Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- مجری طرح‌های نیروگاهی سیکل ترکیبی، از افتتاح طرح‌های بزرگ رفع محدودیت در سه نیروگاه مهم کشور خبر داد.
به گزارش آریا؛ آقای علیرضا نصرالهی در نشست خبری امروز با اشاره به اینکه افتتاح این طرح‌ها در سه استان و سه نیروگاه مختلف موانع تولید را برطرف خواهد کرد افزود: نیروگاه نکاء با 4 واحد و 440 مگاواتی یکی از بزرگترین نیروگاه‌های شمال کشور است که باوجوئد قرار داشتن در کنار آب دریا، با مشکل تامین آب مواجه بود که این مسئله با احداث یک آب شیرین کن در این نیروگاه برطرف خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان ا ینکه 85 میلیارد تومان صرف ساخت این آب شیرین کن شده است گفت: احداث این آب شیرین کن، سبب افزایش تولید در نیروگاه نکاء خواهدشد.
نصرالهی ادامه داد: ظرفیت بخش بخار نیروگاه نکاء 1760 مگاوات است که با سیکل ترکیبی این رقم به 2 هزار مگاوات افزایش می‌یابد همچنین این نیروگاه با 40 سال عمر، بطور کامل و در بهترین شرایط درحال فعالیت است.
وی با اشاره به احداث نخستین نیروگاه زغال سنگ سوز کشور در طبس گفت: جامع‌ترین و بزرگترین مطالعات نیروگاهی کشور برای این نیروگاه انجام شده و عملیات اجرایی این نیروگاه نیز از یک سال پیش آغاز شده است که بازگشایی معدن تامین کننده سوخت آن نیز از فردا انجام خواهد شد.
مجری طرح‌های نیروگاهی سیکل ترکیبی شرکت مادر تخصصی تولید برق حرارتی با بیان اینکه نیروگاه طبس 650 مگاوات ظرفیت تولید دارد و سوخت آن فقط زغال سنگ است ادامه داد: زغال سنگ حرارتی برای نخستین بار در کشور استخراج می‌شود و سالانه 2 میلیون تن زغال سنگ حرارتی به نیروگاه تحویل خواهد داد که با استفاده از این سوخت در نیروگاه از مصرف 1.7 میلیارد تن گاز صرفه جویی خواهد شد همچنین محل تامین سوخت این نیروگاه در 5 کیلومتری آن قرار دارد و با توجه به ظرفیت بالای تامین زغال سنگ در طبس این منطقه میتواند تا 2 سال آینده به قطب انرژی تبدیل شود.
نصرالهی با اشاره به اینکه این نیروگاه هیچ گونه آلایندگی ندارد و از دودکش آن بیش از 90 درصد گاز co2 خارج می‌شود افزود: همه استاندارد‌های زیست محیطی موجود برای فعالیت این نیروگاه در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه استخراج زغال سنگ از معدن به دلیل نگرانی از خام فروشی این سوخت با تاخیر انجام شده است گفت: البته خام فروشی این ماده معدنی نیز درآمد زاست، اما ارزش افزوده بیشتری در تبدیل به برق خواهد داشت ضمن اینکه از پسماند زغال سنگ نیز می‌توان استفاده‌های بسیار خوبی داشت.
مجری طرح‌های نیروگاهی سیکل ترکیبی شرکت مادر تخصصی تولید برق حرارتی ادامه داد: درحال حاضر 28 درصد برق آمریکا, 36 درصد در چین و 90 درصد در کشور لهستان از زغال سنگ تولید می‌شود.
وی با اشاره به برنامه ریزی‌های انجام شده برای احداث 5 هزار مگاوات نیروگاه زغال سنگ سوز در آینده افزود: میزان اشتغالزایی معدن زغال سنگ طبس در دوسال نخست 1000 نفر و در پایان 4 سال تا دو هزار نفر خواهد بود که البته نیروگاه آن نیز بطور جداگانه در حال جذب نیرو است.
نصرالهی طرح سوم را در خصوص نیروگاه شازند اراک دانست و ادامه داد: این نیروگاه به لحاظ جغرافیایی در منطقه بسیار مناسبی قراردارد که البته وجود باد مانع از فعالیت مناسب برج خنک کن آن شده است که برای رفع این مشکل با کمک دانشگاه تهران نخستین سامانه خنک کن کشور بصورت یک طرح دانش بنیان در نیروگاه شازند نصب شده است.
وی با اشاره به اینکه برای اجرای سامانه خنک کن 110 میلیارد تومان هزینه شده است افزود: این سامانه در کنار برج هلر نصب شده و با کاهش تاثیر باد، این برج تا 28 مگاوات، میزان تولید برق را در نیروگاه شازند افزایش می‌دهد البته اگر این سامانه نبود باید از آب برای خنک سازی نیروگاه استفاده می‌شد که با نصب آن نیز 27 هزار مترمکعب در مصرف آب صرفه جویی شده است.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: افتتاح طرح رفع محدودیت سیکل ترکیبی زغال سنگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۴۲۱۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین حلقه نیروگاه‌سازی کشور تکمیل شد

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، علی‌اکبر محرابیان امروز در بازدید از کارخانه‌های گروه مپنا در جمع خبرنگاران ضمن تبریک روز کارگر به عموم کارگران کشور اظهار کرد: صنعت نیروگاهی کشور امروز با رونمایی و راه‌اندازی سامانه ژنراتور‌های گازی، در کل صنعت نیروگاهی خودکفا شده و آخرین حلقه نیروگاه‌سازی کشور نیز با توان متخصصان داخلی تکمیل شد.

محرابیان در ادامه سخنان خود به عملکرد دولت سیزدهم در بخش نیروگاهی کشور اشاره و بیان کرد: طی عملکرد دولت سیزدهم با کمک بخش‌های مختلف بیش از ۸۵۰۰ مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور افزوده شد و این مهم نقش بسزایی در رفع ناترازی برق کشور داشته است.

وزیر نیرو با اشاره به لزوم حمایت مالی از واحد‌های نیروگاهی کشور به منظور افزایش راندمان و توسعه ظرفیت گفت: با وجود اهمیت بالای حمایت مالی از طرح‌های توسعه ظرفیت نیروگاهی کشور، صندوق توسعه ملی به تعهدات خود در این حوزه به خوبی عمل نکرده است.

وی در همین رابطه اضافه کرد: موضوع رفع ناترازی نیاز به سرمایه‌گذاری دارد که این اتفاق علاوه بر افزایش رفاه عمومی همچنین به افزایش بازدهی در حوزه انرژی منجر شده و به اقتصاد کشور نیز کمک شایانی خواهد کرد.

وزیر نیرو در ادامه سخنان خود به برنامه‌های وزارت نیرو برای عبور موفق از اوج بار ۱۴۰۳ اشاره کرد و گفت: طی سه سال اخیر برنامه‌های مشخصی برای مدیریت بار مصرف برق فصل گرم در دستور کار قرار گرفت که در سال ۱۴۰۱ برای این موضوع ۱۰۰ اقدام، در سال ۱۴۰۲ تعداد ۱۴۰ اقدام و برای فصل گرم سال جاری نیز ۱۸۰ اقدام طراحی و‌اجرا شد.

محرابیان با تشریح بخش‌های مختلف برنامه‌های وزارت نیرو برای مدیریت مصرف برق در سال جاری گفت: بخشی از اقدامات وزارت نیرو در این راستا به توسعه شبکه‌های انتقال، توزیع، افزایش پست‌ها و نظایر آن مرتبط است و بخشی نیز به افزایش ظرفیت و راندمان نیروگاهی کشور چه در بخش حرارتی و چه در بخش برقابی باز می‌گردد.

وی با تاکید بر ضرورت مشارکت همه بخش‌های مصرف کننده برق برای عبور موفق از اوج بار سال جاری گفت: با توجه به تجارب دو سال گذشته در حوزه مدیریت مصرف برق، برنامه‌ریزی ویژه‌ای برای افزایش مشارکت بخش‌های مختلف در نظر گرفته شده است که از جمله آن می‌توان به اختصاص پاداش‌های ویژه به مشترکان بخش خانگی اشاره کرد.

محرابیان در همین رابطه اظهار کرد: بیش از ۸۰ میلیون پاداش اعم از هدایایی، چون لوازم برقی کم مصرف مورد نیاز خانه و خانواده، صد‌ها خودرو، بسته‌های اینترنتی و... برای مشترکان کم مصرف در تابستان سال جاری در نظر گرفته شده است که به افشار محتلف مانند کودکان، نوجوانان، بانوان و... که در مسابقات مربوطه شرکت کرده و در مدیریت مصرف برق سال جاری نقش آفرینی کنند، اهدا می‌شود.

وزیر نیرو در پاسخ به پرسشی درباره نحوه مدیریت مصرف برق صنایع نیز اظهار کرد: سال گذشته برای اولین بار میزان مصرف کلی برق صنایع از میزان مصرف برق بخش خانگی در ایام فصل گرم سال فراتر رفت.

محرابیان در ادامه با تاکید بر اهتمام وزارت نیرو برای تامین برق کافی برای صنایع در دوره اوج بار مصرف امسال ادامه داد: بر اساس تفاهمنامه‌ای که با وزارت صمت و بر اساس قانون منعقد شده است، صنایع بزرگ ملزم به ایجاد نیروگاه به منظور تامین بخشی از برق مورد نیاز خود هستند.

وی با بیان این که انرژی مورد نیار صنایع امسال نیز در ساعات مختلف تامین می‌شود، گفت: هم اکنون ۵ واحد نیروگاهی صنایع در استان‌های مختلف کشور به بهره‌برداری رسیده است و صنایعی که اقدام به احداث نیروگاه‌های خود تامین کرده‌اند، در اولویت اجرای برنامه‌های مدیریت مصرف برق قرار نمی‌گیرند.

وزیر نیرو در پاسخ به پرسش دیگری درباره میزان واردات و صادرات برق کشور گفت: تبادل برق با کشور‌های همسایه یکی از سیاست‌های اصلی وزارت نیرو است که به صورت کلی در طول یک سال ما ٨٠ درصد صادرات و ٢٠ درصد واردات دا‌ریم.

وزیر نیرو در این بازدید همچنین گفت: گروه تولیدی مپنا یکی از افتخارات صنعت کشور است که نقش مهمی در اجرای فعالیت‌های نیروگاهی چه در داخل و چه در خارج از کشور دارد.

محرابیان با تاکید بر اینکه گروه مپنا به طور کامل مورد حمایت دولت قرار دارد، ادامه داد: این گروه صنعتی توانسته است در طول سال‌های گذشته با به روزرسانی دانش مهندسی و تکنولوژی، همسو با دانش روز جهان حرکت کند و نقش اثرگذاری در پاسخ به نیاز کشور در حوزه انرژی ایفا کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • توافق گروه ۷ برای تعطیلی نیروگاه‌های زغال سوز تا ۲۰۳۵
  • افتتاح نخستین طرح صنعتی گیلان در سال جهش تولید
  • پلمب دو واحد آلاینده غیر مجاز تولید زغال در رباط کریم 
  • محدودیت؛ یکی از عوامل ایجاد انگیزه برای تولید و پیشرفت
  • محدودیت یکی از عوامل ایجاد انگیزه برای تولید و پیشرفت
  • واحد‌های بخار نیروگاه طرشت وارد مدار تولید شد
  • بخش تحقیق و توسعه شرکت آوان بهمن شیمی افتتاح شد
  • آخرین حلقه نیروگاه‌سازی کشور تکمیل شد
  • تلاش ها برای تحقق تابستان بدون خاموشی در قم
  • افزایش ۶ درصدی تولید برق در فروردین ۱۴۰۳