Web Analytics Made Easy - Statcounter

ویروس جدید کرونا از آذرماه سال 2018 در شهر ووهان چین شناسایی شد و بعداً به‌تمامی کشورهای دنیا سرایت پیدا کرد. با همه‌گیر شدن ويروس كرونا در سطح جهاني، دولت‌های مختلف با پيامدهاي و تبعات آن در حوزه‌های اجتماعي، اقتصادي، سياسي و ... مواجه شدند. تأثیر اين بيماري حتي در برخی كشورهاي غربي، بروز و شدت بيشتري داشته و سیاست‌های سلامت و اقتصادی آن‌ها به‌شدت تحت‌الشعاع این بیماری قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ایران از اواخر بهمن‌ماه سال 1398 ورود ویروس کرونا به کشور رسماً اعلام شد که طبیعتاً پيامدهاي همه‌گیری اين بيماري در ايران كه با تحریم‌های غير مشروع آمريكا در زمینه‌های مالي و اقتصادي همراه شده بود مقابله با آن را بسیار سخت‌تر کرد. علی‌الخصوص كه تحریم‌های آمریکا در زمينه دارو و دسترسي به تجهيزات پزشكي نيز برقرار بوده است.

البته جمهوري اسلامي ايران با تکیه‌بر بنيه داخلي، توانست گام‌های بلندي در راستاي مقابله با ویروس کرونا با اتکا به توانمندی‌ها و ظرفیت‌های داخلی بردارد. دراین‌بین اگرچه ایران از كشورهايي مانند روسيه و چين نیز واكسن وارد كرد اما در راستای توليد واكسن داخلي گام‌های بلندی برداشته شد. درواقع آشكار بود كه با توجه به پاندمي و همه گستری بيماري كرونا، بسيار بعيد است كشورهاي مختلف دنیا اولویتشان صادرات واكسن باشد و طبیعتاً هر دولتی به فکر شهروندان خود است.

 ازاین‌رو هم‌زمان با تلاش‌های دیپلماتیک جمهوری اسلامی برای واردات واکسن، دانشمندان و متخصصان کشورمان تلاش شبانه‌روزي خود را براي ساخت آن آغاز كردند كه باوجود محدودیت‌ها و تحریم‌های فراوان چندين واكسن بومي توليد شد که هم‌اینک در مراحل مختلف آزمايش و بهره‌برداری قرار دارند.

ازجمله اين واکسن‌ها می‌توان به واكسن پاستوكووك(محصول مشترک انستیتو فینلای کوبا و انستیتو پاستور ایران)، كوو ايران بركت، نورا، فخرا، رازي كووپارس، اسويد-19 و سيناژن اشاره كرد.  

بدون شك در شرايطي كه ويروس كرونا در جهان جولان می‌دهد ورود ايران به عرصه واکسن‌سازی اقدام مهمي بوده و نشانگر سابقه درخشان کشورمان در این زمینه و اعتمادبه‌نفس ملی دارد. بخصوص آنکه کشورهای اندکی تاکنون توانسته‌اند در عرصه تولید واکسن پیشگام باشند.

اگرچه با توجه به محدودیت‌ها و تحریم‌ها رسیدن به همین مرحله نیز اقدام بزرگی بوده اما موضوع مهم و اساسي آن است كه اين مسئله زماني با اقبال و پذيرش اجتماعي مواجه و مايه مباهات تمام ایرانی‌ها می‌شود كه استفاده از واكسن وارد مرحله عملياتي شود تا مردم نسبت به اين بيماري مصونيت بسیار بیشتری پيدا كنند.

بنابراين به لحاظ اجتماعي و همراهي مردم تا زماني كه آمار مرگ‌ومیر بالا باشد و واکسیناسیون سراسری صورت گرفته نباشد جلوه‌های این خودباوری درک نخواهد شد و در عمق و جان مردم نخواهد نشست.

دراین‌بین رسانه‌های معاند نیز که دچار خودتحقیری می‌باشند و آن را تجویز می‌کنند از هر اقدام وطنی و متکی به منابع و امکانات داخلی انتقاد دارند در روزهای اخیر نیز به موضوع تولید واکسن داخلی پرداخته‌اند که چرا هم‌زمان چندین واکسن ساخته‌شده است. اگرچه به این سؤال می‌باید متخصصان امر جواب دهند اما به نظر می‌رسد معقول و منطقی نبود تلاش‌های برای رسیدن به واکسن را در یک مجموعه و گروه خاص محدود و منحصر کرد؛ چراکه در صورت شکست، امکان‌ها و گزینه‌های جایگزینی وجود نداشت.

 البته رسانه‌ها و كشورهاي معاند که طي سال‌های متمادي گذشته تلاش داشته‌اند تا از ايران كشوري عقب‌مانده به تصوير بكشند هرگز توانايي درک چنين اقداماتي را ندارد و از اين اتفاقات راضي و خشنود نيستند اما بدون شک با واکسیناسیون سراسری و کاهش شدید مرگ‌ومیر ناشی از بیماری کرونا هم ایمنی مردم تحقق می‌پذیرد و هم پاسخ محکمی به آن‌ها داده خواهد شد. ازاین‌رو ضرورت دارد تمام برنامه‌ریزی‌ها در راستای واکسیناسیون سریع و سراسری مردم باشد.

منبع: الف

کلیدواژه: تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۳۲۶۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شکایت بازیکن فرانسوی از فایزر و بیونتک به دلیل عوارض واکسن کرونا

برخی همچنان بر این باور هستند که واکسن‌های ویروس کرونا، عوارض جبران ناپذیری را به همراه داشته است. 

فرانسوا ژاویه فومو تاموزو، فوتبالیست سابق اهل فرانسه و کنگو، علیه شرکت‌های فایزر و بیون‌تک به دادگاه شکایت کرده است. او معتقد است این شرکت‌ها که سازنده واکسن کووید-۱۹ هستند، بر حرفه او تأثیر گذاشته‌اند.

طرفداری | به گزارش اکیپ، فومو تاموزو در حالی که حالا در سن ۲۹ سالگی بازنشسته شده است، علیه شرکت‌های داروسازی فایزر و بیون‌تک به دادگاه شکایت کرده است. او می‌خواهد مشخص شود که آیا واکسن کووید-۱۹ نقش مهمی در مصدومیت‌های او داشته که به شدت بر حرفه وی تأثیر گذاشته است. فومو تاموزو که پیش از خداحافظی از فوتبال در تیم‌های اوسر، یو اس کویوی-روئن، ماریتیمو و استاد لاوال بازی می‌کرد، همچنین از فدراسیون فوتبال فرانسه به دلیل تحت فشار گذاشتن بازیکنان زیر نظر خود برای واکسینه شدن، شکایت کرده است.

به گفته‌ این بازیکن، از زمان واکسیناسیون، مصدومیت‌های پی در پی باعث آسیب به دوران حرفه‌ای او شده است: درد زانو (گونالژی)، تاندونوپاتی و پارگی تاندون آشیل، او را ماه‌ها از زمین دور نگه داشته‌ است. این مصدومیت‌ها اکنون بر زندگی روزمره او نیز تأثیر می‌گذارد:

راه رفتن طولانی مدت به سختی قابل تحمل است، از طرف دیگر دویدن هم برایم غیرممکن است. به محض اینکه می‌خواهم به خودم فشار بیاورم، مثلاً از پله‌ها بالا بروم یا چیزی از قفسه بردارم یا حتی پایین بیایم، درد شدیدی احساس می‌کنم.

دادگاهی برای تعیین ارتباط احتمالی بین واکسن و مصدومیت‌های فومو تاموزو در نظر گرفته شده است. دادگاه پاریس در تاریخ ۲ جولای جلسه‌ای برای این پرونده برگزار خواهد کرد تا در مورد لزوم تشکیل هیئت کارشناسان که وظیفه آن‌ها تعیین ارتباط (یا عدم ارتباط) بین دوزهای واکسن و مصدومیت‌های این بازیکن ۲۹ ساله است، تصمیم‌گیری کند.

 

از دست ندهید ????????????????????????

درخواست دروسی: سردار را در رم حفظ کنید اختلاف علنی رئیس فدراسیون با مجری تلویزیون اعتراض هوادار بارسلونا: ژاوی، مرد سر حرفش می‌ماند! رد پای آرتتا؛ اورتون بعد از 14 سال لیورپول را در خانه شکست داد!

دیگر خبرها

  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • واکسن روتاویروس به جدول واکسیناسیون کشوری اضافه می‌شود
  • واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور وارد شد
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس برای برنامه ایمن‌سازی کشور
  • ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • بیش از ۶ هزار خدمت واکسیناسیون در مجتمع رسول دانشگاه علوم پزشکی ایران
  • شکایت بازیکن فرانسوی از فایزر و بیونتک به دلیل عوارض واکسن کرونا
  • واکسن کرونا باعث پایان فوتبال من شد!
  • آغاز واکسیناسیون حجاج در آذربایجان شرقی
  • واکسیناسیون ۵ هزار حجاج گلستانی در حال انجام است