Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-01@04:20:28 GMT

دهه شصتی‌ها و بحران‌هایشان

تاریخ انتشار: ۱۳ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۴۳۴۰۰۲

دهه شصتی‌ها و بحران‌هایشان

دکتر رامین بقایی (پزشک و متخصص جراحی عمومی)*؛ بحران و خودشکوفایی دهه شصتی ها، اثر مسعود زمانی، نتیجه‌ی دغدغه‌ی ذهنی و فکری نویسنده‌ای است که به بحران‌های جامعه‌ی ایران، نگاهی روانشناسانه و متفاوت عرضه می‌کند. مسعود زمانی، معتقد است، بحران‌های ایرانی در کنار اقتصاد، حوزه‌ی اندیشه و اخلاق، از یک آبشخور روانی مهم هم تغذیه می‌کند و این آبشخور، تحلیل روانشناسی اجتماعی و فردی پیچیده‌ای را می‌طلبد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به همین منظور، مسعود زمانی در بحران و خودشکوفایی، دو رسالت را دنبال می‌کند: ۱. اثر بحران بر سلامت روانی فرد ایرانی و ۲. اثر بحران بر سلامت روانی اجتماع ایرانی. در این راستاست که بحران و خودشکوفایی دهه شصتی‌ها در جلد اول، فهرست کوچکی از بحران‌های اجتماعی که غالبا از دهه‌ی شصت به بعد در ایران تجربه شده است، ارائه می‌دهد و بعد از آن بلافاصله اثر این بحران‌ها را در بدن انسان به تصویر می‌کشد و در پایان، راهکار‌هایی هم برای ارتباط مجدد انسان با بدن خود ارائه می‌دهد.
بحران و خودشکوفایی دهه شصتی‌ها از این جهت جالب است که در آن، یک تجربه‌ی روانی از انسان ایرانی با تجربه‌ی جهانی بحران‌ها و نگاه علمی در هم آمیخته و معجونی فراهم آورده که نه تنها برای یک ایرانی مفید است، بلکه نیاز امروز او هم به شمار می‌رود. اما با این وجود، آن چنان می‌نماید که دکتر زمانی چند ساحت متفاوت از وجود انسانی را در بحران و خودشکوفایی، به نقد و بررسی نشسته. به همین دلیل است که این کتاب، در سه جلد به نگارش درآمده است. جلد اول به رابطه‌ی بحران و بدن اشاره می‌کند و جلد دوم رابطه‌ی بحران و هیجانات و شخصیت را به بحث می‌نشیند.   اما در جلد سوم این کتاب، زمانی، با استفاده از یک روش ژوزف کمپلی، از اساطیر و امثال و حکم ایرانی و خارجی کمک می‌گیرد تا راهکار‌هایی همه گیرتر و کلی‌تر به خواننده ارائه دهد. در کل، کتاب بحران و خودشکوفایی، دویست و پنجاه موضوع و مثال مختلف را از دوستی رستم و رخش گرفته تا تجربه‌ی روانی داوران فوتبال به بوته‌ی نقد می‌گذارد و از دل این تحلیل، فرمول‌های روانشناسانه‌ای ارائه‌ای می‌دهد که خلاقانه و در عین حال، مدبرانه اند.
دکتر مسعود زمانی که خود به واسطه‌ی سابقه‌ی دانشگاهی اش با ادبیات خشک دانشگاهی آشناست، با دقت و ظرافت، لحن صمیمانه‌ی کتاب را حفظ می‌کند. هم از ابتدا مشخص است که قصد مسعود زمانی تولید محتوای دانشگاهی برای تدریس در دانشگاه‌های ایران نیست. به همین دلیل، زمانی از ابتدای کتاب به خواننده گوشزد می‌کند که مقصودش، ایجاد یک گفت و گوی صمیمانه در قالب یک کتاب است و رفرنس دهی و منبع سازی. مسعود زمانی در انجام چنین کاری از سنت نویسنده‌هایی مثل اکهارت تول و یووآل نوح هراری استفاده می‌کند و سعی در تحلیل مسائلی می‌کند که شاید در نظر خواننده بدیهی و ساده به نظر می‌رسیده. اما بلافاصله، بعد از خواندن بحران و خودشکوفایی، خواننده متوجه می‌شود که لایه‌های تحلیلی پیچیده‌ای در ورای مسائل ساده و نسبتا بدیهی وجود داشته است.
بحران و خودشکوفایی نمونه‌ای از تولید فکر در بازار اندیشه‌ی ایرانی است. تولید فکری که نه در دام خشکی ادبیات آکادمیک می‌افتد و نه به ابتذال کتاب‌هایی که فقط و فقط به هدف فتح بازار در قفسه‌های کتابفروشی به فروش می‌رسند.

منبع: فرارو

کلیدواژه: دهه شصتی ها معرفی کتاب مسعود زمانی دهه شصتی ها بحران ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۳۴۰۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویری از ۳ کاندیدای اصلی برای ریاست مجلس دوازدهم

در جریان نشست علنی صبح روز گذشته دوشنبه، ۱۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ مجلس شورای اسلامی، عکسی از گفتگوی مسعود پزشکیان با محمد باقر قالیباف و مجتبی ذوالنور را مشاهده می‌کنید.

محمدباقر قالیباف، مسعود پزشکیان و ذوالنوری از جمله منتخبان مجلس یازدهم هستند که اسم‌شان به عنوان نامزدهای انتخابات هیأت رئیسه برای کرسی ریاست شنیده می‌شود.

دیگر خبرها

  • جانبازانِ «نون‌ خ» و سرگذشت تلخ یک بازیگر
  • فوری | هدیه روز معلم واریز شد | معلمان حساب‌هایشان را چک کنند
  • فراخوان سی‌ودومین جایزه جهانی کتاب سال منتشر شد
  • تصویری از ۳ کاندیدای اصلی برای ریاست مجلس دوازدهم
  • زنده یاد آتیلا پسیانی خالق خاطرات دهه شصتی‌ها بود
  • آهنگسازی در موسیقی کلاسیک ایرانی کتاب شد/ خواندن چند پژوهش
  • چگونه نوجوانان امروز را به خواندن کتاب‌های ایرانی علاقه‌مند کنیم؟/ ادبیات نوجوان در سایه غلبه ترجمه
  • با انگیزه‌ترین هوادار فصل زیر نظر مسعود شجاعی
  • افزایش ۱۱۰ درصدی قیمت کتاب
  • روستایی که سهم لک‌لک‌ها شد