Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از گرگان، آثار کاهش بارش‌ها و خشکسالی شدید که در نیم قرن اخیر تقریبا بی‌سابقه است در گرمای این روز‌های تابستان بیشتر از همیشه خود را نشان می‌دهد. مشکل و کمبود در تأمین آب شرب شهر‌ها و بسیاری از روستا‌ها این روز‌ها به یک نگرانی جدی تبدیل شده و حتی کار را به مرز بحران رسانده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در گرگان، اما اوضاع وخیم‌تر است، هرچند مردم تقریبا به افت فشار و قطعی شبانه آب عادت کرده‌اند، اما در مناطق مختلف و در طول روز هم شهروندان ساعت‌های زیادی را با قطعی آب مواجه هستند.

آب و فاضلاب هم با این ادعا که " فقط توزیع کننده آب هستیم" مشکل را به زمین آب منطقه‌ای پاس می‌دهد. این در حالی است که مسئولان آبفای استان هم به خوبی می‌دانند اگر در این سال‌ها پرتی و هدررفت آب در شبکه را کاهش می‌دادند و مخازن ذخیره را هم به اندازه کافی ایجاد می‌کردند، می‌توانستند بخشی از مشکلات را کاهش دهند.

در عین حال شرکت آب منطقه‌ای گلستان هم به عنوان متولی اصلی تأمین و آبرسانی به گرگان باید پیش از اینکه اوضاع آب شرب مردم در مرکز استان بحرانی شود، چاره‌ای برای این روز‌ها می‌اندیشید. اگر قرار بر حفر چاه یا تجهیز آن بود باید پیش از رسیدن به گرمای داغ تابستان فکری برای آن می‌شد. حالا هم که مردم از بی آبی، کارد به استخوان‌شان رسیده، همه باید کمک کنند تا مشکل آب شرب دست‌کم کاهش پیدا کند.

آن طور که مسئولان آب و فاضلاب استان آمار می‌دهند سالانه چیزی حدود ۱۰۰۰ میلیون مترمکعب آب در استان استحصال می‌شود که فقط ۱۵۰ میلیون مترمکعب آن به مصرف شرب می‌رسد و بقیه در سایر بخش‌ها به ویژه کشاورزی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در شرایط بحران کم آبی، علاوه براینکه مسئولان و متولیان آب باید با اجرای طرح‌های مختلف مشکلات مردم را کاهش دهند، سایر بخش‌های مصرف کننده آب هم باید خود را با شرایط خشکسالی شدید تطبیق دهند.

هرچند تا کنون آمار دقیقی از میزان مصرف آب در بخش کشاورزی استان ارائه نشده و هر دستگاهی، عددی را اعلام می‌کند. برفرض درست بودن همان آمار‌ها بین ۸۰ تا ۹۰ درصد آب استحصال شده در استان به مصرف کشاورزی می‌رسد و در زمان بحران، جهادکشاورزی هم باید بهره برداران را به سمت و سوی کشت‌هایی که نیاز آبی کمتری دارند هدایت کرده و کشاورزان هم باید برای عبور از این بحران همراهی لازم را داشته باشند.

حتی در برخی سال‌ها مانند امسال برای جلوگیری از خسارت‌های بیشتر، بسیاری از کشاورزان باید قید کشت دوم را هم بزنند؛ همان چیزی که مدیرعامل آب منطقه‌ای استان از کشاورزان درخواست کرد و گفت: کشت دوم در استان باید دست کم ۳۰ درصد کمتر از سال‌های گذشته باشد؛ ضمن اینکه کشت شالی باید فقط به اراضی نسق محدود شود.

اگر همه تمهیدات لازم در کنار رعایت الگوی مصرف اندیشیده می‌شد، شاید آب، آنقدر هم اوضاعش بحرانی نمی‌شد.

در این گرمای طاقت فرسا که مردم با قطعی گاه و بیگاه آب و برق مواجه هستند، مسئولان باید اقدامات کوتاه مدت و ضربتی را هم در دستور کار قرار دهند و چاه‌های بیشتری را وارد مدار کنند، از ظرفیت چاه‌های بخش خصوصی کمک بگیرند و مردم هم تا حد امکان، صرفه جویی کنند.

داود احمدی نصرآبادی، معاون بهره برداری و توسعه آب شرکت آبفای گلستان درباره این اقدامات گفته با پیگیری‌های مجمع نمایندگان ۲۹ مهرماه پارسال در جلسه‌ای که با هیئت رئیسه مجلس و با حضور وزیر نیرو برگزار شد، حفر فوری و اضطراری ۲۰ حلقه چاه برای عبور از بحران ۱۴۰۰ به تصویب رسید که از این تعداد ۱۰ حلقه چاه برای گرگان بود.

او افزود: طبق همان مصوبه قرار شد ۵۰ میلیارد تومان به این کار اختصاص داده شود که ۳۰ میلیارد تومان آن را وزارت نیرو تعهد کرده و ۲۰ میلیارد تومان دیگر هم در تعهد استان بود. اما در ۱۸ بهمن ماه فقط ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار نقدی اختصاص دادند و ۲۸ خرداد امسال هم ۲۰ میلیارد تومان اعتبار دیگر ابلاغ شد.

احمدی نصرآبادی ادامه داد: با وجود اینکه اعتبار کافی وجود نداشت، برای گرگان ۶ حلقه چاه جانمایی کردیم و با آن ۵۰۰ میلیون تومان ۲ حلقه چاه را در حال حفر و تجهیز داریم.

او بار دیگر دیگر توپ را به زمین آب منطقه‌ای انداخت و گفت: تأمین آب برعهده آب و فاضلاب نیست و ما توزیع کننده هستیم. طرح آبرسانی به گرگان، اعتبارات و موافقت نامه‌ها مربوط به آب منطقه‌ای است.

معاون بهره برداری و توسعه آبفای استان درباره میزان کمبود آب در گرگان بیان داشت: پیش بینی مصرف برای سال ۱۴۰۰ در گرگان یکهزار و ۷۵۰ لیتر بر ثانیه بود، اما توان تولید ما با ظرفیت ۹۹.۳ درصدی یکهزار و ۲۸۰ لیتر است و ۴۷۰ لیتر کمبود داریم.

او از افت سطح چاه‌های آب در مدار هم ابراز نگرانی کرد و گفت: با توجه به خشکسالی شدید و روشن بودن چاه‌های کشاورزی، در روز‌ها و ماه‌های آینده انتظار داریم برخی چاه‌ها از مدار خارج شوند یا با افت سطح آب مواجه شویم.

رمضانعلی سنگدوینی، نماینده مردم گرگان و آق قلا در مجلس شورای اسلامی نیز با بیان اینکه مدیران باید در شرایط سخت و بحرانی تصمیم گیری کنند، اظهار داشت: یکسال است میگوییم که آب شرب گرگان با مشکل مواجه است و اوضاع در تابستان بحرانی می‌شود؛ مدیران اگر بودجه هم نداشتند باید از اعتبار خودشان هزینه می‌کردند تا پیمانکاران حفر چاه‌ها را آغاز کنند و بعد از آن از وزارتخانه پیگیر بودجه می‌شدند.

او با بیان اینکه بودجه بخش آب و فاضلاب در سال‌های اخیر بی سابقه بوده است، گفت: اخیرا هم ۸۰ میلیارد تومان اعتبار به استان اختصاص پیدا کرده که ۶۰ میلیارد تومان به آب منطقه‌ای و ۲۰ میلیارد تومان به آبفا ابلاغ شده است.

نماینده مردم گرگان و آق قلا همچنین گفت: مطلع هستم که ۷ تا ۸ حلقه چاه در گرگان و اطراف آن وجود دارد که تجهیز هرکدام آن حدود یک میلیارد تومان هزینه می‌خواهد. آب منطقه‌ای می‌توانست چاه‌های حفر شده را تجهیز و وارد مدار کند.

سیدمحسن حسینی، مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای گلستان هم با اشاره به اقدامات اضطراری برای تامین آب شرب شهرستان گرگان گفته ۶ حلقه چاه برای تامین آب شرب گرگان در راستای اقدامات اضطراری حفر شده است. یک ایستگاه پمپاژ و دو مخزن برای آبرسانی به گرگان اجرا شده است که کار‌های تکمیلی در حال انجام است و امیدواریم بخشی از آن تا ۵ روز آینده و برخی تا اوایل مرداد به بهره برداری برسد و در مجموع ۱۰۰ لیتر بر ثانیه به آب گرگان تا اوایل مرداد اضافه شود.

او یادآور شد: از مرداد سال گذشته که مسئولیت شرکت آب منطقه‌ای را بر عهده گرفتم بررسی‌های متعددی برای وضعیت آبرسانی به گرگان انجام دادیم و مشخص شد برای آب شرب گرگان حدود ۴۵۰ لیتر بر ثانیه در پیک مصرف، کمبود داریم که اگر بخواهد فقط با تامین آب چاه، مدیریت شود و با شبکه و مخزن و پرت آب کاری نداشته باشیم، حدود ۳۰ حلقه چاه برای گرگان نیاز است.

حسینی گفت: در این راستا، رایزنی‌ها و پیگیری‌های متعددی با وزارت نیرو، نمایندگان، استاندار و سازمان برنامه و بودجه انجام شد که در خرداد ماه امسال ۶۰ میلیارد تومان برای تامین شرب گرگان ابلاغ کردند که البته امیدواریم تخصیص هم داده شود. در مجموع طی ۴ سال گذشته فقط ۲۶ میلیارد تومان برای شرب گرگان تخصیص داشتیم که اعتبار ناچیزی است و اعتبار ابلاغی سال جاری حدود ۴ برابر اعتبار سال‌های گذشته بوده است.

او درباره مصوبه حفر ۱۰ حلقه چاه اضطراری برای گرگان هم ادامه داد: در مهر ماه سال گذشته در زمینه شرب گرگان، با وزیر نیرو در مجلس جلسه‌ای برگزار شد که مقرر شد شرکت آب و فاضلاب ۱۰ حلقه چاه برای شرب گرگان احداث کند، اما تاکنون شرکت آب و فاضلاب مجوز ۷ حلقه را گرفته و دو حلقه نیز در حال حفاری است.

حسینی گفت: برخی بهره برداران کشاورزی و ادارات دولتی را نیز قانع کردیم که آب چاه خود را اضطراری به آب و فاضلاب تحویل دهند که با مجموعه اقدامات اضطراری آب تزریقی به شبکه شرب گرگان در حال اضافه شدن است و امیدواریم بتوانیم بخشی از مشکل آب شرب مردم را برطرف کنیم.

منبع: تسنیم
انتهای پیام / ن

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بحران آب خشکسالی در ایران آبرسانی به گرگان میلیارد تومان حلقه چاه آب و فاضلاب آب منطقه ای برای گرگان شرب گرگان شرکت آب سال ها روز ها آب شرب چاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۳۲۰۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساترا در حال بررسی وضعیت اقتصادی در شبکه نمایش خانگی | پوشش زنده بیش از ۱۴ ساعته عملیات «وعده صادق»

به گزارش جام جم آنلاین از روابط‌ عمومی رسانه ملی، پیمان جبلی امروز و در حاشیه جلسه هیئت دولت در پاسخ به پرسش خبرنگاران مبنی بر برخی حواشی و اظهارات مطرح شده در روزهای اخیر پیرامون وضعیت پرداخت‌ها در حوزه نمایش خانگی اظهار کرد: به طور کلی تنظیم‌گری در این حوزه شامل اقتصاد و وضعیت مالی پروژه‌های تولیدی هم می‌شود.

وی افزود: سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر علاوه‌بر وظیفه نظارت بر محتوای تولیدات نمایش خانگی، وظیفه  تنظیم‌گری و نظارت بر فرایندهای اقتصادی این حوزه را نیز برعهده دارد.

رئیس سازمان صداوسیما با اشاره به اینکه فرایندهای اقتصادی در حوزه نمایش خانگی باید به گونه‌ای باشد که فعالان خرد در این حوزه هم بتوانند فعالیت کنند گفت: ساترا در حال بررسی این موضوع است و نتایج بررسی‌های ساترا و برنامه‌هایش جهت اقدام لازم، ارائه خواهد شد. ‌جبلی همچنین درباره نحوه نظارت بر محتوای تولیدات نمایش خانگی عنوان کرد: با ریل‌گذاری قانونی درستی که انجام شده سازمان صداوسیما از طریق ساترا موظف به نظارت بر محتوای صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی در حوزه نمایش خانگی است و فضای همکاری و تعامل نسبتا خوبی بین تهیه‌کنندگان،  سکوها و ساترا وجود دارد.

وی تأکید کرد که البته برای جلوگیری از تخلفات احتمالی باید آیین‌نامه‌ها و قوانین تکمیلی به کمک حوزه تنظیم‌گری بیایند و پیگیری‌ها در این زمینه ادامه دارد.

رئیس رسانه ملی درخصوص عملکرد رسانه ملی در پوشش خبری عملیات وعده صادق گفت: از لحظات اولیه شروع این عملیات و براساس آمادگی‌های ایجاد شده و برنامه‌ریزی‌های قبلی و تقسیم وظایف میان حوزه‌های مختلف محتوایی سازمان، عملیات گسترده رسانه‌ای پوشش جامع این عملیات غرورآفرین آغاز شد.

وی از پوشش زنده بیش از ۱۴ ساعته این عملیات سخن گفت و اظهار کرد: شبکه‌های مختلف صداوسیما، حوزه خبر و نیز شبکه‌های برون‌مرزی متناسب با وظایف تعریف‌شده به پوشش جامع تصویری، اطلاعاتی و تحلیلی این عملیات پرداختند که این روند تا کنون هم در برنامه‌های مختلف ادامه دارد. ‌

جبلی پوشش عملیات وعده صادق و نیز اقدام فوری و مؤثر صداوسیما در پوشش حادثه صبح جمعه گذشته در اصفهان را مصداق روشن به دست گرفتن «روایت اول» در رویدادهای مهم دانست و گفت: آثار و نتایج این حضور فوری و مؤثر رسانه ملی مبتنی بر آمادگی‌های قبلی، در جریان‌سازی و تأثیر بر افکار عمومی داخلی،  منطقه‌ای و بین‌المللی و در درون رژیم صهیونیستی مشهود است.

دیگر خبرها

  • حبس هشت ساعته سایپا در اتوبوس بین شهری!
  • نیروگاه‌های برق به استقبال روزهای اوج مصرف تابستان می روند | وزیر نیرو: تعمیرات نیروگاه‌ها تا نیمه اردیبهشت پایان می‌یابد
  • حضور «گارد ملی» و ضرب‌الاجل ۴۸ ساعته به دانشجویان حامی فلسطین + فیلم و عکس
  • فرصت ۴۸ ساعته به دانشگاه کلمبیا رو به اتمام است
  • فواید و مضرات باران ۴۸ ساعته مازندرانی‌ها
  • پوشش زنده بیش از ۱۴ ساعته عملیات «وعده صادق»
  • ساترا در حال بررسی وضعیت اقتصادی در شبکه نمایش خانگی/ پوشش زنده بیش از ۱۴ ساعته عملیات «وعده صادق»
  • ساترا در حال بررسی وضعیت اقتصادی در شبکه نمایش خانگی | پوشش زنده بیش از ۱۴ ساعته عملیات «وعده صادق»
  • (تصاویر) دستگیری سارقین و انهدام چندین باند زورگیری
  • تاخیر چند ساعته پرواز تهران - مشهد