Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-30@14:46:31 GMT

(تصاویر) تاراج «سر در» خانه‌های قدیمی

تاریخ انتشار: ۱۴ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۴۴۱۵۰۹

(تصاویر) تاراج «سر در» خانه‌های قدیمی

کتیبه‌های تاریخی و قدیمی سردر ورودی بسیاری از خانه‌های قدیمی بافت فرسوده شیراز چند سالی است ناپدید می‌شوند، این در حالی است که برخی از خانه‌هایی که کتیبه‌های آن‌ها دزدیده شده در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده‌اند.

نشانه‌های تاریخی را در هر کوچه و پس کوچه می‌توان دید. بافت‌های قدیمی و تاریخی را در محله‌ها و کوچه‌های قدیمی در سراسر شهر قابل مشاهده هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در معماری‌های قدیمی در دوره‌های تاریخی از زمان قدیم سردر و کتیبه از اجزای اصلی ورودی خانه‌ها محسوب می‌شد و تمام خانه به خصوص خانه‌های اشرافیان و اعیان، سردر‌های زیبا و مجلل‌تری داشتند. اما خانه‌های مردم عادی سردر‌های ساده‌ای داشتند که بیشتر کتیبه‌هایی با مضامین مذهبی در بالاترین نقطه این سردر‌ها قرار می‌گرفتند.

خانه‌های تاریخی و قدیمی شهر شیراز دارای سردر یا کتیبه‌هایی از نوع کاشی‌های معرق و لعابی است که معمولا به آیاتی از قرآن کریم، بسم الله و آیه مبارکه وان یکاد مزین هستند. بیشتر این کتیبه‌ها مربوط به دوران پهلوی است.

سرقت کتیبه‌های خانه‌های تاریخی در حالی انجام می‌شود که هرگونه دخل و تصرف در بنا‌های به ثبت رسیده در فهرست آثار ملی بر خلاف قوانین است و هر گونه تغییری در آن‌ها باید با مجوز سازمان میراث فرهنگی انجام شود، اما این که میراث فرهنگی و متولیان شهری چه میزان به این نشانه‌های باقی مانده که در برخی موارد آخرین قربانی بنا‌های تاریخیِ در حال تخریب در کوچه پس کوچه‌های قدیمی هستند، اهمیت می‌دهند و چه قوانین یا ضوابط حفاظتی برای آن‌ها دارند، جای سوال است.

منبع: فرارو

کلیدواژه: شیراز خانه بافت تاریخی کتیبه ها خانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۴۱۵۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خانه آصف اردبیل برای مرمت به بخش خصوصی واگذار می‌شود

به گزارش خبرنگار، حسن محمدی ادیب ظهر سه‌شنبه در بازدید از خانه‌های تاریخی اردبیل اظهار کرد: با توجه به برنامه‌ریزی برای احیا و ساماندهی بناهای تاریخی استان با مشارکت بخش خصوصی و واگذاری از طریق صندوق توسعه و احیای بناهای تاریخی، فراخوان مزایده یکی دیگر از بناهای تاریخی اردبیل توسط این صندوق منتشر شد.

وی خاطرنشان کرد: واگذاری خانه تاریخی آصف اردبیل از طریق فراخوان مزایده سرمایه‌گذاری در مرمت، احیا، نگهداری و واگذاری حق بهره‌برداری از بناهای تاریخی منتشر شده از سوی صندوق توسعه و احیا انجام می‌شود و متقاضیان تا ۱۷ اردیبهشت ماه فرصت شرکت در این فراخوان را دارند.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل با اشاره به برنامه‌ریزی برای واگذاری سایر بناهای تاریخی استان، بیان کرد: با توجه به اینکه واگذاری بناهای تاریخی به بخش خصوصی راه حلی مناسب برای مرمت و احیای این بناها است، در سال ۱۴۰۲ بهره‌برداری از ۴ بنای تاریخی استان به بخش خصوصی واگذار شد و امسال نیز سایر بناها به مرور در لیست واگذاری قرار می‌گیرند.

محمدی ادیب ادامه داد: علاقمندان و متقاضیان سرمایه‌گذاری در این بنای تاریخی می‌توانند برای شرکت در مزایده به سامانه تدارکات الکترونیک دولت (ستاد) مراجعه کنند.

کد خبر 6093206

دیگر خبرها

  • حفاظت از خانه‌های تاریخی آذربایجان‌غربی در اولویت است
  • خانه آصف اردبیل برای مرمت به بخش خصوصی واگذار می‌شود
  • سرمایه‌گذاری در بنای تاریخی خانه آصف اردبیل به مزایده گذاشته شد
  • آماده سازی کتیبه‌های دست نویس ایوان های صحن انقلاب و آزادی ویژه دهه کرامت
  • تبریز گردشگرپذیر می شود/ احیای خانه های تاریخی در دل شهر
  • نمایش نوزده نقشه قدیمی خلیج فارس در شهر کاریز کیش
  • برنامه ریزی برای ساماندهی گذر قدیمی جلوخان
  • کشف معماری ۴۵۰۰ ساله در شرق ایران؛ یک خانه و کوچه‌اش پیدا شد!
  • موزه مردم شناسی رختشویخانه - زنجان
  • ثبت تصویری جالب از تجمع امروز مقابل سردر دانشگاه تهران