Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از دنیای اقتصاد؛ مدیران صنعت سیمان اعتقاد دارند صنعت سیمان باید همچون صنعت فولاد راه بازار رقابتی را در پیش بگیرد و قیمت‌ها از طریق عرضه و تقاضا در بورس کالا تعیین شود. درنهایت از ابتدای سال‌جاری برخی شرکت‌های سیمانی با حضور در بورس کالا قفل این مساله مهم را برای صنعت سیمان باز کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اتفاقی که از زوایای مختلف دارای اهمیت است. در واقع شفافیت نرخ در بورس کالا می‌تواند به خریداران و فروشندگان کمک کند تا نرخ مرجعی در بازار داشته باشند و معاملات خود را بر آن اساس انجام دهند. از سوی دیگر در صورتی‌ که سیمان در رینگ صادراتی بورس کالا نیز عرضه شود، این موضوع موجب خواهد شد خریداران از هر نقطه دنیا قیمت‌ها را به‌صورت آنلاین رصد کنند.

به ‌این ‌ترتیب تعداد بیشتری خریدار خارجی به ایران خواهند آمد و از محصولات داخلی استقبال می‌کنند. مزیت دیگر بورس کالا برای عرضه‌کنندگان سیمان می‌تواند تبلیغات بدون هزینه باشد، زیرا هنگامی‌که تولیدکنندگان محصولات خود را در بورس کالا عرضه کنند، بدون صرف هزینه برای تبلیغات و معرفی آن، کالایشان در معرض دید و دسترس خریداران قرار می‌گیرد و این موضوع کمک می‌کند تا معاملات به شکل بهتری انجام شود. از سوی دیگر انجام معاملات سیمانی در بورس کالا تضمینی برای خریداران و فروشندگان به شمار می‌آید. به ‌این ‌ترتیب فروشندگان در زمان معینی موظفند کالای موردنظر را به خریداران تحویل دهند و خریداران نیز اطمینان دارند کالای خواسته‌‌شده را با همان کیفیت دریافت می‌کنند، اما با توجه به آنکه در بورس استانداردهایی تعریف می‌شود، هم خریدار و هم فروشنده ملزم به رعایت قرارداد خود هستند. نکته مهم اینکه در بازار سیمان دلال‌بازی و واسطه‌گری بسیار زیاد است و این روزها به‌عنوان مشکل بزرگ از آن یاد می‌شود که امروزه باعث شده بین قیمت سیمان از در کارخانه و سیمانی که به دست مصرف‌کننده‌ها می‌رسد تا چند صد درصد تفاوت به وجود بیاید، اما درصورتی‌که معاملات این محصول در بورس کالا انجام شود، بسیاری از خریداران می‌توانند سیمان موردنیاز خود را به‌صورت مستقیم از عرضه‌کنندگان خریداری کنند. به ‌این‌ ترتیب این موضوع موجب خواهد شد تا سیمان با نرخ و  بهای تمام‌شده پایین‌تری به دست مصرف‌کنندگان برسد، زیرا در چنین حالتی بسیاری از دلالان و واسطه‌گران حذف می‌شوند و کالا با واسطه کمتری به دست مصرف‌کننده می‌رسد. علاوه بر این خارج کردن سیمان از قیمت‌گذاری دستوری، قطعا تاثیرات مثبتی در سهام سیمانی بورس خواهد داشت و موضوع عرضه و تقاضا در صنعت سیمان حاکم خواهد شد. با ‌وجود  این هنوز بخش زیادی از شرکت‌های فعال در عرصه سیمان از ورود به بورس کالا اجتناب می‌کنند و  این اتفاق باعث شده بسیاری از مشتریان شرکت‌های حاضر در بورس کالا که عموما شیوه سنتی خرید را می‌پسندند، به سمت سایر شرکت‌ها متمایل شوند.

 فقدان اتحاد سیمانی‌ها برای حضور در بورس کالا

مسعود جلیلیان، مدیرعامل «سیمان غرب» می‌گوید: اگرچه در ابتدای امسال قیمت سیمان ۴۰درصد افزایش یافت اما واقعیت این است که با توجه به افزایش بی‌رویه هزینه‌ها مانند دستمزد نیروی انسانی،  حمل‌ونقل،  انرژی و ... عملا افزایش قیمت برای تولیدکننده تفاوتی را نسبت به سال گذشته رقم نزد.  وی می‌افزاید: با توجه به اینکه در سال جدید ما و برخی دیگر از شرکت‌ها وارد بورس کالا شدیم، عرضه و تقاضای سیمان ما در بورس انجام می‌شود و دیگر خبری از قیمت‌گذاری نیست و چنانچه سایر شرکت‌های صنعت سیمان وارد بورس کالا شوند، می‌توان امیدوار بود که واسطه‌ها و قیمت‌گذاری دستوری به پایان راه خود برسد، اما متاسفانه امروزه با توجه به اینکه خرید از بورس توسط مشتریان به دلیل ضعف زیرساخت‌ها ۲۰ روز طول می‌کشد، بسیاری از مشتری‌ها ترجیح می‌دهند سراغ شیوه سنتی و خرید از سایر تولیدکنندگان بروند که در بورس کالا حضور ندارند. البته این اتفاق در برخی استان‌ها که تولیدکنندگان سیمان آن در بورس کالا حضور دارند، نمی‌افتد و مصرف‌کننده از بورس خرید می‌کند.  جلیلیان ادامه می‌دهد: سیمان تامین ۳۵ درصد سیمان کشور را تشکیل می‌دهد و در این خصوص پیش‌قدم شده است. چنانچه هلدینگ‌های دیگر صنعت سیمان هم به این مسیر ورود کنند، سود نهایی را صنعت سیمان می‌برد.

 سهمیه برق به یک‌پنجم رسید

وی در ادامه با انتقاد از قطع برق در فصل تابستان ادامه می‌دهد: چند روز پیش مدیرعامل برق منطقه‌ای غرب کشور تولیدکنندگان سیمان این منطقه را برای برگزاری جلسه هم‌اندیشی در خصوص قطع برق دعوت کرد اما متاسفانه تصمیمات از قبل گرفته‌ شده بود و صرفا آن را به ما ابلاغ کردند. تا پیش ‌از این دستور داده بودند که ۲۴ مگاوات برق مصرفی کارخانه ما به ۱۲ مگاوات تقلیل پیدا کند، اما با دستورالعمل جدید کارخانه‌های سیمان فقط می‌توانند ۵ مگاوات برق استفاده کنند. ۵ مگاواتی که صرفا برای روشنایی کارخانه باید مورد استفاده قرار بگیرد. متاسفانه صنعت سیمان به‌گونه‌ای پیش رفته که ۶ ماه در فصول گرم با قطعی برق و ۶ ماه در فصول سرد با قطعی گاز مواجهیم. از سوی دیگر استانداری و ستاد تنظیم بازار از ما می‌خواهد با تمام ظرفیت کمبود سیمان در بازار را تامین کنیم. مدیرعامل سیمان غرب تصریح می‌کند: سوال من از مسوولان این است که تا چه سالی باید بلافاصله با کمبود برق، سراغ صنعت سیمان بیایید و تولید را متوقف کنید؟ آیا برق صنایع دیگر هم ‌مانند صنعت سیمان قطع می‌شود؟! با توجه به این حجم از نیاز به برق در فصول گرم آیا راهکار بهتری مانند تولید بیشتر برق وجود ندارد؟

 دولت جدید رویکردی جدید اتخاذ کند

وی در مورد صادرات سیمان تصریح می‌کند: سال گذشته کلینکر صادر می‌کردیم، اما امسال با توجه به اینکه کار تعمیرات خطوط را در شرایط قطع برق دنبال می‌کنیم، کلینکر ذخیره را برای تولید سیمان داخلی استفاده می‌کنیم تا بازار سیمان دچار مشکل نشود. از اینها گذشته هزینه‌های حمل تا بنادر و کشور مقصد صادرات بسیار بالا رفته و این مساله بیش ‌از پیش ضرورت واقعی‌شدن قیمت سیمان را مطرح می‌کند.  جلیلیان می‌افزاید: اگرچه مساله اصلی در شرایط کنونی قطع برق است اما نباید از قطع گاز در زمستان هم غافل شد. امروز که شرایط عادی است، می‌توانند در خصوص تحویل مازوت به کارخانه‌ها اقدام کنند. سال گذشته چند ماه قبل از اینکه با پیک مصرف گاز در کشور مواجه شویم، درخواست مازوت را به شرکت نفت دادیم، اما آنها عنوان کردند تا شرکت گاز نامه قطع گاز را صادر نکند، نمی‌توانیم به کارخانه‌ها مازوت تحویل بدهیم و از طرفی شرکت گاز هم عنوان می‌کرد به دلیل قطع نشدن گاز این نامه را صادر نمی‌کنیم. امیدوارم دولت جدید رویکرد جدیدی نسبت به مشکلات صنعت سیمان اتخاذ کند.

پربیننده ترین شرایط وام سهام عدالت چیست؟ نمای پایانی بورس (۱۲تیر۱۴۰۰) / شاخص کل با افت ۱۰هزار واحدی همراه شد سنگین ترین صف های خرید و فروش در بورس امروز / آغاز هفته با پابرجا ماندن صفوف فروش نقشه بورس امروز (۱۲ تیر ۱۴۰۰) / رشد بیش از هزار واحدی شاخص کل بورس سرمایه‌گذاران هوشمند چگونه در دوران ریزش بورس به موفقیت رسیدند؟

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بورس کالا بورس کالا قیمت گذاری صنعت سیمان قطع برق شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۳۲۹۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اگر برای خرید کشنده فاو در بورس تردید دارید، این مقاله را بخوانید

بسیاری از رانندگان و مالکان خودروهای تجاری قصد دارند کشنده‌ای با کیفیت‌ مثل فاو J6-460 را مالک شوند ولی نسبت خرید در بورس کالا مردد و نگران هستند. برخی از آنها تصور می‌کند خرید کشنده در بورس کالا، کاری پیچیده و سخت است اما واقعیت این است که مراحل خرید خودرو در بورس کالا بسیار راحت‌تر از ساعت‌ها چانه‌زنی با دلال‌های خودور است. 

حال اگر برای خرید کشنده فاو J6-460 در بورس کالا ابهام دارید، کافیست:

•    پنج دقیقه یک ویدئو آموزشی که در سایت رسمی بورس کالا در بخش «خودرو» بارگذاری شده را تماشا کنید و صفر تا صد خرید خودرو بورس کالا را یاد بگیرد:

سری به سایت بورس کالا به آدرس ime.co.ir بزنید. از منوی بالای صفحه به قسمت «خودرو »  بروید؛ پایین صفحه مراحل خرید خودرو توضیح داده شده و اگر نیاز به توضیحات بیشتری دارید، روی قسمت «بیشتر» بزنید تا ویدئو آموزشی پخش شود.

•    می‌توانید از عاملیت‌های تجاری گروه بهمن بخواهید در این کار شما را راهنمایی کنند. 

عاملیت‌های تجاری گروه بهمن در سراسر کشور، آمادگی دارند شما را در این خصوص راهنمایی کنند؛ بنابراین با مراجعه یا تماس با عاملیت‌ها اطلاعات مورد نیاز شما را در اختیار شما می‌گذارند.

•    برخی کارگزاری‌های بورسی این خدمت را به مشتریان خودشان می‌دهند! با کارگزاری بورسی خودتان تماس بگیرید.

برخی کارگزاری‌های بورسی این خدمت را به مشتریان خود ارائه می‌دهند و راهنمایی‌های لازم را انجام می‌دهند.

ضمن اینکه:

•    در روز معامله بورس کالا نیازی نیست، تمام مبلغ کشنده فاو در حساب شما باشد! در این نوبت حداقل ده درصد مبلغ پایه خودرو در حساب شما باشد، می‌توانید در قیمت‌گذاری شرکت کنید که در این طرح فروش حدود 478 میلیون تومان می‌شود.

•    معامله در بورس کالا در شرایط فعلی بازار، به صرفه است و نیازی نیست پولی که با زحمت بدست آوردید را به دلال‌ها بدهید. در بورس کالا شما خودتان تعیین کننده قیمت هستید اما وقتی محصول در اختیار دلال باشد، شما باید مطیع و تابع باشید.

دیگر خبرها

  • ورود و خروج سهامداران درصدی ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • عرضه‌های امروز بورس کالا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • سیمان، سنگ آهن و فولاد در صدر معاملات در بورس کالا
  • ورود صندوق ملی مسکن به بازار خرید سیمان از طریق بورس
  • اگر برای خرید کشنده فاو در بورس تردید دارید، این مقاله را بخوانید
  • ورود صندوق ملی مسکن به خرید سیمان/ واسطه‌ها حذف می‌شوند
  • بررسی معاملات بورس کالا
  • معامله ۴.۸ میلیون تن سیمان در بورس کالا در نخستین ماه امسال
  • معامله ۳۶ همت انواع کالا و محصول در بورس کالا
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از قیمت‌گذاری دستوری