Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش فارس، روزی که خبر رسید کرونا به کشورمان وارد شده است، اولین جایی که درهایش بسته شد تا مبادا بیماری سرایت بیشتری نداشته باشد، مدارس بود.

از آن روز تا امروز، بارها و بارها مقرر شد که درهای مدارس باز شود و حتی اگر شده، دانش‌آموزان برای رفع اشکال به مدرسه بروند اما با استقبال آنچنانی از سوی خانواده‌ها مواجه نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزارت آموزش و پرورش تلاش می‌کند و اصرار دارد که مدارس کشور برای مهر 1400 بازگشایی شود چرا که بر این باور است تعطیلی مدارس موجب شده است آموزش تحت‌الشعاع قرار گیرد و برخی دانش‌آموزان از درس عقب بیفتند. ضمن اینکه تربیت نیز دچار چالش شده است.

* روزهای کرونا برای خانواده‌ها

والدین در این مدت پا به پای فرزندان بودند و از در اختیار قرار دادن تلفن همراه‌شان تا کمک در آموزش دروس، از هیچ تلاشی دریغ نکردند.

خانم صادقی مادر دو فرزند دبیرستانی به خبرنگار فارس گفت: کرونا برای پسر بزرگم که کنکور داشت، باعث شد تا بتواند وقت بیشتری را برای درس خواندن بگذارد. البته کلاس‌های کنکور به صورت حضوری دایر نبود و یک کم سخت بود اما مشاوران کنکور با فرزندم تماس می‌گرفتند و پیگیر درس خواندنش بودند.

وی ادامه داد: در این مدت معتقدم پسر کوچکترم که پایه دهم است، اذیت شد. چون از مدرسه دور بود و همیشه در خانه است و مدام سرش تو گوشی است. احساس می‌کنم افسرده شده است. امیدارم زودتر کرونا تمام شود تا بتواند به مدرسه برگردد.

خانم صادقی که کارمند یک شرکت خصوصی است، افزود: در این مدت مجبور شدم دو تا گوشی جدید هم برای پسرها بخرم چون از تلفن‌شان زیاد استفاده می‌کنند، آسیب می‌بیند. تا دلتان بخواهد هم هزینه اینترنت دادم.

وی در پاسخ به این پرسش که «مگر اینترنت شاد رایگان نیست؟»، گفت: بچه‌های من که فقط از شاد استفاده نمی‌کنند. آموزش‌های کلاس‌های کنکور در کانال‌ها و سایت‌های دیگر است. همچنین نکته دیگر این است که نمی‌توانم توقع داشته باشم بچه‌ها فقط درس بخوانند بالاخره بازی هم می‌کنند.

* سناریوهای بازگشایی مدارس

سال گذشته هم قرار بود مدارس باز شوند و بر همین اساس هم سناریوهای مختلفی مطرح شد اما در آستانه بازگشایی مدارس، وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد تمام مدارس دایر است و البته بعد از بازگشایی مدارس، این اصرار به اختیار تغییر کرد.

حالا هم وزارت آموزش و پرورش مصر است که مدارس بازگشایی شود البته این اجازه را باید ستاد ملی مقابله با کرونا بدهد. 

محسن حاجی‌میرزایی وزیر آموزش و پرورش در خصوص بازگشایی مدارس در مهر 1400 با تأکید بر «آموزش‌های حضوری» به‌عنوان یک اصل، گفت: اگر در مهر ۱۴۰۰ با وضعیتی روبرو شدیم که ایمنی جمعی ایجاد شده باشد، مدارس «حضوری» است اما اگر محدودیت تعداد حضور در کلاس، داشته باشیم دانش‌آموزان را تقسیم‌بندی می‌کنیم تا در جمع کوچکتری از دانش‌آموزان، مدارس را بازگشایی کنیم.

حاجی میرزایی خاطرنشان کرد: «سلامت دانش‌آموزان» اولویت اول ما است؛ هرچند بازگشایی مدارس بر افزایش و شیوع کرونا اثری نداشته و ندارد.

حسن ملکی رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی نیز درباره سناریوهای بازگشایی مدارس گفت: در ارتباط با آغاز سال تحصیلی سه سناریو محتمل است؛ احتمال نخست در این بخش، برگزاری مدارس و آموزش‌ها به‌صورت حضوری و با شرایط عادی است.

وی ادامه داد: سناریوی دوم، آموزش ترکیبی حضوری و مجازی است و شکل سوم یا سناریوی بعدی، برگزاری غیرحضوری مدارس به‌صورت کامل است.

* اصرار آموزش و پرورش به بازگشایی مدارس

وزیر آموزش و پرورش در گفت‌وگوی مختلف بر بازگشایی مدارس تأکید دارد. حتی پورتال وزارت آموزش و پرورش روز گذشته مطلبی را منتشر کرد و در آن نوشت: هانس کلوگ مدیر منطقه‌ای سازمان بهداشت جهانی در اروپا، روز جمعه 11 تیر در بیانیه مشترکی با یونیسف و یونسکو اعلام کرد: ماه‌های تابستان فرصتی ارزشمند برای دولت‌ها فراهم می‌کند تا اقدامات صحیحی را برای کاهش میزان ابتلا به کووید 19 انجام دهند و از اثرات مخرب روحی، اجتماعی، رفاهی و آموزشی تعطیلی مدارس بر دانش‌آموزان جلوگیری کنند.

کلوگ تأکید کرد: ما نمی‌توانیم اجازه دهیم کودکان‌مان از توسعه و آموزش محروم شوند. کلوگ پیش ‌از این بارها از اتحادیه اروپا خواسته بود ترک تحصیل دانش‌آموزان و اثرات مخرب آموزش از راه دور بر سلامت دانش‌آموزان را مورد توجه قرار دهند. مطابق توصیه‌های جدید منتشرشده در روز جمعه، آزمایش کودکانی که علائم حاد تنفسی دارند باید در اولویت قرار گیرند تا مشخص شود آیا آنها جزو گروه آسیب‌پذیر هستند یا خیر؟

* آیا مدارس دایر خواهد شد؟

همانطور که عنوان شد اصرار به بازگشایی مدارس در شرایطی است که ستاد کرونا اجازه دهد و حالا در اواسط تیرماه وارد موج پنجم کرونا شده‌ایم. این روزها شاهد انواع و اقسام کرونا نیز هستیم که با نام‌های مختلف، سلامتی مردم را نشانه گرفته است. هنوز هم مسؤولان وزارت بهداشت بر رعایت فاصله، شست‌وشوی دست‌ها و استفاده از ماسک تأکید دارند.

البته وزیر آموزش و پرورش هم تأکید کرده است که معلمان در مرداد واکسن خواهند زد اما تعدادی از خانواده‌ها هم درخواست دارند که دانش‌آموزان هم واکسن بزنند.

حالا باید دید شرایط کشور از نظر کرونا تا اول مهر چگونه خواهد بود و آیا واکسن به معلمان و دانش‌آموزان می‌رسد؟ آیا ستاد کرونا اجازه بازگشایی مدارس را خواهد داد؟

منبع: الف

کلیدواژه: وزارت آموزش و پرورش بازگشایی مدارس دانش آموزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۳۹۶۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس/ برنامه‌ریزی برای اوقات فراغت دانش‌آموزان

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت: طبق سند اوقات فراغت، باید برای ۱۲ ماه سال دانش‌آموزان برنامه داشته باشیم؛ به همه مدیران ابلاغ شده که تابستان امسال از تمام ظرفیت‌های ممکن برای اوقات فراغت دانش‌آموزان استفاده شود.

‌به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از وزارت آموزش و پرورش، حجت‌الاسلام محمدحسین پورثانی در برنامه تلویزیونی ثریا با بیان اینکه در سال ۱۳۸۵ قانون احیای معاونت پرورشی و تربیت‌بدنی در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید، اظهار کرد: بعد از ۱۸ سال که از این قانون می‌گذرد هنوز هم می‌گوئیم معاونت پرورشی آن‌چنان که باید باشد نیست.

وی با بیان اینکه در ۱۸ سالی که بعد از قانون احیا می‌گذرد، تقریباً یک بار جذب مربی پرورشی داشتیم افزود: سایر جذب‌هایی که در حوزه مربی پرورشی و مشاور صورت گرفته، در حد سالی ۷۰۰ تا ۸۰۰ نفر بوده، امروز حدود ۴۵ هزار نیروی پرورشی و مشاور داریم و حدود ۷۰ هزار کمبود نیرو داریم.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه بیشتر فضاهای پرورشی متروکه شده بودند گفت: حدود ۳۴۶ اردوگاه دانش‌آموزی داریم، در بحث محتوا نیز حوزه پرورشی نه به صورت صد درصد اما در بسیاری مواقع به حوزه‌ای کناردستی و کیفیت‌بخشی تبدیل شده است، مربیان پرورشی در مدارس از ابزار لازم برای تربیت دانش‌آموزان بهره‌مند نیستند، بنابراین در عنصر محتوا، نیروی انسانی و فضا که سه ضلع اصلی کار تربیتی هستند مشکل و کمبود داریم و تا رسیدن به حد مطلوب فاصله داریم.

پورثانی با بیان اینکه ۱۱۲ هزار مدرسه و ۶۰۰ هزار کلاس درس و حدود یک میلیون فرهنگی داریم، افزود: رهبر معظم انقلاب فرموده بودند دستگاه آموزش و پرورش با سایر دستگاه‌ها قابل مقایسه نیست، سایر دستگاه‌ها نیرو را استفاده می‌کنند، اما وزارت آموزش و پرورش نیروی انسانی را تربیت می‌کند.

وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب فرموده بودند مصالح کشور و نکات دیگر را معاونت پرورشی با رویکرد عقلانی برای دانش‌آموزان جا بیاندازد، ادامه داد: ما نه تنها گروه‌های مردمی بلکه از نهادهای انقلابی و گروه‌هایی که دغدغه تربیت دارند، استقبال می‌کنیم.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به برنامه هفتم توسعه عنوان کرد: طبق دستورالعمل اوقات فراغت، برای اولین بار در سال گذشته فضای مدرسه در زمان اوقات فراغت در اختیار گروه‌های مردمی قرار گرفت.

پورثانی با بیان اینکه در حال حاضر ۵۰ هزار گروه دانش‌آموزی جهاد تبیین در کشور وجود دارد، گفت: سند تحول بنیادین آموزش و پرورش می‌گوید که کل جریان آموزش و پرورش برای رسیدن به مراتبی از حیات طیبه است، کسانی که سند را نوشته بودند پیشنهاد داده بودند که وزارت آموزش و پرورش به وزارت تربیت رسمی جمهوری اسلامی تغییر نام یابد. در تمام صفحات مبانی سند تحول یک کلمه به نام آموزش و پرورش پیدا نمی‌کنید و تنها یک کلمه به نام تربیت وجود دارد.

وی با بیان اینکه در هر استان و هر منطقه‌ای که گروه جهادی و مردمی وجود داشته باشد پیگیری لازم برای فعالیتش انجام می‌شود، تصریح کرد: در ۷۲۰ منطقه کشور، هر منطقه یک معاون پرورشی داریم.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه سال گذشته ۵۰۰ هزار دانش‌آموز در اعتکاف دانش‌آموزی شرکت کردند، اظهار کرد: سطح شبهات دانش‌آموزان زیاد اما عمق کمی دارد، باید اقتضائات دانش‌آموزان درک و برای آن برنامه‌ریزی شود.

کد خبر 751092

دیگر خبرها

  • ۲۰ چمن ورزشی ویژه دانش آموزان در زنجان افتتاح شد
  • کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس/ برنامه‌ریزی برای اوقات فراغت دانش‌آموزان
  • کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس 
  • آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از چهارشنبه
  • طرح «ماهر» در مدارس فارس آغاز شد
  • شبکه‌ای از دانش‌آموزان سمپاد در نمایشگاه دستاورد‌های پژوهشی شکل می‌گیرد
  • برخورد قانونی با معلم بلاگر‌ها در مدارس
  • برخورد قانونی با معلم بلاگرها در مدارس دولتی و غیردولتی
  • آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت/ زمان ثبت‌نام دانش‌آموزان اتباع مشخص نیست
  • جزئیات برنامه‌های آموزش و پرورش برای ارتقای کیفیت نمرات امتحانی از زبان وزیر