Web Analytics Made Easy - Statcounter

محقق انستیتو "امریکن اینترپرایز" نوشت:گزارش دفتر نفوس آمریکا نشان می‌دهد که رشد جمعیت این کشور از ۱۹۹۰ تاکنون به طور مداوم کاهش یافته با این حال آمریکا در پی این است که برتری جمعیتی‌اش را نسبت به سایر قدرت‌های بزرگ حفظ کند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ فارن افرز "Foreign Affairs" یک نشریه دوهفتگی جامع علمی آمریکایی است که تخصص آن علوم سیاسی و روابط بین‌الملل است و معتبرترین نشریه در زمینه سیاست‌ها و روابط خارجه آمریکا محسوب می‌‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پروفسور "نیکولاس اِبِرشتات" (Nicholas Eberstadt) از محققان برجسته انستیتو امریکن اینترپرایز در مورد نقش جمعیت در برتری جهانی آمریکا در 24 مه 2021 در "فارین افرز" نوشت:

1. برتری جهانی آمریکا تا حد زیادی مدیون جمعیت این کشور است؛ پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، آمریکا بعد از چین و هند سومین کشور پرجمعیت جهان است؛ سطح باروری و مهاجرت در  ایالات متحده، در مقایسه با سایر کشورهای پیشرفته و رقبایی مانند چین و روسیه، بسیار بالاست. 

2. از زمان پایان جنگ سرد تاکنون، جمعیت کل آمریکا و شمار افراد در سن کار این کشور (20 تا 64 سال) بیشتر و سریع‌تر از سایر کشورهای در حال توسعه رشد یافته است؛ رشد جمعیت در سن کار باعث افزایش بهره‌وری ملی در اقتصادهایی می‌شود که دولت مدیریتشان را به عهده دارد و می‌تواند منابع انسانی را توسعه داده و از این منابع بهره‌برداری کند؛ برای دولت‌های مدرن کند شدن روند پیری جمعیت می‌تواند از بار‌های مالی تحمیل شده به این دولت‌ها بکاهد.

3. اما تغییرات بزرگی در راه است؛ نتایج اولیه سرشماری سال 2020 در آمریکا و گزارش‌ها از نرخ کلی زاد و ولد در سال گذشته حاکی از اخبار هشداردهنده است: با کاهش نرخ رشد جمعیت و کاهش مداوم نرخ باروری ملی، به نظر می‌رسد که مسیر جمعیت‌شناختی آمریکا اکنون وضعیت نویدبخشی ندارد و می‌تواند در آینده به کاهش جمعیت برسد.   

4. تصمیم آمریکایی‌ها برای کاهش تعداد فرزندانشان می‌تواند برتری جمعیتی آمریکا را از بین ببرد؛ کاهش رشد جمعیت همچنین می‌تواند پیامدهای بلندمدت‌تری را هم برای سیاست‌های مختلف واشنگتن، از جمله برنامه‌های رفاه اجتماعی‌اش به همراه داشته باشد. 

5. گزارش دفتر نفوس آمریکا در سال 2020 نشان می‌دهد که رشد جمعیت این کشور از 1990 تاکنون به طور مداوم کاهش یافته و اکنون در پایین‌ترین سطح تاریخ آن قرار دارد؛ نرخ رشد جمعیت آمریکا بین سال‌های 2010 تا 2020 میلادی 7.4 درصد برآورد شد که در مقایسه با دهه پیش از آن (اندکی کمتر از 10 درصد) افت چشمگیری را نشان می‌دهد.

6. دگرش‌های مهاجرتی در کاهش جمعیت آمریکا نقشی ندارد بلکه تغییرات در زاد و ولد و مرگ و میر از عوامل اصلی این کاهش هستند؛ نرخ «افزایش طبیعی جمعیت» (شمار کلی زاد و ولد منهای مرگ و میر ) در آمریکا در دهه 2000 تا 2009 سالانه 1.7 میلیون نفر بود که این رقم در دهه 2010 تا 2019 به 1.2 میلیون نفر کاهش یافت؛ نرخ کلی زاد و ولد در سال 2019 به نیم میلیون نفر کاهش یافت که در مقایسه با نرخ 4.3 میلیون نفری در سال 2007 افت چشمگیری است.

7. برای دو دهه، میانگین نرخ کلی باروری برای هر زن در ایالات متحده بیش از دو فرزند بود؛ اما بین سال‌های 2007 تا 2019 میلادی، نرخ باروری از بیش از 2.1 فرزند (بالاتر از سطح جایگزینی بلندمدت جمعیت) به 1.7 زاد و ولد و پایین‌تر از سطح جایگزینی رسید؛ نرخ زاد و ولد در سال 2020 نیز با کاهشی 4 درصدی به 3.6 میلیون رسید که نرخ کلی باروری ملی در این سال را به 1.64 کاهش داد، یعنی بیش از 20 درصد پایین‌تر از سطح جایگزینی.

8. با این حال هنوز خطری فوری جایگاه بین‌المللی آمریکا را تهدید نمی‌کند؛ برغم تمام مسائل موجود، رشد جمعیت کلی آمریکا و جمعیت در سن کار این کشور، دستکم برای یک نسل آینده، ادامه خواهد داشت؛ طبق پیش‌بینی‌ها جمعیت آمریکا در سال 2047 به 350 میلیون نفر رسیده و تا سال 2050 این رقم حفظ خواهد شد؛ پیش‌بینی می‌شود جمعیت در سن کار این کشور در 2050 حدود 5 درصد بالاتر از نرخ این شاخص در سال 2020 باشد.

9. در نتیجه، ایالات متحده احتمالا برتری جمعیتی‌اش نسبت به سایر قدرت‌های بزرگ را حفظ خواهد کرد؛ چین، ژاپن، روسیه و کشورهای اتحادیه اروپا همگی، در مقایسه با آمریکا، برای بازه زمانی طولانی‌تری نرخ باروری زیرجایگزینی داشته‌اند. 

10. سطح باروری کنونی در تمام این کشورها پایین‌تر از نرخ باروری در ایالات متحده است؛ همچنین جمعیت این کشورها پیرتر از جمعیت امروزی آمریکا است. (در میان تمام این کشورها، چین جوان‌ترین جمعیت را دارد اما میانگین سن جمعیت این کشور در حال حاضر بالاتر از میانگین سن جمعیت ایالات متحده است)

جمعیت کشور در سراشیبی میانسالی و سالخوردگی!/ خطر ورشکستگی صندوق‌های بازنشستگی کشورروستاها پیشتاز سالخوردگی جمعیت در ایرانمسئله "بحران جمعیت کشور" یکی از اولویت‌های رئیس‌جمهور منتخب باید باشدآخرین فرصت "نجات جمعیت کشور" در اختیار دولت سیزدهمبرخی مسئولان کشور اراده‌ای برای اجرای سیاست‌های کلی جمعیت ندارندآیا "وظایف حوزه جمعیت وزارت بهداشت" با عزل پیگیر‌ترین مطالبه‌گر این حوزه محقق می‌شود؟!"پنجره جمعیتی کشور" در سال 1425 بسته می‌شود!کمبود پزشک به معضل "پیری جمعیت" اضافه می‌شود/خروج 50 هزار پزشک تا 15 سال آینده از چرخه خدمت

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: آمریکا فرزندآوری کاهش جمعیت آمریکا فرزندآوری کاهش جمعیت جمعیت این کشور ایالات متحده نرخ باروری میلیون نفر رشد جمعیت سن کار زاد و ولد پایین تر نرخ کلی سال 2020

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۴۱۰۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بارش‌ها در ایران ۹ درصد افزایش یافت / کاهش ۸ درصدی ورودی آب به سدهای کشور

بر اساس آخرین آمار اعلام‌شده از سوی دفتر مطالعات پایه منابع آب، در بازه زمانی ابتدای سال آبی تا هشتم اردیبهشت، ورودی آب به سدهای کشور نسبت به مدت زمان مشابه هشت درصد کاهش یافته است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، بر اساس آخرین آمار اعلام‌شده از سوی دفتر مطالعات پایه منابع آب، از ابتدای سال آبی تا هفتم اردیبهشت، ارتفاع کل ریزش‌های جوی کشور معادل ۲۰۰.۱ میلی‌متر است، این مقدار بارندگی نسبت به میانگین دوره‌های مشابه درازمدت (۲۱۵.۲ میلیمتر) ۷ درصد کاهش و نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته (۱۸۳.۱) ۹ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

همچنین کمترین میزان بارش مربوط به استان بوشهر بوده که در این بازه زمانی ۱۵۲.۸ میلی‌متر بارندگی داشته است، این میزان نسبت به متوسط بلندمدت کاهش ۳۸ درصدی داشته است، استان اصفهان در این بازه زمانی ۱۴۳.۲ میلی‌متر بارش داشته است که نسبت به سال گذشته تغییری نداشته است.

میزان بارش‌ها در استان تهران ۱۷۲.۸ میلی‌متر بوده است که نسبت به میانگین بلندمدت ۲۶ درصد کاهش یافته است.

کاهش ۸ درصدی ورودی آب به سدهای کشور

میزان کل خروجی سدهای کشور در بازه زمانی ابتدای سال آبی تا هشتم اردیبهشت، ۱۶ میلیارد و ۶۹ میلیون متر مکعب ثبت شده و نسبت به سال گذشته یک درصد افزایش داشته است. در مدت زمان مشابه سال گذشته، میزان کل خروجی سدهای کشور ۱۶ میلیارد و ۵۲ میلیون متر مکعب بوده است.

میزان کل ورودی آب به سدهای کشور هشت درصد کاهش یافته و در این بازه زمانی ۲۶ میلیارد و ۵۷ میلیون مترمکعب است، همچنین حجم کنونی آب موجود در مخازن ۳۱.۵۶ میلیارد متر مکعب بوده که نسبت به حجم ۳۱.۶۰ میلیارد متر مکعبی سال گذشته، تغییر چندانی نداشته است. با توجه به اینکه ظرفیت کل مخازن سدها ۶۰ میلیارد متر مکعب است، اکنون پُرشدگی سدها به ۶۴ درصد رسیده است.

کد خبر 748992

دیگر خبرها

  • سیاست‌های مشوق جمعیتی دولت در فرهنگ جوانی جمعیت اثرگذار است
  • بیش از ۱۸۷ هزار مادر همدانی مشاوره فرزندآوری دریافت کردند
  • بیش از ۱۸۷ هزار مادر همدانی مشاور فرزندآوری دریافت کردند
  • آغاز طرح مدیریت هوشمند پارک حاشیه‌ای در شهرکرد
  • بارش‌ها در ایران ۹ درصد افزایش یافت / کاهش ۸ درصدی ورودی آب به سدهای کشور
  • ۶۴ درصد حجم سدها پر شد/ بارش‌ها چقدر بالا رفت؟
  • بیشترین نرخ بیکاری متعلق به کدام استان؛ روندها رو به کاهش به چه معناست؟
  • بیشترین نرخ بیکاری متعلق به این استان کردنشین است
  • خراسان جنوبی به لحاظ افزایش ولادت چهارمین استان کشور است
  • فریز تخمک، راهی برای حفظ قدرت باروری دختران