Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش الف به نقل از پایگاه خبری تحلیلی رادیو گفت‌وگو؛ محمدصادق عرب، کارشناس مسائل رسانه و مدیرمسئول سایت خبری تحلیلی تابناک با حضور در برنامه «چشم سوم» درباره ماهیت و مشی رسانه تکفیری علیه جمهوری اسلامی ایران گفتگو کرد.

وی، خوارج در صدر اسلام را نمونه‌ای از جریان تکفیری دانست و عنوان کرد: جریان تکفیری با نگاه ظاهری به دین و عدم توجه به ریشه‌ها و اصول در طول تاریخ وجود داشته است و حتی در اوایل انقلاب هم گروهک فرقان با همان اندیشه‌ها وجود داشتند که آیت الله مطهری را به شهادت رساندند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این کارشناس رسانه در پاسخ به پرسش مجری رادیو گفت‌وگو مبنی بر این که جریان تکفیری در تقسیم بندی شیعه و سنی کجا قرار می‌گیرد، توضیح داد: این اندیشه مانند یک قیچی عمل می‌کند که یک تیغه آن سمت تشیع و تیغه دیگر آن به سوی اهل تسنن است.

* تولید نفرت اصلی ترین هدف رسانه‌های تکفیری

عرب با تاکید بر این که اختلافات مذهبی هیچگاه به افتراق نمی‌رسد، اظهار کرد: تفرقه‌ای که همیشه در این جریانات از آن سخن می‌گویند، بر موج آن سوار می‌شوند و خون‌های زیادی برای آن ریخته می‌شود نمی‌تواند ریشه در اختلاف داشته باشد و باید دلایل آن را در جای دیگری جستجو کرد.درواقع این جریان یک تکیه گاه مشترک در شیعه و سنی دارد که باعث از هم گسیختگی جامعه مسلمان می‌شود.

وی تاکید کرد: یکی از اصلی ترین برنامه‌های رسانه‌های وابسته به جریان تکفیری تولید نفرت در میان مسلمانان است.

* خیزش رسانه‌های تکفیری به دلیل قدرت اسلام است

به عقیده مدیر مسئول سایت تابناک، علت خیزش و کثرت رسانه‌های تکفیری، اسلام عزیز است چراکه دین رحمت و ناجی نهایی است و تمام کسانی که ذیل پرچم اسلام هستند، نگاه رحمانی به تمام مخلوقات خدا دارند. اینجاست که افرادی که میخواهند خاک بر روی خورشید بپاشند، هر ابزاری را به کار می‌گیرند تا دامن اسلام را آلوده و چهره آن را در نزد جهانیان خدشه دار کنند.

عرب خاطر نشان کرد: آنها که به دنبال نمایش چهره خشن از اسلام هستند، آشوب‌ها را آغاز می‌کنند اما به خودشان باز می‌گردد.به عنوان مثال جریانات تکفیری اخیر به کشورهایی که این جریان مانند را ایجاد کرده بود بازگشت و آسیب‌های جبران ناپذیری به آنها وارد کرد.

 

رسانه‌های تکفیری از تفرقه بین شیعه و سنی سود می‌برند

ذکی زاده کارشناس رسانه و دبیر انجمن روزنامه نگاران مسلمان نیز در این برنامه گفت: یک جریان سوم از اختلافات میان شیعه و سنی سود می‌برد و با ایجاد تفرقه به دنبال اهداف شوم خود است.


این کارشناس رسانه عنوان کرد: در هر برهه‌ای از تاریخ جریانات و گروهک‌های تندرو وجود داشته‌اند که لازم است بررسی‌های دقیقی برای افکار عمومی صورت بگیرد تا آنها را بشناسند.

وی افزود: از آنجایی که این جریانات به حوزه سواد رسانه‌ای مرتبط است، باید اقدامات موثر و عمیقی در جهت رشد بینش مردم انجام دهیم.

* یک جریان از تفرقه شیعه و سنی نفع می‌برد

این کارشناس مسائل رسانه با اشاره به این جمله مقام معظم رهبری که تکفیری‌ها نه شیعه هستند و نه سنی گفت: اگر دقیق تر این مسائل را بررسی کنیم در می‌یابیم یک جریان سوم از اختلافات نفع می‌برد، از این رو تند روی را به جامعه شیعه و سنی تزریق می‌کند . آنچه که ما در جامعه می‌بینیم زندگی مسالمت آمیز بین دو گروه مذهبی در کنار یکدیگر است اما جریانی با ایجاد تفرقه به دنبال اهداف شوم خود است.

ذکی زاده، فرقه شیرازی‌ها در ایران را جریان شیعه انگلیسی خواند و اظهار کرد: منابع تامین مالی و شبکه‌های مختلفی که توسط انگلیسی‌ها در اختیار این جریان تکفیری گذاشته شده است برملا شده است و پشتیبانان آنها پنهان نیستند.

* عدم قدرت اداره کشور توسط تکفیری‌ها ثابت شده است

وی در پاسخ به پرسش مجری-کارشناس رادیو گفت‌وگو مبنی بر این که آیا جریان‌های تکفیری قادر به اداره کشور با تئوری‌هایی چون خلافت هستند یا خیر، توضیح داد: تجربه حضور این جریان‌ها در سوریه و عراق و چگونگی تعامل آنها با گروه‌های دیگر و اداره کارها نشان داد این افراد و تفکر آنها نه تنها صلاحیت و شایستگی اداره یک منطقه و به گمان خودشان خلافت را ندارند، بلکه توانایی ایجاد یک رضایت نسبی در بین مردم را هم ندارند.

*
گفتمان رسانه‌های غربی مصرف داخلی دارد

دبیر انجمن روزنامه نگاران مسلمان درباره حمایت کشورهای غربی از این جریانات گفت: آقای صبا الناصری استاد علوم سیاسی دانشگاه یورک در کانادا معتقد است پیشروی داعش در عراق یکی از پیامدهای اشغال عراق به دست نیروی‌های امریکایی است و روشی که غرب در برابر بحران خاورمیانه در پیش گرفته گفتمانی است که مصرف داخلی برای خودش دارد.

ذکی زاده تاکید کرد: وقتی رسانه‌های غربی به موضوع امنیت، سیاست و مسائلی از این دست می‌پردازند به دنبال ایجاد یک گفتمان برای مصرف داخلی خود هستند‌.



 

منبع: الف

کلیدواژه: رسانه های تکفیری جریان تکفیری شیعه و سنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۴۲۷۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ژوزه مورایس اسلام آورد و شیعه شد

ژوزه مورایس سرمربی پرتغالی باشگاه سپاهان به دین اسلام گروید. 

به گزارش تابناک ورزشی؛ ژوزه مورایس سرمربی معروف زردهای اصفهان، در کنفرانس خبری پس از دیدار سپاهان مقابل استقلال ملاثانی اعلام کرد، از آیین مسیحیت به دین اسلام و مذهب شیعه گرویده است.

مورایس که دو سال است در ایران کار می‌کند، پیش از این با یک دختر ایرانی بازیکن تئاتر اهل تهران ازدواج کرده بود. با این اقدام، احتمال ماندن سرمربی پرتغالی که سابقه دستیاری مورینیو را هم دارد، روی نیمکت سپاهان افزایش یافت.

دیگر خبرها

  • جمهوری اسلامی ایران؛ پرچمدار تقریب/ مسئله فلسطین اولویت اول جهان اسلام است
  • هشدار جدی روزنامه جمهوری اسلامی درباره نقشه جدید نفوذی ها در ایران
  • هشدار جدی جمهوری اسلامی درباره نقشه جدید نفوذی ها در ایران
  • ژوزه مورایس اسلام آورد و شیعه شد
  • دیپلمات ایرانی: فراموش نکنیم جنگ آمریکا علیه ویتنام را جنبش دانشجویی متوقف کرد
  • وعده صادق خنجر امت اسلام بود/ هر اقدامی علیه ایران پاسخی شدید در پی دارد
  • ضرورت جریان شناسی تحریف تاریخ ایران
  • امضای ۵ سند همکاری بین ایران و سریلانکا
  • ۵ سند همکاری میان مقام‌های ایران و سریلانکا امضا شد
  • بیانیه پرسپولیس علیه شایعات نقل و انتقالاتی