Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر کل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور گفت: بیش از ۴ دهه جمهوری اسلامی، از خیل عظیمی از مهاجرین خارجی که عمدتا افغانستانی هستند در حوزه‌های آموزش، بهداشت و درمان و معیشت، فرهنگی و اجتماعی آنان بدون هیچ تبعیضی و همانند شهروندان ایرانی میزبانی و خدمات رسانی کرده است.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، مهدی محمودی مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور، با امیر گل شاهی رئیس کمیسیون فرهنگی و دینی مجلس جمهوری اسلامی افغانستان و چند تن از نمایندگان پارلمان افغانستان دیدار و گفتگو کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدا محمودی مدیر کل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور ضمن خیر مقدم به میهمانان، گزارشی از خدمات و اقدامات صورت گرفته به پناهندگان و اتباع و مهاجرین خارجی ارائه و عنوان داشت: بیش از ۴ دهه جمهوری اسلامی ایران، از خیل عظیمی از پناهندگان و اتباع و مهاجرین خارجی که عمدتا افغانستانی هستند در حوزه‌های آموزش، بهداشت و درمان و معیشت، فرهنگی و اجتماعی آنان بدون هیچ تبعیضی و همانند شهروندان ایرانی میزبانی و خدمات رسانی کرده است و آنان با مشارکت فعال در حوزه‌های فرهنگی، ورزشی، اجتماعی و... به فعالیت می‌پردازند و توسط جمهوری اسلامی ایران مورد حمایت قرار می‌گیرند.

مدیرکل اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور تاکید کرد: افزایش نیاز‌های روز افزون پناهندگان از یک سو، اعمال تحریم‌های غیر انسانی و همچنین شیوع بیماری کرونا از سوی دیگر، ظرفیت حمایت جمهوری اسلامی ایران از پناهندگان را بصورت جدی خدشه دار نموده است، اما دولت جمهوری اسلامی ایران از هیچگونه کمکی جهت تامین خدمات مورد نیاز آن‌ها فرو گذار نکرده است.

وی افزود: انتظار از کشور جمهوری اسلامی افغانستان و شما بعنوان رئیس کمیسیون فرهنگی و دینی مجلس افغانستان، توجه بیشتر به مباحث فرهنگی، آموزشی و همچنین ایجاد شرایط و بستر مناسب به منظور بازگشت داوطلبانه مهاجرین افغانستانی علی الخصوص قشر تحصیل کرده و نخبه در جهت کمک و بازسازی کشور خود است.

در این جلسه نیز امیر گل شاهی، رئیس کمیسیون فرهنگی و دینی مجلس افغانستان، ضمن تشکر و قدردانی فراوان از میزبانی جمهوری اسلامی ایران بخاطر ارائه خدمات بی نظیر در طول سالیان متمادی به پناهندگان و اتباع و مهاجرین افغانستانی، از شروع مجدد درگیری‌های داخلی و ورود سیل عظیم مهاجرین به مرز‌های ایران ابراز نگرانی نموده و گفت: امیدواریم هر چه سریعتر این مشکلات پایان یابد.

در ادامه نیز چند تن از نمایندگان زن و مرد پارلمان فرهنگی افغانستان در این هیأت اعزامی، ضمن قدردانی از اقدامات صورت گرفته به پناهندگان و اتباع خارجی، ایران را کشور دوست و همسایه بسیار خوب خود عنوان نمودند و خواستار بیشتر مراودات فرهنگی و اقتصادی میان دو کشور شدند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: مهدی محمودی اتباع خارجی اتباع افغانستانی ایران و افغانستان ایران و عراق اتباع عراقی اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور جمهوری اسلامی ایران پناهندگان و اتباع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۴۷۹۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران دیگر ظرفیت پذیرش اتباع افغانستانی جدید را ندارد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی سازمان ملی مهاجرت در آیین سوگواری مهاجران افغانستانی مقیم مشهد به مناسبت سالروز شهادت امام جعفرصادق (ع) در حسینیه هراتی‌های گفت:  ایران دیگر ظرفیت پذیرش اتباع جدید را ندارد، قبلا فردی به عنوان پناهنده و در شرایط خاص به ایران می‌آمد، اما این که امروز هرکسی غیرقانونی از مرز‌ها عبور کند و بیاید ایران، قابل قبول نیست.

اصغر بلوکیان افزود: ورود انبوه اتباع غیرمجاز افغانستانی به ایران تبعاتی برای سایر اتباع مجاز دارد و طبیعی است حجم خدمات برای اتباع قانونی مقیم ایران کاهش پیدا خواهد کرد.

وی گفت: کمبود فضای آموزشی برای اتباع مجاز یکی از مشکلاتی است که در پی ورود اتباع غیرقانونی به ایران ایجاد می‌شود، چون تعداد اتباع مجاز و ظرفیت مدرسه‌ها برای این اتباع، محدود و از پیش تعیین شده است و حضور اتباع جدید خدمت رسانی برای این افراد را با مشکل مواجه می‌کند.

مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی سازمان ملی مهاجرت با اشاره به ارائه خدمات درمانی به اتباع خارجی مقیم ایران افزود: تقریبا هفته‌ای ۳۰۰ پرونده از استان‌ها برای دریافت مجوز ارائه خدمات به بیماری‌های خاص اتباع خارجی به سازمان ملی مهاجرت ارسال می‌شود، اما وقتی انبوه اتباع غیرمجاز وارد ایران شوند نمی‌توانیم این گونه خدمات خاص را به همه اتباع بدهیم و این موضوع برای اشتغال، دانشگاه، بیمه و سایر موارد نیز صدق می‌کند.

بلوکیان با بیان اینکه حاکمیت کنونی افغانستان باید زمینه‌های امنیتی و معیشتی بازگشت مهاجران مقیم این کشور در ایران را فراهم کند گفت: این طور نمی‌شود که حاکمیت افغانستان خودش را از مسوولیت مهاجران و مردم این کشور سبک دوش کند و تازه گاهی اوقات پارازیت هم بدهد بلکه باید زمینه بازگشت همه اتباع افغانستانی را نیز فراهم کند.

وی گفت: ظرفیت‌های علمی، اقتصادی و سرمایه گذاری افغانستان باید به کشورشان بازگردند و حاکمیت کنونی افغانستان باید از این افراد برای آبادانی کشورش استفاده کند، چرا افغانستان باید همین طور خرابه و بدون فناوری بماند و بقیه کشور‌ها پیشرفت کنند؟

مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی سازمان ملی مهاجرت افزود: جامعه افغانستان در همه حوزه‌ها نخبه دارد، چرا فرزند مسلمان و نخبه افغانستانی تلاش کند خود را به اروپا، کانادا و استرالیا برساند و جایی و برای کسانی کار کند که آنها عامل ایجاد مشکلات در افغانستان هستند، حتی گاهی سفارتخانه‌های خارجی و برخی در پوشش سازمان‌های مردم نهاد برای جذب نخبه‌های افغانستانی در دیگر کشور‌ها فراخوان می‌دهند.