Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبکه خبر»
2024-05-08@19:18:58 GMT

تهران محدود شد

تاریخ انتشار: ۱۴ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۴۳۹۹۵۵

با افزایش مبتلایان به کرونا و گسترش همه گیری، محدودیت فعالیت گروه های صنفی از امروز در پایتخت اجرا می شود. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر،  همزمان با خیزش موج جدید فراگیری کرونا در 92 شهر قرمز، تنها گروه شغلی یک در این شهرها امکان فعالیت دارند و فعالیت گروه‌های شغلی ۲، ۳و ۴ ممنوع است.
اتاق اصناف تاکید کرده اتاق‌ها و اتحادیه‌های صنفی، بازرسی و نظارت خود را تشدید و با واحدهای خاطی برخورد خواهند کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



دیروز در اولین روز از تعطیلی کسب و کار‌های غیر ضروری در شهر‌های قرمز ۱۶۵ نفر از هموطنانمان جان باختند  تا تعداد فوتی‌های کرونایی در ایران به عدد ۸۴ هزار و ۷۰۲ تن برسد.

در سیستان و بلوچستان که طبق آمار شرایط سخت تر است، بانک‌ها و اغلب ادارات هم جز آن ۳۰ درصد کاملاً ضروری به صف تعطیلی‌های همگانی پیوستند تا بلکه در روز‌ها و هفته‌های آینده که البته قول واکسیناسیون گسترده و بالای ۵۰ سال سن در این استان داده شده کمی از درد و رنج مردم کاسته شود.

 این درحالی است که در استان‌های جنوبی دیگر از جمله هرمزگان هم وضعیت بشدت نگران‌کننده و بی‌سابقه توصیف شده و مسئولان محلی از افزایش تعداد فوتی‌های کرونایی خبر می‌دهند.

با وجود اینکه هشدار‌ها از آمدن ویروس هندی از مدت‌ها پیش آغاز شده بود، اما ظاهراً ورود غیرقانونی از مرز‌های شرقی دلیل این وضعیت شکننده است. تاکنون ۶ میلیون و ۴۵۱ هزار و ۹۴۵ دوز واکسن در کشور تزریق شده و با وعده مسئولان طی روز‌های اخیر انتطار می‌رود تا روند کند واکسیناسیون که صدای اعتراض‌ها را بلند کرده است تندتر شود. اگرچه برخی منابع رسمی و غیر رسمی از رونق گرفتن تور‌های خارجی از جمله سفر به ارمنستان برای تزریق واکسن خبر داده‌اند. اما هزینه بالای این تور‌ها و از طرفی مشخص نبودن شرایط تزریق و نوع واکسن همچنان برخی را برای منتظر ماندن در صف واکسیناسیون داخلی راضی به ماندن کرده است.

تهران، شهری شلوغ در وضعیت قرمز
اگرچه انتظار می‌رفت پایتخت به روز‌های اول قرنطینه در سال گذشته برگردد، اما با وجود تعطیلی بازار و مشاغل غیر ضروری، چهره شهر بیش از آنکه نشان‌دهنده ترس و نگرانی برای افزایش تعداد فوتی‌ها و مبتلایان به کرونا باشد؛ تصویر یک شهر شلوغ و پرازدحام را در سیزدهم تیرماه نشان می‌داد. هواشناسی اعلام کرده است بزودی دمای هوا به ۴۰ درجه می‌رسد و قطعی برق و خاموشی دستگاه‌های خنک‌کننده هم موجب شده تا بسیاری از شهروندان قید استفاده از ماسک را در اماکن عمومی بزنند.

تهران در کنار ۹۱ شهر دیگر از روز شنبه وارد وضعیت قرمز شد و از دیروز نیز تعطیلی اصناف به عنوان یک راهکار پرتکرار به اجرا درآمد. این درحالی است که مسئولان همچنان تأکید دارند با وجود شدت گرفتن روند واکسیناسیون در هفته‌های پیش رو؛ مردم همچنان از ماسک استفاده کرده و فاصله فیزیکی را رعایت کنند. با این همه رعایت پروتکل‌ها همچنان زیر ۷۰ درصد است و علی‌رغم همه هشدار‌ها و تعطیلی گروه‌های شغلی۲، ۳ و ۴ برخی غرض‌ورزانه به ادامه کسب و کار‌های خود مشغولند.

واحدهای کسب و شرکت‌های خصوصی هم علی‌رغم اینکه دورکاری ۷۰ درصدی کارمندان تصویب شده، اما کماکان به اجبار همه کارمندان‌شان را احضار می‌کنند.

خانم برقی، یکی از همین کارمندانی است که می‌گوید از ترس تعدیل؛ قید دورکاری را زده و جالب اینکه مدیرعامل شرکت خودش را در یک طبقه مجزا و دور از کارمندان قرار داده و تمامی جلسات کاری را هم به معاونانش سپرده است! در آن سوی ماجرا البته همان گلایه‌های همیشگی از سوی اصناف وجود دارد. اغلب بازاریان از تعطیلی دو هفتگی بازار نه تنها استقبال نکرده که گلایه هم دارند و می‌گویند که چرا باید ادارات و بانک‌ها را باز بگذارند و تنها زورشان به ما می‌رسد.

آن‌ها می‌گویند انصاف نیست که در هر موج تعطیلی و قرنطینه نصف و نیمه؛ ما فدای سایر مردم شویم در حالی که هیچ امتیاز یا تسهیلات ویژه‌ای هم به ما تعلق نمی‌گیرد. آقای مردودی که به علت تعطیلی کسب و کارش از دیروز خانه‌نشین شده، می‌گوید که این طرح‌ها گول‌زننده است؛ چون به غیر از بازار و رسته‌های شغلی مشخص؛ سایر مشاغل به هر ترفندی مشتری دارند، اما ما زیر بار بدهی و فشار اجاره کمرمان خم شده و مالیات هم که دیگر امان‌مان را بریده است!

خانم میدری هم می‌گوید پسرش با هزاران وام و قرض و رو زدن توانسته یک واحد کوچک در بازار اجاره کند که تا می‌خواهد پا بگیرد، بازار تعطیل می‌شود. حالا پسر ۲۵ ساله‌اش به خاطر استرس و فشار قسط‌هایش؛ جلوی موهایش کاملاً سفید شده و نمی‌تواند شب‌ها از دلشوره بخوابد. در تماس با چند رستوران متوجه می‌شوم که جز یکی- دو واحد بقیه کاملاً تعطیل هستند و تنها غذای بیرون‌بر می‌دهند. اما یک واحد در حوالی میدان انقلاب هم می‌گوید که فعلاً باز است مگر اینکه بازرس‌ها سر و کله‌شان پیدا شود: «نگران نباشید بالاخره یک راه حل پیدا می‌کنیم! شما بیا» او در جواب نگرانی من از کرونا می‌گوید: «ما اینجا کارگر هندی و پاکستانی نداریم؛ همه هم قبلاً کرونا گرفته‌اند؛ رئیس رستوران هم واکسن زده خیالت راحت!»

رستوران‌ها کانون انتشار ویروس کرونا
علیرضا رئیسی؛ سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا هم در همین زمینه می‌گوید: یکی از کانون‌های اصلی انتشار ویروس، رستوران‌هاست. گروه شغلی یک یعنی هیچ رستورانی نباید در تهران و سایر شهر‌های قرمز باز باشدو رستوران‌ها تنها می‌توانند به صورت بیرون‌بر خدمات بدهد. مشاغل ضروری مثل داروخانه، نانوایی، مطب، سوپرمارکت و... می‌توانند باز باشند که پیش‌تر در قوانین رنگ‌بندی‌ها اعلام شده است.

وی درباره شرایط کرونا در سیستان و بلوچستان هم تصریح کرد: این استان طی پیک‌های قبلی خیز جدی نداشته و شرایط فعلی اولین خیز جدی در این استان است که باید از چند جنبه به آن نگاه کرد. همین که پیک‌های متعدد در آنجا رخ نداده است، یعنی مردم آنجا کمتر در معرض ویروس بودند. در این استان، چون مردم مواجهه قبلی کمتری با ویروس داشتند، میزان درگیری کلی از میانگین کشوری کمتر است. در این استان پیک‌های قبلی عدد بالایی برای جمعیت این استان و برای ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر جمعیت بالا نبود و حداکثر بیمار بستری در هفته ۲۵۰ نفر بوده است. یعنی حدوداً روزی ۳۰ تا ۳۵ بیمار بستری که عدد بالایی نبوده است. الان در اوج بیماری میزان بستری ۲۹۷ نفر گزارش شده است. یعنی هنوز هم نسبت به جمعیت استان از نظر تعداد بیماری، بیمار خیلی زیاد نیست. البته روند افزایشی است. ما همیشه کمترین میزان فوتی در این استان را داشتیم.

او ادامه داد: اینکه می‌گویند سیستان و بلوچستان سیاه شد اصلاً درست نیست، خیز بیماری وجود دارد، اما آن گونه که عنوان می‌شود، نیست. درست است زیرساخت‌ها در سیستان و بلوچستان ضعیف است، اما اگر در تمام حوزه‌ها مانند حوزه سلامت در این استان کار شده بود الان سیستان و بلوچستان یکی از استان‌های برخوردار کشور بود. در حوزه سلامت خیلی خوب کار شده است و سیستان و بلوچستان با ۸ سال قبل اصلاً قابل مقایسه نیست. از نیمه دوم سال ۹۹ تاکنون حدود هزار تخت به ناوگان تخت‌های این استان اضافه شده است و همین الان یک بیمارستان ۳۰۰ تخت خوابی آماده بهره‌برداری دارد و در همین مدت ۱۰۰ دستگاه ونتیلاتور و ۱۰۰ دستگاه یونیت ICU به استان اضافه کردیم.

منبع: شبکه خبر

کلیدواژه: سیستان و بلوچستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبکه خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۳۹۹۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرپرست جدید جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان معرفی شد

علیرضا دهمرده طی مراسمی به عنوان سرپرست سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان معرفی شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان، علیرضا دهمرده طی حکمی از سوی وزیر جهاد کشاورزی به عنوان سرپرست جدید سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان منصوب و امروز در مراسمی با حضور مشاور وزیر و مدیرکل دفتر هماهنگی امور استان‌های این وازتخانه، معاونین و مدیران و پرسنل ستادی و شهرستانی سازمان جهاد کشاورزی استان، مدیران‌کل دستگاه‌های اجرایی استان و جمعی از بهره‌برداران بخش کشاورزی معرفی شد.

در این مراسم از سیدمحمدرضا سیدحسینی رئیس اسبق این سازمان تقدیر به عمل آمد.

سرپرست جدید سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان پیش از این معاون و مدیر جهاد کشاورزی ایرانشهر، معاون امور اقتصادی و برنامه‌ریزی، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی و مشاور رئیس سازمان در امور کشت‌های فراسرزمینی مشغول فعالیت بوده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سرپرست جدید جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان معرفی شد
  • ارتقای راه های سیستان و بلوچستان
  • (ویدئو) آتش گرفتن یک تریلی در سیستان و بلوچستان
  • ثبت بیش از ۲۰۰ هزار شرکت تعاونی در سیستان و بلوچستان
  • کشف ۲۲ میلیاردی کالای قاچاق در مرز‌های سیستان وبلوچستان
  • وزش باد شدید در مناطق شمالی، نوار شرقی و غرب سیستان و بلوچستان
  • پیش‌بینی وزش باد شدید در سیستان و بلوچستان
  • سربازان مرزبانی سیستان و بلوچستان آموزش‌های صنایع‌ دستی را فرا می‌گیرند
  • پیکر بی‌جان ۲ فرد غرق شده در رودخانه نیاتک پیدا شد
  • جلوه‌ای از نقش و رنگ در سیستان و بلوچستان + فیلم