Web Analytics Made Easy - Statcounter

شناسایی سرمایه‌گذاران علاقه‌مند به تامین تجهیزات و نصب و بهره‌برداری از نیروگاه‌های خورشیدی روستایی در سراسر كشور جمعاً به ظرفیت 3000 مگاوات با هدف انتقال تدریجی دانش فنی و ساخت داخل این تجهیزات، آغاز شد.

به گزارش «انرژی امروز» از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، شركت توانیر در نظر دارد در راستای تحقق مصوبه شورای اقتصاد در خصوص طرح برق‌دار كردن چاه‌ها و تلمبه‌های آب كشاورزی با استفاده از سلول‌های خورشیدی، نسبت به شناسایی سرمایه‌گذاران علاقه‌مند به تامین تجهیزات و نصب و بهره‌برداری از نیروگاه‌های خورشیدی روستایی در سراسر كشور جمعاً به ظرفیت 3000 مگاوات با هدف انتقال تدریجی دانش فنی و ساخت داخل این تجهیزات، اقدام نماید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برآورد اولیه سرمایه‌گذاری این طرح، حدودا معادل 1.5 میلیارد دلار است. این ظرفیت نیروگاهی از طریق برگزاری مناقصه‌های متوالی و مستمر، محقق خواهد شد كه اولین مورد آن به ظرفیت 150 مگاوات در آینده نزدیك از طریق 3 شركت توزیع نیروی برق به مناقصه گذاشته خواهد شد.

نحوه مشاركت در این طرح

ساختار این مشاركت بدین شكل است كه اتصال چاه‌های كشاورزی به شبكه برق از محل منابع شركت توزیع نیروی برق و توسط وی، و تأمین تجهیزات و احداث نیروگاه‌های خورشیدی روستایی مرتبط و اتصال آنها به شبكه عمومی (تا حد امكان به صورت همزمان با اتصال چاه‌ها به شبكه برق) از محل منابع سرمایه‌گذار مشاركت كننده و توسط وی، انجام می‌شود. سرمایه‌گذار مشاركت كننده ضمن بهره‌برداری از این نیروگاه‌ها و بیمه آنها در مقابل حوادث در دوره مشاركت (كه حداقل 20 سال، به علاوه زمان احداث و راه‌اندازی خواهد بود)، تولید انرژی سالیانه این نیروگاه ها را تضمین می‌نماید.

در تمامی طول دوره مشاركت و همچنین پس از آن، مالكیت شبكه و تاسیسات اتصال چاه‌های كشاورزی و اتصال نیروگاه‌ها به شبكه برق متعلق به شركت توزیع (توانیر) و مالكیت این نیروگاه‌ها متعلق به سرمایه‌گذار مشاركت كننده است.

شركت توزیع نیروی برق (از طریق توانیر) بهای سوخت صرفه‌جویی شده را از شركت بهینه‌سازی مصرف سوخت دریافت خواهد كرد و به سرمایه‌گذار مشاركت كننده بابت مشاركت در این سرمایه‌گذاری دو نوع پرداخت (از طریق توانیر) خواهد داشت:
الف) پرداخت ریالی مستمر (به ازای هر كیلووات ساعت انرژی تولیدی)، كه به نرخ متوسط بورس انرژی (با كسر متوسط سهم سوخت در این نرخ) و در طول عمر حداقل 20 ساله نیروگاه انجام خواهد شد و در صورت تمایل سرمایه‌گذار به فروش برق به شبكه پس از پایان قرارداد مشاركت، خرید برق بر اساس نرخ مصوب در زمان مذكور و با رعایت ضوابط مربوطه انجام خواهد پذیرفت.
ب) پرداخت ارزی (یا معادل ریالی آن به نرخ روز ارز حواله اعلامی از طریق سامانه معاملات الكترونیكی ارز (ETS) بانك مركزی در زمان پرداخت)، كه مبلغ كل آن از فرآیند رقابتی (مناقصه) مشخص می‌شود.

این مبلغ در قالب اقساط شش ماهه و در طی هشت سال اول (پس از آغاز بهره‌برداری از اولین نیروگاه) پرداخت می‌شود و بدون تعدیل خواهد بود.

سهم هر قسط از این مبلغ كل برابر است با نسبت میزان انرژی تضمین شده برای این مقطع شش ماهه به كل میزان انرژی تضمین شده برای این هشت سال.

لازم به ذكر است: محل احداث نیروگاه‌های خورشیدی روستایی به اختیار سرمایه گذار، در جوار هریك از چاه‌های كشاورزی یا در محل‌هایی كه توسط سرمایه‌گذار معرفی و با توجه به ظرفیت هر نیروگاه به تایید شركت توزیع نیروی برق می‌رسد، خواهد بود. درصورت درخواست سرمایه‌گذار، شركت توزیع نیروی برق همكاری لازم را برای تصرف و تملك زمین مورد نیاز نیروگاه‌ها و همچنین احداث شبكه و تاسیسات اتصال نیروگاه‌ها به شبكه برق(با هزینه سرمایه‌گذار) به عمل می‌آورد. همچنین شركت توزیع نیروی برق محل‌هایی را كه برای احداث نیروگاه، مناسب ارزیابی و برای تصرف و تملك زمین آنها اقدام كرده است نیز به سرمایه‌گذار عرضه می‌نماید؛ تا سرمایه‌گذار درصورت تمایل به استفاده از هركدام آنها و پرداخت بهای آن به قیمت كارشناسی، بتواند در آن محل‌ها نیروگاه احداث نماید.

رعایت تمامی ضوابط مرتبط با قانون حداكثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی كشور و حمایت از كالای ایرانی جهت تامین تجهیزات مرتبط توسط سرمایه‌گذار الزامی است.

تولید اینورترهای مورد استفاده در پروژه در داخل كشور و همچنین ایجاد چرخه كامل تولید پنل خورشیدی در كشور (به صورت مرحله‌ای) در طول اجرای پروژه مورد نظر است (به استثناء اولین مورد، كه صرفا رعایت الزامات قانون حداكثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی كشور كفایت می‌كند) و در این خصوص هماهنگی لازم با وزارت صمت صورت خواهد پذیرفت.

مدت زمان نصب و راه اندازی نیروگاه‌ها با لحاظ مدت زمان لازم برای بومی سازی تجهیزات مذكور، در هر مناقصه و قرارداد مربوطه، حداكثر به میزان 5 سال (بدون احتسابِ دوره بهره برداری) در نظر گرفته خواهد شد.

از سرمایه گذاران علاقه‌مند كه توانایی مالی، مدیریتی و فنی تأمین تجهیزات نیروگاه‌های خورشیدی را دارا هستند دعوت می‌شود ضمن تماس با شماره تلفن2- 27938160-021 نسبت به ثبت نام جهت حضور در جلسه پرسش و پاسخ و تبیین ابعاد طرح كه با حضور مدیرعامل شركت توانیر طی روزهای آینده تشكیل می‌شود، حضور به‌هم رسانند.

لازم به ذكر است، زمان دقیق و مكان جلسه هم‌اندیشی (با رعایت محدودیت‌های ناشی از كرونا) متعاقبا به اطلاع سرمایه‌گذاران محترم خواهد رسید.

برچسب هاانتقال و توزیع نیروی برق ایران (توانیر) ایران پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو (پاون) شرکت توزیع نیروی برق وزارت نیرو

منبع: انرژی امروز

کلیدواژه: ایران پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو پاون شرکت توزیع نیروی برق وزارت نیرو آسیا اروپا اقتصاد انرژی امروز ایران بین الملل تحریم خبرگزاری بین المللی خبرگزاری داخلی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا ریاست جمهوری سازمان های بین المللی سایتهای اینترنتی شرکت ملی نفت ایران NIOC شرکت های بین المللی مجلس شورای اسلامی وزارت نفت وزارت نیرو نیروگاه های خورشیدی روستایی سرمایه گذاران علاقه مند شرکت توزیع نیروی برق بهره برداری شبکه برق نیروگاه ها خواهد شد چاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۴۵۹۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برخورداری ۱۶۹ هزار مشترک روستایی از آب شرب تا پایان سال

علیرضا غیاثی در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: عملیات اجرایی آبرسانی شرب به روستاهای دارای تنش آبی استان گیلان طی قراردادی با قرارگاه امام حسن مجتبی (ع)، در پنج دیماه ۱۴۰۰ در قالب طرح محرومیت زدایی، جهت اجرای عملیات در ۸ مجتمع آبرسانی و ۶ تک روستا در سطح استان گیلان با اعتباری بالغ بر یک هزار و ۸۲۷ میلیارد تومان توسط دو معین قرارگاه خاتم الانبیا (ص) و سازمان بسیج سازندگی سپاه قدس استان گیلان آغاز شد.

وی افزود: اجرای یک هزار و ۶۲۶ کیلومتر خطوط انتقال و شبکه توزیع آب شرب؛ احداث ۷۴ باب مخزن ذخیره به حجم ۲۵ هزار و ۱۷۰ مترمکعب، احداث ۷۱ باب ایستگاه پمپاژ، حفر ۳۱ حلقه چاه، بهسازی ۱۱ دهنه چشمه احجام عملیاتی این طرح می‌باشد.

غیاثی ادامه داد: تا به امروز طرح محرومیت زدایی با پیشرفت فیزیکی ۳۳ درصدی، در ۹۰ روستای استان با صرف اعتباری بالغ بر ۳۴۱ میلیارد و ۶۸۳ میلیون تومان به اتمام و بهره برداری رسیده است، عملیات اجرا شده شامل حفر ۱۴ حلقه چاه، لوله گذاری یک هزار و ۸۸ کیلومتر خط انتقال و شبکه توزیع آب شرب، احداث ۶ باب ایستگاه پمپاژ؛ بهسازی ۱۱ دهنه چشمه، ساخت ۱۰ باب مخزن ذخیره به حجم ۲ هزار و ۹۰۰ مترمکعب بوده است.

مدیرعامل شرکت آبفای گیلان ضمن اشاره به تعهد شرکت برای اتمام اجرای ۳۷۲ پروژه دیگر از این طرح تا پایان سال ۱۴۰۳ گفت: با اجرا و افتتاح این پروژه‌ها ۱۶۹ هزار و ۹۲۳ مشترک روستایی از نتایج آن بهره مند و تحت پوشش خدمات شرکت آب و فاضلاب استان گیلان قرار خواهند گرفت.

کد خبر 6094029

دیگر خبرها

  • بهره‌برداری از بزرگترین نیروگاه خورشیدی سقفی کشور در مشهد
  • بزرگترین نیروگاه خورشیدی انشعابی استان تهران در مارلیک افتتاح شد
  • برخورداری ۱۶۹ هزار مشترک روستایی از آب شرب تا پایان سال
  • نیروگاه برق خورشیدی برای مصارف سیمان دشتستان ایجاد شود
  • رایزنی با سرمایه‌گذاران برای فعالیت در لرستان
  • شناسایی ۱۰۰ نقطه مازندران برای ساخت نیروگاه برق آبی
  • واگذاری ۷۵۰ هکتار زمین برای احداث گلخانه در استان اردبیل
  • واگذاری ۷۵۰ هکتار زمین برای احداث گلخانه
  • سرمایه‌گذار برتر منطقه آزاد اروند تجلیل شد
  • راه‌اندازی سه نیروگاه برق با ظرفیت ۵۸ مگاوات در صنایع بزرگ کرمانشاه