Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-29@12:02:02 GMT

احداث مسجد عشایری چند منظوره در دهاقان

تاریخ انتشار: ۱۳ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۴۳۹۰۶۷

احداث مسجد عشایری چند منظوره در دهاقان

به گزارش خبرگزاری فارس از دهاقان، آیین کلنگ‌زنی مسجد عشایری خیرساز حضرت زهرا (س) در منطقه عشایری آستانه  دهاقان با حضور مدیر کل امور عشایر استان و جمعی از مسؤولین  شهرستانی برگزار شد.

مجید نادری دره‌شوری در حاشیه این مراسم در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در دهاقان با اشاره به کلنگ‌زنی  مسجد خیرساز در منطقه عشایری آستانه اظهار داشت:  این مسجد در نقطه تلاقی بین منطقه دشتک، هرندی و بودجان احداث می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس اداره امور عشایر شهرستان‌های شهرضا و دهاقان بیان کرد:  با همکاری اداره منابع طبیعی شهرستان،  هزار متر مربع فضا برای این مکان تخصیص پیدا کرد که ۱۴۰ متر مربع آن زیر بنای مسجد خواهد بود.

وی با اشاره به هدف احداث مسجد در این منطقه گفت: بهره‌مندی عشایر محترم مستقر در شهرستان  از  مراکز مذهبی و فرهنگی هدف احداث این مسجد است ،  با توجه به این‌که منطقه مذکور علاوه بر عشایری بودن،گردشگری نیز محسوب می‌شود؛  این مسجد چند منظوره خواهد بود و می‌توان از آن به عنوان شبکه بهداشت، محل اجرای طرح‌های عشایری و  محل برگزاری مراسمات جشن و شادی عشایر استفاده کرد.

نادری بیان کرد: این مسجد  با مساعدت مالی یکی از خیرین استانی بنا می‌شود، با توجه به این‌که  ساخت مسجد بیش از    ۵۰۰  میلیون تومان هزینه در بر خواهد داشت انتظار داریم مسؤولین نیز در تکمیل این مکان مساعدتی داشته باشند.

رئیس اداره امور عشایر شهرستان‌های شهرضا و دهاقان با بیان این‌که ۲۰۰ خانوار عشایری در شهرستان دهاقان مستقر هستند گفت : بیش از هزار نفر شامل چهار تیره عشایری عاشوری ، نوروزی ، قرمزی و ابوالکرلو جمعیت عشایری این شهرستان را شکل می‌دهند.

وی با اشاره به  اقدامات انجام شده توسط امور عشایر در شهرستان دهاقان  تشریح کرد: تیغ‌زنی تمامی جاده‌های عشایری،  آب‌رسانی به وسیله دو دستگاه تانکر  به تمام نقاط عشایری و پوشش ۸۰ درصدی عشایر،  آغاز زیرسازی گردنه دشتک، پیگیری جهت اجرای شبکه برق بودجان به طول ۱۰ کیلومتر توسط اداره برق شهرستان ، انتخابات شورای عشایری و اضافه شدن دو تیره قرمزی و ابوالکرلو، ساخت ۲۰ سرویس بهداشتی، اخذ مجوز دکل آنتن دهی موبایل  در منطقه آستانه،  پیگیری جهت احداث دامگاه و چاه اضطراری در  روستای دزج  توسط اداره امور عشایر انجام شده است.

نادری افزود: در حال پیگیری برای حفر چاه در منطقه عشایری دشتک هستیم تا مجتمع‌های آبرسانی خرد در مناطق عشایری شهرستان اجرا شود.

رئیس اداره امور عشایر شهرستان‌های شهرضا و دهاقان همچنین از توزیع ۲۲۹ دستگاه پنل خورشیدی در میان عشایر شهرضا و دهاقان خبر داد و گفت : این دستگاه‌ها با اعتباری بالغ بر ۲ میلیارد تومان با مشارکت دولت و عشایر توزیع شد.

وی  با اشاره به خواسته عشایر این شهرستان از مسؤولین گفت: ادامه اجرای شبکه برق تا محل احداث دکل موبایل یکی از درخواست‌های عشایر است و انتظار این است که ۵ کیلومتر باقی مانده انجام شود  و ۲ کیلومتر جاده دسترسی به محل احداث دکل نیز باید  بازگشایی شود.

نادری ادامه داد : انجام آسفالت  گردنه دشتک و  مسیر هوک به هرندی، با توجه به شرایط خشک‌سالی اختصاص اعتباراتی برای خرید تانکرهای بهداشتی ، لوله‌های آب شرب، ورق ژئو ممبران و مخازن آب  مورد درخواست عشایر محترم است.

رئیس اداره امور عشایر شهرستان‌های شهرضا و دهاقان با اشاره به   مشکل گرانی نهاده‌های دامی  بیان کرد:  خرید تضمینی دام عشایر  با توجه به قیمت پایین گوشت قرمز نیز همواره مورد درخواست  این قشر است.

وی  کرایه‌های مازاد  حمل دام را از دیگر مشکلات عشایر  دانست و گفت:  عشایر در زمان کوچ  به خاطر این موضوع در مضیقه هستند و  کرایه‌های زیادی از عشایر مطالبع می‌شود که ضرورت دارد  مسؤولین به این موضوع توجه کنند و برای حل آن اقدام کنند.

نادری با اشاره به درخواست خانوارهای عشایری  برای بهره‌مندی از خانه بهداشت گفت:   نیاز است  عوامل بهداشتی  برای عشایر در نظر گرفته شود تا  پس از تکمیل  مسجد عشایری   در این مکان مستقر شوند و به عشایر در حوزه  بهداشت و درمان خدمت‌رسانی شود.

رئیس اداره امور عشایر شهرستان‌های شهرضا و دهاقان با اشاره به حمله خرس قهوه‌ای به دام عشایر دهاقان گفت: عشایر نگران امنیت خود  و دام‌هایشان هستند و  مسؤولین محیط زیست باید هرچه سریع‌تر برای پاکسازی منطقه از این حیوان گزنده چاره‌اندیشی کنند.

وی با اشاره به این‌که خرس قهوه‌ای  از گونه‌های جانوری نادر است  خاطر نشان کرد: علی‌رغم خطرات و ایجاد خسارات توسط این حیوان ، عشایر  بر حفظ گونه‌های جانوری  علاقه‌مند هستند و تا زمانی که خطری تهدیدشان نکند  آسیبی بر این حیوان نخواهند زد.

به گزارش فارس، پس از این مراسم جلسه شورای عشایری شهرستان دهاقان با هدف  رسیدگی به مطالبات و درخواست عشایر این شهرستان  تشکیل شد .

انتهای پیام/۶۳۱۲۲/ج۲۰/

منبع: فارس

کلیدواژه: مجید نادری عشایر دهاقان مسجد عشایری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۳۹۰۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جشنواره کوچ عشایر نشان‌دهنده عظمت و شان جامعه عشایری است

ایسنا/اردبیل مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اردبیل گفت: جشنواره کوچ عشایر نشان‌دهنده و معرفی کننده عظمت و شان جامعه عشایری استان و کشور است.

حسن محمدی ادیب ۷ اردیبهشت در دومین جشنواره بین‌المللی کوچ عشایر شاهسون مغان گفت: جشنواره کوچ عشایر که یازدهمین دوره آن برای دومین سال متوالی به صورت بین‌المللی برگزار شد نشان‌دهنده و معرفی کننده عظمت و شان جامعه عشایری استان و کشور است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اردبیل افزود: علاوه بر عشایر غیور استان اردبیل که به صورت گسترده در این جشنواره حضور دارند، اقوام عشایری استان‌های مختلف کشور و میهمانان خارجی نیز در این جشنواره حاضر هستند و ما با مشارکت تمامی دستگاه‌های اجرایی مرتبط در سطح استان به منظور ایجاد شور و نشاط اجتماعی و معرفی ارزش‌های زندگی عشایری این جشنواره را برگزار کردیم.

وی بیان کرد: گردشگری عشایری، صنایع‌دستی این جامعه و حمایت از آن‌ها اولویت اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اردبیل است که در همین راستا اقدامات متفاوتی انجام داده‌ایم.

محمدی ادیب ادامه داد: آلاچیق عشایر استان اردبیل و مهارت ساخت آن را در فهرست آثار ملی به ثبت رسانده‌ایم و پیشنهاد ثبت جهانی این نماد عشایر استان را نیز به وزارت میراث‌فرهنگی ارائه کرده‌ایم تا بتوانیم از میراث گران‌بهای عشایر استان پاسداری کنیم.

مدیرکل میراث‌فرهنگی استان اردبیل خاطرنشان کرد: همچنین لباس سنتی زنان عشایر استان اردبیل تحت عنوان «تومان کوینک» و مهارت دوخت آن نیز از دیگر آثار مربوط به جامعه عشایری استان است که در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ضعف ادارات کرمانشاه در پرداخت سهم اعتباری عشایر
  • اصلاح و بهسازی محور‌های عشایری آبدانان
  • زندگی ۸۲۰۰ خانوار عشایری در استان خراسان رضوی
  • خطر فراموشی در کمین زندگی عشایری
  • پرداخت ۸۰۰ میلیاردی تسهیلات اشتغالزایی به عشایر لرستان
  • بازدید مدیر امور عشایر تفتان از مناطق عشایری
  • جشنواره کوچ عشایر نشان‌دهنده عظمت و شان جامعه عشایری است
  • خدمات بسیار خوبی به عشایر تنگستان ارائه شد
  • ظرفیت‌های ملی برای ارائه خدمت به عشایر تنگستان استفاده شود
  • حضور ۷۵ آلاچیق و غرفه در جشنواره بین‌المللی کوچ عشایر شاهسون مغان