Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تین نیوز»
2024-04-29@11:03:03 GMT

دوربینی که جهان را از دید موش‌ها نشان می‌دهد!

تاریخ انتشار: ۱۳ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۴۳۷۹۴۳

دوربینی که جهان را از دید موش‌ها نشان می‌دهد!

تین نیوز

پژوهشگران آلمانی در بررسی جدید خود، دوربینی ابداع کرده‌اند که می‌تواند محیط طبیعی را از دید موش‌ها نشان دهد.

به گزارش تین نیوز به نقل از ساینس‌دیلی، پژوهشگران آلمانی، نوعی دوربین ابداع کرده‌اند که می‌تواند از زیستگاه‌های طبیعی که به نظر می‌رسد به جوندگان تعلق داشته باشند، تصویربرداری کند.

حیوانات طی دوره تکامل، به واسطه روش‌هایی که فرصت زنده ماندن و تولید مثل آنها را افزایش می‌دهند، با تقاضاهای ویژه محیط اطراف خود سازگار شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این موضوع در مورد جنبه‌های گوناگون سیستم‌های حسی که امکان درک محیط اطراف را برای گونه‌های حیوانی امکان‌پذیر می‌سازد نیز صدق می‌کند. این سازگاری‌ها در سامانه بینایی، ویژگی‌هایی مانند موقعیت چشم‌ها و دقت نسبی نواحی گوناگون شبکیه را شکل می‌دهند.

با وجود این، دانش ما در مورد تکامل عملکردی سامانه بینایی پستانداران، تقریبا پراکنده است. پروفسور "لورا باس"(Laura Busse)، استاد "دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ"(LMU) و از اعضای این گروه پژوهشی گفت: موش‌ها در ۱۰ تا ۱۵ سال گذشته، به مدل مورد علاقه پژوهشگران برای بررسی پردازش اطلاعات بینایی تبدیل شده‌اند. با توجه به اینکه پیشتر تصور می‌شد این جوندگان، جهان را با استفاده از سبیل خود و بویایی حس می‌کنند، این پیشرفت شگفت‌آوری به شمار می‌رود.

این موضوع مشخص شده است که بینایی رنگ، بر توانایی یافتن غذا، فرار از شکارچیان و جفت‌گیری تاثیر دارد. باس ادامه داد: ما واقعا نمی‌دانستیم که موش‌ها چگونه محیط اطراف خود را از نظر بصری درک می‌کنند.

باس تصمیم گرفت تا با همکاری پروفسور "توماس اولر"(Thomas Euler)، از پژوهشگران "دانشگاه توبینگن"(University of Tübingen)، به بررسی ورودی بصری و پردازش سیگنال‌های عصبی در موش‌ها بپردازد.

موش‌ها، "دی‌کرومات"(Dichromate) هستند. به عبارت دیگر، آنها دو نوع سلول مخروطی در شبکیه چشم خود دارند. این سلول‌ها، تابش الکترومغناطیسی را در نواحی طیف سبز و ماوراءبنفش تشخیص می‌دهند. باس گفت: ما می‌خواستیم بدانیم که اطلاعات مربوط به چه طیفی از رنگ می‌توانند ویژگی‌های عملکردی مدارهای عصبی را در شبکیه موش‌ها توضیح دهند.

پژوهشگران تصمیم گرفتند تا یک دوربین کم‌هزینه ابداع کنند که برخلاف دوربین‌های معمولی، به صورت ویژه برای پوشش دادن نواحی مربوط به طیف سبز و ماوراءبنفش طراحی شده که شبکیه چشم موش‌ها نسبت به آنها حساس است. دوربین برای استفاده ساده در این زمینه، به یک "دوقاب"(Gimbal) مجهز شده است که جهت قاب تصویر را به صورت خودکار مشخص می‌کند و به جلوگیری از تغییر ناگهانی و ناخواسته چشم‌انداز می‌پردازد.

پژوهشگران از این دوربین استفاده کردند تا از محیط اطراف در زمان‌های گوناگون یک روز، طوری تصویربرداری کنند که موش آنها را می‌بیند. باس اضافه کرد: ما می‌دانستیم که نیمکره فوقانی شبکیه چشم موش که با کمک آن می‌تواند آسمان را ببیند، حساسیت ویژه‌ای نسبت به پرتو ماوراءبنفش دارد.

نیمه پایین‌تر شبکیه چشم موش که معمولا به سمت زمین است، حساسیت بیشتری در ناحیه سبز دارد. پژوهشگران تایید کردند که این دو ناحیه طیفی، سازگاری نزدیکی با آمار مربوط به رنگ محیط طبیعی دارند که مورد علاقه موش‌ها هستند.

این سازگاری می‌تواند نتیجه فرآیندهای تکاملی باشد. برای نمونه به موش‌ها کمک می‌کند تا حضور پرندگان شکاری آسمان را درک کنند و اقدامی برای فرار کردن انجام دهند. آزمایش‌هایی که با استفاده از شبکه‌های مصنوعی عصبی انجام شده‌اند و از ویژگی‌های پردازشی سلول‌های مخروطی شبکیه چشم موش تقلید می‌کنند، این حدس را تایید می‌کنند.

این پژوهش، در مجله "Current Biology" به چاپ رسید.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: دوربین شبکیه چشم موش محیط اطراف موش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۳۷۹۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فناوری جدیدی برای دیدن درون سلول‌های سرطانی

پژوهشگران فناوری جدیدی را توسعه داده‌اند که با آن می‌توانند محتویات چربی یا همان لیپیدهای موجود در سلول‌های سرطانی را مشاهده و مطالعه کنند.

به گزارش مشرق، دانشمندان فناوری تصویربرداری جدیدی را ابداع کرده‌اند که به آنها اجازه می‌دهد تا درون یک سلول سرطانی را به صورت زنده ببینند و نحوه تعامل آن با محیط اطراف خود را مشاهده کنند.

به نقل از آی‌ای، این تیم به رهبری دانشگاه ساری(Surrey) در انگلیس به دنبال مشاهده و مطالعه محتوای چربی‌های(لیپیدها) موجود در سلول‌های سرطانی بود.

لیپیدها اجزای کلیدی سلول‌ها هستند و به سلول‌های سرطانی اجازه رشد، تکثیر و متاستاز را می‌دهند.

این تکنیک با همکاری کالج دانشگاهی لندن توسعه یافته است و شرکت داروسازی GSK و شرکت‌های یوکوگاوا(Yokogawa) و سایکس(Sciex) نیز در آن مشارکت داشته‌اند.

نظارت بر محتوای چربی سلول‌ها

با استفاده از سیستم شرکت یوکوگاوا به نام SS۲۰۰۰، سلول‌های سرطانی منفرد از یک ظرف کشت شیشه‌ای نمونه‌برداری شد. این سیستم نوآورانه سلول‌های زنده منفرد را با استفاده از لوله‌های کوچک استخراج می‌کند و امکان تجزیه و تحلیل دقیق را فراهم می‌کند. عرض این لوله‌ها به سختی ۱۰ میکرومتر، یعنی نصف قطر نازک‌ترین موی انسان است.

در مرحله بعد، این سلول‌ها با رنگ فلورسنت رنگ‌آمیزی شدند. این کار به پژوهشگران امکان داد تا قطرات لیپید را در طول آزمایش بررسی کنند.

سپس این تیم با محققان شرکت Sciex برای ایجاد یک رویکرد جدید طیف‌سنجی جرمی همکاری کرد. این روش به آنها اجازه می‌داد لیپیدها را بشکنند و ساختار واقعی سلول را تعیین کنند.

سرانجام کل این فرآیند به مشاهده چگونگی تکامل سلول‌های سرطانی در پاسخ به تغییرات محیط اطراف منجر شد.

یوهانا فون گریشتن از دانشکده شیمی و مهندسی شیمی دانشگاه ساری گفت که مشکل سلول‌های سرطانی این است که هیچ دو سلولی شبیه به هم نیستند.

وی افزود: این امر طراحی یک درمان خوب را سخت‌تر می‌کند، زیرا برخی سلول‌ها همیشه بیش از سایرین در برابر درمان مقاومت می‌کنند. با این حال، همیشه ثابت شده است که مطالعه سلول‌های زنده پس از حذف آنها از محیط طبیعی، با جزئیات کافی برای درک واقعی آرایش آنها دشوار است. به همین دلیل بسیار هیجان انگیز است که بتوانیم سلول‌های زنده را زیر میکروسکوپ نمونه‌برداری کنیم و محتوای چربی آنها را یک به یک بررسی کنیم.

به گفته پژوهشگران این یافته‌ها می‌توانند بینشی در مورد چگونگی واکنش سلول‌ها به تشعشع ارائه دهند.

پژوهشگران همچنین از این رویکرد تازه کشف شده برای تجزیه و تحلیل مولکول‌های چرب لیپیدی در چندین سلول سرطانی استفاده کردند. جالب توجه است که آنها تفاوت‌هایی را در نمایه لیپیدی سلول‌های مختلف شناسایی کردند.

کارلا نیومن معاون مدیر بخش تصویربرداری سلولی و دینامیک در GSK در یک بیانیه مطبوعاتی گفت: روش جدید ما راه را برای مطالعه سلول‌های سرطانی با جزئیاتی که قبلاً ندیده‌ایم، هموار می‌کند. یک روز نیز ممکن است بتوانیم ببینیم که چگونه سلول‌های سرطانی با همسایگان خود ارتباط برقرار می‌کنند. این می‌تواند درمان‌های جدید و هدفمندتری را فراهم کند.

این تکنیک می‌تواند بینش‌های ارزشمندی در مورد چگونگی پاسخ انواع سرطان به درمان‌ها ارائه دهد. همچنین می‌تواند به پزشکان در درک تأثیر تابش و تشعشع بر سلول‌ها کمک کند، به ویژه اینکه چگونه برخی از سلول‌های سرطانی در برابر پرتودرمانی مقاومت می‌کنند. این مقاومت ممکن است به عود سرطان منجر شود.

درک عمیق‌تر از بیولوژی سرطان می‌تواند به توسعه درمان‌های مؤثرتری در آینده منجر شود.

علاوه بر این، پژوهشگران بیان می‌کنند که مطالعه لیپیدها داخل سلول‌های منفرد ممکن است به بخش‌های مختلف سلامت از جمله ایمنی و بیماری‌های عفونی نیز کمک کند.

این یافته‌ها در مجله Analytical Chemistry منتشر شده است.

دیگر خبرها

  • سلامت زیست بوم خلیج فارس شرط پایداری در منطقه خواهد بود
  • نام مبارزان و مجاهدان شهید بوشهری در جهان طنین‌انداز است
  • ارائه راهکارهای محیط زیستی برای توسعه صنایع در سواحل «مکران»
  • مقابله با گرمای شهری از طریق باغ‌های گیاه‌شناسی
  • این اولین ربات انسان‌نمای تمام‌الکتریکی با سرعت ۶ کیلومتربرساعت است
  • فناوری جدیدی برای دیدن درون سلول‌های سرطانی
  • جیمزوب پازل شکل‌گیری کهکشان‌ها را به هم ریخت
  • حمایت جامعه دانشگاهی آبادان و خرمشهر از جنبش دانشجویی جهان علیه صهیونیست ها
  • رئیسی: جمهوری اسلامی تحریم‌ناپذیر است / طرح‌ شیطانی منزوی کردن ایران تاکنون به نتیجه نرسیده و بعد از این هم به نتیجه نمی‌رسد
  • پایش مزارع خرمشهر پژوهشگران