Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - « بهبود قابل توجه وضعیت نقدینگی بانک»، « افزایش سرمایه از محل سلب حق تقدم» و همچنین « احتمال فروش بخشی از دارایی‌های فریز شده » سه عاملی هستند که در بانک ایران زمین به صورت همزمان در دست اجرا قرار دارند. پیش‌بینی می‌شود بانک در ماه‌های آتی و سال آینده فصل نوینی را آغاز کند به طوریکه شاهد جذابیت سودآوری آن باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انتشار صورت‌های مالی میان‌دوره‌ای می تواند چشم‌انداز روشن‌تری از عملکرد بانک در پایان سال1400 به دست دهد.
به گزارش خبرگزاری آریا ، با انتشار عملکرد سالانه بانک‌ها در سامانه کدال در یک ماهه گذشته بحث پیرامون کارنامه بانکداران در این دوره و تغییرات آن نسبت به دوره مشابه سال قبل از آن زیاد بوده است. بانک ایران زمین نیز همچون دیگر بانک‌ها در دوره مقرر صورت‌های مالی مربوط به عملکرد سالانه خود را منتشر نمود. 
بررسی اجمالی در صورت‌های مالی و اقدامات انجام شده در این بانک طی سال99 نشان از انجام کارهای بسیار ریشه‌ای در بانک دارد که تداوم آن می‌تواند مسیر در ماه‌ها و سال‌های بعد مسیر بانک به سمت خروج از زیان و سودآوری پایدار رهنمون سازد.
بررسی‌ها نشان می‌دهد که در سال99 برای نخستین بار پس از سال94، تراز استقراض بانک ایران زمین مثبت شده است. به عبارت دیگر برای نخستین بار در پنج سال اخیر مبلغ استقراض بازپرداخت شده بانک ایران زمین بر استقراض دریافت شده فزونی داشته است. این موضوع به آن معناست که مدیران بانک بر خلاف بسیاری دیگر از مدیران بانکی به جای گزارش سود کاغذی در صدد حل بحران مشکل ریشه‌ای و اصلی بانک (و بسیاری دیگر از بانک‌ها) برآمده‌اند و در سال 99 در این راه موفق بوده‌اند.

هر چند اثرات واقعی این اقدام بر عملکرد بانک بعدها آشکار تر خواهد شد اما نشانه‌های نخستین آن در عملکرد نیز عیان شده است. افت 53 درصدی مانده بدهی بانک ایران زمین به بانک مرکزی و دیگر بانک‌ها در پایان اسفند ماه99 نسبت به انتهای سال98، اثر ترازنامه‌ای این گام بزرگ بوده است. کاهش حدود 99 درصدی هزینه مالی بانک از برکات این اقدام اساسی و ریشه‌ای در عملکرد سال99 بوده است. یکی دیگر از نشانه‌های بارز بهبود وضعیت نقدینگی بانک، مثبت شدن جریان وجه نقد ناشی از عملیات بانک است.
بر اساس بررسی‌ها، در سال‌های گذشته این شاخص منفی بوده اما سیری نزولی را طی کرده است. وجه نقد ناشی از عملیات بانک ایران زمین در سال 99 رقم 53.8 هزار ملیارد ریال مثبت بوده که این اتفاق مبارک در چندین سال گذشته بی‌سابقه بوده است.
با این وجود، به نظر می‌رسد می بایست علیرغم زیان گزارش شده در سال 99 و رشد آن نسبت به سال قبل، مدیران ایران زمین به دلیل عملکردشان در ریل‌گذاری بانک به سمت حرکت در مسیر درست و نه ساختن سود کاغذی ستود.
بانک ایران زمین در راستای دستورالعمل محاسبه سرمایه نظارتی و کفایت سرمایه بانک مرکزی به منظور بهبود سرمایه نظارتی و در نهایت خروج از شمولیت ماده 141 لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت مکلف به افزایش سرمایه بوده و در این رابطه نسبت به تهیه طرح توجیهی افزایش سرمایه و اخذ نظر حسابرس مستقل و بازرس قانونی و افشای آن در تاریخ 29 اردیبهشت 1400 اقدام نموده است.
بر اساس اطلاعات منتشر شده قرار است این گزارش با اطلاعات مالی سال1399 شرکت بروزرسانی شده و سپس بر اساس آن روند افزایش سرمایه به انجام خواهد رسید. نکته با اهمیت در این مورد، محل افزایش سرمایه بانک است.
بر اساس گزارش توجیهی تهیه شده، افزایش سرمایه این بانک از مبلغ 4,000 میلیارد ریال به 20,000 میلیارد ریال ازمحل آورده نقدی با سلب حق تقدم از سهامداران فعلی به انجام خواهد رسید. در افزایش سرمایه از این محل، شرکت به اندازه افزایش سرمایه مد نظر خود سهام جدید منتشر کرده و به فروش می‌رساند. به عبارت دیگر در صورت تحقق افزایش سرمایه با تحمل کمترین هزینه و بدون هیچ تعهدی مبلغ 16,000 میلیارد ریال نقدینگی وارد بانک ایران زمین خواهد شد که این رقم بخش قابل توجهی از مشکلات بانک را حل کرده و موجبات سودآوری بانک را فراهم خواهد کرد.
وجود شرکت‌ها و املاک پر تعداد در دل بانک ایران زمین هست. هر چند که بانک برای تبدیل به نقد کردن این دارایی‌ها با مشکلات فراوانی مواجه است بر اساس شواهد و قرائن مدیران بانک تلاش گسترده‌ای برای فروش بخشی از این دارایی‌ها انجام داده‌اند. در صورت به بار نشستن این تلاش‌ها و فروش تنها بخشی از دارایی‌های فریز شده بانک، دست بانک به لحاظ نقدینگی تا حدود بسیار زیادی باز خواهد شد.
سه عامل یاد شده در بندهای پیشین یعنی بهبود قابل توجه وضعیت نقدینگی بانک، افزایش سرمایه از محل سلب حق تقدم و همچنین احتمال فروش بخش از دارایی‌های فریز شده سه عاملی هستند که هر یک می‌توانند به تنهایی برای رهانیدن یک بانک از زیان‌دهی کافی باشند. با این حال در بانک ایران زمین هر سه عامل به صورت همزمان در حال وقوع است. پیش‌بینی می‌شود تداوم حرکت در این مسیر و به تبع آن بهبود شرایط نقدینگی می‌تواند در ماه‌ها و سال بعد دست بانک در عدم پذیرش سپرده‌هایی با نرخ سود بالا باز گذاشته و از این طریق به بهبود عمکلرد بانک در زمینه درآمدهای مشاع نیز بینجامد. با این تفاسیر باید انتظار داشت تا زیان بانک در سال 1400 با کاهش قابل توجهی همراه شده و یا حتی به صورت خوشبینانه بانک در این دوره به سوددهی برسد. آنچه مسلم است انتشار صورت‌های مالی میان‌دوره‌ای می‌تواند به چشم‌انداز واضح‌تری از عملکرد بانک در پایان سال1400 دست دهد.
بررسی اجمالی عملکرد بانک نشان می‌دهد که ایران زمین در این دوره زیان خالصی نزدیک به 53 هزار میلیارد ریال گزارش کرده که این عدد نسبت به مدت مشابه سال قبل حکایت از رشد زیان آوری 28 درصدی دارد. با توجه به این که ایران زمین یکی از معدود بانک‌هایی است که به لحاظ عملکرد سود و زیانی نسبت به سال قبل تنزل داشته که این موضوع در نگاه نخست بسیار تامل برانگیز است.
-->

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: بانک ایران زمین افزایش سرمایه صورت های مالی میلیارد ریال عملکرد بانک سال قبل دارایی ها بر اساس بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۴۳۶۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین تلاش‌های دلار تلگرامی برای حفظ حمایت ۶۰

امتداد - نرخ دلار تلگرامی که از اواخر فروردین‌ماه روند نزولی به خود گرفته، حالا در کف کانال ۶۰ و در آستانه نفوذ به دامنه ۵۰ قرار دارد.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، نرخ دلار غیررسمی کانال‌های تلگرامی که از ابتدای امسال روند صعودی داشت و اواسط فروردین‌ماه به مرز ۷۰ هزار تومان هم رسیده بود، در روندی کاملاً نزولی هم اینک در حال مبارزه برای حفظ کانال ۶۰ هزار تومان و جلوگیری از سقوط به دامنه ۵۰ هزار تومان است.

کانال‌های تلگرامی که معمولاً وظیفه نرخ‌سازی را بر عهده دارند و معمولاً نرخ هر روز را بالاتر از قیمت کف بازار اعلام می‌کنند، از صبح امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ قیمت‌ها را به نیمه پایین کانال قیمتی ۶۰ هزار تومان کاهش داده‌اند. البته برخی از این کانال‌ها مظنه خرید ۵۹ هزار را هم اعلام می‌کنند، اما برخی دیگر در حال مقاومت در برابر حمایت روانی ۶۰ هزار تومان هستند.

البته در بازار آزاد تهران وضعیت متفاوت است و جو سنگین فروش و جا زدن خریداران که از مدتی قبل شروع شده، عملاً حمایت ۶۰ را واگذار کرده و وارد کانال ۵۹ هزار تومان شده است؛ اگر چه خریدار دلار ۵۹ هزار تومانی به‌سختی پیدا می‌شود.

دلار از روز‌های پایانی سال قبل روند صعودی و البته مشکوکی را شروع کرده بود که اوج آن دلار ۷۰ هزار تومانی در نیمه دوم فروردین ماه و هم‌زمان با حمله اسرائیل به ایران و لحظه‌شماری برای پاسخ ایران بود. با این حال پاسخ قاطع و تاریخی ایران در شامگاه ۲۵ فروردین همچون آب سردی بر پیکر بازار ارز بود و با روشن شدن ناتوانی صهیونیست‌ها در پاسخ مجدد، روند ریزشی دلار آزاد عملاً از اواخر فروردین‌ماه کلید خورد.

حالا با گذشت کمتر از سه هفته از این تحولات، نرخ دلار در ریزشی مستمر از ۷۰ به ۶۰ هزار تومان رسیده و یکی پس از دیگری در حال از دست دادن حمایت‌های قیمتی است.

البته به موازات تحولات سیاسی، اتفاقات دیگری هم افتاد که بازار ارز به خوبی آن را دریافت و در پیش‌بینی‌های خود لحاظ کرد. خبر‌هایی که پس از سفر اخیر رئیس کل بانک مرکزی ایران به عربستان درباره گشایش‌های ارزی جدید منتشر شد، برای فعالان بازار معنای خاصی داشت.

کریمی، معاون بین‌الملل بانک مرکزی هفته گذشته درباره سفر فرزین به ریاض گفت: خوشبختانه اتفاقات خوبی در خصوص گشایش‌هایی برای آزادسازی منابع مسدود شده ما در برخی کشور‌ها که سال‌ها بود به کار گرفته نشده بود صورت پذیرفت که در آینده خبررسانی می‌شود.

او همچنین گفت: بانک مرکزی طی ماه‌های گذشته ۴۴۵ میلیون یورو از بدهی‌های سال گذشته ایران به بانک توسعه اسلامی را از محل منابع مسدود شده تأمین کرد که این باعث شد فرصت‌های جدیدی برای تأمین مالی‌های جدید این بانک صورت پذیرد، چون تا زمانی که ایران بدهی داشت عملاً تأمین مالی جدیدی صورت نمی‌گرفت.

معاون بین‌الملل بانک مرکزی خاطرنشان کرد: توانستیم پرداخت حج عمره امسال را از محل منابع مسدودی خودمان به بانک‌های عربستانی منتقل کنیم، اما هدف اصلی در این سفر این بود که این پرداخت‌ها را تبدیل به یک رابطه پولی و بانکی با بانک‌های ذی‌ربط در عربستان کنیم که بتواند برای پرداخت‌های عربستان به صورت پایدار درآید.

گفتنی است تسهیل و افزایش دسترسی ایران به منابع ارزی خود در خارج، بهبود درآمد‌های نفتی و فروکش کردن التهابات سیاسی در کنار کنترل تورم، نقدینگی و پایه پولی در یک سال اخیر، روند کاهش انتظارات تورمی در کل اقتصاد به‌ویژه در بازار ارز را بهبود داده است که می‌تواند با ریزش بیشتر نرخ دلار هم بینجامد.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • لزوم آغاز عملیات اجرایی احداث ایستگاه مسافربری بیرجند
  • کاهش اتکا به تسهیلات بانکی با اجرای قانون تامین مالی تولید
  • اجرای قانون تامین مالی تولید، اتکا به تسهیلات بانکی را کاهش می‌دهد
  • اجرای قانون تامین مالی تولید، اتکا به تسهیلات بانکی را کاهش می دهد
  • آخرین تلاش‌های دلار تلگرامی برای حفظ حمایت ۶۰
  • افت شاخص انتظارات تورمی به پیش از آغاز تحریم/ تدوام روند نزولی نرخ تورم
  • یکپارچه‌سازی ۶۵ هزار هکتار زمین کشاورزی به سرمایه‌گذار چینی واگذار شد
  • تدوام روند نزولی نرخ تورم
  • یکپارچه سازی زمین های کشاورزی شمال با سرمایه گذاری چینی‌ها
  • یکپارچه سازی ۶۵ هزار هکتار زمین کشاورزی شمال کشور با سرمایه گذاری چینی‌ها