Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی فتح‌اللهی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: با هدایت تحصیلی که در مقطع نهم اتفاق می‌افتد، مسیر شغلی دانش‌آموزان برای آینده تعیین می‌شود که در این زمینه تلاش برای انتخابی شایسته و صحیح در مسیر تحصیل عالی دانش‌آموزان و نسل آینده است.

وی با بیان اینکه در قالب هدایت تحصیلی دانش‌آموزان و اولیای آنها با یک رویکرد علمی سعی می‌کنند تا بر اساس رغبت و انگیزه رشته‌های مورد علاقه را انتخاب و برای تحصیل فرزندانشان تصمیم بگیرند، تصریح کرد: در قالب دو فرم شش و هفت هدایت تحصیلی انجام می‌شود که فرم شش شامل اظهار علاقه خود دانش‌آموز، نظر اولیا و مشاوران مدرسه در ادامه تحصیل دانش‌آموزان و فرم هفت نیز مربوط به استعداد تحصیلی، توانایی دانش‌آموز و سوابق تحصیلی آنهاست که در تعیین رشته‌های تحصیلی بسیار مهم و تأثیرگذار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس اداره آموزش فنی و حرفه‌ای و کار و دانش آموزش و پرورش استان اردبیل میانگین نمره پایه‌های هفتم، هشتم و نهم را در هدایت تحصیلی و تراز احصا شده یادآور شد و گفت: با تلاشی که مدیران و مشاوران مدرسه از پایه هفتم انجام می‌دهند، دانش‌آموزان در مسیر صحیح و درست تحصیل گام برمی‌دارند تا با کسب نمرات شایسته بتوانند در بهترین رشته‌ها تحصیل خود را انجام دهند.

فتح‌اللهی افزود: در کنار علاقه و انگیزه به تحصیل، سوابق تحصیلی امر بسیار مهم و ضروری است و قطعاً در انتخاب رشته یکی از الزامات می‌باشد که البته نباید در این باب فشار و یا القا خاص به دانش‌آموزان برای انتخاب یک رشته خاص صورت بگیرد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: در حال حاضر در استان اردبیل کار به جایی رسیده که در رشته تجربی ۱۳ هزار و ۵۸۰ دانش‌آموز و در رشته علوم انسانی ۱۳ هزار و ۳۰۴ دانش‌آموز تحصیل می‌کنند در حالی که در رشته ریاضی فیزیک تنها دو هزار دانش‌آموز در استان مشغول تحصیل هستند.

فتح‌اللهی با بیان اینکه در انتخاب رشته اجباری وجود ندارد، اضافه کرد: دانش‌آموزان باید بر اساس استعداد و توانمندی خود رشته مورد نظر را انتخاب کنند و در این زمینه متأسفانه شاهد اصرار اولیا برای ادامه تحصیل دانش‌آموزان در رشته‌های تجربی هستیم که گاه نمره به دست آمده دانش‌آموز نیز کفاف حضور او را در این رشته نمی‌دهد.

وی بیان کرد: جمله‌ای کلیدی و طلایی اینکه خانواده‌ها برای انتخاب رشته باید در کنار استعداد و توانایی، علاقه فرزندان خود را نیز در نظر بگیرند و در کنار آن محدودیت پذیرش آموزش عالی و برخی دیگر از شرایط نیز در این زمینه مهم و تأثیرگذار است.

فتح‌اللهی ادامه داد: در شاخه نظری دانش‌آموزان در چهار رشته تجربی، انسانی، ریاضی و معارف و در بخش مهارتی نیز در شاخه فنی و حرفه‌ای و کار و دانش می‌توانند تحصیل خود را انجام دهند.

وی با بیان اینکه در استان اردبیل ۲۷ رشته متنوع فنی و حرفه‌ای و ۶۷ رشته کار و دانش دایر شده تا دانش‌آموزان در حوزه‌های مختلف در این رشته‌ها تحصیل خود را ادامه دهند، اظهار کرد: با توجه به اینکه استان اردبیل، استانی کشاورزی است ما رشته‌های مختلف زراعت، باغبانی، کشت زعفران و کشت و کار مکانیزه را طراحی کردیم تا نسل آینده با انتخاب این رشته‌ها بتوانند متناسب با بازار کار ورودی عالمانه داشته باشند.

۷۵ درصد فارغ‌التحصیلان رشته‌های فنی و حرفه‌ای و کار و دانش به سرعت جذب بازار می‌شوند

رئیس اداره آموزش فنی و حرفه‌ای و کار و دانش آموزش و پرورش استان اردبیل تصریح کرد: در ۱۹ ناحیه و منطقه آموزش و پرورش استان ۱۹۱ هنرستان در چهار زمینه خدمات، کشاورزی، صنعت و هنر در خدمت هنرجویان هستند به گونه‌ای که در حال حاضر ۱۵ هزار و ۱۳۴ هنرجو و دو هزار و ۵۰۰ هنرآموز و کادر هنرستان مشغول ارائه خدمات به دانش‌آموزان هستند.

فتح‌اللهی گفت: در برخی از رشته‌ها برون سپاری در برخی از دروس انجام می‌شود که نمونه آن رشته تعمیرات خودروست که در نمایندگی‌های مجاز ایران خودرو و سایپا این کار به صورت عملی به انجام می‌رسد.

وی به بازار کار مناسب رشته‌های فنی و مهارتی نیز اشاره کرد و افزود: ۷۵ درصد هنرجویان هنرستان‌ها بعد از فارغ‌التحصیلی در رشته‌های مختلف به سرعت جذب بازار کار شده و قدرت درآمدزایی برای خود پیدا می‌کنند.

کد خبر 5250602

منبع: مهر

کلیدواژه: آموزش و پرورش اردبیل متوسطه دوم اردبیل فنی و حرفه ای ویروس کرونا کرمانشاه شیوع کرونا آمار کرونا بوشهر خطبه های نماز جمعه انتخابات 1400 ایلام گرگان اراک اردبیل عکس استانها مجلس شورای اسلامی آتش سوزی فنی و حرفه ای و کار و دانش دانش آموزان هدایت تحصیلی استان اردبیل فتح اللهی دانش آموز رشته ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۴۳۱۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گرگان ۹۰ هزار دانش آموز دارد /هزینه پروانه ساخت و ساز مانع مولدسازی

رئیس اداره آموزش و پرورش شهرستان گرگان با اشاره به ضرورت مولدسازی مدارس و مراکز آموزشی مستعد مولدسازی در این شهرستان گفت: هزینه‌های چند میلیاردی تحصیل پروانه ساخت و ساز مانع جدی برای مولدسازی مراکز آموزشی مشمول این طرح شده است.

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، حسن مدرس‌زاده در نشست خبری با خبرنگاران اظهار کرد: دو دبیرستان واثقی و شیخ فضل الله نوری در مناطق پرتردد و تجاری گرگان با بَر مطلوب (عرض تجاری)، قابلیت مولدسازی را دارند؛ اما هزینه‌های سنگین و چند میلیاردی تحصیل پروانه ساخت و ساز سبب شده نتوانیم پروسه مولدسازی را عملیاتی کنیم.

وی با اشاره به تحصیل ۹۰ هزار دانش آموز در شهرستان گرگان گفت: ۵۲ درصد دانش آموزان دختر و ۴۸ پسر هستند که در ۴۸۰ مدرسه دولتی و غیردولتی تحصیل می‌کنند.

رئیس اداره آموزش و پرورش گرگان شهرستان گرگان افزود: ۱۱۰ مدرسه شهرستان گرگان غیرانتفاعی و ۳۷۰ مدرسه دولتی هستند که در مجموع ۲ هزار و ۵۹۶ کلاس درس دارند.

وی گفت: عدم تحقق دستیابی به زیرساخت‌های آموزشی عادلانه در سنوات گذشته سبب شده تا بخش زیادی از خانوار‌های روستایی و حتی ساکن شهر‌های قرق، سرخکلاته و جلین ترجیح دهند که فرزندانشان در مرکز شهرستان و شهر گرگان تحصیل کنند.

مدرس زاده ادامه داد: حدود ۷۸ هزار دانش آموز شهر گرگان و البته از شهر‌ها و روستا‌های پیرامونی در ۳۰۰ مدرسه شهر گرگان تحصیل می‌کنند.

وی سرانه آموزشی شهرستان گرگان را حدود ۴.۲ متر مربع دانست و گفت: میانگین متوسط سرانه آموزشی در کشور ۵.۲ متر مربع است و بر اساس برآورد‌ها حدود ۲۲ مدرسه در شهرستان گرگان کم داریم.

مدرس‌زاده ادامه داد: با تلاش مدیران بالادستی و استاندار محترم اعتبار لازم برای ساخت مدارس به ویژه در مناطق جنوبی شهر گرگان تامین شده است؛ اما مشکل تامین زمین در این مناطق، فرایند احداث مدرسه را ابتر گذاشته است.

رئیس اداره آموزش و پرورش شهرستان گرگان ادامه داد: ۴ هزار متقاضی طرح ترمیم نمره، ۳۳۰۰ دانش آموز مقطع دهم، ۳۳۰۰ دانش آموز مقطع یازدهم و ۳۴۰۰ دانش آموز مقطع دوازدهم مشمول اجرای امتحانات نهایی در شهرستان گرگان هستند که ۱۹ حوزه امتحانی نهایی برای آن‌ها یش‌بینی شده است.

دیگر خبرها

  • سفری به دنیای توپولوژی
  • اشتغال به تحصیل ٣٤ هزار دانش آموز اتباع خارجی در مدارس استان کرمان
  • مقام نخست دو دانش آموز تویسرکانی در مسابقات روبوکاپ آزاد کشور
  • گرگان ۹۰ هزار دانش آموز دارد /هزینه پروانه ساخت و ساز مانع مولدسازی
  • جزئیات جدید نحوه ارزش‌یابی امتحانات کشوری «ریاضی» و «علوم» پایه ششم
  • ارائه مشاوره دقیق برای جذب دانش آموزان به رشته ریاضی
  • مبنای بسیاری از علوم، ریاضی و فیزیک است
  • تحصیل اجباری ۹ هزار دانش‌آموز‌ شهر صدرا در شیراز
  • نمایشگاهی از معرفی هفته مشاغل در آران وبیدگل
  • تلاش برای بازگرداندن دانش آموزان بازمانده از تحصیل