Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-06@23:26:37 GMT

کلاهبرداری در صدر جرایم اینترنتی

تاریخ انتشار: ۱۳ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۴۳۰۴۰۱

کلاهبرداری در صدر جرایم اینترنتی

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اراک، سرهنگ احسان آنقی رئیس پلیس فتا فرماندهی انتظامی استان مرکزی گفت: حدود ۴۸ درصد از کل جرائم اینترنتی استان مرکزی در ۳ ماهه نخست امسال مربوط به کلاهبرداری اینترنتی است که بیشترین فراوان جرایم اینترنتی را دارد.

سرهنگ آنقی افزود: همچنین ۲۴ درصد جرائم هتک حیثیت و نشر اکاذیب و ۱۲ درصد مربوط به برداشت غیرمجاز و ۱۶ درصد مربوط به سایر جرائمی، چون دسترسی غیرمجاز، تهدید و اخاذی و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. است.

او با اشاره به اینکه در تحلیل‌های انجام شده روند رشد جرائم سایبری به سمت کلاهبرداری‌های اینترنتی در حال افزایش است از بازگرداندن بیش از ۹ میلیارد ریال به حساب شاکیان پرونده‌های سایبری خبر داد.

رئیس پلیس فتا فرماندهی انتظامی استان مرکزی بیان کرد: در سه ماهه ابتدای امسال، آمار وقوع جرائم سایبری استان نسبت به مدت مشابه سال گذشته در حدود ۴.۳ درصد افزایش داشته است.

او ادامه داد: از سویی با اقدامات جهادی کارشناسان این پلیس در این بازه زمانی، کشفیات جرائم سایبری در حدود ۶ درصد افزایش داشته است.

سرهنگ آنقی تصریح کرد: مهم‌ترین آسیب فضای مجازی برای کاربران در سطح استان مرکزی اعتماد بی‌جای کاربران به افراد درج کننده آگهی در سایت‌های واسطه، عدم احراز هویت سایت‌های دیوار و شیپور در خصوص آگهی‌های درج شده و واریز پول به عنوان بیعانه قبل از رؤیت کالای خریداری شده است.

او بیان کرد: اقدامات رسانه‌ای و پیشگیرانه در جهت آموزش‌های همگانی به صورت مستمر از رسانه ملی و شبکه‌های استانی و... در دست اقدام و جزء برنامه‌های این پلیس است.

رئیس پلیس فتای استان مرکزی با اشاره به راه اندازی مرکز فوریت‌های سایبری پلیس استان مرکزی و انجام اقدامات فوری و تخصصی در خصوص پرونده‌های واصله به پلیس فتا گفت: در سه ماه ابتدای سال جاری مبلغ ۹ میلیارد و ۳۳۰ میلیون ریال به حساب شکات بازگردانده شد.

او در خصوص راهکار‌هایی برای پیشگیری از جرائم روزافزون سایبری افزود: کاربران فضای مجازی باید به فروشگاه‌های معتبر و دارای نماد اعتماد الکترونیک برای خرید کالا و بهره‌مندی از خدمات مراجعه کنند و به هیچ وجه به افراد ناشناس و لینک‌های نامعتبر که از سرشماره‌ها یا شماره‌های ناشناس ارسال می‌شوند اعتماد نکنند.

سرهنگ آنقی از آمادگی کارشناسان مرکز فوریت‌های سایبری در ارائه مشاوره و راهنمایی به شهروندان خبر داد و گفت: در برخی پرونده‌های جرائم رایانه‌ای که بلافاصله پس از وقوع جرم ارتباط با مرکز فوریت‌های سایبری پلیس فتا استان برقرارشده است، کارشناسان این مرکز اقدامات آنی خود را انجام داده اند.

او افزود: احقاق حق بسیاری از مالباختگان از سوی مرکز فوریت‌های پلیس فتا صورت گرفته است و شماره تماس ۰۹۶۳۸۰ به‌صورت ۲۴ ساعته و در تمام روز‌های سال در خدمت‌رسانی به هم‌وطنان آمادگی کامل دارد.

انتهای پیام / ج

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: جرایم سایبری پلیس استان مرکزی مرکز فوریت استان مرکزی پلیس فتا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۳۰۴۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستگیری کلاه‌بردار اینترنتی خریدار احشام در کرمانشاه

سرهنگ علی عباسی کسانی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: با مراجعه یکی از شهروندان به مأموران انتظامی سنقر و کلیایی مبنی بر اینکه در بازار احشام این شهرستان مشغول فروش احشام بوده و شخصی با مراجعه به وی و نمایش رسید بانکی ۲ رأس گوسفند از وی خریداری کرده است اما پس از ساعتی متوجه شده است پولی به حسابش واریز نشده و مورد کلاه‌برداری قرار گرفته است، رسیدگی به موضوع در دستور کار پلیس قرار گرفت.

وی افزود: با بررسی‌های اولیه و اقدامات تخصصی، مشخص شد که فرد کلاه‌بردار با ایجاد یک رسید جعلی توسط برنامه‌های موبایلی و با نشان دادن یک رسید بانکی جعلی پس از دریافت احشام، بازار را ترک کرده است.

رئیس پلیس فتا استان کرمانشاه ادامه داد: مأموران پلیس فتا اقدامات تخصصی خود را آغاز کردند و پس از تحقیقات گسترده و همه‌جانبه ردپای مجرم را شناسایی کردند.

سرهنگ کسانی افزود: پس از هماهنگی با مرجع قضائی، متهم در اقدامی غافلگیرانه در مرکز استان دستگیر و به پلیس فتا انتقال داده شد و در بازجویی‌ها به کلاه‌برداری اعتراف کرد.

وی گفت: فروشندگان طعمه‌های مناسبی برای کلاه‌برداری با رسید جعلی هستند، لذا اگر قصد فروش کالایی را دارند تا زمان دریافت پیامک واریز وجه از سر شماره اصلی بانک عامل و مطابقت با میزان موجودی حساب خود، از ارائه کالا به خریدار خودداری کرده و مواظب شگرد کلاه‌برداری با ساخت رسیدهای اینترنتی جعلی باشند.

کد خبر 6097193

دیگر خبرها

  • دستگیری کلاه‌بردار اینترنتی خریدار احشام در کرمانشاه
  • چطور پیامک‌های جعلی را بشناسیم؟
  • شناسایی و دستگیری کلاهبردار اینترنتی رسید جعلی بانک
  • کلاهبردار حرفه‌ای درکنگان دستگیر شد
  • پلیس فتا: ۹۱ درصد حجم «آلودگی جرایم غیر اخلاقی» مربوط به اینستاگرام است
  • از انهدام ۲۰ باند جرایم سایبری تا درگیری منجر به قتل در مازندران
  • انهدام ۲۰ باند جرایم سایبری در مازندران
  • شناسایی ۳ هزار و ۸۴۲ تارنمای مشکوک در کشور
  • هشدار به برگزارکنندگان لایو‌های غیراخلاقی در اینستاگرام
  • طرح ویژه پلیس فتا برای پاکسازی فضای مجازی از جرائم اخلاقی