Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصاد آنلاین – سیده زهرا محمودی؛   بازار کالاهای اساسی در چند سال اخیر به آشفته بازار بدل شده و این موضوع سهم بخش زیادی از این کالاها در سفره خانوارها را کاهش داده است؛ از این رو بسیاری از این کالاهای اساسی دیگر جایی در سبد خرید افراد ندارند. گوشت یکی از نخستین کالاهایی بود که در این سال‌ها از سفره تعداد زیادی از افراد حذف شد و هر روز نیز تعداد افرادی که این کالا را از سبد غذایی خود حذف می‌کنند، افزایش دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آشفتگی این بازار نیز مانند بسیاری دیگر از بازارها به سال۹۷ و افزایش نرخ ارز بازمی‌گردد؛ در آن زمان نرخ ارز در داخل و خارج تفاوت زیادی داشت و از این رو انگیزه قاچاق معکوس دام افزایش یافت و حتی دام‌های مولد هم به صورت غیرقانونی به خارج از کشور صادر می‌شدند؛ در نتیجه این امر شاهد کمبود دام در داخل و در نتیجه افزایش قیمت گوشت قرمز نیز بودیم؛ این ماجرا تا کنون ادامه دارد و هنوز هم پایان نیافته است؛ اما هر روز به نحوی؛ یک روز با قاچاق دام؛ یک روز با کمبود نهاده، یک روز با نبود نهاده و روزی دیگر نیز با کمبود علوفه و خشکسالی و سیر مشکلاتی که هیچ وقت پایان نمی‌یابد.

از کمبود و نبود نهاده تا خشکسالی

نهاده‌های دامی از هزینه‌های اصلی در تولید گوشت، مرغ و... به حساب می‌آید و در نتیجه افزایش قیمت آن بر قیمت گوشت و یا مرغ تاثیرگذار است. این نهاده‌ها وارداتی هستند؛ بنابراین دولت از همان ابتدا به آنها ارز ترجیحی اختصاص داد و اختصاص ارز ترجیحی به نهاده‌ها مشکلات زیادی را برای دامداران به وجود آورد؛ البته مدت زیادی است که به نهاده‌های دامی ارز ترجیحی اختصاص نمی‌یابد؛ اما مرغ و... همچنان مشمول این ارز هستند؛ بنابراین مشکلات ارز ترجیحی همچنان پابرجاست و مشکلات دامداران در تامین این نهاده‌ها دو چندان شده است.

بسیاری از دامداران در هنگام نبود نهاده از علوفه برای تغذیه دام‌های خود استفاده می‌کردند؛ اما در امسال خشکسالی‌ها سبب شده که دامدار دیگر قادر به تامین علوفه هم نباشد؛ بنابراین درحال‌حاضر نه نهاده است و نه علوفه؛ به همین خاطر دامداران چاره‌ای جز قاچاق محصولات خود به مرزهای غربی و جنوبی کشور ندارند؛ بنابراین حال به مرحله‌ای نزدیک می‌شویم که نه نهاده است؛ نه علوفه و نه دام.

قاچاق زیاد می‌شود و گوشت کم!

هرچند قاچاق دام بحث امروز و دیروز نیست اما خشکسالی سال اخیر آن را شدت داده است؛ با وقوع خشکسالی و قیمت فعلی گوشت، دیگر نگهداری از دام برای دامدار صرفه اقتصادی ندارد؛ از این رو دامداران ناچارند دام خود را قاچاق کنند، با قیمت پایین بفروشند و یا با وزن پایین آنها را به قتل می‌رسانند؛ حتی دام‌های مولد.  

بسیاری معتقدند در صورتی که بحران خشکسالی حل نشود و یا علوفه مورد نیاز دامداران برای تغذیه دام، تامین نشود، تامین گوشت قرمز در آینده با مشکل روبه‌رو خواهد شد. به همین دلیل نیز اخیرا اعلام شده است که به دلیل خشکسالی و نیز احتمال کمبود و افزایش قیمت گوشت قرمز در آینده، علوفه مورد نیاز دامداران تامین خواهد شد.

دام مولد کشته می‌شود

دامداران در این روزها در شرایط مناسبی قرار ندارند و تمام شرایط به نحوی پیش می‌رود که نگهداری دام هیچ صرفه‌ای ندارد؛ همانطور که گفته شد نهاده مورد نیاز دامداران تامین نمی‌شود و بازارگاه هنوز مشکلات سابق خود را دارد و تامین نهاده هزینه زیادی را برای دامدار به دنبال خواهد داشت؛ باتوجه به شرایط خشکسالی نیز امکان تامین علوفه وجود ندارد؛ بنابراین دامدار امکان نگهداری دام را نخواهد داشت؛ از این رو دام مولد یا قاچاق شده و یا کشته خواهد شد که این امر می‌تواند آثار جبران ناپذیری را در ماه‌های آتی از نظر تامین گوشت و... به دنبال داشته باشد.

افزایش کشتار؛ کاهش قیمت

باتوجه به شرایط فعلی دامداران، کشتار دام افزایش زیادی داشته و در نتیجه عرضه گوشت ۴۹درصد افزایش یافته و هر چند این از افزایش قیمت گوشت جلوگیری می‌کند؛ اما این موضوع یک زنگ خطر در این صنعت به شمار می‌رود؛ چراکه پس از مدتی با کمبود عرضه مواجه خواهیم شد و در نهایت این کمبود عرضه برای باری دیگر افزایش قیمت را به دنبال خواهد داشت؛ موضوعی که ماه‌هاست هشدار داده می‌شود؛ اما توجهی به آن نمی‌شود.

مشکلاتِ بی‌پایانی که تولیدکنندگان را رها نمی‌کند

مشکلات بازار گوشت تنها مختص به این بازار نیست و در همه بازارها به نحوی خود را بروز داده است و در هر بازار نیز هر روز رنگی جدید به خود می‌گیرد. یک روز ارز ترجیحی، یک روز کمبود نهاده، روزی خشکسالی، روزی افزایش عرضه و کاهش قیمت و روزی کمبود عرضه و... و ریشه تمام مسائل نیز به دخالت‌هایی باز می‌شود که چند سال است پایان نمی‌گیرد و برای حل بحران به جای کاهش دخالت‌ها به افزایش آن می‌پردازد و در نهایت در بسیاری از بازارها شاهد شرایطی چون بازار گوشت هستیم.

پربیننده ترین قیمت انواع روغن مایع در بازار (تیرماه۱۴۰۰) + جدول بن بستی که صنعت دامداری را احاطه کرده است/ تولید شیر و گوشت در معرض خطر جدی است بیشترین افزایش قیمت گروه لبنیات به شیر خشک رسید / روغن جامد نباتی رکورددار افزایش قیمت در یک سال اخیر نان خوراک دام می‌ شود قیمت چای در بازار (تیر۱۴۰۰) + جدول

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: قیمت گوشت قرمز افزایش قیمت ارز ترجیحی قیمت گوشت گوشت قرمز نهاده ها یک روز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۴۲۲۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین گوشت گرم در استان یزد

شفیعی سرپرست مدیریت توسعه بازرگانی سازمان جهادکشاورزی استان یزد با اشاره به برنامه ریزی برای تامین گوشت در استان یزد، گفت: گوشت گرم و منجمد وارداتی امسال طی دو مرحله در استان توزبع شده است و در همین هفته هم گوشت گرم وارداتی وارد استان می‌شود.

وی ادامه داد: گوشت منجمد گوسفندی هم به میزان ۲۰ تن در این مرحله در شهرستان‌ها در حال توزیع است. 

شفیعی گفت: برنامه‌های مختلفی در سازمان جهاد کشاورزی برای ساماندهی بازار گوشت در برنامه داریم و افزایش ظرفیت دامی استان، راه اندازی واحد‌های راکد و نیمه فعال و افزایش ظرفیت مراتع از جمله این برنامه‌ها است. 

وی ادامه داد:قیمت مصوب گوشت گرم گوسفندی هر کیلو ۵۸۰ هزار تومان است و فروش بیشتر از این قیمت تخلف محسوب می‌شود.
سرپرست مدیریت توسعه بازرگانی سازمان جهادکشاورزی استان یزد، ادامه داد:با هر گونه تخلف و گران فروشی برخورد و پرونده متخلفان به تعزیرات حکومتی ارجاع داده می‌شود.

البته بررسی میدانی خبرنگار خبرگزاری صداوسیما حاکی از این است که قیمت مصوب گوشت گرم گوسفندی در بازار رعایت نمی‌شود و این امر موجب گلایه مندی مردم شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • توزیع 1.5 تن گوشت قرمز منجمد تنظیم بازاری در بهشهر
  • توزیع روزانه ۴ تن گوشت قرمز در بازار روزهای کرج
  • قیمت گوشت قرمز امروز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • توزیع گوشت قرمز در بازارهای روز کرج + قیمت
  • افزایش توان صادراتی زنجیره مرغ مازندران
  • قیمت مرغ و گوشت امروز ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • مشارکت عشایر برای افزایش تولید/ پیش بینی تولید ۷ هزار تن گوشت قرمز در خراسان شمالی
  • تامین گوشت گرم در استان یزد
  • قیمت جدید گوشت و مرغ دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • ضرورت خرید تضمینی ۲ میلیون راس دام مازاد از دامداران