Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ایلام ،دیگر در برخی رودخانه‌ها آبی جریان ندارد که محلی برای زندگی ماهی‌ها باشد رودخانه‌هایی که به دلیل پایین بودن میزان بارش‌های سال آبی زندگی هزاران ماهی را به خطر می‌اندازند.

رودخانه‌ای که در شهرستان چرداول روزگاری محل تخم‌ریزی ماهی‌ها بود این روز‌ها کمتر ماهی به خود می‌بیند، مردم محلی و گروه‌های دوست دار محیط زیست در حال انتقال این ماهی‌ها به تنگه قیر هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نفس ماهی‌های رودخانه‌های غرب کشور در ایلام به شماره افتاده است و امکانات محیط زیست و مردم محلی در این منطقه کم بوده و ضروری است تمامی دستگاه‌های عضو بحران در این اقدام حضور یابند.

مشکلات با همت همگانی مردم مرتفع می‌شود

پرویز بیگی دادستان شهرستان چرداول گفت: کمبود بارش سال گذشته از یک سو و تنگنا‌های معیشتی اهالی روستا‌های حاشیه رودخانه چرداول و عرف حاکم بر منطقه در برداشت بی‌رویه‌ی آب از سوی دیگر باعث کاهش شدید آب رودخانه و آسیب به اکوسیستم آبی گشته که جز با همت همگانی، تغییر نگاه عمومی به مقوله توسعه پایدار، توجه به محیط زیست و نیز ترجیح مصالح عمومی بر منافع شخصی جبران آن امکان پذیر نیست.

او افزود: مردم باید در امر محیط زیست مشارکت کنند چرا که توجه به مساله محیط زیست می‌تواند باعث توسعه پایدار در تمامی بخش‌ها برای نسل‌های آیندگان که فرزندان خودمان هستند، واقع شود.

دادستان شهرستان چرداول ادامه داد : در حال حاضر مساله معیشت مردم مطرح است و مردم مجبورند برای گذران زندگی خود کشاورزی کنند و در این جا مساله مهم کم آبی‌هایی است که امسال در سطح کشور پدید آمده است.

پیگیری تخصصی مشکل رودخانه چرداول

سعید رضا کریمیان فرماندار چرداول بیان کرد: روز جمعه شخصا از رودخانه چرداول بازدید کردم و روز گذشته نیز مدیر محیط زیست و معاون عمرانی فرمانداری به محل مورد نظر رفتند تا از نزدیک مشکل این رودخانه را مشاهده کنند.

او افزود: مسوولین مربوطه ضمن تهیه گزارش از رودخانه چرداول جهت بررسی دقیق‌تر به اداره کل محیط زیست نتیجه بررسی و مشاهدات را ارجاع دادند تا در آنجا به صورت تخصصی پیگیری و اقدامات لازم نیز انجام شود.

حیات آبزیان این رودخانه و خصوصا هزاران ماهی در خطر است و در این خصوص تصمیمات و تمهیدات لازم اندیشیده شود.

صیانت از منابع آبی و توجه جدی‌تر به بحث سازگاری با کم آبی برای پیشگیری از بحران کم آبی و برنامه ریزی صحیح راهبردی می‌تواند بسیاری از مشکلات مربوطه را حل کند.

منبع:فارس

انتهای پیام / غ

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کم آبی خطر مرگ ماهی رودخانه رودخانه چرداول محیط زیست ماهی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۴۱۸۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زمین پاک یکی از ارکان مهم محیط زیست است

مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران گفت: زمین پاک یکی از ارکان مهم محیط زیست است و قطعا تمام اکوسیستم‌ ها در حوزه محیط زیست مدیون داشتن زمینی پاک و خاکی پویا و حاصلخیز است.

به گزارش ایسنا و بنابر اعلام روابط عمومی اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران، حلیا سادات حسینی در چهارمین روز از هفته زمین پاک و در مراسم پیاده روی خانوادگی و پاکسازی، در تفرجگاه نرجس خاتون در منطقه ۱۵ در جمع فعالین محیط زیست به اهمیت  و مشارکت مردم در قبال کاهش پلاستیک و نجات زمین و حفظ آن برای نسلهای آینده اشاره کرد.

حسینی به معضلات محیط زیستی که منجر به عدم داشتن زمینی پاک می‌شود اشاره کرد و افزود: عواملی مانند توسعه شهرها، افزایش جمعیت، توسعه نامتقارن وعدم رعایت عدالت محوری در توسعه شهرها، منجر به بروز معضلات متفاوت و گریبان گیر زمین می‌شود.

وی در ادامه گفت: آمارها حاکی از آن است که وقتی فرسایش خاک را داریم معضلات بسیار زیاد را با از دست دادن اکوسیستم خاک به دست می‌آوریم. لذا می‌بایست حفاظت از خاک را به معنای واقعی جدی بگیریم و به مواردی چون نقاط انفصال فاضلاب‌ها، استفاده از گیاهان بومی، مصرف آبهای زیرزمینی، کاشت گیاهان همسو و هم جهت با شرایط اقلیمی توجه ویژه‌ای داشته باشیم تا بتوانیم خاک حاصلخیز و پویا را حفظ کنیم.

مدیر کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در ادامه صحبتهای خود به پاکسازی طبیعت اشاره کرد و گفت: در هفته زمین پاک و با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست، قصد داریم با انجام کارهای نمادین این هفته را مهم جلوه بدهیم  و حساسیت را در بدنه شهروندان ایجاد کنیم تا نسبت به محیط زیست پیرامون خود و حفظ زمین پاک، دغدغه‌مند شوند.

وی در پایان صحبتهایش به موضوع فرهنگ سازی و توانمندسازی شهروندان اشاره کرد و گفت: آمارها نشان می‌دهد که شش درصد از آلایندگی کره زمین مربوط به استفاده از صنایع شیمیایی و پلیمری است که منجر به تولید پلاستیک می‌شود. امیدواریم در آینده با فرهنگ سازی و دغدغه‌مند کردن شهروندان نسبت به کاهش مصرف پلاستیک و حفظ محیط زیست، شاهد هیچ نوع آلایندگی که حیات خاک را به خطر می‌اندازد، نباشیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دستگیری صیاد غیر مجاز ماهی توسط یگان حفاظت محیط‌ زیست مسجدسلیمان
  • برگزاری جشنواره زمین پاک در آستارا
  • مشارکت اجتماعی در حفظ محیط زیست
  • پاکسازی ساحل رودخانه کارون از پسماند‌های پلاستیکی
  • پاکسازی ساحل رودخانه کارون از پسماند‌ها پلاستیکی
  • پاکسازی ۳ کیلومتر از حریم رودخانه در ساوجبلاغ
  • اهمیت فرهنگ‌سازی در کاهش آسیب‌های زیست‌محیطی
  • زمین پاک یکی از ارکان مهم محیط زیست است
  • ممنوعیت چیدن ریواس در منطقه حفاظت شده پلنگ دره قم
  • آغاز برداشت ماهی قزل آلا از مزارع پرورش ماهی در محیط دریا در گلستان