Web Analytics Made Easy - Statcounter

پس از دو سال تعطیلی از سال تحصیلی جدید قرار است دانشجویان پس از واکسینه شدن در دانشگاه‌ها حضور پیدا کنند؛ اما با شیوع بیماری کرونا، قیمت کالا‌های اساسی، اجاره بهای مسکن و خوابگاه‌های دانشجویی، هزینه تردد در سطح به چند برابر افزایش پیدا کرده است.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، شیوع بیماری کرونا در کشور از اواخر سال ۹۸ به گونه ای فراگیر شد که بسیاری از سازمان‌ها و مراکز دولتی و به خصوص مراکز آموزشی و آموزش عالی را به تعطیلی کشاند و در این دو سال دانشجویان از فضای تحصیلی و آموزش حضوری به دور بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


حالا پس از دو سال دوری از دانشگاه‌ها پیش بینی شده که با واکسیناسیون بخشی از جمعیت دانشجویی و اساتید و کارمندان دانشگاه‌ها از سال تحصیلی بتوانند در محیط دانشگاه حضور پیدا کنند.


اما بحثی که در حال حاضر مطرح است، این است که شیوع بیماری کرونا نه تنها تعطیلی دانشگاه‌ها را در پی داشت؛ بلکه کسب و کار‌های زیادی را به تعطیلی کشاند و در پی آن نیز، کشور افزایش تورم بیش از صد در صدی را در طی دو سال گذشته تجربه کرد.

 


افزایش سرسام آور قیمت مسکن و اجاره بها، افزایش هزینه تردد در سطح شهر‌ها، افزایش نرخ اقلام اساسی و خوراکی در طی دو سال اخیر باعث سخت شدن زندگی در شهر‌های بزرگ به ویژه تهران شده و این افزایش قیمت‌ها و تورم بیش از اندازه باعث هجوم شهرنشینان به اطراف شهر به ویژه تهران شده است.


اما این افزایش تورم و قیمت‌های نیاز‌های اولیه زندگی، ادامه تحصیل دانشجویان را نیر با چالش مواجه خواهد کرد؛ به ویژه دانشجویانی که مجبور به ادامه تحصیل در شهر دیگر هستند. از سال ۹۸ تاکنون قیمت کالا‌های اساسی، اجاره بهای مسکن و خوابگاه‌های دانشجویی، هزینه تردد در سطح به چند برابر افزایش پیدا کرده است.


هزینه یک زندگی دانشجویی در شهری مانند تهران چقدر است؟

هزینه یک زندگی دانشجویی شامل مسکن، هزینه رفت و آمد به دانشگاه، تحصیل و تامین کالا‌های اساسی مانند خوراک و پوشاک و... است. همین هزینه‌ها از سال ۹۸ تاکنون چه تغییراتی پیدا کرده و دانشجو برای حضور مجدد در شهر محل تحصیل خود باید چه میزان برای زندگی اولیه هزینه کند.


تغییرات اجاره بهای مسکن در محلات مختلف تهران از سال ۹۸ تا ۱۴۰۰

نرخ اجاره بهای مسکن در تهران و شهر‌های بزرگ بر اساس مصوبه وزارت مسکن و شهرسازی بین ۲۰ تا ۲۵ درصد باید افزایش پیدا کند، اما گزارش میدانی از محلات مختلف شهر تهران نشان می‌دهد که متوسط قیمت اجاره بها تا ۶۶ درصد هم افزایش پیدا کرده است.

 

با این شرایط تورم در حوزه مسکن، اجاره بهای خوابگاه‌های دانشجویی نیز افزایش زیادی پیدا کرده است، البته نرخ اجاره بهای خوابگاه‌های دانشجویی برای سال تحصیلی جدید هنوز از طرف صندوق رفاه دانشجویان مصوب نشده و نرخ جدید شهریور ماه تعیین و ابلاغ خواهد شد.

اما تغییرات نرخ اجاره بهای خوابگاه‌های دولتی درسال‌های اخیر نیز قابل توجه بوده است و رشد بیش از ۵۰ درصدی را دانشجویان در این حوزه تجربه کردند.


رشد ۵۰ درصدی اجاره‌بهای خوابگاه‌ها ظرف ۲ سال اخیر

افزایش قیمت اجاره‌بهای خوابگاه‌های دانشجویی نیز طی دوسال اخیر روند غیرمنطقی به‌خود گرفته است، چراکه به‌طور مثال درباره هزینه اسکان در خوابگاه‌های روزانه مجردی برای اتاق‌های یک یا دونفره، دانشجویان یکباره از سال ۹۷ تا ۹۹ با تورم ۵۸ درصدی مواجه شده‌اند. همچنین دانشجویان مجرد نوبت دوم که در سال ۹۷ می‌توانستند تنها با پرداخت ماهانه ۹۷ هزار و ۸۰۰ تومان در این خوابگاه‌ها زندگی کنند، حالا باید ۱۵۴ هزار و ۷۵۰ تومان بپردازند و این یعنی رشد ۵۶ درصدی.


در این‌میان وضعیت برای دانشجویان متاهل هم چندان خوب نبوده، به‌عبارت بهتر اگر دانشجوی متاهل نوبت روزانه دوسال پیش می‌توانست با پرداخت ۱۳۰ هزار تومان در خوابگاهی با امکانات مستقل یا ۹۱ هزار تومان در خوابگاه با امکانات مشترک زندگی کند، حالا باید برای زندگی در خوابگاه مستقل ماهانه ۲۰۶ هزارو ۳۷۵ و خوابگاه مشترک ۱۴۴ هزار و ۳۷۵ تومان بپردازد، یعنی باید با رشد ۵۸ درصدی قیمت خوابگاه‌ها کنار بیایند. دانشجویان متاهلی که در زمره نوبت دومی‌ها قلمداد می‌شوند نیز برای زندگی در خوابگاه با امکانات مستقل اگر سال ۹۷ باید ۱۹۵ هزار و ۷۰۰ تومان و خوابگاه با امکانات مشترک ۱۳۷ هزار تومان می‌پرداختند، حالا باید به‌ترتیب ۳۰۹ هزار و ۵۰۰ تومان و ۲۱۶ هزار و ۶۲۵ تومان بپردازند، یعنی همان رشد ۵۸ درصدی را خواهند داشت.

 

خوابگاه‌های خودگردان و پانسیون‌های خصوصی نیز افزایش قابل توجهی در بخش اجاره بها داشته اند؛ به طوری که هزینه اجاره یک تخت در سال ۹۸، در مرکز تهران ۵۰۰ هزار تومان در ماه بود که این مبلغ به ۸۰۰ تا ۹۰۰ هزار تومان در ماه افزایش پیدا کرده است.

 

هزینه ای که یک دانشجو برای تامین غذای روزانه خود باید اختصاص دهد

علاوه بر قیمت مسکن هزینه غذای دانشجویی نیز با تورم صد درصدی همراه بوده و اگر دانشجویی برای تامین یک وعده غذایی خود بین ۲۰ تا ۲۵ هزار تومان در سال ۹۸ هزینه می‌کرد در سال ۱۴۰۰ این هزینه تا ۶۰ هزار تومان افزایش پیدا کرده است.

 

قیمت غذای دانشجویی نیز مانند اجاره بهای خوابگاه در شهریور ماه هر سال از سوی صندوق رفاه دانشجویان تعیین می شود که برای سال تحصیلی جدید نیز این ابلاغیه قبل از آغاز سال تحصیلی به دانشگاهها ارسال خواهد شد؛ اما تغییر قیمت غذای دانشجویی طی چند سال اخیر نشان می دهد که در این حوزه نیز افزایش قیمت ها چشمگیر بوده است.

 

قیمت اقلام خوراکی اساسی مانند برنج، روغن، رب گوجه فرنگی، ماکارونی، نان و.... رشد زیادی در هزینه‌ها داشته است به طوری که روغن جامد ۵ کیلویی از ۳۵ هزار تومان به ۱۷۰ هزار تومان، برنج از ۲۵ هزار تومان به ۴۰ هزار تومان، ماکارونی از ۵ هزار تومان به ۱۰ هزار تومان و.. افزایش پیدا کرده است.


قیمت این اقلام اساسی برای تامین غذای روزانه یک نفر نشان می‌دهد که دانشجویی که می‌خواهد از سال تحصیلی جدید یعنی مهرماه سال ۱۴۰۰ زندگی دانشجویی خود را مجددا آغاز کندف باید بودجه سه برابری برای تامین هزینه‌های خود در نظر بگیرد.

 

تغییر هزینه تردد در شهر تهران نسبت به دو سال قبل

هزینه‌های تردد در سطح شهر محل تحصیل نیز از دیگر مواردی است که در سبد هزینه‌های دانشجو گنجانده شده و باید این هزینه‌ها را روزانه پرداخت کند.


اکثر دانشجویان برای تردد در سطح شهری مانند تهران معمولا از حمل و نقل عمومی مانند مترو، اتوبوس و یا تاکسی استفاده می‌کنند که هزینه جابه جایی با وسایل حمل و نقل عمومی نیز افزایش قابل توجهی پیدا کرده است


برای مثال بر اساس مصوبه شورای اسلامی شهر تهران قیمت بلیت مترو برای بلیت تک سفره داخل شهری ۲۰۰۰ تومان، تک سفره حومه ۲۳۰۰ تومان، تک سفره فرودگاه امام خمینی (ره) ۱۰۰۰۰ تومان و تک سفره هشتگرد ۶۰۰۰ تومان تعیین شده است.


هزینه سفر با مترو


نرخ بلیط اتوبوس در سال جاری


کرایه تاکسی های گردشی در شهر تهران

نرخ افزایش اجاره بها و تردد در شهرهای بزرگ

بررسی وضعیت هزینه‌های اسکان، تردد و کالا‌های اساسی در حوزه تغذیه در شهر‌های بزرگ مانند اصفهان، شیراز، مشهد و تبریز نشان می‌دهد که نرخ زندگی دانشجویی نسبت به دو سال قبل در این شهر‌ها نیز علاوه بر تهران افزایش چند برابری داشته است.

 

 

با برآورد هزینه‌های زندگی یک دانشجو از سال ۹۸ تا ۱۴۰۰ نشان می‌دهد که دانشجویان غیر بومی که از مهر ماه ۱۴۰۰ می‌خواهند به صورت حضوری در دانشگاه به تحصیل خود ادامه دهند باید پیش بینی‌های هزینه‌ای را از جهات مختلف مسکن، غذا و تردد را داشته باشند و هزینه سه برابری را برای زندگی در شهری مانند تهران را در نظر بگیرند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: هزینه زندگی دانشجویی غذای دانشجویی کالاهای اساسی اجاره بهای خوابگاه اجاره بهای خوابگاه ها خوابگاه های دانشجویی افزایش پیدا کرده سال تحصیلی جدید اجاره بهای مسکن زندگی دانشجویی کالا های اساسی نشان می دهد سال تحصیلی هزار تومان هزینه تردد دانشجویی نیز شهر های بزرگ سال ۹۸ تردد در سطح برای زندگی نیز افزایش دانشگاه ها برای تامین شهر تهران اجاره بها سال اخیر هزینه ها تک سفره شهر ها دو سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۴۰۲۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تظاهرات دانشجویان مراکشی در حمایت از غزه

به گزارش قدس آنلاین، صدها تن از دانشجویان دانشگاه شهر «الدار البیضاء» مراکش در راستای همبستگی با دانشجویان دانشگاه‌های غربی برای حمایت از نوار غزه تظاهراتی برپا کردند.

براساس گزارش خبرگزاری آناتولی، شرکت‌کنندگان در این تظاهرات با سردادن شعارهایی مخالفت قاطعانه خود را نسبت به هرگونه عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی اعلام و نسل‌کشی ملت فلسطین را محکوم کردند.

آنها همچنین همبستگی خود را با دانشجویان تمام کشورهای جهان حامی فلسطین و در رأس آن دانشجویان آمریکایی اعلام کردند.

در کنار مراکش کشورهای دیگر از جمله ترکیه و یمن نیز شاهد برگزاری تجمعات و تظاهرات در همبستگی با دانشجویان دانشگاه‌های غربی در حمایت از غزه بوده است.

شهرهای مختلف مراکش از جمله رباط پایتخت آن تقریبا هر روز شاهد تجمع‌های گسترده مراکشی‌ها برای اعلام همبستگی با ملت فلسطین و درخواست برای توقف حملات هوایی رژیم صهیونیستی به غزه، لغو محاصره و کمک‌رسانی هستند.

از سوی دیگر، همزمان با تظاهرات دانشجویی دانشگاه‌های آمریکایی و اروپایی، دانشجویان اردنی نیز در حال آماده شدن برای برگزاری تجمعات اعتراض‌آمیز برای اعلام همبستگی با ساکنان غزه در روز سه‌شنبه هستند.

در همین رابطه، «انجمن دانشجویی حمایت از مقاومت» با صدور بیانیه‌ای خواستار برگزاری تجمع دانشجویی در روز سه‌شنبه برای حمایت از غزه، ساکنان آن و مقاومت فلسطینی شد.

در این بیانیه همچنین آمده است این تجمع تحت عنوان «دانشجویان اردن از غزه حمایت می‌کنند» با هماهنگی تمامی گروه‌ها و فراکسیون‌های دانشجویی برگزار خواهد شد.

از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ که رژیم صهیونیستی حملات ویرانگر خود علیه نوار غزه را با حمایت آمریکا آغاز کرد، ده‌ها هزار فلسطینی که بیشترشان زن و کودک بودند، در این حملات شهید و زخمی شدند و زیرساخت‌های نوار غزه به شکل گسترده‌ای ویران شده و فاجعه انسانی بی‌سابقه‌ای در این منطقه رقم خورده است.

در نتیجه این حملات و محدودیت‌هایی که این رژیم اعمال کرده و در پی کمبود شدید غذا، آب، دارو و سوخت، ساکنان نوار غزه به‌ویژه در شمال نوار غزه در آستانه خطر قحطی قرار داشته و جان کودکان و سالخوردگان در این منطقه به خطر افتاده است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • افزایش ۱۰ درصدی وام ودیعه مسکن دانشجویی در سال تحصیلی آینده
  • حمایت ها از جنبش دانشجویی ضد صهیونیستی ادامه دارد
  • چرا صدای جنبش‌های دانشجویی عربی در حمایت از فلسطین بلند نمی‌شود؟
  • تظاهرات دانشجویان مراکشی در حمایت از غزه
  • روند پیشرفت خوابگاه‌های دانشجویی استان هرمزگان بررسی شد
  • جزییات تعطیلی کلاس‌ های دانشجویان امروز یکشنبه ساعت ۱۲ تا ۱۴
  • اختصاص ۱۰۰ میلیارد تومان برای ساخت خوابگاه‌ دانشجویی
  • ۵ هزار خوابگاه متأهلی تا پایان دولت سیزدهم احداث می‌شود
  • حمایت دانشجویان دانشگاه تهران از خیزش دانشجویی ضدصهیونیستی آمریکا
  • ۳۰۰۰خوابگاه متاهلی در کشور در حال ساخت است