Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@22:37:53 GMT

گذاری تازه بر گذر فرهنگ و هنر گیلان

تاریخ انتشار: ۱۴ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۴۳۹۹۲۰

گذاری تازه بر گذر فرهنگ و هنر گیلان

نام گیلان هواره با فرهنگ و هنر پیوندی نا گسستنی دارد و حافظه مردمان این دیار انباشته از مفاخریست که در کهکشان نام های ماندگار کشور درخشانند؛ دکتر محمد معین ، اکبر رادی ، کیومرث صابری فومنی، شیون فومنی، سیروس شمیسا ، ابراهیم پورداود، پروفسور سمیعی، امیر هوشنگ ابتهاج ، شمس لنگرودی ، جعفر خمامی زاده، کامبوزیا پرتو، مجید مجیدی ، فریدون نوزاد، کیومرث ملک مطیعی ، فریدون پوررضا ، ناصر مسعودی ، احمد عاشورپور و دیگر اهالی هنر گیلان قلل شامخ فرهنگ و دانش این سرزمین هستند که نسل تازه نفس را نسبت به هویت پُرداشته خویش به اندیشه وا می دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گذر فرهنگ و هنر طرحی بود که سال ۹۷ از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به استان ها به قصد ایجاد، ابلاغ شد و تعریفش خیابان، میدان ، بازار یا گذری است که در آن مجموعه ای از کسب و کارهای فرهنگی ، هنری و صنایع دستی فعالیت داشته باشند و فضای بیرونی آن پیاده راهی برای عرضه هنر خیابانی ، هنرهای آئینی و دیگر فعالیت های فرهنگی و هنری عنوان شد.

رشت به عنوان مرکز استان گیلان هیچ گاه عاری از این گذر نبود و خود به پیاده راه فرهنگی مجهز بوده که در آن هیاهوی قدمت، اصالت، فرهنگ و هنر دیرزمانی دارد، بگونه ای که علاوه بر میدان شهرداری رشت، که به گفته روبرت واهانیان از اعضای انجمن مفاخر گیلان، قدمتی حدود یک قرن دارد و او می گوید: ساختمان شهرداری، پست و تلگراف و هتل "ایران‌" کار آلمان ها نیست بلکه معماران رشتی آن را بنا نهاده اند، کتابخانه ملی رشت بر فراز طاق های شمسه نگارش و با قدمتی یکصد ساله، پیر کتابخانه های کشور است و جای پای استادانی چون محمدتقی بهار ، دهخدا ، پورداود، عباس اقبال آشتیانی، دکتر محمد معین، سعید نفیسی و دیگر ستارگان فرهنگ و ادب را بر پلکان های کهن و استوار خویش قدر دانسته است.

نخستین" پست، موزه، مدرسه "جهان با قدمت نزدیک به یک قرن ، شکوه معماری، سینماهای کهن ، کتاب فروشی ها ، قرار گرفتن بارزترین مجتمع فرهنگی هنری ، المان‌های فرهنگی هنری در فضایی که به عطر باران و صدای آکاردئون نوازندگان خیابانی مملو می شود از دیگر مولفه های پیاده راه فرهنگی-هنری رشت است که گویا متاسفانه برای ایجاد فرهنگ و هنر، مورد پذیرش کارشناسان وزارتخانه قرار نمی گیرد و گذری تازه از سوی آنان مورد اهتمام بوده است.

معاون فرهنگی و امور رسانه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان در خصوص ایجاد گذر فرهنگ و هنر در رشت گفت: ایجاد گذر فرهنگ و هنر طرح مثمری است که به لحاظ تمرکز یافتن فعالیت های فرهنگی هنری علاوه بر گیرایی گردشگری نیاز فرهنگی مخاطبان را در یک گذر مرتفع می کند.

حسین ابراهیمیان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : پیاده راه فرهنگی نخستین پیشنهاد این اداره کل برای ایجاد گذر یاد شده است که متاسفانه مورد موافقت کارشناسان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی واقع نشد.

وی اظهار داشت: بر این اعتقادم که اگر در اجرای طرح ایجاد گذر فرهنگ و هنر رشت یک مجموعه در نظر گرفته شود و بیشتر فعالیت های فرهنگی و هنری در آن مجموعه متمرکز شود این طرح بسیار کاربردی تر اجرایی می شود.


مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان با این توضیح که ایجاد گذر فرهنگ و هنر از سال ۹۷ به استان ها ابلاغ شد گفت: گذر فرهنگ و هنر خیابان ،میدان  یا چهار سو گذریست که فضای داخل آن شامل فروشگاه های فرهنگی و هنری کارگاه های آموزشی، امکانات نمایشی، تفریح و سرگرمی است و فضای بیرونی گذر می تواند پیاده راهی برای ارائه آثار هنرهای تجسمی هنرمندان، اجرای نوازندگان ،شاهنامه خوانی ، نقالی ،تئاتر، شعر خوانی و داستان خوانی نویسندگان باشد.

فیروز فاضلی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه  مفاخر فرهنگی گیلان پایی هم پای زمانه در تاریخ فرهنگ و هنر این سرزمین دارند افزود: پیاده راه فرهنگی رشت بعنوان یک بافت تاریخی و محل تمرکز بخش های متعدد فرهنگ و هنر به کارشناسان پیشنهاد شد که مورد قبول واقع نشد و در نهایت گذر پیرسرا بعنوان راسته کهن تولیدات صنایع دستی و ساغریسازان بعنوان بافت تاریخی پیشنهاد شد که در بازدید مقدماتی ساغریسازان مورد اقبال واقع شد.

وی با اشاره به این موضوع که می خواهیم فرهنگ ما به درد زندگی ما بخورد اظهار داشت: متاسفانه اعتباری که برای ایجاد گذر فرهنگ و هنر رشت از سوی وزارتخانه برای ایجاد گذر فرهنگ و هنر رشت در نظر گرفته شده بود با میزان اعتبار برآورد شده بسیار متفاوت بود و بعد از آن هم که شوربختانه بحران کرونا بر کشور و جهان چیره شد و اجرای طرح یاد شده را تحت تاثیر قرار دارد.
وی با بیان اینکه  سیستم بیانی هنر مستقل و مختص خودش است و پر واضح است که با زبان دیگر بیان شدنی نیست ، تصریح کرد: این گذر مجموعه‌ای از کسب و کارهای فرهنگی را در کنار خلاقیت و رویدادهای فرهنگی گرد هم می‌آورد تا فضایی برای توسعه ،گفت‌وگو و معرفی داشته های فرهنگی و میراث معنویمان ‌به نسل کنونی فراهم کند لذا این طرح در استان نیازمند بازبینی است و پیشنهاد می کنیم بار دیگر پیاده راه فرهنگی رشت برای ایجاد گذر فرهنگ و هنر رشت مورد بازبینی قرار گیرد.
گذرهای فرهنگ و هنر (آرت استریت ها)محل راه اندازی انواع کسب و کارها و ارائه لوازم  فرهنگی و هنری ، کتاب فروشی ها، نگارخانه ها، ارائه تولیدات هنرهای سنتی ، جدید و صنایع دستی ،سالن های کوچک تئاتر، نقد و بررسی فیلم ،کارگاه های آموزشی ، طراحی مد و لباس ، موزه های خصوصی، انواع کافه های هنری، اینترنتی و بازی های رایانه ای ،کتابخانه ، رستوران، انواع مشاغل سنتی با ظرفیت جذب گردشگر یا کسب و کارهای جدید که بانی کسب و کارهای نو پا و خلاق هستند ،می باشد.
همچنان این تفاوت های فرهنگی است که هویت آدم ها را می سازد و تاکید بر این تفاوت ها و آشکار کردن آنها در آثار فرهنگی و هنری، جاودانه کردن همان ارزش های فرهنگی و به اشتراک گذاشتن شان میان نسل ها ،قومیت ها، نژاد ها و صاحبان تفکرهای متفاوت است .
خاستگاه های فرهنگی به طور نامحدودی با تعریف بنیادی از هنر در ارتباط است و گذر فرهنگ و هنر نشان می‌دهد که می‌توانیم در روزمره‌ترین رفتارهای خود بهره‌ای از ذوق، زیبایی و مهربانی داشته باشیم  لذا طرح گذر فرهنگ و هنر که سراسر دعوت به بازدید آثار فرهنگی و هنریست امروز در گیلان نیازمند بازبینی شده است.

برچسب‌ها وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هنر میراث فرهنگی گیلان فرهنگ سازی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هنر میراث فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هنر میراث فرهنگی گیلان فرهنگ سازی فرهنگ و ارشاد اسلامی پیاده راه فرهنگی برای ایجاد گذر فرهنگی و هنری کسب و کارهای فرهنگی هنری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۳۹۹۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری محفل شعر گویشی شاعران بختیاری در دزفول

‎به گزارش خبرگزاری مهر، عبدالحمید صادق جولا، رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی دزفول از برگزاری محفل شعر گویشی با حضور شاعران بختیاری، عربی و دزفولی در آستانه بیست و یکمین جشنواره بین المللی امام رضا (ع) خبر داد.

وی افزود: «این محفل شعر، فرصتی برای نمایش غنای فرهنگی و هنری دزفول و تجلیل از مقام شامخ امام رضا (ع) خواهد بود. شاعرانی از گویش‌های مختلف، اشعار خود را تقدیم حضرت می‌کنند و این، نمادی از وحدت و همدلی در پرتو محبت اهل بیت (ع) است.

جولا گفت: برنامه‌های چاووشی‌خوانی و آیین پا منبری، که از سنت‌های دیرینه دزفول است هم در این مراسم اجرا خواهد شد. حضور مدیرکل ارشاد خوزستان، رییس حوزه هنری استان و فرماندار دزفول، نشان از اهمیت این رویداد دارد.

رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی دزفول ادامه داد: شهر دزفول قدمگاه حضرت رضا (ع) محسوب می‌شود و همواره میزبان رویدادهای فرهنگی و مذهبی بوده که فرصتی برای ترویج فرهنگ رضوی و تقویت پیوندهای معنوی جامعه است. از هنرمندان و شاعران شهرستان دعوت شده تا با حضور خود، به این مراسم غنا بخشند. همچنین، خدام آستان حضرت محمد بن موسی کاظم معروف به حضرت سبزه قبا (ع) با لباس‌های سنتی، در این مراسم حضور داشته و به اجرای مراسم در قدمگاه ایشان می پردازند.

کد خبر 6094918 فاطمه میرزا جعفری

دیگر خبرها

  • تجلیل از مشاهیر، موجب اعتلای فرهنگی و هنری می شود
  • جشنواره‌های امام رضا (ع) سبب‌ساز توسعه فرهنگ رضوی است
  • اولین جشنواره خوشنویسی امیر فرهنگ و هنر در بیجار برگزار شد
  • برپایی کارگاه آموزشی و تربیتی مضمار در رشت
  • برپایی کارگاه آموزشی و تربیتی مضمار به معنای «میدان و عرصه» در رشت
  • برگزاری محفل شعر گویشی شاعران بختیاری در دزفول
  • سالن کنسرت در ملایر ساخته می شود
  • پوستر طرح تربیتی «هزار مشعل» رونمایی شد
  • فراخوان پنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوثر منتشر شد
  • تئاتر شبستان فرصت کشف استعدادهای هنری را ایجاد کرده است