Web Analytics Made Easy - Statcounter

سجاد اصغری بنیانگذار فستیوال آکادمی افسانه زندگی ، بزرگترین رویداد مستقل سینمای ایران در ابتدای این مراسم گفت: امروز فرصتی دوباره دست داد که هفت فیلم مطرح سال سینمای ایران را در دور چهارم از بین تولیدات یکساله (۹۸ تا ۹۹) پس از یکسال کار کارشناسی در شورای آکادمی افسانه زندگی انتخاب و معرفی نماییم.

به گزارش برنا؛ سجاد اصغری بنیانگذار فستیوال آکادمی افسانه زندگی ، بزرگترین رویداد مستقل سینمای ایران در ابتدای این مراسم گفت: امروز فرصتی دوباره دست داد که هفت فیلم مطرح سال سینمای ایران را در دور چهارم  از بین تولیدات یکساله (۹۸ تا ۹۹) پس از یکسال کار کارشناسی در شورای آکادمی افسانه زندگی انتخاب و معرفی نماییم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس فستیوال آکادمی افسانه زندگی در ادامه هفت فیلم مطرح سال سینمای ایران را در دور چهارم معرفی کرد :

۱‌. خورشید کاری از مجید مجیدی

۲. جنایت بی دقت کاری از شهرام مکری

۳. مسیر معکوس کاری از ابوالفضل جلیلی

۴. بندر بند کاری از منیژه حکمت

۵. شنای پروانه کاری از محمد کارت

۶. قاتل و وحشی کاری از حمید نعمت اله

۷. خط فرضی کاری از فرنوش صمدی

 

در ادامه نوبت به معرفی بهترین بازیگر و بهترین فیلمبردار سال سینمای ایران شد که جواد عزتی و لیلا حاتمی بعنوان بهتربن بازیگر و هومن بهمنش بعنوان بهترین فیلمبردار سال سینمای ایران معرفی شدند؛ جواد عزتی برای بازی در فیلم شنای پروانه و لیلا حاتمی برای بازی در فیلم قاتل و وحشی و هومن بهمنش برای فیلمبرداری فیلم خورشید. در دور پیشین پیمان معادی برای بازی در فیلم متری شش و نیم و الناز شاکر دوست برای بازی در فیلم شبی که ماه کامل شد و علی قاضی برای فیلمبرداری فیلم مسخره باز بعنوان بهترین بازیگر و بهترین فیلمبردار سال انتخاب شده بودند

سجاد اصغری ساختار شکن و جریان ساز سینما گفت : همگان مسلما به این موضوع اشراف دارند که برگزاری مراسم یا فستیوال با اکران و نمایش فیلم در سطح هرجامعه ای کاملا متفاوت است هر کدام از این دو موضوع قواعد خاص خود را دارند، اینجا ما فقط کار کارشناسی انجام می دهیم تا بهترین اثر سینمایی را انتخاب کنیم، این دوره سعی کردیم بعنوان یک رویداد مستقل، مستقل تر از دوره های پیشین عمل کنیم.

رییس فستیوال آکادمی افسانه زندگی در بخش چهره ماندگار به یاد عباس کیارستمی گفت : امروز شرایط زندگی به دلیل معضلات پیشروی جامعه برای برخی گروه ها دچار چالش شده است و در این میان بیشترین آسیب را کودکان این سرزمین می بینند و از آنجایی که کودکان در سینمای عباس کیارستمی نقش معناداری داشتند تندیس آکادمی افسانه زندگی به یاد عباس کیارستمی تقدیم می شود به کودکان کار فیلم خورشید. همچنین کتاب ( رئالیسم شاعرانه ی ژان رنوار) به نویسندگی بهمن مقصودلو کارگردان فیلم مستند ( عباس کیارستمی ،یک گزارش ) در این مراسم معرفی شد.

در ادامه نوبت به معرفی هفت فیلم کوتاه سال سینمای ایران شد؛ داریوش بابائیان تهیه کننده و پخش کننده سینما گفت : برنامه ریزی که در شورای سیاستگذاری آکادمی افسانه زندگی صورت گرفته است د ر راستای ایجاد فضایی مستمر در جهت رسیدن به اکرانی مناسب و مداوم برای فیلم های سینمای کوتاه ست، داریوش بابائیان بعنوان دبیر این بخش هفت فیلم کوتاه را معرفی کرد:

1.اسب سفید بالدار از مهیار ماندگار

۲.دکل از بابک مصطفوی

۳.ترس خود را جابجا می کند از ایمان صالحی

۴. گوشت تلخ از فرید حاجی

۵. ناهید از صمد علیزاده

۶. یونس از سیامک سلیمانی

۷. هبوب از مهسا سامانی

در انتهای مراسم لوح تقدیر چهارمین دوره فستیوال آکادمی افسانه زندگی توسط رئیس مراسم به سه سینماگر اهدا شد؛

 • فرامرز قریبیان بازیگرپیشکسوت سینما

 • علیرضا زرین دست فیلمبردارتوانمند سینما

 • کیومرث پوراحمد کارگردان مطرح سینما

اصغری در پایان گفت: این دوره هم به دلیل همه گیری ویروس کرونا نشد که میزبان سینماگران و علاقمندان فرهیخته سینمای ایران باشیم ولی با انتخاب مان نگذاشتیم کمیت فدای کیفیت شود. از هیات مشورتی و اعضای  شورای آکادمی افسانه زندگی جهت همراهی و راهنمایی در انتخاب آثار برگزیده و از کلیه  رسانه ها که در دور چهارم چه در بخش بین الملل و چه امروز که کنار ما هستند تشکر می نمایم  و همچنین از کلیه نهادها و ارگانها و عزیزانی که بنده را برای برگزاری دور چهارم همراهی کردند کمال تشکر دارم.

این مراسم امروز دوشنبه  ۱۴ تیر از ساعت ۱۱:۳۰ الی ۱۲:۳۰ بصورت وبینار در سالن موج نو آکادمی افسانه زندگی برگزار شد.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ایران کارشناسی سینمای ایران بازی لیلا حاتمی جامعه کودکان عباس کیارستمی گوشت کیومرث پوراحمد ویروس رسانه لیلا حاتمی سینما بازیگر جواد عزتی برای بازی در فیلم عباس کیارستمی دور چهارم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۴۴۹۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگاهی به تئاتر شاماران/ردپای افسانه جاماسب در زندگی سیاه باز

گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا ـ ونوس بهنود: نمایش شاماران به کارگردانی ساسان شکوریان ترکیب هنرمندانه‌ای از هنر پیشینه‌دار سیاه‌بازی و افسانه‌ای کهن از داستان‌های هزار و یک شب را بازگو می‌کند. 

تماشاخانه سنگلج، یکی از قدیمی‌ترین سالن‌های نمایش تهران است که‌ این روز‌ها ضرورت تعمیر، نگه‌داری و توسعه آن سوژه اخبار شده، این بار نیز با نمایش شاماران، هنرمندان و هنردوستان را میزبانی کرد.

شاه ماران یا شاماران اسطوره‌ای از موجودی نیمه‌زن و نیمه‌مار است که در بین مردم کردنشین سمبل برکت، دانش و شفا است. اما چه شد که هنرمندان سرشناس متعددی به دیدن نمایش این داستان اسطوره‌ای نشستند.‌

می‌توان اسرار هویدا کرد و نجات یافت

تئاتر هنر نخبگان است، اما دروازه یادگیری آن برای عموم گشوده است. شاماران در تلفیق زیبایی از سیاه‌بازی هنر کهن و اصیل ایرانی با افسانه‌ای جامانده از هزاره‌ها به دنبال انتقال همان پیام‌هایی است که هر روز در زندگی به آن نیازمندیم.

بازی روان بازیگران و تسلط بر نقش، چهره‌پردازی متناسب با نقش و همچنین سیالیت زمانی از گذشته به دوره معاصر و برعکس اجرایی روان را در اختیار بیننده قرار می‌دهد. هر چند کارگردان می‌تواند کمی از ابهام ماجرا‌ها کاسته و کلید‌های بیشتری در اختیار تماشاگر قرار دهد، اما سطح اجرای مقبول غیر قابل انکار است.

سیاه‌باز در نقش جاماسب ظاهر می‌شود. جوانی که در افسانه‌ها برای پیدا کردن عسل در غاری حبس می‌شود و دوستانش تنهایش می‌گذارند. در‌این نمایش گنجی که می‌تواند زندگی سیاه‌باز را دگرگون و او را از فقر و فلاکت برهاند جایگزین عسل شده است. سیاه‌باز در قبرستان‌ها به دنبال گنج است و کیست که نداند بر روی هر گنجی ماری خفته است.

در افسانه جاماسب او به باغ مار‌ها که در کنار شاه مار خود زندگی می‌کنند می‌رسد و به شرط آن که جایی از‌این مکان نامی نبرد، زندگی خود را با شاه مار آغاز می‌کند. شاه مار با چهره‌ای موحش تنها یک تمنا از او دارد و آن هم وفای به عهد است. اما جاماسب برای نجات خود بار‌ها و بار‌ها عهدشکنی می‌کند.

آنجا که دروغ است وقاحت موج می‌زند

شاماران یکی از سمبل‌های مورد احترام مناطق کردنشین است که به عنوان نشانه برکت و دانش تصاویر آن در جای جای خانه‌ها کشیده و از تصویر آن مجسمه و گلدوزی‌هایی در بین لوازم زندگی دیده می‌شود. آن چهره کریه زنی که نیمی از تنش یک مار است، بر خلاف آدم‌های روی زمین به وفاداری و صداقت ارج می‌نهد.

اما هرجا دروغ باشد، وقاحت موج می‌زند و سیاه‌باز به همراه گروهی از بازیگران به مصداق توده مردم با لودگی و مسخره‌گی به عهده خود پشت پا می‌زند.

اما داستان در همین جا خاتمه نیافته است. به جای سکه و زر گنج واقعی همان شاماران است که پادشاه برای بهبود خود از بیماری در به در به دنبال اوست. جادوگری که در بارگاه پادشاه است می‌گوید برای شفایش باید جغدی که در وجود خود دارد را بیرون بکشد. تمثالی از شومی و کراهت و خباثت.

سیاه‌باز که اسرار دیدن شاماران را بر ملا کرده توسط وزیر پادشاه اسیر می‌شود و با کمک او شاماران به نزد پادشاه آورده می‌شود. سیاه‌باز می‌گوید برای معیشت روی خود را سیاه کرده، اما در‌این داستان به دلیل خیانت به گنجینه دانش و معرفت، روسیاه است. پرداختن به افسانه‌های بومی و طرح آموزه‌های آن، در وضعیتی که به اعتقاد نادر ابراهیمی نویسنده سرشناس، به یک رستاخیز اخلاقی نیازمندیم، همان چشمه آب روانی است که هر انسانی در عطش آن است.

نویسنده و کارگردان در نهایت شاماران را، چون افسانه‌اش به دست پادشاه می‌دهد و او تکه تکه می‌شود. اما پایان خوش آنجاست که به خاطر حماقت و حرص و ولع، هر که بدی کرده به سزای اعمالش می‌رسد. بر خلاف جاماسب که به دانش دنیا آگاه شده و حکیم بزرگی می‌شود، سیاه‌باز در قعر کرده‌های خود روسیاه باقی می‌ماند. اما همیشه فرصتی برای بازگشت به سوی خیر هست. قلب پرمهر و سلامت سیاه‌باز به کمکش می‌آید تا بتواند تیره‌روزی و تیره‌رویی خود را به کنار بزند.

نمایش سیاه‌بازی شاماران در بیست و یکمین جشنواره بین الملی نمایش‌های آیینی و سنتی ایران شرکت کرده تا آیین‌های اصیل ایرانی را باردیگر نقل کند. اثری که هنرمندان و اهالی قلم بسیاری را به تماشای خود مهمان کرد.

این اثر نمایشی تا ۷ اردیبهشت در تماشاخانه سنگلج اجرا خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آقای حسن فتحی! تکلیف ما با آخرین ساخته شما دقیقاً چیست؟
  • اجرای دیالوگ ترانه علیدوستی به زبان کره ای توسط بازیگر زن «نون خ» | آرزوی سلامتی خانم بازیگر برای ترانه علیدوستی + ویدئو
  • معرفی بهترین مرکز کاشت ابروی طبیعی در تهران
  • ۳ جایزه و یک تقدیر از سینمای ایران در جشنواره مسکو
  • طعنه بامزه سید جواد هاشمی به مهران رجبی
  • پشیمانی بازیگر مطرح از رفتن به خارج از کشور | خودم به همه چیز پشت پا زدم
  • روایت یک دلداگی به همسر؛ مرد ایرانی ۲۵ سال در دریا سرگردان بود! +تصویر
  • نگاهی به تئاتر شاماران/ردپای افسانه جاماسب در زندگی سیاه باز
  • مجنون گیلانی که ده‌ها سال آواره‌ی دریا بود/ عشق لیلا با «کاجامه‌ خوس» چه کرد؟
  • اختتامیه جشنواره قهرمان ایران/ بهترین‌های ورزش ایران معرفی شدند