان یک پیشگو شناخته می‌شود.

 

او اکنون هشدار داده است که پیشرفت در جنگ‌افزارها، مانند فناوری پالس الکترومغناطیسی می‌تواند اثرات مخربی بر جهان داشته باشد.

او تصریح کرد که پیش‌بینی‌اش نه در مورد یک رویداد طبیعی، بلکه در مورد آزمایش‌هایی است که شامل فناوری پالس الکترومغناطیسی و تشدید تنش‌ها میان ایران و اسرائیل می‌شود که به‌طور بالقوه منجر به درگیری در مقیاسی بزرگ‌تر خواهد شد و راه را برای رویدادی شبیه به جنگ جهانی سوم هموار خواهد کرد.

تکنولوژی فناوری پالس الکترومغناطیسی یا EMP چیست؟

EMP ابزاری تخصصی برای غیرفعال کردن سیستم‌های اطلاعاتی است که با ایجاد پالس‌هایی، تجهیزات و زیرساخت‌های الکترونیکی را بدون آسیب مستقیم به افراد یا ساختمان‌ها مختل می‌کند.

فناوری پالس الکترومغناطیسی در ابتدا به عنوان یک ابزار استراتژیک در طول جنگ سرد از سوی ایالات متحده و شوروی استفاده شد، تکامل یافت و امروزه دستگاه‌های EMP محلی‌سازی‌شده غیرهسته‌ای یک تهدید قابل توجه برای سناریو‌های مدرن وابسته به تکنولوژی هستند.

زمینه تاریخی و تهدیدات کنونی

سالومه اهمیت تاریخی فناوری EMP را مورد بحث قرار می‌دهد و به رویداد‌هایی مانند آزمایش موسوم به استارفیش پرایم (Starfish Prime) ایالات متحده در سال ۱۹۶۲ اشاره می‌کند که پتانسیل مخرب انفجار‌های هسته‌ای در ارتفاع بالا بر سیستم‌های ارتباطی جهانی را نشان داد.

در سال ۱۹۶۲، ایالات متحده یک کلاهک هسته‌ای ۱.۴ مگاتنی را در این آزمایش در ارتفاع ۴۰۰ کیلومتری بالای اقیانوس آرام منفجر کرد.

این انفجار که قوی‌ترین آزمایش هسته‌ای جهان در ارتفاع بالا بوده است، یک پالس الکترومغناطیسی قوی ایجاد کرد که توانست ارتباطات رادیویی جهانی را مختل کند، منجر به از کار افتادن اولین ماهواره بریتانیا، Ariel-۱، شود و حتی به منفجر شدن چراغ‌های خیابان‌ها در هاوایی بیانجامد.

او بر علاقه کنونی جهان به فناوری EMP تاکید می‌کند که کشور‌های پیشرفته‌ای مانند ایالات متحده آمریکا، روسیه و چین در توسعه آن برای اهداف استراتژیک خود سرمایه‌گذاری می‌کنند و حتی کره شمالی به دنبال آن است.

نقش هوش مصنوعی و سناریو‌های آینده

سالومه پیش‌بینی می‌کند که در سال ۲۰۲۴، کشور‌هایی مانند اسرائیل و ایران ممکن است فناوری‌های هوش مصنوعی را در استراتژی‌های دفاعی و تهاجمی خود بگنجانند که به‌طور بالقوه تنش‌ها را تشدید خواهد کرد. او ماهیت دوگانه هوش مصنوعی را به عنوان ابزار حفظ صلح و محرک احتمالی درگیری برجسته کرده است.

اثرات آنی و بلندمدت حمله EMP

اثرات فوری آن شامل ویران کردن زیرساخت‌های الکتریکی، از بین بردن فوری منابع آب و انرژی و سیستم گرمایشی خواهد بود.

ماشین‌ها، کامپیوترها، تلفن‌ها، حمل‌ونقل، بانکداری… هر چیزی که از اجزای الکتریکی استفاده می‌کند یا برای کار به سیستم‌های الکترونیکی متکی است، از کار خواهد افتاد.

این تکنولوژی دسترسی شما به آب، گرما و غذا – سه عنصر پایه هرم مازلو – را از بین می‌برد و اساساً در نتیجه باعث فروپاشی اجتماعی می‌شود؛ بنابراین اثرات بلندمدت حمله EMP شامل کاهش چشمگیر جمعیت خواهد بود.

طی هفته‌ها و ماه‌ها، اکثر مردمی که در شهر‌ها زندگی می‌کنند از تشنگی یا گرسنگی می‌میرند و یا در وحشت و خشونت کشته می‌شوند. هرکسی که به درمان منظم پزشکی نیاز داشته باشد نیز هیچ شانسی برای زنده ماندن نخواهد داشت.

دسترسی به اندک ذخایر غذا و آب مسلماً توسط دولت و ارتش‌ها یا بانفوذترین و خشن‌ترین باند‌های مسلح کنترل می‌شود.

در ایالات متحده، مطالعات وزارت انرژی تخمین می‌زند که تا ۵ سال طول می‌کشد تا تنها ۲۰ درصد از شبکه دوباره آنلاین شود، در این مرحله جامعه مدرن تقریباً فرو می‌پاشد.

آیا راهی برای دفاع در برابر حمله EMP وجود دارد؟

دفاع در برابر حمله EMP به دلیل ماهیت خط دید و استقرار آن در صد‌ها کیلومتر بالاتر از سطح زمین، چالش‌های مهمی را به همراه دارد.

برخلاف سامانه‌های دفاع موشکی هسته‌ای، که موشک‌ها را قبل از ورود مجدد رهگیری می‌کنند، رهگیری موشک‌های EMP در بازه زمانی کوتاه ۱۵ تا ۲۰ دقیقه تقریباً غیرممکن است.

حفاظت سطح زمین در برابر EMP نیازمند ارتقاء گسترده اجزای شبکه برق قدیمی مانند ترانسفورماتور‌ها و پست‌های برق است.

با این حال با وجود این تلاش‌ها، اثربخشی چنین اقداماتی در مواجهه با یک حمله گسترده EMP محدود خواهد بود.

دیگر خبرها

  • گسترش همکاری‌های سازمان ثبت و سازمان انرژی هسته‌ای
  • اعلام آمادگی مکرون برای استفاده از سلاح هسته ای علیه روسیه
  • مکرون دوباره طرح کاربرد سلاح هسته‌ای در مقابل روسیه را مطرح کرد
  • پیشگویی ترسناک نوستراداموس زنده جهان؛ منتظر تاریکی مطلق باشیـد!
  • درخواست ماکرون برای بازدارندگی هسته‌ای در دفاع مشترک اروپایی
  • «دودا» هیچ اختیاری درباره استقرار تسلیحات اتمی آمریکا ندارد
  • پیام زلنسکی در سالگرد فاجعه اتمی چرنوبیل
  • روسیه: هر سلاح اتمی‌ای وارد لهستان شود، آن را هدف مشروع تلقی می‌کنیم
  • هشدار رئیس جمهور فرانسه به اروپا: نباید دست نشانده آمریکا باشیم
  • روسیه: هر سلاح اتمی‌ای وارد لهستان شود، آن را هدف مشروع تلقی می کنیم