Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش «نماینده» عباس مقتدایی در وبینار نقض منظومه قانونی حقوق بشر از سوی آمریکا، با یاد و خاطره شهدایی که به برجسته‌تر شدن کلام اخلاق اسلامی در سطح بین المللی کمک کردند و یاد شهدایی که در لبنان، سوریه، عراق، ایران و بسیاری از کشورهای اسلامی همکاری کردند تا امروز به مرحله توسعه و رشد جوامع اسلامی برسیم، گفت: امروز در این گفتار به دنبال این هستم تا تحت گفتاری را به عنوان مسئولیت جهانی ملت‌ها و دولت‌ها برای دستیابی به حیات انسانی  طیبه در پرتو رعایت اخلاق طیبه ارائه کنم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این گفتار تلاشی برای نجات نسل‌های آینده است که با همکاری همه فرهیختگان و اندیشمندان در کشورهای مختلف به ویژه کشورهای اسلامی گام های موثر و بلندتری برداریم و در مقابل آیندگان مسئولیت خودمان را انجام دهیم.

نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به مهمترین معاهدات حقوق بشری، افزود: این معاهدات مبانی را مطرح می‌کنند که رعایت آنها می‌توانسته و می‌تواند حد بالاتری از حقوق بشر را برای کشورها، ملت‌ها و مردم جهان ایجاد کند.

وی یادآور شد: منشور ملل متحد مصوب سال ۱۹۴۵، اعلامیه جهانی حقوق بشر مصوب سال ۱۹۴۸، میثاق بین المللی حقوق مدنی- سیاسی، میثاق بین المللی حقوق اقتصادی- اجتماعی- فرهنگی مصوب سال ۱۹۶۶ میلادی، کنوانسیون علیه شکنجه و تمام اشکال رفتار ظالمانه و تخفیف حیثیت انسانی مصوب سال۱۹۸۴ و کنوانسیون حقوق کودک در سال ۱۹۸۹ همه استانداردها، سرخط‌ها و مبانی را ارائه می‌دهد که اکنون با بررسی مفاد آن به خوبی می‌توانیم اعلام کنیم که آمریکایی‌ها مفاد آن را نقض کردند.

مقتدایی با اشاره به آزاد و اذیت کودکان در یمن، افغانستان، غزه، سوریه و عراق به واسطه جنگ‌هایی که رخ داده است، اظهار کرد: نقش ایالات متحده در این تخریب‌های انسانی را باید لحاظ کنیم، نقشی که آنها در تخریب حیثیت انسانی داشتند، بی نظیر است و امروز در دورانی که توقع می‌رود  بشریت بالاترین حد رشد را داشته باشد، آمریکایی‌ها بر ضد زنان و کودکان خسارات‌هایی را وارد کردند.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم ادامه داد: علاوه بر آن بخش‌هایی از عرصه‌های اقتصاد، اجتماع، فرهنگ و حتی زمینه‌های علم و آموزش توسط آمریکایی‌ها مورد تحریم قرار گرفته و تحقیر حقوق انسان‌ها به سهولت در حال انجام است. اینجا نقش فرهیختگان و نقش مسئولانه عالمانی که در کشورهای مختلف هستند، اقتضا می‌کند تا در یک همکاری همه جانبه بتوانیم راه را از بیراه تشخیص دهیم و مسیر تخریب شده را بازسازی کنیم و قطار خارج شده از ریل بشریت را مجدد به مسیر اصلی برگردانیم.

مقتدایی با بیان اینکه استانداردهای مشترکی که وجود دارد باید شناسایی شود، گفت: دستاوردهای همه ملل در کنار هم باید به کار گرفته شود و اقدام‌های پیش برنده را باید در سطح ملی و بین المللی و در یک وفاق جمعی مورد لحاظ قرار دهیم. ما در بندهای مختلف منشور ملل متحد و در مواد مختلف اعلامیه جهانی حقوق بشر متعهد شدیم که هیچ کس نباید مورد شکنجه قرار گیرد. سوال امروز اینجاست که آیا آمریکایی‌ها مسبب شکنجه‌ها در سطح ملی و بین المللی نیستند؟ آنها در پیش چشمان ما، مردم را در اردوگاه اجباری گوانتانامو به بند کشیدند.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با یادآوری اینکه ما در مبانی معیارهای بین المللی پذیرفتیم که هیچ کس نباید مورد توقیف، حبس و تبعید به صورت خودسرانه قرار گیرد، افزود: آیا رفتارهای آمریکایی‌ها در سوریه، غزه و در بسیاری از نقاط دیگر جهان و حتی در درون ایالات متحده این را نشان می‌دهد یا بالعکس؟ امروز آمریکایی‌ها خود را در موضعی قرار دادند که دائما طلبکار حقوق بشر هستند، در حالی که آمریکایی‌ها بزرگترین بدهکار به حقوق بشر هستند. آنها تخریب‌ها و خسارت‌های منطقه آسیا، آفریقا و مناطق دیگر جهان را موجب شدند.

وی ادامه داد: ما در مفاد بین المللی پذیرفتیم که دوره مادری و کودکی سزاوار توجه است، آیا به خاک و خون کشیدن مادران و کودکان افغانستان مطابق این مفاد است؟ آمریکایی‌ها یکی از بزرگترین آسیب زنندگان به حقوق بشر هستند. مگر در همین مفاد اسناد بالادستی ملل متحد اعم از منشور و اعلامیه جهانی حقوق بشر نپذیرفتیم که آموزش و پرورش حق همگان است؟ آیا این موارد رعایت می‌شود؟

مقتدایی همچنین خاطر نشان کرد: همانگونه که در ادوار گذشته اعلامیه جهانی حقوق بشر را در سطح بین المللی پذیرفتیم، به عنوان یکی از نمایندگان مردم ایران پیشنهاد می‌دهم «اعلامیه جهانی رعایت اخلاق متعالیه انسانی» در عرصه بین المللی را پایه گذری کنیم که می‌تواند در بر گیرنده اخلاق مورد اتفاق در ادیان الهی و در سطح ملل جهان باشد و به جای نگاه تنگ نظرانه منفعت محور مبتنی بر دولت- ملت یا نژاد سرزمین بر نگاه بلند نظرانه رشد و پیشرفت جهانی محور تمرکز کنیم.

نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: پیشنهاد ما به عنوان یکی از شرکت کنندگان در این جلسه که با حضور اندیشمندان امت اسلامی در حال برگزاری است، تاکید بر مسئولیت جهانی ملت‌ها و دولت ها برای دستیابی به حیات طیبه است و تلاش کنیم نسل‌های آینده نجات پیدا کند. ما در ایران با چنین رویکردی به فکر جهان، امت مسلمان و غیرمسلمان و همه کسانی هستیم که دلشان به حال حقوق بشر، آزادی، برابری و دستیابی به حد بالاتری از عدالت می طلبد.

منبع: نماینده

کلیدواژه: حقوق بشر امریکایی عباس مقتدایی نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس اعلامیه جهانی حقوق بشر آمریکایی ها بین المللی مصوب سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت namayande.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «نماینده» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۴۶۲۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح و امنیت است

به گزارش حوزه سیاست و اقتصاد خبرگزاری تقریب،ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به اقدام سه کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم هایی علیه برخی اشخاص حقیقی و حقوقی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران و همچنین قطعنامه پارلمان اروپا و طرح ادعاهایی علیه کشورمان واکنش نشان داد.

سخنگوی وزارت امور خارجه اقدام سه کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم هایی علیه برخی اشخاص حقیقی و حقوقی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، همچنین قطعنامه پارلمان اروپا و طرح ادعاهایی علیه کشورمان را به شدت محکوم و از همراهی معدود کشورهایی در اروپا از رویکرد ظالمانه دولت آمریکا انتقاد کرد.

کنعانی افزود: ظرفیت‌های نظامی جمهوری اسلامی ایران متناسب با نیاز آن در تامین امنیت و منافع ملی، حفاظت از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و دفاع مشروع و بازدارنده در مقابل هرگونه تهدید و تجاوز خارجی است و جمهوری اسلامی ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی و مبارزه با تروریسم بین‌المللی است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: توسل به ابزار تحریم علیه ظرفیت‌های دفاعی جمهوری اسلامی ایران نه تنها خللی در عزم و اراده دولت و مردم ایران در افزایش اقتدار ملی با هدف دفاع مشروع و قاطع از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و امنیت و منافع ملی ایران ایجاد نمی‌کند، بلکه برخلاف میل تحریم کنندگان، تحریم‌ها را به فرصتی برای خودکفایی و خوداتکایی در تقویت و توسعه ظرفیت دفاعی و نظامی ایران تبدیل کرده است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی از رویکرد دوگانه پارلمان اروپا در موضوع حمله رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در دمشق و دفاع مشروع ایران شدیدا انتقاد کرد و گفت: جای تأسف است که پارلمان اروپا در قطعنامه‌ خود نسبت به اقدام متجاوزانه و ناقض قوانین و حقوق بین‌الملل رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک ایران و شهادت مستشاران رسمی ضدتروریست ایرانی، صرفا به ابراز تأسف بسنده کرده است، اما اقدام مشروع ایران علیه رژیم یاد شده در چارچوب حق ذاتی دفاع مشروع را شدیدا محکوم می‌کند!

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: چرا پارلمان اروپا از پرداختن به منشأ و عامل اصلی بروز تنش و ناامنی در منطقه که ریشه در اشغالگری و رویکرد جنایتکارانه رژیم صهیونیستی اسرائیل در کشتار مردم فلسطین و نیز نقض مکرر قوانین و حقوق بین‌الملل توسط این رژیم جعلی دارد، طفره می‌رود و در مقابل همسو با سیاست آمریکا از رژیمی حمایت می‌کند که اصل و اساس ناامنی و تنش در منطقه در طول هشت دهه متمادی است!

کنعانی همچنین با روشن و شفاف توصیف کردن سیاست و مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در قبال بحران اوکراین و با رد مجدد ادعاهای مربوط به استفاده از تسلیحات ایران در جنگ اوکراین تاکید کرد: اگر آمریکا و اروپا عزم صادقانه ای داشته باشند، جنگ در اوکراین و جنگ علیه غزه در سریعترین زمان ممکن خاتمه خواهد یافت، اما آمریکا و برخی کشورهای اروپایی اصرار دارند که در مسیر غلط تاریخ حرکت کنند و به‌ جای کمک به توقف جنگ، بر آتش آن بیفزایند و وقت خود را مصروف اتهام زنی به دیگران کنند.

کنعانی تاکید کرد: بسیاری از ملت‌ها و دولت‌ها به خصوص در منطقه غرب آسیا دیگر هیچ امید و اعتقادی به نقش آمریکا و متحدان اروپایی آن در کمک به برقراری ثبات و امنیت در منطقه ندارند.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: این دولت و مردم ایران هستند که باید از آمریکا و اروپا به دلیل نقض توافق هسته‌ای و ایفای نقش مخرب در ثبات و امنیت پایدار در منطقه سؤال و طلبکاری کنند، نه اینکه این دولتهای ناقض عهد و پیمان، خود را جای طلبکار و مدعی نشانده و به گستاخی بر فهرست تحریم‌های ظالمانه علیه مردم ایران بیفزایند.

کنعانی خاطرنشان کرد: اگر رشادت و جانفشانی سپاه پاسداران و مستشاران شهید ضد تروریست سپاه در منطقه نبود، تروریسم داعشی تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ کرده بود و امنیت منطقه و جهان را بیش از پیش تهدید می کرد، حال چگونه پارلمان اروپا وقیحانه خواستار گنجاندن تنها نیروی واقعی ضدتروریسم جهان در فهرست تروریسم می شود؛ مگر اینکه تصور کنیم گروه‌های تروریستی در راستای اهداف و منافع نامشروع آمریکا و معدود دولتهای اروپایی و رژیم صهیونیستی برای دامن زدن به بی‌ثباتی و ناامنی در منطقه غرب آسیا عمل می‌کنند!

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پایان بار دیگر تاکید کرد که تکرار رویکردهای غیرقانونی و اشتباه توسل به ابزار تحریم و فشار از سوی آمریکا و تبعیت برخی دول اروپایی از واشنگتن، هیچ حق و مشروعیتی برای ادعاهای آنها از منظر حقوقی و بین‌المللی ایجاد نمی‌کند و آنها باید زمانی پاسخگوی این ادعاها و اقدامات ظالمانه خود علیه دولت و مردم ایران باشند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حکایت آمریکایی که دیگر «آمریکا» نیست
  • تشکیل ائتلاف جهانی نخبگان دانشگاهی برای کمک به احقاق حق مردم فلسطین
  • تشکیل ائتلاف جهانی نخبگان دانشگاهی برای کمک به احقاق حق مردم فلسطین
  • کدام منطقه جهان بیشترین تاثیر تغییرات آب‌وهوایی را تجربه کرد؟
  • ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح و امنیت است
  • ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح است
  • خیزش های دانشجویی دنیا سرآغاز تحولات جهانی
  • دعوت جهانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برای حمایت از دانشجویان آمریکایی
  • دعوت جهانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به حمایت از دانشجویان آمریکایی
  • آبشار دائمی «باران کوه»؛ طبیعتی جذاب برای تمامی فصول