Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@09:44:29 GMT

پیامدهای منفی معماری نوین در بناهای امروزی

تاریخ انتشار: ۱۳ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۴۳۰۵۵۴

پیامدهای منفی معماری نوین در بناهای امروزی

ایسنا/چهارمحال و بختیاری رئیس نظام مهندسی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه در معماری و ساختمان‌سازی جدید نکات، منطبق با روح و روان انسان رعایت نمی‌شود، گفت: از جمله اثرات این ناهماهنگی، می‌توان به اختلافات خانوادگی، کمرنگ شدن عواطف، احساس خستگی زندگی در یک خانه پس از مدت اندک و جابجایی‌های مکرر اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهران کوهی کمالی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه در مسئله فرهنگ ایرانی- اسلامی در بحث ساخت و ساز کم‌کاری صورت گرفته است، اظهار کرد: آسیب‌های این مسئله در حوزه ساختمان‌سازی نیز وارد شده است، به‌طوری که امروزه معماری اروپایی در ساختمان‌های کشور حاکم شده و قطعا سبک غربی مطابق با خلق و خو و روحیات اهالی مغرب زمین است، امروز معماری اسلامی در ساختمان‌سازی‌های جدید رعایت نمی‌شود.

وی با بیان اینکه معماری اسلامی مطابق با فطرت و فرهنگ ایرانیان در ساختمان‌سازی اعمال می‌شود، گفت: همین مسئله باعث ایجاد حس آرامش می شود و باید گفت که معماران در فراهم کردن آرامش اعضای خانواده نقش مهمی را ایفا می‌کنند.

رئیس نظام مهندسی چهارمحال و بختیاری یادآور شد: دو واژه آرامش و آسایش با هم تفاوت دارند، درست است که ابزار و لوازم خانگی، موجبات آسایش اهالی خانه را فراهم می‌کند، اما نوع طراحی در ورودی‌ها، ابعاد فضا، رعایت نکات معماری ایرانی- اسلامی در آرامش خانواده‌ها نیز نقش کلیدی دارد.

کوهی کمالی گفت: در معماری و ساختمان‌سازی جدید یکسری نکاتT منطبق با روح و فطرت انسان رعایت نمی‌شود که از جمله اثرات آن می‌توان به اختلافات خانوادگی، کمرنگ شدن عواطف، احساس خستگی زندگی در یک خانه پس از مدت اندک و جابجایی‌های مکرر اشاره کرد.

 وی افزود: از آن‌جا که معماری اسلامی مطابق با فرهنگ ایرانیان است، زمانی‌که در خانه‌های قدیمی حضور پیدا می‌کنیم، تجدید خاطره شده و آرامش نصیب افراد می‌شود، حتی رعایت نکات معماری ایرانی اسلامی باعث درآمدزایی از طریق بسیاری از خانه‌های قدیمی و رستوران‌های سنتی شده است.

رئیس نظام مهندسی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه معماران قدیمی به سه مسئله انسان، طبیعت و طرح توجه داشته‌اند، یادآور شد: طرح منازل برگرفته از نیازهای روحی و روانی انسان و طبیعت شامل نوع بکارگیری مصالح مطابق با شرایط آب و هوایی است.

کوهی کمالی با اشاره به این‌ که معماری اسلامی نه تنها در اماکن دینی مانند مساجد مورد استفاده قرار می‌گرفته است، ادامه داد: همچنین این نوع معماری در مدارس، قصرها، خانه‌ها و حمام‌ها نیز کاربردی بود و مقیاس‌های ریاضیات و هندسه یکی‌ از ارکان اصلی معماری اسلامی بوده است.

وی با بیان اینکه میانسرا، حیاط یا صحن، از ویژگی های معماری اسلامی است، اضافه کرد: این اماکن، معمولا به شکل مربع و مستطیل بودند که نیاز مسلمانان را به وضوخانه و محل تطهیر در مساجد و مدارس و نیاز مسافران را به استراحت، بارگیری و باربندی در حیاط کاروانسرا تامین می‌کردند.

کوهی کمالی درباره اصول اصلی در ساختمان‌سازی، خاطرنشان کرد: توجه به مقررات ملی ساختمان، ایمن‌سازی جان انسان‌ها، شناسنامه‌دار بودن ساختمان‌ها و استفاده از مصالح استاندارد از جمله اولویت‌های سازمان نظام مهندسی در بحث ساختمان‌سازی است.

وی در پایان در خصوص ایمن‌تر بودن بناهای قدیمی، تصریح کرد: ساختمان‌های قدیمی تنها در برابر بارهای ثقلی و وزنی دوام داشتند، اما نمی‌توان گفت ساختمان‌های قدیمی مستحکم‌تر از ساختمان‌های جدید هستند، زیرا اصول مهندسی بیشتری در ساختمان‌های امروزی رعایت می‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری منطقه چهارمحال و بختیاری معماری اسلامی ساختمان سازي چهارمحال و بختیاری معماری اسلامی ساختمان سازی نظام مهندسی ساختمان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۳۰۵۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتاب آداب آبادانی منتشر شد

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، کتاب «در جستجوی آداب آبادانی» در مکتب معماری یزد، گزیده‌ای از مقالات این حوزه به قلم محمدرضا اولیا و با مقدمه‌ای از هادی ندیمی و به کوشش گروه پژوهشی والا در انتشارات سوره‌مهر به چاپ رسید.

این کتاب در زمینه معماری ایرانی اسلامی و مرمت حکمت و هنر اسلامی آثار برجسته‌ای دارد. مقالات این اثر  به صورت پراکنده در بازه زمانی ۱۳۶۰ تا ۱۳۸۰ در نشریه‌های مختلف به چاپ رسیده و در این کتاب تدوین و منتشر شده است.

سحر قناعتی گزارش می دهد : 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

دیگر خبرها

  • مدل‌سازی اطلاعات ساختمان (BIM) گامی به سوی یکپارچگی در معماری
  • بهره برداری ساختمان شرکت فولاد در سایت سنگان + عکس
  • هدف از اعلام انقلاب فرهنگی اسلامی‌سازی دانشگاه‌ها بود
  • شهرداری کلنگ به دست؛ این بار نوبت یکی از قدیمی‌ترین بناهای هنری تهران است
  • باید ساختمان‌های باشکوه در ایران ساخته شود
  • سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین برگزار شد
  • تصویری از هشتاد سال قبل میدان شهرداری رشت
  • ماجری پیامک ذخیره‌سازی آب چه بود؟
  • کتاب آداب آبادانی منتشر شد
  • احیای ساختمان قدیمی شهرداری تهران تا شهریور امسال | تغییرات جدید در ورودی بازار بزرگ تهران