Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- هزاران قطعه ماهی در رودخانه "تیره" شهرستان دورود به علت خشک‌سالی، کِشت برنج و عدم نظارت دستگاه‌های متولی تلف شدند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد ، خشکسالی، کشت بی رویه محصولات آبدوست و عدم نظارت دستگاهای متولی جهت جلوگیری از کشت این محصولات، این روزها سبب به خطر افتادن جان آبزیان رودخانه های استان لرستان شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روزها "رودخانه تیره" شهرستان دورود، روزهای تاری را سپری می کند و خشک شدن آن سبب مرگ هزاران قطعه ماهی شده و فاجعه‌ای زیست محیطی رقم زده است.

  مهرداد فتحی بیرانوند مدیرکل محیط زیست استان لرستان در گفت و گو با خبرگزاری تسنیم، خشکسالی کم سابقه 70 سال اخیر در استان و همچنین کشت بی رویه محصولات آبدوست و عدم نظارت دستگاه‌های متولی را علت اصلی این فاجعه زیست محیطی عنوان کرد و اظهار داشت : متاسفانه امسال رودخانه های لرستان به دلیل کاهش بارندگی حال و روز خوبی ندارند و بسیاری از آبزیان و به‌خصوص ماهی‌های بومی این رودخانه ها در حال تلف شدن هستند.

وی در رابطه با مرگ هزاران ماهی رودخانه تیره شهرستان دورود افزود: با توجه به اینکه خروجی آب در سطح سد مروک کاهش پیدا کرده و متاسفانه اندک خروجی که دارد توسط کشاورزان پایین دست استفاده می شود و اجازه نمی دهند یک قطره آب در رودخانه تیره رها شود و همین امر سبب خشک شدن بستر رودخانه و رخ دادن چنین اتفاق تلخی شده است.  البته  با توجه به کاهش بارندگی ها این چنین فاجعه ای دامن گیر رودخانه های کشور است.

مدیر کل محیط زیست استان لرستان عنوان کرد: طی مذاکرات با آب منطقه ای درخواست کرده ایم چنانچه  میزان آب پشت سد مروک اجازه بدهد رها سازی آب را  بیشتر کنند اما با پیگیری های انجام شده گفته شد با  توجه به خشکسالی ها میزان آب پشت سد مروک نیز اندک است .

وی با بیان اینکه خشک شدن رودخانه ها و مرگ ماهیان به دلیل خشکسالی و کشت بی رویه محصولات آبدوست اجتناب ناپذیر است، بیان کرد: طبق سیاست های الگوی کشت در وزارت کشاورزی، عدم کشت برنج در استان لرستان اعلام شده اما متأسفانه در مسیر رودخانه تیره صدها هکتار برنج کِشت شده و به خاطر عدم رعایت الگوی کشت و عدم نظارت ‌دستگاه‌های متولی، هم در فاز تخصیص آب و هم در فاز جلوگیری از کشت محصولات آبدوست، سبب خشک شدن رودخانه و رخ دادن فاجعه زیست محیطی شده است.

علت قطعی مرگ ماهیان سد گلابر اعلام شد آیا راز مرگ ماهیان سد گلابر در بالابودن آلودگی نیتروژنی این سد نهفته است؟ جزئیات علت مرگ ماهیان سد وشمگیر در استان گلستان

فتحی بیرانوند گفت: در حالیکه، طبق اعلام وزارت کشاورزی کشت برنج در استان لرستان ممنوع شده اما اکثر اراضی کشاورزی شهرستان های دورود، خرم آباد و بروجرد  زیر کشت این محصول آب‌دوست رفته است.
 
در کلیپ زیر تراژدی تلخ مرگ هزاران قطعه ماهی در رودخانه تیره دورود را مشاهده کنید:

انتهای پیام/645/ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: محصولات آبدوست شهرستان دورود رودخانه تیره استان لرستان عدم نظارت رودخانه ها مرگ ماهیان خشک شدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۴۰۳۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رهاسازی ۷ هزار قطعه ماهی گرمابی در مزارع شیروان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان شمالی؛ رضا قلی زاده با اشاره به برداشت ماهی گرمابی از آبان و آذرماه گفت: ۲۰ نفر در استخر‌های پرورش ماهی شهرستان اشتغال دارند که امسال با توسعه مزارع پرورش ماهی ۲۰ نفر دیگر به این آمار اضافه خواهند شد.
وی در ادامه ماهی گرمابی شامل کپور. آمور ، فیتوفاک وبیکهت عنوان کرد و گفت: بیشترین تولید ماهی در این شهرستان قزل‌آلا است که برای فروش به سایر استان‌ها ارسال می‌شود.
رییس جهاد کشاورزی شهرستان شیروان همچنین با اشاره به تولید۵۰۰ تن ماهی گرمابی و سردابی در سال گذشته گفت: با هدف حمایت از پرورش دهندگان پارسال پنج میلیارد تومان تسهیلات توسعه استخر‌های پرورش ماهی، تامین نهاده و خوراک ماهی به پنج نفر از متقاضیان پرداخت شد.
سرانه مصرف ماهی در خراسان شمالی کمتر از ۷ کیلوگرم  است.

دیگر خبرها

  • طولانی ترین تونل ریلی خاورمیانه در لرستان ساخته می شود
  • تکمیل راه آهن دورود - خرم آباد از منابع مختلف پیگیری می شود
  • فیلمبرداری ماکرو آیفون 15 پرو مکس از یک سوسک تیره (فیلم)
  • رهاسازی ۷ هزار قطعه ماهی گرمابی در مزارع شیروان
  • بزرگترین مزرعه پرورش ماهی در مشگین شهر احداث می شود
  • کاهش منابع آب زیرزمینی و آبدهی رودخانه‌های لرستان
  • تکمیل راه‌آهن دورود - خرم‌آباد از منابع مختلف پیگیری می‌شود
  • پیگیری تکمیل راه آهن دورود به خرم‌آباد
  • طولانی‌ترین تونل ریلی خاورمیانه در لرستان ساخته می‌شود
  • تکمیل راه‌ دورود - خرم‌آباد مطالبه جدی مردم است