Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، اکبر بهنامجو روز یکشنبه در جریان بازدید از سردخانه‌های سیب زمینی اردبیل بیان کرد: با توجه به اینکه تا یک ماه دیگر برداشت سیب‌زمینی از مزارع این استان آغاز می‌شود، پس از سپری شدن ماه‌های فروش عادی از پاییز، تمامی سردخانه‌ها برای انبار سیب‌زمینی آماده خواهند شد.

وی افزود: امسال حدود ۳۰۰ هزار تن به ظرفیت سردخانه‌ها و انبارهای نگهداری سیب‌زمینی استان اردبیل اضافه می‌شود تا جلوی ارزان فروشی و فاسد شدن این محصول راهبردی گرفته شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استاندار اردبیل یادآور شد: ظرفیت سردخانه‌های این استان در گذشته ۱۲۰ هزار تن بود که در راستای کمک به کشاورزان در زمینه نگهداری سیب‌زمینی، از ابتدای سال‌جاری ۳۵ هزار تن دیگر به ظرفیت مجموعه سردخانه‌ها اضافه شد.

وی اضافه کرد: یکی از این سردخانه‌ها که در حاشیه شهر اردبیل در دست ساخت است که با ظرفیت سه هزار تن تا پایان زمان برداشت محصول سیب‌زمینی تکمیل خواهد شد.

بهنامجو از کمک ۱۰۰ میلیارد تومانی به سردخانه‌داران و احداث سردخانه‌های جدید در استان اردبیل خبر داد و گفت: این اعتبار در امر احداث و سرمایه گردش است تا مشکلات نگهداری از سیب‌زمینی و جلوگیری از ضایعات آن در استان برطرف شود.

وی ادامه داد: صادرات بخش مهمی از کار است که کمک می‌شود تا کشاورزان در فصل مناسب این کار را انجام دهند و در کنار آن ظرفیت صنایع تبدیلی سیب‌زمینی در استان اردبیل ۹۰ هزار تن بود که امسال مجوز ۱۲۵ هزار تن دیگر نیز صادر شد.

استاندار اردبیل با اشاره به اینکه بیشتر کشورهای حاشیه خلیج فارس متقاضی سیب‌زمینی دشت اردبیل هستند، ابزار امیدواری کرد: با توسعه و گسترش زیرساخت‌های صادرات بتوان در امر نگهداری و بسته‌بندی این محصول نسبت به گذشته موفق‌تر عمل کرد و بذر امید را در دل کشاورزان زحمتکش کاشت.

بهنامجو تاکید کرد: با توجه به ایجاد طرح‌های بزرگ صنایع تبدیلی محصولات کشاورزی و احداث سردخانه‌های بزرگ و کوچک در استان اردبیل، چشم‌انداز روشنی برای بخش کشاورزی و رونق این بخش شاهد خواهیم بود.

استان اردبیل با تولید سالانه ۴.۵ میلیون تن انواع محصول کشاورزی از جمله سیب‌زمینی، چهار درصد تولیدات بخش کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.

برچسب‌ها صنایع تبدیلی کشاورزی اردبیل

منبع: ایرنا

کلیدواژه: صنایع تبدیلی کشاورزی اردبیل صنایع تبدیلی کشاورزی اردبیل استان اردبیل سردخانه ها سیب زمینی هزار تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۳۲۴۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سالانه بیش از ۵ میلیون تن سیب زمینی در کشور تولید می‌شود

رحیم نیازی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: با توجه به مازاد تولید سیب زمینی، بخشی از محصول مورد نیاز در انبار‌ها دپو شده است که اتخاذ سیاست نادرست عوارض ۶۰ درصدی صادرات سیب زمینی می‌تواند آسیب جدی به تولید این محصول وارد کند.

او قیمت تمام شده هرکیلو سیب زمینی را ۱۲ تا ۱۳ هزارتومان اعلام کرد و افزود: هم اکنون هرکیلو سیب زمینی با نرخ ۷ تا ۹ هزارتومان از کشاورزان خریداری می‌شود، درحالیکه هزینه‌های بالای بذر، کارگری، آب و برق، حمل و نقل، دنباله بند‌های کشاورزی و تعمیرات ماشین آلات هیچ تناسبی با درآمد سیب زمینی کاران ندارد.

نیازی ادامه داد: با توجه به بحران منابع آبی و کمبود نقدینگی انتظار می‌رود که حمایت‌های لازم از بخش تولید صورت بگیرد چراکه دریافت عوارض ۶۰ درصدی صادرات راهکار تنظیم بازار نیست و برای استمرار صادرات و پایداری تولید هرچه سریع‌تر باید این عوارض حذف شود.

عضو هیئت مدیره انجمن سیب زمینی با بیان اینکه مشکلی در تولید سیب زمینی نداریم، افزود: بنابر آمار سالانه بیش از ۵ میلیون تن سیب زمینی در کشور تولید می‌شود که با احتساب سرانه مصرف، این رقم مازاد بر نیاز کشور است که باید در راستای تعادل بازار، تولید مازاد به بازار‌های هدف صادر شود.

او با بیان اینکه صادرات سیب زمینی راهکار تنظیم بازار داخل است، گفت: بنابر آمار طی ۵ سال اخیر به طور متوسط سالانه ۵۰۰ هزارتن سیب زمینی به بازار‌های هدف صادر می‌شود و در شرایط کنونی باید عوارض صادرات حذف شود تا مازاد تولید صادر شود، در غیراین صورت دلالان و کارخانه‌ها با سوء استفاده از شرایط بازار، قیمت‌ها را کاهش می‌دهند که این امر به زیان بخش تولید تمام می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • برداشت ۷ هزار و ۴۳۸ تن عسل در سال گذشته
  • اردبیل رتبه چهارم تولید عسل کشوری را دارد
  • واگذاری ۷۵۰ هکتار زمین برای احداث گلخانه در استان اردبیل
  • احداث سردخانه ۲ هزار تنی در استان خراسان جنوبی
  • واگذاری ۷۵۰ هکتار زمین برای احداث گلخانه
  • تعیین عوارض ۶۰درصدی برای صادرات سیب‌زمینی
  • صادرات سیب زمینی مشمول عوارض ۶۰ درصدی شد
  • تداوم هوای گرم تا چهارشنبه در اردبیل
  • سالانه بیش از ۵ میلیون تن سیب زمینی در کشور تولید می‌شود
  • افزایش چند درجه‌ای دمای هوا در اردبیل پیش‌بینی می‌شود