Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس اقتصاد مسکن گفت: دولت آینده برای تحقق وعده ساخت مسکن باید تیم نخبه‌ای برای شناسایی ضعف‌های مسکن مهر در موضوعات ساخت و ساز، دسترسی‌ها، تامین زیر ساخت‌ها، نحوه واگذاری‌ها و حساب و کتابی که با دهک‌های مختلف درآمدی دارد را به کار بگیرد و در یک برنامه مشخص اطلاع رسانی کند.

گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، ساخت و ساز مسکن آن هم یک میلیون در سال به ازای چهار سال ریاست دولت سیزدهم که ۴ میلیون مسکن می‌شود، وعده مهمی از سوی آیت الله رئیسی به مردم بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

براساس آمار‌های ارائه شده از سوی کارشناسان بخش مسکن در حال حاضر حداقل شش میلیون نیاز به مسکن وجود دارد و سالیانه حدود ۱ میلیون واحد نیز به این نیازمندی اضافه می‌شود، به نحوی که حتی ساخت یک میلیون واحد مسکن در سال هم نمی‌تواند رافع نیاز‌ها باشد، اما درمانی است بر التهاب این بخش. محمود اولاد؛ کارشناس بازار و اقتصاد مسکن درباره ساخت یک میلیون واحد مسکونی در سال چالش‌ها و برنامه‌هایی که دولت یکایک آن را باید در تحقق وعده خود لحاظ کند را با دانشجو مطرح کرده است که در ادامه ماحصل این گفتگو را مشاهده می‌کنید.

کارشناس بازار و اقتصاد مسکن در پاسخ به این سوال که آیا امکان ساخت یک میلیون واحد مسکونی در سال را داریم گفت: برای اینکه در سال یک میلیون واحد مسکونی ساخته شود، موضوعات مختلفی باید روشن شود، مثل اینکه قرار است سالی یک میلیون واحد مسکونی در کدام مناطق و توسط چه کسانی ساخته شود؟ آیا یک میلیون واحد مسکونی که دولت آینده قول آن را به مردم داده جدای از ساخت و ساز‌های عادی است که مردم در طول سال دارند، یا با ساخت و ساز‌های تخریبی واحد‌هایی که مردم خود می‌سازند حساب می‌شود؟!

وی در این باره توضیح داد: چه میزان از یک میلیون واحد مسکونی که قرار بر ساخت آن است از طریق انبوه‌سازی ساخته می‌شود؟ چه میزان مردم عادی می‌سازند؟ نهاد‌های مختلف دولتی تا چه میزان مسوولیت ساخت وساز خواهند داشت واجرا کننده کار چه نهادی است؟

محمود اولاد کارشناس اقتصاد مسکن خاطر نشان کرد: نکته مهم دیگر این است که دولت چه نقشی در ساخت و ساز یک میلیون واحد مسکونی در سال دارد؟ آیا صرفا دولت مسوول برنامه‌ریزی و سیاستگذاری است؟ یا امکانات مورد نیاز ساخت وساز مثل زمین و وام را نیز تامین می‌کند؟ اگر جواب مثبت باشد، باید مشخص شود که تسهیلات در چه قالبی و به چه صورتی اعطا می‌شود. نوع حمایت به سمت عرضه است یا حمایت سمت تقاضا را می‌گیرد، یا اینکه مثل مسکن مهر دولت می‌خواهد به صورت مستقیم وارد همه جزییات از ثبت نام و ساماندهی تا انجام شود؟

کارشناس اقتصاد و بازار مسکن در این باره به چند نکته دیگر اشاره کرد و گفت: نکته چهارم این است که ظرفیت فنی و مالی دولت برای اجرای این کار چقدر است؟ با توجه به اینکه ساخت وساز و تحویل دو میلیون و دویست هزار واحد مسکونی مهر چهارده سال طول کشیده و هنوز هم تمام نشده، دولت آینده براساس چه تمهیداتی می‌تواند سالی یک میلیون واحد مسکونی بسازد؟ زیرا براساس آمار‌ها در بحث مسکن مهر، سالی کمتر از ۲۰۰ هزار واحد ساخته شده است. ساخت مسکن باید برنامه محور باشد از این نظر که شهر‌ها و شهرستان‌هایی که قرار بر ساخت است باید به درستی مشخص و تعیین شود. اینکه در کدام استان در مناطق شهری یا روستایی، واحد‌های مسکونی ساخته می‌شود در اقبال مردم به این موضوع بسیار حائز اهمیت است.

اولاد درادامه خاطر نشان شد: نکته بعدی این است که دولت سیزدهم یک میلیون مسکن را می‌خواهد روی زمین‌های بایر و دولتی بسازد؟ شهرک سازی و انبوه سازی مد نظر دولت است؟ در شهر‌های جدید و در حاشیه شهر‌های بزرگ به چه میزان ساخت و ساز خواهیم داشت؟ دولت بر روی ساخت و ساز بافت‌های فرسوده تا چه میزان حساب باز کرده است؟ تا چه میزان بر روی ساخت خودمالکی فکر شده؟ هر کدام از موارد اشاره شده تبعات و برنامه‌ها و هدف گذاری‌های خاص خود را دارد. وقتی صحبت از شهر‌های جدید می‌کنید یا ساخت و ساز‌های بزرگ مقیاس در قالب شهر، یعنی از ساخت شهر‌های جدید صحبت می‌شود نه صرفاً ساخت مسکن، نباید اتفاقاتی که در مسکن مهر نادیده گرفته شد و مسائل زیادی ایجاد کرد فراموش شود.

وی در این باره تصریح کرد: همچنان برخی از واحد‌های مسکن مهر ساخته نشده و زیرساخت‌های برخی مناطق برای پاسخگویی به نیاز شهروندان تامین نشده است. شهر سازی جدید زمانی حائز اهمیت است و می‌تواند نیاز به مسکن را برطرف کند که خدمات و زیرساخت‌های لازم را داشته باشد. اگر قرار است یک میلیون واحد مسکونی در قالب شهر‌های جدید ساخته شود از مکان‌یابی، رعایت استاندارد‌های شهر سازی تا تامین زیرساخت آب و گاز، خیابان کشی، فضای سبز، بیمارستان‌های درمانی، فروشگاه‌ها و بسیاری از خدمات شهر‌ها همه و همه در این ساخت وساز‌ها همزمان با ساخت وساز باید لحاظ شود وگرنه ساختن یک اسکلت به نام خانه بدون زیر ساخت‌های مهم مثل حمل و نقل و سایر موارد نامبرده برای مردم خانه و زندگی نمی‌شود.


کارشناس بازار مسکن در ادامه خاطر نشان کرد: امروز ساخت و ساز مسکن یک نیاز مبرم و بسیار جدی برای کشور بخصوص کلانشهرهاست. نیازی که دولت باید به سرعت جوابگوی آن باشد و ضعف‌ها و ناکارآمدی‌ها وعدم مدیریت‌های گذشته را جبران کند، اما مساله این است که باید ظرفیت‌ها به کار گرفته شود، از نیروی انسانی تا مالی، ظرفیت نخبگانی برای حل این مشکل و ارائه راهکار‌هایی که مانند ساخت وساز مسکن مهر چالش‌هایی درمیان نباشد، یا به عبارت بهتر عنوان کنم که باید یک تیم از دولت جدید تمامی ضعف‌های ساخت وساز مسکن مهر در موضوع خود ساخت و ساز مسکن و دسترسی‌ها و تامین زیر ساخت ها، نحوه واگذاری‌ها و حساب و کتابی که با دهک‌های مختلف درآمدی باید داشته باشند تا زمان بندی دقیق ساخت و واگذاری همه و همه دریک برنامه مشخص تنظیم کنند. اگر ایرادات مسکن مهر برطرف شود و نقدینگی سرگردان به این سمت هدایت شود قطعا اتفاقات خوبی رقم می‌خورد، اما رقم خوردن این اتفاقات خوب منوط به پاسخ‌های درستی است که به همه سوال‌های مطرح شده دراین گفتگو مطرح شد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: وعده های انتخاباتی سید ابراهیم رئیسی دولت سیزدهم مسکن مسکن مهر یک میلیون واحد مسکونی شهر های جدید اقتصاد مسکن ساخت و ساز ساخت وساز ساز مسکن چه میزان مسکن مهر ساخت ها ضعف ها شهر ها ساز ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۳۷۲۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد مسکن ملی در حال ساخت است

 ارسلان مالکی در سفر به لرستان و در بازدید از سایت نهضت ملی مسکن بروجرد ، اظهار داشت: تاکنون ۴۵ هزار هکتار زمین به نهضت ملی مسکن در کشور واگذار شده است .

معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیر عامل سازمان ملی زمین و مسکن با اشاره به تامین زمین در بخش قانون جوانی جمعیت، گفت: در سال گذشته وعده دادیم تا ۷۰ هزار قطعه زمین تحویل خانواده ها بدهیم که خوشبختانه تا پایان سال گذشته این تعداد قطعه زمین را تامین و به خانواده ها تحویل داده شد و امسال هم این روند ادامه خواهد داشت.

مالکی به مشکلات تامین زمین برای همه متقاضیان تائید نهایی شده در لرستان اشاره کرد و گفت : در شهرهای خرم آباد و بروجرد زمین مورد نیاز تامین شده و کار ساخت شروع شده است.

وی بیان کرد : در جلسه ی شورای مسکن استان با حضور استاندار مشکلات سد راه تامین زمین برای شهرهای استان چاره اندیشی شود.

معاون وزیر راه و شهر سازی و مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن گفت: طرح نهضت ملی مسکن چند بخش و چند متغیر دارد، اولین موضوع تامین زمین است، موضوع دیگر بخش آورده مردم است، که باید مشارکت کنند و سهم آورده خودشان را تکمیل کنند.

مالکی افزود: آنچه که دولت باید پیگیری کند بحث تسهیلات است، برای اینکه فشار کمتری به مردم وارد شود زیرساخت‌ها را انجام خواهیم داد، اگر هم افزایی بین متقاضیان و دولت انجام شود تا پایان سال آینده واحدهای طرح نهضت ملی مسکن واگذار می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان لرستان خرم آباد

دیگر خبرها

  • سمنان پیشرو در نهضت ملی مسکن/ ۱۹ هزار واحد مسکونی در دست ساخت است
  • بیش از ۱۰ هزار واحد صنعتی به چرخه تولید بازگشتند
  • ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد مسکن ملی در حال ساخت است
  • وعده صادق خروجی دانشگاه‌ها بود
  • آغاز ساخت هزار و ۶۸۰ واحد مسکونی در مراغه
  • آغاز ساخت یک هزار و ۶۸۰ واحد مسکونی در مراغه
  • آغاز عملیات طرح یک هزار و ۶۸۰ واحدی نهضت ملی مسکن در مراغه
  • عزم دولت سیزدهم برای حل مشکل مسکن جدی است
  • عرضه زمین راهگشا برای استفاده از ظرفیت‌های مردمی در ساخت مسکن است
  • فرماندار مشهد:طرح نهضت ملی مسکن از اقدامات خوب دولت سیزدهم است