Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@04:51:18 GMT

خروج از بگرام؛ تحقیر حضور ۲۰ ساله آمریکا

تاریخ انتشار: ۱۳ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۴۳۱۷۸۳

خروج از بگرام؛ تحقیر حضور ۲۰ ساله آمریکا

به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از تارنمای شبکه خبری فرانس ۲۴، در حالیکه واشنگتن اعلام کرده است تا پایان ماه اوت (اوایل شهریور) خروج نیروهای خود را از این کشور به پایان می رساند، مقامات روز شنبه گفتند صدها جنگجوی طالبان در درگیری های شدید با نیروهای دولتی در چندین ولایت افغانستان کشته شده اند.

بیانیه واشنگتن پس از تخلیه پایگاه هوایی بگرام توسط نیروهای نظامی آمریکا و ناتو صورت گرفت؛ همان پایگاهی که نیروهای ائتلاف عملیات خود را به مدت دو دهه علیه طالبان و متحدان القاعده آنها هدایت می کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درواقع آمریکا که با گذشت ۲۰ سال از اشغال نظامی افغانستان موجب ایجاد طولانی ترین جنگ ایالات متحده، کشته شدن هزاران نظامی این کشور و ناتو شد و میلیاردها دلار هزینه به مردم آمریکا تحمیل کرد؛ در حالی افغانستان را ترک می‌کند که این کشور بیش از هر زمان دیگری گرفتار ناامنی و بی ثباتی است.

هرچند سخنگوی گروه طالبان در واکنش به خروج نظامیان آمریکا از پایگاه بگرام، آن را گام خوبی توصیف و تاکید کرد که خواهان خروج همه نیروهای بیگانه از افغانستان است، چراکه با خروج کامل نیروهای بیگانه، افغان ها می توانند به صلح و امنیت نزدیک شوند. 

«اشرف افضل» استادیار علوم سیاسی در دانشگاه ناتینگهام در این خصوص به فرانس۲۴ گفت: «بگرام راهبردی ترین پایگاه کشور افغانستان است. این پایگاه توسط شوروی سابق برای نیروهای اشغالگر در افغانستان ساخته شده است. بنابراین موضوع خروج نیروهای آمریکایی و ائتلاف مهمترین عقب نشینی نظامی بشمار می رود و بسیار نمادین است».

وی افزود: اکنون یکی از موضوعات اساسی این است که آیا ارتش ملی افغانستان قدرت و آمادگی کافی برای محافظت از پایگاه را دارد؟

افضل ادامه داد: از نظر توانایی، سلاح و نیرو، من معتقدم که افغانستان از قدرت کافی برخوردار است. چراکه موقعیت این پایگاه به گونه ای است که حمله به آن دشوار است و کسی نمی تواند به راحتی و مخفیانه به بگرام حمله کند. اما اراده برای دفاع از آن چیز دیگری است. گزارش هایی که من از مردم دریافت می کنم این است که ارتش ملی افغانستان در برابر طالبان ذوب می شود و من نمی دانم آیا اراده ای برای ایستادگی و دفاع از بگرام که قرار نیست مورد استفاده مستقیم آنها قرار گیرد، وجود دارد.

وقتی جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا جزئیات عقب نشینی را اعلام کرد، لحن مغمومی داشت.

این استادیار دانشگاه ناتینگهام ضمن اشاره به سخنان جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا هنگام اعلام جزئیات عقب نشینی که به گفته وی لحن مغمومی داشت، تاکید کرد: بایدن و در واقع ترامپ از مدتها قبل دریافته بودند که این جنگی است که آنها شکست خورده اند. آنها در این جنگ سرمایه گذاری بسیاری انجام دادند و جان های فراوانی از دست دادند، اما هیچ چیز به دست نیاورده اند. بی شک این جنگ حقارت بسیاری برای آنها به ارمغان داشته و هیچ دستاورد مثبتی نداشته است.

پایگاه هوایی بگرام در شمال کابل از ۲۰ سال پیش و زمان آغاز حمله آمریکا به افغانستان در اختیار نیروهای ایالات متحده و ناتو بود و مانند بخشی از خاک آمریکا بشمار می رفت که مقامات بلند پایه آمریکا مانند روسای جمهوری این کشور بدون هماهنگی با دولت افغانستان به آن رفت و آمد می کردند.

برچسب‌ها ناتو طالبان ایالات متحده آمریکا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ناتو طالبان ایالات متحده آمریکا ناتو طالبان ایالات متحده آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۳۱۷۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۳۵ کشته در حملات داعش در افغانستان

دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) اعلام کرده است که از ماه جنوری تا مارچ سال جاری میلادی دست‌کم ۳۶ تن در پی حملات داعش در افغانستان کشته و ۱۱۸ تن دیگر زخمی شده‌اند.

 روز پنج‌شنبه، ۱۳ ثور، با نشر گزارشی به دستور شورای امنیت سازمان ملل در مورد وضعیت حقوق بشر در افغانستان زیر سلطه طالبان گفته است که در این حملات بیشتر شیعیان هدف قرار گرفته‌اند.

براساس این گزارش، از ۶ تا ۱۱ جنوری، سه انفجار بمب‌دستی در شهر کابل سبب کشته و زخمی شدن دست‌کم ۷۹ غیرنظامی شده است.

یوناما افزوده است که در ۶ جنوری پنج غیرنظامی در پی انفجار مین جاسازی‌شده در یک بس مسافری در منطقه دشت‌برچی کابل کشته و ۲۰ تن دیگر زخمی شده‌اند.

همچنان در ۹ جنوری انفجار مین جاسازی‌شده در یک ماشین حامل کارمندان اداره زندان‌های طالبان در منطقه «الوخیل» کابل، سه کشته و ۱۳ زخمی برجا گذشته است.

این گزارش تصریح کرده است در تاریخ ۱۱ جنوری نیز در پی وقوع انفجاری در یک مارکت تجارتی واقع در دشت‌برچی کابل که هنوز نوعیت آن مشخص نشده است، سه تن کشته و ۲۱ تن دیگر زخمی شده‌اند.

مردان، زنان و کودکان شامل قربانیان این حملات هستند.

طبق یافته‌های یوناما، حمله انتحاری در مقابل نمایندگی کابل بانک در قندهار هم ۲۵ کشته و ۵۰ زخمی برجا گذاشته است.

این حمله در ۲۱ مارچ رخ داده بود.

مسئولیت تمام این حملات را گروه داعش بر عهده گرفته است.

گفتنی است که پس از ماه مارچ نیز کابل و هرات گواه حملات داعش بوده است.

در تازه‌ترین مورد، شام‌گاه دوشنبه، ۱۰ ثور، افراد تفنگ‌دار مربوط به داعش بر مسجد شیعیان در ولسوالی گذره هرات حمله کرده‌اند که در پی آن، شش تن به‌شمول زنان و کودکان کشته‌ شده‌اند و یک تن دیگر زخمی شده است.

این آمار قربانیان ناشی از حملات داعش در حالی ارایه می‌شود که طالبان همواره حضور فیزیکی جنگ‌جویان گروه داعش را در افغانستان رد کرده‌اند.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • گزینه‌های مقابل بایدن در چگونگی مواجهه با توافقنامه دوحه
  • بیش از ۳۵ کشته در حملات داعش در افغانستان
  • مسدود شدن گذرگاه اسپین بولدک
  • آمریکا: برای حفظ منافع ملی با طالبان تعامل می‌کنیم
  • حضور ویرانگرِ آمریکا در افغانستان + فیلم
  • تغییرات اقلیمی افغانستان را تهدید می کند
  • فرمانده حشد الشعبی: تهدیدهای آمریکا ما را نمی‌ترساند
  • طالبان افغانستان برای جذب توریست خارجی دست به کار شده‌اند
  • طالبان افغانستان برای جذب توریست خارجی دست به کار شده اند
  • حضور ویرانگرِ آمریکا | افغانستان