Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون اسبق وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: باید منتظر اختلافات جدی بین بخش کشاورزی و صنعت در تامین آب باشیم. اگر چه دولت‌های پیشین نیز مشکلات بی آبی را تجربه کرده‌اند، اما بحران خشکسالی در ابتدای دولت آقای رئیسی قطعا مضاعف می‌شود.

گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، زمان زیادی تا پایان یافتن دولت دوازدهم باقی نمانده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دولتی که کشور را با چالش‌ها و گرفتاری‌های بزرگی به ویژه در حوزه اقتصاد تحویل می‌دهد. هر چند دولت آقای روحانی در جلسات هیات دولت هر هفته بر این موضوع تاکید می‌کند که اگر ما نبودیم فلان می‌شد و اگر ما نبودیم و فلان کار را نمی‌کردیم اینگونه می‌شد، اما مشاهدات مردم و آنچه از زندگی لمس می‌کنند متفاوت از، اما و اگر‌هایی است که دولت تحویل آن‌ها می‌دهد، با این حال انتخاب آیت الله رئیسی نشان می‌دهد کورسویی از امید برای حل مشکلات در دل مردم روشن است. علی اکبر لبافی؛ معاون اسبق وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در گفتگو با دانشجو اولویت‌های اقتصادی مهمی که دولت بعدی به سرعت باید به آن ورود کند را با ما مطرح کرده است که در ادامه تقدیم می‌شود.

دولت آقای رئیسی نزدیک به یک ماه دیگر روی کار می‌آید، دولتی که بخش مهمی از فعالیت و تمرکز خود را باید بر روی حل چالش‌های اقتصادی قرار دهد، از نظر شما آیت الله رئیسی باید کدام موضوعات را بحرانی‌تر بداند و برای مهار آن اقدام کند؟
سوال سخت و البته به جایی است چرا که چالش‌های زیادی گرداگرد اقتصاد ایران را گرفته است، اما در گام‌های اول باید به سراغ بحران‌های بزرگی که سایر بخش‌های اقتصادی را هم به چالش می‌کشد رفت. امروز مهمترین چالش‌های کشور در بحث سیاست‌های داخلی و خارجی بحث‌های مربوط به اقتصاد است که این موارد در سال‌های مختلف از سوی مقام معظم رهبری در خصوص رشد و رونق تولید یا اهمیت صادرات به کشور‌های همسایه و منطقه بار‌ها بیان شده و مورد تاکید واقع شده است. اما مشکل مهمی که دولت آقای رئیسی باید برنامه عملی برای آن داشته باشد بحران رشد نقدینگی است. افزایش روزانه ۲ هزار میلیارد تومان به نقدینگی کشور یک خطر بزرگ برای اقتصاد و افزایش تورم به شمار می‌رود، لذا طبیعتا مهار نقدینگی می‌تواند اولویت اول برنامه‌های اقتصادی دولت باشد چرا که عدم مهار نقدینگی بسان سیل ویرانگری است که هر روز اقتصاد را با چالش جدی و مردم را با تورم سنگین مواجه می‌کند. از سوی دیگر در بسیاری از زیر ساخت‌های تاثیر گذار در رونق اقتصاد با مشکلات عدیده‌ای مواجه هستیم. امروز کشور در تامین آب، برق و گاز واحد‌های اقتصادی با مشکلات جدی رو به روست. از همه مهمتر چالش بسیار سخت خشکسالی‌هایی است که تقریبا کل کشور را فرا گرفته و بسیاری از مشاغل کشاورزی و زیر مجموعه‌های بخش‌های کشاورزی را تحت تاثیرات نامطلوبی قرار داده است. البته خشکسالی نه تنها بخش کشاورزی، بلکه در حوزه صنعت نیز معادن و فولادی‌ها را که با مشکلات متعددی رو رو به رو می‌کند. به هر حال باید منتظر اختلافات جدی بین بخش کشاورزی و صنعت درتامین آب مورد نیاز مشاغلشان باشیم. اگر چه دولت‌های پیشین نیز مشکلات بی آبی را تجربه کرده اند، اما بحران خشکسالی در ابتدای دولت آقای رئیسی قطعا مضاعف می‌شود و مشکلات را بیشتر خواهد کرد.


به غیر از بخش صنعت و کشاورزی چه بحران‌هایی باید به سرعت در دستور کار قرار بگیرد، بحران‌هایی که می‌تواند زمینه اعتراضات اجتماعی را شعله ور کند؟
تاکید بر موضوع معیشت، اشتغال، تورم و در اولویت بعدی رسیدگی به بحران‌های صندوق‌های بیمه بسیار حائذ اهمیت است. در دولت‌های گذشته کمترین برنامه‌ای برای ایجاد موازنه بین درآمد‌ها و هزینه‌ها دیده نشده و در صندوق‌های بیمه‌ای موازنه درآمد و هزینه موضوع ملموس و آشنایی نیست. ازمیان چندین صندوق بیمه‌ای کشور که اگر بین ۱۵ تا ۱۸ صندوق بیمه‌ای در نظر بگیریم، تقریبا در صندوق کشوری بیش از ۸۰ درصد منابع، مصارف را تامین نمی‌کند و از بودجه عمومی استفاده می‌کند در تامین اجتماعی همین وضعیت وجود دارد در صندوق‌های دیگر این بحران‌ها مشابه همدیگر است که قطعا دولت آقای رئیسی برای جلوگیری از تبعات اجتماعی و اقتصادی آن باید این موارد را ساماندهی کند.

آیا تراز سازی و تحقق درآمد‌های کشور براساس بودجه را اولویت مهمی برای دولت آقای رئیسی می‌دانید؟
قطعا تراز‌های بانکی و بحث منابع و درآمد‌ها و هزینه‌های کشور در بودجه از جمله موضوعات مهمی است که دولت جدید باید شتابان بدان ورود کند. از این جهت موضوع حائز اهمیت است چرا که به دلیل عدم صرفه جویی وریخت و پاش ها، هزینه‌ها در بودجه همواره در حال افزایش بوده، اما درآمد‌ها افزایشی نداشته است. رشد ۴۰ درصدی بودجه ۱۴۰۰ نسبت به سال قبل یک بحران بزرگ است. از طرفی عدم تحقق درآمد‌های مالی در سه ماه گذشته بحرانی بزرگتر است که قطعا دولت آقای رئیسی را در ماه‌های آینده با چالش‌های جدی مواجه می‌کند. متاسفانه عرضه و تقاضا و درآمد و مصارف کمترین همخوانی با هم ندارد، موضوعی که باعث تورم سنگین، چاپ پول یا درواقع تولید پول بدون پشتوانه شده است. در حوزه تراز‌های خارجی همین وضعیت وجود دارد وقتی واردات و صادرات با هم همخوانی ندارد یا در نقطه سر به سری قرار نمی‌گیرد، در این بخش هم با مشکلاتی در تامین ارز و ارز‌های رایج دنیا مواجه می‌شویم، لذا در یک نگاه کلی می‌توان گفت دولت اقای رئیسی با بحران‌های داخلی و خارجی در حوزه مسائل اقتصادی مواجه می‌شود. هر چند در حوزه خارجی یکی از موضوعات که رفع تحریم هاست و پیدا کردن بازار‌های هدف برای توسعه صادرات که البته پیش زمینه آن افزایش تولید کشور است تا حدی فاصله داریم، اما آنچه مردم و حاکمیت از نشست‌های وین انتظار دارند پایان دادن به معطلی‌هایی است که رکود را بر اقتصاد تحمیل کرده است. طولانی شدن بحث برجام و چشم انتظاری این موضوع قطعا در درآمد‌های ارزی، صادرات و وارد ات و حوزه‌های مختلف مشکلات مضاعف تری را برای کشور ایجاد می‌کند، بنابراین درهر دو حوزه با مشکلات جدی مواجه هستیم طبیعتا می‌بایست تیم اقتصادی و سیاست خارجی آقای رئیسی باید بسیارقوی و فعال باشد تا با کنار هم گذاشتن همه ظرفیت‌ها و استفاده از همه پتانسیل‌های م، بهترین راهکار برای حل مشکلات اندیشیده شود.

راه اندازی سامانه معرفی مدیران کارآمد و توانمند را برای حل مشکلات اقتصادی کشور چگونه ارزیابی می‌کنید؟
یکی از دلایلی که بسیاری از کسانی که به آقای رئیسی رای دادند این موضوع مهم است که از نظر آن‌ها در جمع نامزد‌های ریاست جمهوری دولت سیزدهم، تنها فردی که می‌توانست پاسخگوی همه انتظارات جامعه باشد و در شرایط موجود می‌تواند همه گروه‌ها را دور هم جمع کند و همه ظرفیت‌ها را کنار هم قرار دهد، همه قوا را برای حل چالش‌های اقتصادی با هم همراه کند، آقای رئیسی بود. کسانی که آقای رئیسی را برگزیدند امیدوارند آقای رئیسی با تولید صدای واحد، منفعت عمومی و درآمد‌های مردم و اقتصاد را تضمین کند. به هر حال هر حرکتی اعم از راه اندازی سامانه یا مطالعه برای پیدا کردن افراد کارآمد و نخبه برای قرار گرفتن در پست‌های حساس و هر مسیری که بتواند افراد را به سمت حل مشکلات کشور بکشاند قابل احترام و مطالبه مردم از دولت سیزدهم است. برای تحقق وعده‌های داده شده از سوی رئیس جمهور آینده باید مدیران توانمند آشنا به سیاست‌های داخلی و خارجی؛ مدیران جهادی که شب و روز برای کار نشناسند به کار گرفته شوند تا با استفاده از همه ظرفیت‌های داخلی و خارجی چالش‌های موجود برطرف شود. ضمن اینکه باز بر این موضوع تاکید می‌کنم، مهمترین چالش کشور رشد شدید نقدینگی است اگر دولت نتواند رشد نقدینگی را با راهکار‌های درست مهار کند قطعا نمی‌توانیم مانع تورم عظیمی شویم که ماه‌های آینده به سراغ مردم می‌آید و حقوق بگیران و خانوار‌های با درآمد‌های حداقلی را با مشکلات بیشتری رو به رو می‌کند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: نقدینگی خشکسالی بحران آب کسری بودجه داخلی و خارجی دولت آقای رئیسی حل مشکلات درآمد ها بحران ها چالش ها برای حل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۴۷۰۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رییسی مطرح کرد؛کاهش نرخ بیکاری در کشور/ بر عهد خود با شما مردم باقی هستم

به گزارش قدس آنلاین، حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی بعد از ظهر امروز پنجشنبه در اجتماع مردم مناطق جنوب غربی تهران، در صحن امام‌زاده حسن (ع) با گرامیداشت یاد شهیدان و ادای احترام به خانواده معظم شهدا تصریح کرد: مردم عزیز این مناطق در طول تاریخ انقلاب اسلامی همواره در صف مقدم دفاع از ارزش‌ها و آرمان‌ها و یار انقلاب، امام و رهبری بودند.

رئیس جمهور با بیان اینکه همواره به دنبال فرصتی بودم تا در جمع باصفا و نورانی مردمان سخت‌کوش و متدین این منطقه حضور یابم، افزود: بنای دولت اداره امور بر مبنای عمل به دستورات الهی در همه عرصه‌های زندگی، اجرای عدالت با تکیه بر امکانات داخلی و بر مبنای سند آمایش سرزمینی است. بر همین اساس در آغاز به کار دولت رفع تنش آبی ۱۰ هزار روستا، ناترازی‌های گسترده برق، کاهش بیکاری و رفع مشکل اشتغال و رفع دغدغه مردم درباره مسکن را مبنای کار خود قرار دادیم و امروز بخش قابل توجهی از این مشکلات برطرف شده‌اند.

رئیسی همچنین با بیان اینکه تلاش کرده‌ایم با استفاده از ظرفیت‌های متنوع کشور شرایط اقتصادی زندگی مردم را بهبود بخشیم، اظهار داشت: بنای بنده این نیست که بگویم دولت چه وضعیتی را تحویل گرفت و در گذشته وضعیت چگونه بوده است، اما فقط در یک مورد دولت را با ۴۸۰ هزار میلیارد تومان کسری بودجه تحویل گرفتیم که این کسری بودجه یکی از اصل‌ترین دلایل ایجاد تورم است، اما بدون استقراض از بانک مرکزی یا چاپ پول با تولید و ایجاد منابع و درآمدهای جدید هم این کسری را رفع کردیم و هم توانستیم روند تورم را کاهشی کنیم.

رئیس جمهور اضافه کرد: دولت در ادامه این روند در سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ نیز بودجه را به شکلی تنظیم و تدوین کرد که منابع و مصارف همخوانی داشته باشند تا کسری بودجه به عنوان ریشه و بستر ایجاد تورم نداشته باشیم. همچنین رشد نقدینگی به عنوان یکی دیگر از عوامل ایجاد تورم در دولت کنترل شده و پس از رسیدن به هدف ۲۵ درصد در پایان سال گذشته، در حال حاضر ۲۴ درصد بوده و در حال کاهش به رقم ۲۳ درصد است. دولت همچنین اضافه برداشت بانک‌ها را نیز مدیریت کرده و سال گذشته سه موسسه بانکی که اضافه برداشت داشتند منحل شدند و امسال نیز بنای دولت این است که اگر موسسه‌ای مقررات در این زمینه را رعایت نکند، منحل شود.

رئیسی با بیان اینکه این‌طور نیست که بنده ندانم در زندگی بعضی از مردم عزیزمان چه می‌گذرد، گفت: قبل از حضور در جمع شما مردم ابتدا در مسجد ابوذر در جلسه حل مسئله و پیگیری مسائل اولویت‌دار حضور یافتم و مشکلات درمانی، آموزشی و بافت فرسوده موجود در منطقه را مورد بررسی قرار دادیم و تصمیماتی برای رفع این مشکلات اتخاذ شد؛ بنای این دولت این نیست که از کنار چاله‌ها بدون چاره‌اندیشی عبور کند. ما هر کاری را که به نفع مردم باشد انجام خواهیم داد، ولو اینکه خوشایند برخی هم نباشد!

رئیس جمهور در ادامه محور دیگر کار دولت را مبارزه قاطع با فساد و مفسدان عنوان و خاطرنشان کرد: به همه مسئولین اعلام کردم و نه فقط اعلام که اقدام هم کرده‌ام؛ که هر کجا فسادی دیده شود مطلقاً به فساد و مفسد رحم نخواهد شد. بدانید در این دولت چنان که بارها گفته‌ام مخالف هرگونه رابطه ناسالم، تبعیض، پارتی‌بازی و رشوه در همه ادارات هستیم. حتی ممکن است کسی فساد نداشته باشد، اما در جایی که قرار گرفته کارآمدی لازم را ندارد، بنای دولت این است که در این رابطه اغماض نکند و حتماً جای او را به فردی کارآمد و کسی که بتواند تحول ایجاد کند، بدهد.

رئیسی با بیان اینکه حداقل در ۹۰ مورد در این زمینه اقدام صورت گرفته که شاید همه آنها اعلام نشده باشد، گفت: بنای دولت این است که کار را به افراد کارآمد بسپارد.

رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اجرای عملیات وعده صادق گفت: این اقدام برای همه مسلمانان و آزادی‌خواهان و هم دشمنان پیام داشت؛ پیام این عملیات برای دشمنان این بود که بنای نظام جمهوری اسلامی و ملت بزرگ ایران، مقاومت و ایستادگی در مقابل همه دشمنان است. در پاکستان نیز این مسئله را بیان کردم که شهیدان ما، امام و رهبری به ما آموختند در مقابل دشمنان باید مقاومت و ایستادگی کرد.

رئیسی افزود: این عملیات همچنین یک پیام برای دوستان انقلاب اسلامی داشت که پیام همبستگی، وحدت و اخوت بود. بدانید هر کس در دنیا به طرف ما دست دوستی دراز کند، آن را با محبت می‌فشاریم. بنای ما همکاری با همه کسانی است که می‌خواهند با جمهوری اسلامی ایران روابط سالم و سازنده داشته باشند.

رئیس جمهور همچنین با اشاره به تداوم جنایات رژیم صهیونیستی در غزه، این جنایات را تابلویی روشن در مقابل چشم همه جهانیان توصیف و تصریح کرد: یک وجه تابلویی که از غزه در جهان ترسیم شده نورانیت ایستادگی و مقاومت و جانفشانی است و یک وجه تاریک آن جنایت‌های بی‌نظیر، کودک‌کشی، نسل‌کشی و جنایت علیه بشریت از سوی رژیم صهیونیستی است که انسان شرم می‌کند مرتکبان این جنایت را انسان بنامد، چرا که آنها فقط شکل انسان هستند.

رئیسی با بیان اینکه داعیه حقوق بشر حامیان رژیم کودک‌کش صهیونیستی گوش فلک را کر کرده اما آنها بزرگترین ناقضان حقوق بشر هستند، اظهار داشت: مگر همین کشورهای غربی تا دیروز ادعای دانش‌دوستی و احترام به دانشگاه نداشتند، پس چگونه شد که به دانشجویانی که جرم‌شان فقط دفاع از مظلومیت مردم غزه است اینچنین حمله کرده و آنها را به جرم حق‌خواهی به خاک و خون کشیدند. امروز رخدادهای جاری در غزه و رخدادهای مرتبط با آن چهره غربی‌ها و آمریکایی‌ها را رسوا کرده، اما مردم همین مناطق ۱۷ و ۱۸ از ۴۵ سال قبل دفاع از ملت فلسطین و نابودی رژیم صهیونیستی را فریاد می‌زدند.

رئیس جمهور در پایان با تاکید بر اینکه مشکلات و مسائل مناطق شما با جدیت و سرعت پیگیری و رفع خواهد شد، خاطرنشان کرد: ارتباط ما با شما به همین جلسه و دیدار محدود نخواهد بود. این از افتخارات بنده است که در هر مسئولیتی بوده‌ام رو در رو با مردم نشسته و سخنان و مشکلات آنها را شنیده‌ام. برخی به بنده ایراد می‌گیرند که چرا این همه سفر استانی می‌روم، اما روال کار بنده این نیست که بر اساس گزارش‌ها مشکلات را حل کنم، بلکه در جلسات رو در رو و بدون واسطه به دنبال شناسایی و حل مشکلات هستم؛ یقین بدانید بر عهد خود با شما مردم باقی هستم و باقی خواهم ماند.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • تداوم کاهش نرخ رشد ۱۲ ماهه نقدینگی/ مهار خلق پول در بانک‌ها و موسسات اعتباری ناتراز
  • تداوم کاهش نرخ رشد ۱۲ ماهه نقدینگی/مهار خلق پول در بانک‌ها و موسسات اعتباری ناتراز
  • حقوق کارگران ۵۷ درصد بیشتر شده است
  • خط و نشان تند رئیسی برای بانک‌ها / انتقاد از حمله و آزار و اذیت پلیس آمریکا علیه دانشجویان
  • خط و نشان تند رئیسی برای بانک‌ها / انتقاد از برحورد پلیس آمریکا با دانشجویان
  • فساد و مفسد در دولت سیزدهم تحمل نخواهد شد
  • رییسی مطرح کرد؛کاهش نرخ بیکاری در کشور/ بر عهد خود با شما مردم باقی هستم
  • توجه ویژه دولت سیزدهم به بخش مسکن و راه آذربایجان‌غربی
  • دولت سیزدهم مصمم به تکمیل زیرساخت‌های بازارچه‌های مرزی است
  • دولت سیزدهم برای تکمیل زیرساخت بازارچه‌های مرزی مصمم است