Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر محمدرضا منظم در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: در تمامی دانشگاه های علوم پزشکی موضوع ارتباط با صنعت و جامعه برای تمام گروه های آموزشی، دانشکده ها و مراکز تحقیقاتی وجود دارد. یک دانشگاه ممکن است ۱۰۰ عضو هیات علمی داشته باشد که از این میان ۱۰ نفر فناور باشند اما در یک دانشگاه همه گروه ها و مراکز تحقیقاتی به نوعی با صنعت و جامعه مرتبط هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت افزود: هر چقدر تعامل دانشگاه با صنعت و جامعه بیشتر می شود هم آموزش کارآتر است و فارغ التحصیلان مسلط تر هستند و هم تحقیق جهت دار تر و محصول محورتر خواهد بود. صنعت در حوزه علوم پزشکی فقط کارخانه تعریف نمی شود بلکه صنعت برای ما جامعه است.

وی افزود: صنعت و جامعه در حوزه علوم پزشکی یعنی جایی خدمتی ارائه می شود و یا قرار است فارغ التحصیل در آنجا کار کند و تاثیر بگذارد. به طور مثال مرکز تحقیقاتی اعتیاد با جامعه هدفی مرتبط است. مدیران ارتباط دانشگاه با صنعت و جامعه مدیرانی هستند که ارتباط آن بخش خاص جامعه را با حوزه های دانشگاهی مرتبط می کنند.

منظم یادآور شد: ارتباط با صنعت و جامعه در دانشگاه های علوم پزشکی به صورت پراکنده انجام شده بود و در جلسه ای در معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت به صورت وبینار به صورت منسجم به این موضوع پرداخته شد.

۶۰ درصد دانشگاه های علوم پزشکی مدیر ارتباط با صنعت و جامعه دارند

وی افزود: تقریبا ۶۰ درصد دانشگاه های علوم پزشکی مدیر ارتباط با صنعت و جامعه دارند. به همین منظور پیش از نشست یک سری پرسشنامه و فرم برای دانشگاه ها فرستادیم تا نقاط ضعف و قوت موضوع ارتباط با صنعت استخراج شود. راهبردهایی در چهار دسته بر اساس ظرفیت ها و توان دانشگاه ها دسته بندی کردیم.

رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: قرار شد همه دانشگاه های علوم پزشکی برنامه عملیاتی ارتباط با صنعت و جامعه را به وزارت بهداشت ارائه بدهند. این کار برای اولین بار در سطح وزارت بهداشت انجام شده است و قرار است این برنامه علمیاتی از از ابتدای سال تحصیلی ۱۴۰۱ مبنای کار دانشگاه ها باشد.

وی اظهار داشت: پیش از این وزارت بهداشت می گفته چه کارهایی باید انجام شود اما از این به بعد دانشگاه ها می گویند که چه توانی دارند و چه تجربیاتی داشته اند و چه کارهایی را می توانند انجام دهند.

منظم اضافه کرد: دانشگاه های علوم پزشکی در این وبینار از توانمندی های و تجربیات موفق خود و همچنین مشکلات و سختی هایی خود در تعامل با صنعت و جامعه گفتند و در همان نشست برای تقویت ارتباط با صنعت و جامعه ۱۷ ماموریت به ۱۷ دانشگاه علوم پزشکی داده شد و با هر یک از دانشگاه ها به صورت اختصاصی نشست برگزار کردیم و نقشه راه را مشخص کردیم.

وی گفت: در واقع همه این ماموریت ها برآمده از چالش های ارتباط دانشگاه با صنعت و جامعه است.

رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت با اشاره به یکی از این چالش ها گفت: یکی از چالش ها عدم تشویق افراد بود که قرار شد آئین نامه تشویق اساتید و محققانی که با صنعت کار می کنند تهیه شود. با ارائه گرنت این افراد تشویق می شوند. این ماموریت برعهده دانشگاه علوم پزشکی تهران گذاشته شد. تعریف گرنت ارتباط با صنعت به صورت آئین نامه تدوین می شود.

وی از تدوین آئین نامه ملی همکاری دانشگاه های علوم پزشکی با صنعت و جامعه خبر داد و گفت: آئین نامه جامع با همکاری چند دانشگاه، در دانشگاه علوم پزشکی تبریز تهیه می شود تا به عنوان نقشه راه به دانشگاه ها داده شود.

تدوین آئین نامه ملی فرصت مطالعاتی دانشجویی

منظم با اشاره به تدوین آئین نامه ملی فرصت مطالعاتی دانشجویی خاطرنشان کرد: دانشگاه علوم پزشکی یزد آن را تهیه می شود و دانشجو بخشی از دوره تحصیل خود را در صنعت و جامعه می گذراند.

وی با اشاره به بودجه های موجود در زمینه ارتباط با صنعت گفت: آئین نامه اجرایی قانون برنامه بودجه در بند ط تبصره ۹ یکسری از صنایع را موظف کرده است که با دانشگاه ها تعامل داشته باشند. در واقع صنایع باید اولویت های تحقیقاتی را بدهند و دانشگاه ها بر اساس آن اولویت ها کار کنند. سامانه ساتع برای این منظور طراحی شده اما وزارت بهداشت در این زمینه هیچ نقشی نداشته است.

رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت یادآور شد: اعتبار سال گذشته این بخش ۸۰۰ میلیارد تومان بوده است. حال دانشگاه علوم پزشکی اهواز ماموریت یافته که نیازها را احصاء کند و به دانشگاه های علوم پزشکی اطلاع رسانی کند تا بتوانند نیاز صنایع را انجام دهند.

آئین نامه ساماندهی برنامه کارآموزی دانشجویان از طریق ارتباط با صنعت

وی از تدوین آئین نامه ساماندهی برنامه کارآموزی دانشجویان از طریق ارتباط با صنعت خبر داد و گفت: اکثر رشته های علوم پزشکی دوره کارآموزی دارند اما هیچ برنامه ای برای تعامل با صنعت برای آنها نوشته نشده است. در این آئین نامه برای هر رشته مقطع صنعت و جامعه هدف اش را مشخص می کنیم و سرفصل دوره کارآموزی با هماهنگی صنعت تدوین و وظیفه صنعت برای این کارآموزی مشخص شود. اولین رشته بهداشت حرفه ای است که با تعامل با بورد مربوطه و صنعت در حال انجام است. دانشگاه علوم پزشکی جیرفت قرار است نیازهای رشته ها را احصاء کند.

منظم از ماموریت دانشگاه علوم پزشکی همدان درباره فرآیندهای مالی ارتباط با صنعت و ماموریت دانشگاه علوم پزشکی گیلان درباره امتیاز به پژوهش های کاربردی خبر داد و گفت: دانشگاه علوم پزشکی زنجان نیز ماموریت توانمند سازی گروه های پژوهشی برای ارتباط با صنعت و جامعه را برعهده گرفت.

تدوین آئین نامه پسا دکتری صنعتی در حوزه علوم پزشکی

وی خاطرنشان کرد: دانشگاه علوم پزشکی بوشهر آئین نامه پسا دکتری صنعتی در حوزه علوم پزشکی را تدوین می کند. این آیین نامه ملی بسیار ارزشمند است زیرا پسادکتری صنعتی برای فارغ التحصیلان دکتری تخصصی و علوم پایه هم شغل ایجاد می کند و هم می توانند پروژه های خود را در شرکت های دانش بنیان با این گروه از دانش آموختگان به انجام برسانند. در ایران هنوز پسادکتری صنعتی برای گروه علوم پایه پزشکی نداریم.

رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت گفت: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ماموریت تربیت کارگزار بین دانشگاه و صنعت را برعهده دارد. ما در حوزه علوم پزشکی کارگزار و شرکت کارگزاری بتواند ارتباط میان دانشگاه و صنعت برقرار کند نداریم و از همین رو این ماموریت بسیار اهمیت دارد.

وی خاطرنشان کرد: دانشگاه علوم پزشکی شاهرود طرح دانشگاه نسل سوم را در بسته تحول و برقراری ارتباط میان صنعت و آموزش و استفاده پایان نامه های علوم پزشکی از صنعت و تهیه برنامه راهبردی برای آن را برعهده گرفته است.

منظم از ماموریت دانشگاه علوم پزشکی مشهد برای تهیه بسته حقوقی نحوه حضور اساتید علوم پزشکی در صنعت و همچنین ماموریت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان برای تهیه ساختار ارتباط با صنعت در دانشگاه های علوم پزشکی خبر داد و گفت: دانشگاه علوم پزشکی لرستان نیز آئین نامه ملی فرصت مطالعاتی ارتقاء با صنعت مختص اساتیدی که وقت خود را برای صنعت می گذارند، تهیه می کند.

وی گفت: دانشکده علوم پزشکی لارستان موضوع بازنگری شاخص های ارزیابی مراکز تحقیقاتی با نگاه تعامل با صنعت را انجام خواهد داد. چون ارزیابی اکنون بر اساس تولید دانش صورت می گیرد.

رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت یادآور شد: دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه ماموریت بودجه های تحقیقاتی را برعهده دارد. در تخصیص بودجه موضوع مشارکت با صنعت و سهم بخش خصوصی و صنعت مشخص نیست. در این آئین نامه قراردادها مشخص می شود و نحوه تخصیص اعتبارات تحقیقاتی از بیرون از دانشگاه و از درون دانشگاه مشخص می شوند.

جدول جزئیات ۱۷ ماموریت دانشگاه های علوم پزشکی در ارتباط با صنعت و جامعه

ردیف دانشگاه علوم پزشکی مسئولیت واگذار شده ۱ تهران تدوین آیین نامه گرنت‌های ارتباط با صنعت و جامعه ، دانشگاه های علوم پزشکی کشور ۲ تبریز تدوین آئین نامه ملی همکاری حوزه ارتباط دانشگاه های علوم پزشکی با صنعت و جامعه ۳ یزد تدوین آیین نامه ملی فرصت مطالعاتی دانشجویی با نگاه تقویت ارتباط دانشگاه با صنعت و جامعه ۴ اهواز تدوین برنامه اجرایی و توانمند سازی بهره گیری دانشگاه های علوم پزشکی کشور از سامانه ساتع (بند ط تبصره ۹ آیین نامه اجرائی قانون برنامه و بودجه ) ۵ جیرفت تدوین برنامه کارآموزی های دانشجوئی با نگاه تقویت ارتباط دانشگاه با صنعت و جامعه ۶ همدان ارائه راهکار بهبود فرآیند مالی ارتباط دانشگاه های علوم پزشکی کشور با صنعت ۷ گیلان تدوین شیوه نامه امتیاز به پژوهش های کاربردی بمنظور بهره گیری در ترفیع و ارتقاء اعضای هیئت علمی دانشگاه های علوم پزشکی کشور ۸ زنجان تدوین برنامه توانمندسازی اعضای هیئت علمی و مدیریتی دانشگاه های علوم پزشکی کشور در جهت تقویت کمی و کیفی ارتباط دانشگاه با صنعت و جامعه ۹ بوشهر تدوین آیین نامه ملی پسادکتری صنعتی ۱۰ اصفهان تدوین برنامه تقویت و تربیت بروکرهای ارتباط دانشگاه های علوم پزشکی با صنعت و جامعه ۱۱ شاهرود تدوین راهبردهای افزایش ارتباط حوزه آموزش علوم پزشکی با صنعت و جامعه ۱۲ مشهد تدوین بسته جامع حقوقی مرتبط با حضور اعضای هیئت علمی دانشگاه های علوم پزشکی در صنعت و جامعه در قالب طرح های ارتباط دانشگاه با صنعت ۱۳ زاهدان پیشنهاد شاخصها و ساختار دفاتر ارتباط با صنعت دانشگاه های علوم پزشکی کشور ۱۴ لرستان تدوین آیین نامه ملی فرصت مطالعاتی صنعتی جهت اعضای هیئت علمی دانشگاه های علوم پزشکی کشور ۱۵ کرمان برگزاری نشست‌های مدیران فناوری حوزه ارتباط دانشگاه با صنعت ۱۶ لارستان ارائه پیشنهاد بازنگری شاخص های ارزشیابی مراکز تحقیقاتی با نگاه تقویت ارتباط دانشگاه های علوم پزشکی کشور با صنعت و جامعه ۱۷ کرمانشاه پیشنهاد فرآیند اجرایی تخصیص منابع دولتی به طرح های تحقیقاتی به منظور تقویت ارتباط دانشگاه های علوم پزشکی با صنعت و جامعه کد خبر 5246888

منبع: مهر

کلیدواژه: محمدرضا منظم دانشگاه و صنعت دانشگاه های علوم پزشکی معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت فناوری سلامت کنکور 1400 دانشگاه آزاد اسلامی سازمان سنجش دفترچه کنکور کنکور دانشگاه های علوم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشگاه فنی و حرفه ای آموزش مهارتی محمد مهدی طهرانچی حوزه علمیه خواهران مرکز سنجش آموزش پزشکی وزارت علوم تحقیقات و فناوری دانشگاه پیام نور رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت دانشگاه های علوم پزشکی با صنعت و جامعه ارتباط دانشگاه با صنعت و جامعه ارتباط دانشگاه های علوم پزشکی دانشگاه های علوم پزشکی کشور ماموریت دانشگاه علوم پزشکی ارتباط با صنعت و جامعه تقویت ارتباط دانشگاه تدوین آئین نامه ملی حوزه علوم پزشکی اعضای هیئت علمی تدوین آیین نامه صنعت و جامعه مراکز تحقیقاتی علوم پزشکی آیین نامه ملی تدوین برنامه خبر داد و گفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۳۴۰۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسمومیت ۱۰ نفر بر اثر مصرف قارچ سمی فصلی در کردستان

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون، ۱۰ نفر در استان کردستان به علت خوردن قارچ سمی فصلی دچار مسمومیت شده‌اند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان و به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، فرزام بیدارپور اظهار کرد: ۱۰ نفر (از ابتدای سال جاری تاکنون) در شهرستان‌های بیجار، سقز و مریوان به علت خوردن قارچ سمی فصلی مسموم شده‌اند.

وی با بیان اینکه به علت بارندگی در فصل بهار قارچ‌های خودروی زیادی در طبیعت رشد می‌کنند که بسیاری از آن‌ها سمی هستند، افزود: برای پیشگیری از هرگونه مسمومیت‌های ناشی از قارچ‌های سمی درخواست می‌شود افراد از مصرف قارچ‌های خودرو و یا جمع‌آوری شده توسط افراد عادی که به صورت فله‌ای عرضه می‌شود، خودداری کنند.

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به اینکه قارچ‌های سمی بسیار شبیه قارچ‌های خوراکی هستند و به‌ظاهر تفاوتی با آن‌ها ندارند و معمولاً غیرقابل شناسایی هستند، خاطرنشان کرد: تنها راه‌حل برای تشخیص سمی نبودن قارچ‌ها تشخیص آزمایشگاهی است.

بیدارپور تصریح کرد: سم قارچ خوراکی فاقد پادزهر است و تنها می‌توان با مصرف نکردن از ورود آن به بدن جلوگیری کرد.

وی ادامه داد: در صورت بروز علائم و نشانه‌های گوارشی از جمله تهوع، استفراغ و اسهال به‌صورت تأخیری و بین پنج تا ۱۲ ساعت پس از مصرف خوراکی قارچ‌های خودرو، هرچه سریع‌تر بیمار باید به مرکز درمانی تخصصی مسمومیت‌ها منتقل شود.

کد خبر 748429

دیگر خبرها

  • تدوین آئین‌نامه تاسیس و اداره موزه‌های دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و پژوهشی کشور
  • مسمومیت ۱۰ نفر بر اثر مصرف قارچ سمی فصلی در کردستان
  • بیش از ۶ هزار خدمت واکسیناسیون در مجتمع رسول دانشگاه علوم پزشکی ایران
  • وزارت علوم برنامه های مطلوبی برای ماندن نخبگان در کشور تدوین کرده است
  • تدوین برنامه های مطلوب وزارت علوم برای ماندن نخبگان در کشور
  • اتمام طرح تحقیقاتی تهیه و تدوین نقشه راه صنعت استان کرمانشاه
  • آیین افتتاح طرح‌های دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی برگزار می‌شود
  • افتتاح خوابگاه برای زوج‌های علوم پزشکی
  • الگوهای غذایی با پیش آگهی سرطان پستان چه ارتباطی دارد؟
  • تفاهم‌نامه فعالیت سازمان پزشکان بدون مرز در استان کرمان امضا شد