Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد ، رمضانی مدیرکل دامپزشکی استان درخصوص تلف شدن شمار زیادی از دام های منطقه زوعلیای مانه و سملقان پس از بررسی‌های اولیه در آزمایشگاه گفت: باتوجه به علایم کالبدگشایی، شرح حال اخذشده و سرعت بالای مرگ و میر و تلفات وسیع، احتمال می‌رود این تلفات در اثر توکسیکوزیس NPN از طریق آب آشامیده شده در دام‌ها رخ داده باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید

۱۸۵ راس دام سبک در مانه و سملقان تلف شدند

رمضانی افزود: این مسمومیت، نوعی رخداد بیماری حاد در اثر مصرف مقادیر بالای نیتروژن غیرپروتئینی (اوره و ...) محسوب می‌شود که اغلب با تلفات بسیار سریع و گسترده در نشخوارکنندگان همراه است؛ بنابراین توصیه می‌شود تدابیر پیشگیرانه برای خودداری از مصرف آب‌های آلوده به کود اوره کشاورزی در گله‌های دام اتخاذ شود.

همچنین توصیه‌هایی خطاب به دامداران منطقه برای پیشگیری از تلفات بعدی و دستور‌های لازم برای دفن بهداشتی لاشه‌ها همراه با آهک و ضدعفونی محل بروز تلفات دامی با استفاده از فرمالین، صادر شد.

دکتر احمد برات پور گفت: کود اوره از کود‌های مغذی کشاورزی است که در این فصل سال برای تقویت خاک و غنی سازی مزارع کشاورزی استفاده می‌شود.

او افزود: در مزارع اغلب با حل کردن مقادیر قابل توجهی کود در استخر‌های ذخیره سازی آب، برای کوددهی مزارع اقدام می‌شود که در صورت دسترسی دام‌ها به این منابع آبی، شاهد مسمومیت و در پاره‌ای مواقع، تلفات خواهیم بود.

علائم این مسمویت در دام ها: لرزش عضلانی، تشنج، خروج آب و کف از دهان و بینی، زمین گیری و در نهایت تلف شدن و غیرقابل استفاده بودن گوشت این دام‌ها و لزوم معدوم شدن.

باید دام‌هایی را که وضعیت مناسبت تری دارند، برای رسیدگی سریع به مراکز درمانی دامپزشکی منتقل کرد.

اطلاع رسانی بموقع کشاورزان هنگام استفاده از کود‌های شیمیایی و حصول اطمینان دامداران از آلوده نبودن منابع آبی و غذایی دام‌ها به کود‌های شیمیایی، نقش موثری در جلوگیری از مسمومیت دام دارد. همچنین دامداران باید با توجه به سمپاشی باغ‌ها و مزارع با سموم شیمیایی، از وضعیت مراتع قبل از ورود دام‌ها به این مناطق نیز مطمئن شوند.

انتهای پیام/د

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: تلف شدن دام ها اخبار حوادث دام ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۳۰۵۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استفاده ازضایعات بخش کشاورزی در کارخانجات تبدیل خوراک دام

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان رضوی، مدیر کل بهبود تغذیه و جایگاه دام وزارت جهادکشاورزی در حاشیه بازدیدی که از شرکت دامداران شهرستان نیشابور با اشاره به  استفاده از  بقایای بخش کشاورزی و حتی خانگی در کارخانجاتی تبدیل به خوراک دام گفت:پایداری تولید شرط اولیه امنیت غذایی است و اکنون جنگ علوفه بصورت نرم در کنار جنگ آب شروع شده است و کشت گیاهان کم آب طلب مانند سورگوم بجای ذرت علوفه‌ای اهمیتی بالاتر از بقایا وبازماند‌های این بخش دارد.

سید احمد رضا سید علیان افزود: در کشور ۸ سایت تبدیل بقایا به خوراک دام وجود دارد که مجموعه نیشابور تنها کارخانه شرق کشور است.

 معاون سازمان و مدیر جهاد کشاورزی نیشابور درهم دراین بازدید با بیان اینکه شهرستان نیشابور از شهرستان‌های پیشرو در زمینه دام در خراسان رضوی است گفت: این شهرستان با بیش از ۶۱ هزار راس دام سنگین و تولید شیری حدود ۲۶ هزار تن در سال در استان در رتبه اول و در تولید گوشت با ۷ هزار و ۵۰۰ تن در سال، رتبه دوم استانی را دارد.

علی مبارکی افزود: در بخش کشاورزی بیش از ۳۰ درصد بقایا داریم و قسمت عمده آن یا سوزانده ویا به دور ریخته می‌شود که باعث ایجاد مشکلات زیست محیطی می‌شود و از طرفی نیاز شدید به واردات نهاده‌های خام دامی از خارج کشور صدور مجوز‌ها و تسهیلات لازم برای بازگرداندن این پسماند‌ها به چرخه خوراک دامضروری است.

وی گفت: شرکت تعاونی دامداران با داشتن زنجیره‌ای کامل از شیر خام، کارخانه تولید خوراک دام و تاسیس کارخانه تولید خوراک دام از بقایا و پسماند‌های بخش کشاورزی و ارائه مشاوره‌های آموزشی به دامداران، از شرکت‌های نمونه کشوری و استانی در شهرستان می‌باشد.

دیگر خبرها

  • احتمال طغیان رودخانه‌ها در چهار منطقه ایران
  • رشد ۱۰۴ درصدی تولیدات پتروشیمی شیراز
  • هشدار احتمال وقوع سیلاب در ایلام
  • صدور اطلاعیه‌ای نسبت به بارش‌های سنگین به کشاورزان و دامداران
  • افزایش ۱۰۴ درصدی تولید پتروشیمی شیراز در ۱۴۰۲
  • بهره‌برداری از پروژه خانه وثوق تا پاییز و فروغ تا پایان سال
  • استفاده ازضایعات بخش کشاورزی در کارخانجات تبدیل خوراک دام
  • پیش راه‌اندازی واحد اوره پتروشیمی هنگام در عسلویه
  • فارن افرز: احتمال شکل گیری ائتلاف منطقه ای اعراب و اسرائیل علیه ایران چقدر است؟
  • هجوم ملخ‌ها به مزارع روستای لندی منطقه میانکوه