Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@00:15:16 GMT

آبی گوارا در امتداد رینگ تهران

تاریخ انتشار: ۱۴ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۴۴۰۲۴۵

آبی گوارا در امتداد رینگ تهران

عملیات اجرایی رینگ آبرسانی به تهران در دی سال ۱۳۹۱ به طول ۱۸۰ کیلومتر شامل تصفیه‌خانه‌های جلالیه، کن، تهران‌پارس، سوهانک، ماملو و تصفیه‌خانه شمال‌غرب تهران به همراه شبکه آبرسانی این تاسیسات که دورتادور پایتخت را تحت پوشش قرار می داد آغاز شد و سرانجام پس از فراز و نشیب ها اکنون دولت تدبیر و امید بخش‌های شمال، شمال‌غربی، غرب و جنوب‌غربی آن را در قالب هفت تصفیه‌خانه را اجرایی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بهره برداری از این سامانه رینگ آبی باعث شد تا مردم ساکن شرق و غرب تهران آبی یکسان از نظر کیفیت و کمیت داشته باشند و طعم گوارای این آب را بچشند.

سامانه آبرسانی غرب از محل تصفیه‌خانه ششم آب تهران به نواحی غربی شهر تهران شامل مناطق ۵، ۹، ۱۸، ۲۱ و ۲۲ در راستای ارتقای کمی و کیفی آب شرب و بهداشتی انجام شد. سامانه دیگری که مردم شهر جدید پرند را به نعمت آب گوارا رساند سامانه آبرسانی به شهر جدید پرند از مخزن تلمبه‌خانه یافت‌آباد تا مخزن رضی آباد بود این شهر جدید که در کیلومتر ۳۰ آزادراه تهران - ساوه قرار داشت نیازمند آبرسانی جامع برای توسعه بود.

از دیگر سامانه های آبرسانی، سامانه شرق نیز  آب سد لار را به تصفیه‌خانه سوم و چهارم آب تهران می‌رساند تا اهالی شرق پایتخت از آب آشامیدنی با کیفیت برخوردار شوند.

هدف از اجرای سامانه آبرسانی به شرق تهران انتقال سه هزار لیتر بر ثانیه آب تصفیه‌شده از محل تصفیه‌خانه پنجم تهران به نواحی شمال‌شرق و شرق تهران و انتقال چهار هزار لیتر بر ثانیه آب خام از محل سد لار به تصفیه‌خانه سوم و چهارم در شرایط اضطراری است. این امر باعث می‌شود تا آب با کیفیت یکسان در اختیار مشترکان قرار گیرد و در خشکسالی‌های احتمالی امکان انتقال آب از غرب به شرق وجود دارد. 

اجرای طرح رینگ آبرسانی پایتخت با اتصال تصفیه‌خانه‌های هفت‌گانه آب تهران، ثمراتی از جمله کاهش برداشت از منابع آب‌زیرزمینی و تعدیل فرونشست زمین، توزیع عادلانه منابع آب سطحی، از مدار خارج‌شدن ایستگاه‌های پمپاژ آب و کاهش مصرف انرژی در شبکه توزیع آب را به همراه دارد.

طرح رینگ آبرسانی شهر تهران، اواخر سال گذشته در قالب پنجشنبه‌های افتتاح رئیس‌جمهوری و هفته بیست و ششم #هرهفته‌الف_ب_ایران به بهره‌برداری رسید و روز پربرکت و به یادماندنی برای تهران‌ رقم ‌خورد زیرا با افتتاح این طرح‌ها که ارزش روز آنها در مجموع ۱۹ هزار و ۹۵۰ میلیارد ریال برآورد می‌شد، تمامی تصفیه‌خانه‌های واقع در رینگ آبرسانی تهران وارد مدار شد.

تهران دارای هفت تصفیه‌خانه آب است  که تصفیه‌خانه ششم در بالاترین نقطه این کلانشهر قرار گرفته‌است؛ عملیات اجرایی تصفیه‌خانه ششم نیز از سال ۱۳۸۶ آغاز و قرار بود با فاینانس اجرا شود اما در نهایت از محل بودجه عمومی احداث شد و در ۲ سال اخیر با همراهی شورای اسلامی شهر تهران و سازوکارهای دیگر، منابع قابل ملاحظه‌ای از محل قبوض مردم فراهم شد و اواخر سال گذشته به بهره برداری رسید.

تصفیه خانه ای به وسعت خدمت به مردم جنوب تهران

فاز دوم تصفیه‌خانه هفتم آب تهران که از دیگر دستاوردهای این دولت بود در هر ثانیه پنج متر مکعب آب بهداشتی و سالم را به بیش از دو میلیون نفر از مردم منطقه جنوب شهر تهران و شهرهای جنوب شرق استان تهران می‌رساند.

این تصفیه‌خانه که یکی از بزرگ‌ترین تصفیه‌خانه های فاضلاب کشور است و با استفاده از فناوری‌ها و استانداردهای روز دنیا در بخش بیولوژیک و گندزدایی طراحی شده شامل سه واحد بی‌هوازی، آنوکسیک و هوازی در بخش مایع است که توانایی انجام هم‌زمان حذف نیتروژن و فسفر بیولوژیک و BOD (میزان اکسیژن خواهی بیولوژیکی) را دارد و بخش لجن آن شامل هاضم بی‌هوازی و CHP (تولید هم‌زمان برق و حرارت) است.

تصفیه‌خانه هفتم تهران که از ابتدای سال ۹۶ با اعتباری حدود ۱۲۵ میلیون یورو آغاز شد با فرایند لجن فعال پیشرفته و قابلیت حذف ازت و فسفر( فرآیند A۲O) طراحی شده و پساب تولیدی آن با کیفیتی بالاتر از حد استاندارد برای تزریق به سفره‌های آب زیرزمینی، استفاده در شهرک‌های صنعتی غیر غذایی و آبیاری فضای سبز برنامه‌ریزی شده است

این تصفیه‌خانه تنها تصفیه‌خانه ویژه جنوب تهران و جنوب شرق استان تهران است که به گفته محمدرضا بختیاری مدیرعامل آبفای استان تهران، این تصفیه‌خانه ویژه مناطق ۱۵، ۱۶، ۱۷، ۱۸، ۱۹ و ۲۰ شهرداری تهران و نیز شهرهای قیامدشت، پاکدشت، قرچک، ورامین و پیشوا را در بر می گیرد.

خارج شدن چاه های زیرزمینی از مدار

بر اساس گفته معاون آب و آبفای وزارت نیرو، با بهره‌برداری از طرح‌های بزرگ آبرسانی تهران از جمله تصفیه‌خانه ششم و سه سامانه رینگ، ۱۵۰ حلقه چاه زیرزمینی از مدار خارج شد.

قاسم تقی‌زاده خامسی گفته است: این طرح‌ها به کاهش فرونشست و تعادل‌بخشی آب‌های زیرزمینی کمک شایانی می‌کند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور نیز در باره جزییات این طرح های گفته است: ۵۲ کیلومتر از رینگ آبرسانی در سه سامانه آبرسانی غرب، سامانه آبرسانی به شهر جدید پرند از مخزن تلمبه‌خانه یافت‌آباد تا مخزن رضی آباد و سامانه آبرسانی شمال شرق اجرا شده‌است.

 به گفته، حمیدرضا جانباز، این رینگ با قطر یکهزار و ۲۰۰  تا ۲ هزار میلی‌متر به بهره‌برداری رسید، با اجرای این رینگ در شهر تهران با محدودیت‌های ترافیکی به سختی اجرا شد تا تهرانی‌ها آب شرب یکسانی داشته باشند.

وی در خصوص سامانه آبرسانی غرب تهران گفته است که این سامانه به طول هفت کیلومتر، آب تصفیه‌خانه ششم را به مناطق پنج، ۹، ۱۸، ۲۱، ۲۲ و شهر جدید پرند می‌رساند.

طرح‌های نیمه تمام آبی استان تهران با همت دولت تدبیر و امید در حالی به ثمر نشست و برگ زرینی در کارنامه این دولت برجای گذاشت که تحریم ها مهمترین سد در مقابل آب گوارای تهران بودند.

برچسب‌ها تصفیه خانه شهر تهران شرکت آب و فاضلاب استان تهران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: تصفیه خانه شهر تهران شرکت آب و فاضلاب استان تهران تصفیه خانه شهر تهران شرکت آب و فاضلاب استان تهران سامانه آبرسانی تصفیه خانه تصفیه خانه ششم شهر جدید پرند رینگ آبرسانی استان تهران بهره برداری شهر تهران آب تهران طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۴۰۲۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۷۰ هزار اخطار مالیاتی به مالکان خانه‌های خالی ارسال شده است

به گزارش قدس آنلاین، در گزارش رسانه‌ای حجت‌الاسلام نصرالله پژمانفر رئیس کمیسیون اصل نود قانون اساسی مجلس شورای اسلامی آمده است: پیرو نظارت کمیسیون اصل نودم قانون اساسی بر اجرای قوانین، موضوع فعالیت سامانه املاک و اسکان که پیش از این نیز با پیگیری‌های کمیسیون مراحل راه‌اندازی و فعالیت ابتدایی آن آغاز شده بود، مورد رسیدگی قرار گرفت.

پژمانفر افزود: کمیسیون از ابتدای دوره فعالیت خود در مجلس یازدهم، موضوع سامانه املاک و اسکان را پیگیری کرده بود و این حکم قانونی که از سال ۱۳۹۴ (یعنی زمان تصویب ماده ۱۶۹ مکرر قانون مالیات‌های مستقیم اجرایی نشده بود) در مراحل اولیه و استقرار سامانه، اجرا شد. پس از آن در مراحل مختلف و با تشکیل جلسات تخصصی و با حضور دستگاه‌های مرتبط وظایف هر دستگاه، در تعامل با سامانه املاک و اسکان پیگیری شد و احکام آئین‌نامه‌ها و مقررات اجرا شدند.

وی عنوان کرد: به عنوان مثال در جلسات برگزار شده در سال ١٤۰۱ و ١٤٠٢، ‌سازمان‌های ثبت اسناد و املاک کشور و وزارت آموزش و پرورش، فعالیت‌های مصوب درخصوص سامانه را اجرا کرده و اقدامات اجرایی مشخص آنها، از طریق سامانه املاک و اسکان صورت می‌پذیرد.

رئیس کمیسیون اصل نود قانون اساسی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در جلسه مورخ ۱۴۰۳/۲/۹ که با حضور مدیران سازمان ثبت احوال، بانک مرکزی، کارگروه تعامل‌پذیری دولت الکترونیک و اعضای کمیسیون برگزار شد، ابتدا مدیران سامانه گزارشی از آخرین وضعیت سامانه را ارائه کردند.

پژمانفر ادامه داد: مطابق این گزارش تابحال ۵۷۰ هزار واحد خانه خالی در شهرهای بالای ۱۰۰ هزار نفر شناسایی شد که اخطارهای لازم به صاحبان آنها مبنی بر پرداخت مالیات ارسال شده است.

همچنین بیش از ۷۰ درصد اطلاعات اسناد تک برگ ارائه شده از سوی سازمان ثبت اسناد در سامانه وارد شده است و ایضاً با اتصال سامانه خودنویس، اطلاعات مؤجران و مستأجران نیز به این سامانه متصل شده است.

وی یادآور شد: مدیران سامانه اظهار داشتند که در حال حاضر اطلاعات خرید و فروش در دفاتر اسناد رسمی نیز بصورت برخط به سامانه املاک و اسکان اتصال یافته است و در حال حاضر محل سکونت اصلی ۷۵ میلیون کد ملی بر مبنای کدپستی در سامانه مذکور احصاء شده است.

رئیس کمیسیون اصل نود قانون اساسی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: در بخش دوم جلسه مقرر شد اقدامات لازم برای الزام افراد به ثبت اطلاعات در سامانه املاک و اسکان برای صدور دسته چک از سوی بانک مرکزی صورت پذیرد و سازمان ثبت احوال نیز مکلف شد، اقدامات اولیه برای ارائه خدمات چهارگانه خود (یعنی تولد، ازدواج، طلاق و وفات) از طریق تعیین محل اقامت توسط سامانه املاک را انجام دهد.

پژمانفر خاطرنشان کرد: در بخش دیگری از جمله و با بررسی اقدامات کارگروه تعامل پذیری دولت الکترونیک، مقرر شد اقدامات دستگاه‌های اجرایی به دقت توسط این کارگروه رصد شده و مصوبات کارگروه در خصوص سامانه مورد نظارت و تعقیب جدی قرار گیرد و در صورت استنکاف دستگاه‌ها از انجام تکالیف قانونی خود، موارد، ضمن ارجاع به مرجع قضایی (مطابق قانون) برای اقدامات نظارتی به کمیسیون اصل نودم ارسال شود.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • کاهش ۶۰ درصدی مصرف ازن با بهره‌گیری از سامانه نانو حباب در فرایند تصفیه آب
  • تعریف ۷۵ پروژه در قالب ۵۲ تصفیه‌خانه برای ۹.۳ میلیون نفر
  • حمایت آبفای کشور از پروژه های اولویت دار ایلام در حوزه آبرسانی
  • آغاز احداث مترو رباط کریم در امتداد خط یک مترو
  • آماده سازی شبکه های آبرسانی البرز برای ورود به تابستان ۱۴۰۳
  • بهره مندی هشت روستای مجتمع امام علی (ع) شهرستان کرمانشاه از آب آشامیدنی
  • اخطار به صاحبان خانه‌ های خالی برای پرداخت مالیات
  • روایت ۲۰۰۰ نفری که بعد از چند دهه صاحب «آب» شدند
  • اخطار به صاحبان خانه های خالی برای پرداخت مالیات
  • ۵۷۰ هزار اخطار مالیاتی به مالکان خانه‌های خالی ارسال شده است