Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، محمد شجعی مدیر جهاد کشاورزی کاشمر گفت: سطح زیر کشت انار در شهرستان کاشمر بالغ بر ۷۲۰ هکتار است که کرم گلوگاه انار مهمترین آفت این محصول محسوب می‌شود که ضمن تغذیه از میوه و کاهش کمی محصول، باعث کاهش قابل توجهی در کیفیت و بازارپسندی میوه می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود:کرم گلوگاه انار تخم‌های خود را داخل تاج میوه می‌گذارد، بنابراین با توجه به محل تخم ریزی شب پره ماده و رفتار تغذیه‌ای لارو، مبارزه شیمیایی با آن تقریباً غیرممکن بوده و از طرف دیگر سمپاشی در باغات انار باعث از بین رفتن حشرات مفید و در نتیجه طغیان سایر آفات بخصوص کنه‌ها می‌شود. بنابراین برای کنترل این آفت باید مجموعه‌ای از روش‌های مبارزه را بکار گرفت که اصطلاحاً به این روش مدیریت تلفیقی کنترل آفت گفته می‌شود.

مدیر جهادکشاورزی کاشمر ادامه داد:روش زراعی شامل بهبود و ایجاد باغات با شرایط زراعی مناسب، روش مکانیکی شامل جمع‌آوری میوه‌های باقیمانده روی درختان یا ریخته شده روی زمین و دفن یا سوزاندن آن‌ها، حذف پرچم به منظور جلوگیری از تخم‌گذاری پروانه ماده لابلای پرچم‌ها به وسیله دستگاه پرچم‌زدا یا گل گرفتن گلوگاه انار و سایر روش‌ها وجود دارد که انجام هر یک از آن‌ها با محدودیت‌هایی همراه است؛ از این روی یکی از بهترین روش‌های پیشنهادی روش بیولوژیک شامل رهاسازی زنبور تریکوگراما است که تخم‌های آفت را داخل تاج انار، آلوده (پارازیته) می‌کند.

 شجعی بیان کرد:در راستای کنترل بیولوژیک کرم گلوگاه انار در شهرستان کاشمر تا کنون ۳ نوبت رهاسازی زنبور تریکوگراما انجام شده است. استفاده از نژاد محلی زنبور تریکوگراما و حفظ رطوبت باغ در هر نوبت رهاسازی ضروری است. کنترل مکانیکی آفت با جمع آورى به موقع انارهاى باقیمانده از سال قبل و یا انارهاى موجود در زیر درخت و سوزانیدن آن‌ها همراه با مبارزه بیولوژیک می‌تواند نتیجه مطلوبی در کنترل آفت داشته باشد

او تصریح کرد: هزینه اجرای کنترل بیولوژیک درهرهکتارباغ اناربرای سال ۱۴۰۰ معادل ۳.۳۶۰.۰۰۰ تومان است که ۵۰ درصدهزینه را می‌بایست باغدار پرداخت نماید.

انتهای پیام//م. د

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آفت انار جهاد کشاورزی کشت انار کرم گلوگاه انار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۴۳۶۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز طرح ساماندهی وانت‌های میوه‌فروش در سنندج

علی اصغری اظهار کرد: به استناد تبصره ۱ بند۲۰ ماده ۵۵ قانون شهرداری‌ها و با همکاری نیروی انتظامی و راهنمایی و رانندگی و همچنین حمایت همشهریان طرح ساماندهی وانت بار‌های میوه فروش اجرا می‌شود.

معاون خدمات شهری شهرداری سنندج از آغاز طرح ساماندهی وانت‌های میوه‌فروش از امروز در سنندج خبر داد و افزود: این طرح در راستای کاهش ترافیک، ارتقای سیما و منظر سطح شهر و افزایش رضایتمندی شهروندان اجرا می‌شود.

وی افزود: وانت‌های میوه‌فروش در ۱۱ نقطه سطح شهر شامل طرفین بلوار حمدی بهاران، پیاده‌رو بلوار ارشاد روبروی زندان، چهار راه حاجی‌آباد جنب مجموعه ورزشی و پیاده‌رو مربوطه، زمین روبروی تعویض پلاک (شهرک مولوی)، شهرک زاگرس زمین پایین‌تر از درب خوابگاه دانشگاه کردستان، بلوار معلم نرسیده به شهرک بعثت بالاتر از پارک معلم و میدان ۱۲ فروردین زمین روبروی سردخانه هدایت می‌شوند.

به گفته معاون خدمات شهری شهرداری سنندج، زمین حد فاصل میدان لیلاخ تا پل سنجرخان، زمین حد فاصل بلوار ساحلی از طرف سردخانه تا میدان لیلاخ، زمین پایین‌تر از میدان قانع بهاران و مخابرات و زمین روبروی پمپ بنزین ساحلی بطرف بلوار دادگستری از دیگر نقاط در نظر گرفته شهرداری سنندج برای ساماندهی وانت‌های میوه فروش در سطح شهر است.

وی ادامه داد: همکاری با نیرو‌های شهرداری در اجرای این طرح ضروری است و با کسانی که همکاری نکنند برخورد قانونی صورت می‌گیرد.

اصغری تصریح کرد: اگرچه مجموعه مدیریت شهری تمام ظرفیت‌های خود را در اجرای این طرح بکار می‌گیرد، اما موفقیت این طرح نیازمند همراهی دستگاه‌های مختلف و مشارکت مردم و رانندگان وانت‌های میوه‌فروشی است.

باشگاه خبرنگاران جوان کردستان سنندج

دیگر خبرها

  • آغاز مبارزه با آفت سن گندم در مزارع گرمسار
  • آغاز طرح ساماندهی وانت‌های میوه‌فروش در سنندج
  • نخلداران استان بوشهر مراقب آفت کنه گردآلود خرما باشند
  • آغاز ساماندهی وانت‌های میوه‌فروش در سنندج
  • طرح ساماندهی وانت‌های میوه‌فروش در سنندج آغاز شد
  • لزوم مبارزه تلفیقی با آفت سپردار توت سفید در باغات سیاه ریشه
  • خواص شگفت‌انگیز این میوه برای سلامت قلب
  • دبیرکل جمعیت مبارزه با دخانیات: مالیات مهم‌ترین عامل برای کنترل مصرف دخانیات است
  • نصب تله‌های فرمونی برای پایش آفات در شهرستان بن
  • اجرای طرح تشدید برخورد با تخلفات رانندگی در کاشمر آغاز شد