Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش تابناک به نقل از ایرنا، رسول مهاجر روز یکشنبه در گفت‌وگویی در حاشیه پنجمین جلسه ستاد هماهنگی روابط اقتصادی خارجی در سال ۱۴۰۰ به تحولات اخیر افغانستان و تنش‌های بوجود آمده در این کشور اشاره کرد و افزود: در این جلسه، آخرین وضعیت افغانستان و اینکه ما به عنوان کشور همسایه افغانستان که همکاری خوبی با این کشور داشته ایم، چه باید بکنیم، مورد بررسی قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



معاون دیپلماسی وزیر امور خارجه میزان تجارت ایران و افغانستان را بیش از ۳ میلیارد دلار عنوان کرد و گفت: علیرغم مشکلات، به دلیل علاقه‌ای که در افغانستان به کالا‌های ایرانی وجود دارد و بازار بی‌بدیل افغانستان، مبادلات دو کشور پایدار بوده است.

وی افزود: در این جلسه، همچنین درباره تداوم مبادلات با دیگر کشور‌ها صحبت شد، زیرا ایران می‌خواهد روابط اقتصادیش با دیگر کشور‌ها با اولویت همسایگان افزایش پیدا کند.

تحریم و ناآرامی مراودات اقتصادی با افغانستان را مخدوش نکرد

مهاجر تصریح کرد: علیرغم تنش‌ها در افغانستان، همه وزارتخانه‌ها تشویق شده اند که مراودات را براساس سیاست‌ها پیش ببرند. حداقل تا امروز، در روابط اقتصادی ایران با افغانستان هیچ تغییری ایجاد نشده و مراودات از طریق مرز‌ها در حال انجام است.

وی ادامه داد: نکته بسیار مهم این است که مراودات ما با افغانستان تقریباً از طریق بخش خصوصی انجام می‌شود و این مراودات همچنان ادامه پیدا می‌کند.

معاون دیپلماسی وزیر امور خارجه با اشاره به این که در حوزه سیاسی، وزارت خارجه ایجاد آرامش در افغانستان را پیگیری می‌کند، تاکید کرد: مراودات اقتصادی ما با افغانستان حتی در دوران تحریم‌ها و ناآرامی‌ها خللی نداشته و علل عمده آن هم شاید فعالیت بخش خصوصی در این حوزه است.

در زمینه واردات واکسن نیز همپای تولیدات داخلی فعال هستیم

مهاجر همچنین درباره فعالیت‌های وزات خارجه برای تامین واکسن کرونا، گفت: در مسئله تولید داخل و ایجاد تجهیزات و مواد اولیه وزارت خارجه نقش بی بدیلی داشته است؛ در زمینه واردات واکسن هم همپای تولیدات داخلی فعال هستیم.

وی با اشاره به این که تکنولوژی واکسن بسیار پیچیده است و هیچ کشوری حاضر نیست آن را در اختیار دیگران قرار دهد، افزود: جمهوری اسلامی توانسته است هم واکسن تولید کند و هر وقت که وزارت بهداشت اعلام نیاز کرد، وزارت خارجه برای تسهیل واردات، اقدامات لازم را انجام داد.

معاون دیپلماسی وزیر امور خارجه اظهارکرد: تجارب کشور‌ها در زمینه کرونا را هم به وزارت بهداشت منتقل کردیم و براساس اعلام وزارت بهداشت، علیرغم تحریم‌ها توانستیم واکسن‌هایی را از کشور‌های مختلف وارد کنیم. همین هفته هم قرار است محموله جدیدی وارد شود و مصاحبه در اینباره را باید وزارت بهداشت انجام دهد.

مهاجر گفت: در زمینه سهمیه واکسن کرونا که باید از کوواکس می‌گرفتیم از دارایی‌های بلوکه شده ما در دیگر کشور‌ها استفاده شد.

مراودات برقی با همسایگان توسعه می‌یابد

معاون دیپلماسی وزیر امور خارجه موضوع دیگر جلسه امروز را مبادلات برقی با کشور‌های همسایه اعلام کرد و گفت: بعد از انقلاب، پیشرفت‌های خوبی در زمینه برق داشته ایم و میزان سد‌ها و میزان انرژی تولید شده با قبل از انقلاب قابل مقایسه نیست.

مهاجر با اشاره به اینکه برخی از کشور‌های دنیا خاموشی سراسری داشتند، افزود: ما هیچ گاه در کشور خاموشی سراسری نداشتیم و علیرغم برخی از محدودیت ها، کشور ما در حال تولید برق است.

وی با اشاره به گزارش وزارت نیرو از وضعیت برق کشور که در جلسه امروز قرائت شد، گفت: آنچه که در این جلسه بر آن تاکید شد توسعه مراودات برقی با همسایگان ما است و قرار شد این مراودات افزایش پیدا کند.

معاون دیپلماسی وزیر امور خارجه افزود: همه کشور‌های همسایه به هم نیازمند هستند و در جلسه امروز روی این مسئله و تلاش‌های وزارت نیرو در زمینه مبادلات برق تاکید شد.

درباره آزادشدن دارایی‌های ایران در عراق گشایش‌های خوبی انجام شد

معاون دیپلماسی وزیر امور خارجه همچنین درباره آزادشدن دارایی‌های ایران در عراق اظهار داشت: در سفری که ماه قبل به عراق داشتیم، توافق شد یک هیأت بلندپایه از عراق به ایران بیاید، دو وزیر عراقی و مدیر بانکی که پول ما در آنجا جمع شده است به ایران آمدند، ملاقات‌ها انجام شد و گشایش‌های خوبی صورت گرفت.

جمهوری اسلامی ایران در نمایشگاه اکسپو دبی شرکت می‌کند

مهاجر در ادامه گفت: یکی از موضوعات جلسه امروز، حضور ایران در نمایشگاه بسیار مهم «اکسپو» بود که مهرماه امسال در دبی برگزار می‌شود. بسیاری از کشور‌های دنیا در آن غرفه خواهند داشت و جمهوری اسلامی هم در این نمایشگاه شرکت می‌کند و براساس ستادی که بهمن ماه تشکیل شده است در دو سال گذشته تلاش‌های مستمری صورت گرفته و غرفه‌های زیادی به مساحت ۲ هزار متر مربع در نظر گرفته شده است.

وی ادامه داد: گزارشی از آخرین وضعیت این نمایشگاه ارائه شد و درباره هر چه باشکوه‌تر برگزار شدن این رویداد که نماد مجموعه کشورمان در این نمایشگاه است تاکید شد؛ همچنین مقرر شد، نماد‌های سنتی ایرانی به عنوان یک تمدن چندین هزار ساله به نمایش دربیاید.

آقای مهاجر با اشاره به پیشرفت‌های ایران در سال‌های بعد از انقلاب، گفت: تلاش شد پیشرفت‌ها در این نمایشگاه به نمایش دربیاید؛ این نمایشگاه مجموعه‌ای از فعالیت‌های فرهنگی، اقتصادی و سیاسی- اجتماعی کشور است و می‌تواند نشان دهد کشور ما در چه مرحله پیشرفت علمی قرار دارد.

معاون دیپلماسی وزیر امور خارجه اعلام کرد: غرفه ایران آماده است که در مهرماه شروع به کار کند و قرار شد همه وزارتخانه‌ها تلاش خودشان را انجام دهند تا غرفه‌های پرباری شکل بگیرد و حتی زمینه‌های سرمایه گذاری را معرفی کنند که زمینه‌ساز تعاملات هر چه بیشتر کشورما با سایر کشور‌ها باشد.

مهاجر همچنین گفت: شرکت‌های دانش بنیان و فنی - مهندسی ما در آنجا ظهور خوبی خواهند داشت و امیدوارم نمایشگاه بسیار خوبی را در مهرماه شاهد باشیم.

منبع: تابناک

کلیدواژه: انتخابات 1400 کرونای دلتا محسنی اژه ای هور العظیم پریسا جهانفکریان نمایشگاه اکسپو دبی معاون دیپلماسی وزیر امور خارجه سهمیه واکسن کرونا دارایی های بلوکه شده افغانستان تحریم انتخابات 1400 کرونای دلتا محسنی اژه ای هور العظیم پریسا جهانفکریان معاون دیپلماسی وزیر امور خارجه وزارت بهداشت جلسه امروز کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۳۸۶۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنسرسیوم ریلی افغانستان زیرمجموعه وزارت راه و شهرسازی نیست

به گزارش خبرگزاری مهر، شهرام جعفری، مدیرکل بازرگانی خارجی راه‌آهن، درباره برخی ادعاهای مطرح شده از سوی کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان، گفت: شرکت‌های بخش خصوصی ایران در پروژه‌های مختلف بین‌المللی در کشورهای مختلف مشغول فعالیت‌اند اما هیچ شرکت خصوصی نمی‌تواند ادعا کند که زیر مجموعه وزارتخانه یا دولت جمهوری اسلامی ایران یا مجموعه‌های دولتی است و هزینه کردن از عنوان وزارت راه و شهرسازی و نماینده ویژه رئیس‌جمهور در امور افغانستان برای توجیه خطای صورت گرفته است.

وی ادامه داد: کنسرسیوم مورد اشاره، با انتساب خود به مجموعه‌های دولتی همچون وزارت راه و شهرسازی و راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران، نزد ذینفعان مختلف داخلی و بین المللی، از جمله راه‌آهن افغانستان، وجهه حاکمیتی برای خود ایجاد کرده که مورد تایید راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران، به‌عنوان مرجع رسمی حمل و نقل ریلی کشور نیست.

مدیرکل بازرگانی خارجی راه‌آهن افزود: ادعای تشکیل کنسرسیوم ذیل وزارت راه و شهرسازی و راه آهن جمهوری اسلامی ایران، یک ادعای واهی است، زیرا چنین امری به لحاظ قانونی اساساً امکان‌پذیر نیست، به طوری که یک شرکت خصوصی زیر مجموعه یک بخش دولتی باشد.

وی گفت: علاوه بر مشکل قانونی این ادعا، مشکل دیگر این است که مدیریت این کنسرسیوم با حاشیه‌هایی که از بابت اعزام یک رام قطار باری از مبدا ایستگاه روزنک افغانستان به سمت ایران ایجاد کرد و نشان داد تجربه و تخصص لازم را جهت بهره‌برداری از شبکه ریلی کشور افغانستان را ندارد، زیرا بر اساس رویه تعریف شده جهت حمل و نقل بین المللی لازم است تمامی فرایند اجرای کار از طریق شرکتهای فوروادری که مورد تایید شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران انجام پذیرد و در این مورد خاص با توجه به اینکه بر اساس خبرهای رسیده مقصد حمل بار کشور ترکیه تعیین شده است و از طرفی این حمل با واگنهای ایرانی انجام پذیرد بنابراین لازم است موافقت اولیه راه‌آهن ترکیه با توجه به نوع محموله و نوع واگن اخذ شود، لذا جدا از عدم اخذ تاییدیه شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران در خصوص اعزام این قطار به سمت ایران، کشور مقصد هم به‌دلیل عدم انعکاس مراتب به آن راه آهن بدیهی است موافقتی برای این حمل صادر نکرده است.

جعفری ادامه داد: حمل بار از طریق خطوط ریلی، تابع شرایط و مقررات مشخصی است و همه بارهای بین المللی بر اساس همین پروتکل ها حمل می‌شوند اما کنسرسیوم مذکور به جای هماهنگی با راه‌آهن ایران و طی روال قانونی، مسیر فشار رسانه ای را انتخاب کرد و همین امر موجب ایجاد چالش در این مسیر شده است.

وی گفت: البته با وجود عدم هماهنگی با راه‌آهن و همچنین طی نشدن مسیر قانونی لازم، جهت مساعدت حمل این محموله تجاری، مدیرعامل راه‌آهن دستور حمل این بار را از ۷ روز قبل صادر کرد؛ اما کنسرسیوم مذکور پس از چند روز هنوز اقدامات لازم از جمله انجام تشریفات گمرکی را تکمیل نکرده است و به محض وصول تاییدیه گمرک، سیر واگن‌ها انجام خواهد شد.

جعفری تاکید کرد: شرکت راه‌آهن قطعاً از توسعه ارتباط ریلی با کشور افغانستان استقبال می‌کند اما بدون لحاظ ایمنی تردد ناوگان و همچنین طی روال قانونی لازم، این امر امکان پذیر نیست و امیدواریم با توجه به این دو مولفه، هرچه زودتر اقدامات لازم جهت آغاز بهره برداری تجاری از مسیر ریلی ایران و افغانستان فراهم شود.

کد خبر 6093049 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • امیرعبداللهیان: ایرانیان معدودی تحت تاثیر فضاسازی رسانه‌های معاند نگران تردد خود به ایران هستند/ آنها می‌توانند با مراجعه به سامانه پرسمان تردد وزارت خارجه از سفر بدون مشکل خود به کشور مطمئن شوند
  • آمریکا: برای حفظ منافع ملی با طالبان تعامل می‌کنیم
  • پیام سخنگوی وزارت خارجه به مناسبت روز معلم
  • توسعه همکاری‌های تجاری در دستور کار کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات
  • وزیر صمت: تراکتورهای وارداتی توان رقابت با تولیدات داخلی را ندارند
  • واردات خودرو‌های کارکرده در انتظار ابلاغ دولت به وزارت صمت
  • اطلاعیه جدید وزارت حمل و نقل عراق درباره انتقال مسافران از اروند رود
  • کنسرسیوم ریلی افغانستان زیرمجموعه وزارت راه و شهرسازی نیست
  • افق پیش رو در مناسبات با عربستان روشن است
  • تحریم ورود واکسن توسط مدعیان آزادی و حقوق بشر/ مرجعیت علمی الویت وزارت علوم