Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-07@13:43:00 GMT

خوشمزه های کشنده را بشناسید!

تاریخ انتشار: ۱۴ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۴۴۸۸۶۵

خوشمزه های کشنده را بشناسید!

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از نمناک، انسان ها یکی از مخلوقات باهوش روی کره زمین هستند اما بسیاری از مسائل را نیز نادیده می گیرند که برای آن ها حیاتی می باشد . همه ما معمولاً از رفتارهای یکدیگر تقلید می کنیم و بسیاری از کارهایمان را بدون فکر پیش می بریم. تا جایی که ممکن است با رفتارهای اشتباه باعث آسیب های بدنی و یا مرگ یک دیگر نیز می شویم اما بدن ما بیشتر از این ها نیاز به مراقبت دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آلرژِی از شایع ترین علل مرگ می باشد که اگر در این باره مطمئن نیستید از خوردن خوراکی مد نظر اجتناب کنید.

به همین دلیل باید محدودیت هایی را مخصوصاً از لحاظ مواد غذایی برای بدن خود در نظر بگیریم. یکی از مهم ترین مسائلی که رعایت کردن آن می تواند باعث نجات جان شما شود، محدود کردن مواد غذایی مصرفی می باشد. در این قسمت مواد خوراکی را به شما معرفی می کنیم که سمی و آسیب زننده هستند و هرگز نباید از آن ها حتی در مقادیر بسیار کم نیز استفاده کنید. مواد سمی و آسیب زنند 

1. هسته میوه ها

هسته های میوه هایی مثل سیب، گیلاس و آلبالو حاوی یک نوع هیدروژن سیانید هستند که به آن پروسیک اسید می گویند. هرگز نباید دانه و هسته های این میوه ها را مصرف کنید. هسته هلو و زردآلو نیز جزء همین دسته قرار می گیرد.

2. ریواس

برگ های ریواس حاوی اکسالیک اسید هستند که باعث ایجاد سنگ کلیه می شوند. برگ های آن اگر به مقدار زیاد مصرف شوند، کشنده خواهند بود اما در اکثر موارد بیماری جدی ایجاد نخواهند کرد.

3. جوز هندی

جوز هندی یک ماده توهم زا است. مصرف جوز به مقدار بالا می تواند عاملی برای تشنج باشد و همچنین حملات عصبی و یا سکته را منجر شود. خوردن یک جوز کامل می تواند عاملی برای توهم فرد باشد و یا تمایل به خودکشی را در او افزایش دهد.

4. سیب زمینی

گلیکوآلکالوئید ماده ای است که در بعضی از برگ ها ، ساقه ها و ریشه های سیب زمینی یافت می شود. همچنین می تواند در داخل سیب زمینی نیز راه پیدا کند که معمولاً در شرایطی اتفاق می افتد که مدت زمان طولانی سیب زمینی در معرض نور و در یک جا مانده باشد.

وارد شدن این ماده به بدن ، عاملی برای اسهال ، سردرد و یا حتی کما و مرگ می باشد. اگر در هر کیلوگرم از وزن بدن شما 3 الی 6 میلی گرم از این ماده وارد شده باشد ، مرگ حتمی خواهد بود . پس سیب زمینی هایی که رگه های سبز در آن ها به وجود آمده است را استفاده نکنید.

5. بادام

دو نوع بادام داریم. بادام شیرین و بادام تلخ. بادام تلخ حاوی مقدار زیادی هیدروژن سیانید می باشد. مصرف 7 الی 10 عدد بادام خام تلخ می تواند عاملی برای بیماری در جوانان و یا حتی مرگ کودکان شود.

 6. لوبیا لیما

این لوبیا جز حبوبات بی خطر محسوب می شود اما تا زمانی که خام مصرف نشود. مصرف خام این نوع لوبیا کشنده است زیرا حاوی مقدار زیادی سیانید می باشد، بنابراین موقع استفاده باید از پخته بودن آن مطمئن بود. 

7. عسل خام

عسل خام یعنی عسلی که تحت پروسه پاستوریزه شدن قرار نگرفته است و در نتیجه ممکن است که بسیاری از سم های آسیب زننده آن کشته نشده باشند. عسل خام غیر پاستوریزه اغلب حاوی سم می باشد. این عسل می تواند عاملی برای سرگیجه، ضعف، عرق زیاد، حالت تهوع و استفراغ به مدت 24 ساعت باشد. یک قاشق غذاخوری از این سم ها علائم بالا را به وجود می آورد. مصرف چند قاشق از آن نیز ممکن است باعث بیماری های جدی تر شود.

8. بادام زمینی

این نوع آجیل از دسته کشنده ترین خوراکی ها است البته اگر به آن آلرژی داشته باشید . گفتنی است بادام زمینی شایع ترین علت مرگ مرتبط به آلرژی مواد غذایی به شمار می رود پس چنانچه مطمئن نیستید به این خوراکی حساسیت دارید یا خیر باید بیشتر احتیاط کنید.

9. گوجه فرنگی

ریشه ها و برگ های گوجه فرنگی حاوی سم آلکالی هستند که عاملی برای تحریک معده می باشند. گوجه فرنگی هایی که نرسیده و کال هستند و سبز می باشند، نیز همین تاثیر را در بدن خواهند داشت. در نتیجه مصرف زیاد آن ها می تواند کشنده باشد. البته خطر اصلی آن هنوز مشخص نشده اما باید از خوردن بعضی گوجه فرنگی ها جداً خودداری کنید. 

10. جوانه لوبیا

این جوانه ها به خصوص زمانی که در سالاد و ساندویچ استفاده شوند، بسیار خوشمزه هستند اما باید مراقب آن ها باشید که خام مصرف نشوند زیرا ممکن است منجر به بیماری های شدید نیز شوند که تاکنون 30 مورد گزارش شده است.

11. تن ماهی 

خطری که در مورد این ماهی وجود دارد ، جیوه ای است که ماهی به خود از می کند. زمانی که جیوه وارد بدن شما شود، می تواند به کلیه برسد و یا حتی وارد مغز شده و جان شما را بگیرد. سازمان جهانی سلامت و بهداشت پیشنهاد می کنند که کودکان و خانم های باردار نباید از تن ماهی استفاده کنند. البته این اتفاق در شرایطی رخ می دهد که فرد مقدار زیادی از آن را در یک زمان مشخص استفاده کرده باشد. بهتر است که بیش از هفته ای یک بار از این ماهی استفاده نکنید.

12. دانه های کرچک

این دانه ها حاوی سمی به نام ریسین هستند که جز مرگ آورترین سم ها برای انسان ها محسوب می شوند. حتی گاهی در برخی از کشورا ماموران مخفی از این سم برای کشتن استفاده می کنند.

13. کاساوا

برگ ها و ریشه های کاساوا به طرز عجیبی حاوی سیانید هستند . سیانید یک ماده بسیار خوشمزه می باشد اما ممکن است که این لذت فقط یک بار برای فرد به وجود آید و بعد از آن جان خود را از دست بدهد. کاساوا جزء سبزیجاتی است که در مناطق مرطوب رشد می کند و از آمریکای جنوبی گرفته شده است اما در آفریقا طرفداران بسیار زیادی دارد. بسیاری از افراد در دنیا آب کاساوا را مصرف می کنند. 

14. بادام هندی خام

بادام هندی خام برای همه در دسترس می باشد. اگر تنقلات تحت بخار قرار بگیرند، یک ماده شیمیایی حاوی سم از آن ها خارج می شود. این ماده شیمیایی مانند سم پیچک یا بلوط عمل می کند. مصرف بیش از حد این ماده شیمیایی کشنده خواهد بود. افرادی که به سم پیچک آلرژی دارند، در صورت مصرف بادام هندی خام ، جان خود را از دست خواهند داد.

پربیننده ترین علائم اصلی کرونای دلتا چیست؟ واکنش جهانپور به تزریق واکسن کرونا به ایرانیان در ارمنستان افرادی که واکسن زده اند به کرونا دلتا مبتلا می شوند؟ هشدار به افرادی که کرونا نگرفته اند! پاسخ تند وزیر بهداشت به منتقدان مدیریت کرونا

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: جوز هندی تواند عاملی گوجه فرنگی سیب زمینی حاوی سم برگ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۴۸۸۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا آجیل ها آفلاتوکسین دارند ؟

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز سمنان،️ ️ آفلاکتوسین یکی از اعضای خانواده سم‌های تولید شده توسط قارچ‌های خاصی است که در دانه‌ها و محصولات کشاورزی مثل بادام زمینی، پنبه، ذرت و بادام درختی یافت می‌شوند. قارچ اصلی آن‌ها که آفلاتوکسین را تولید می‌کند، آسپرگیلوس و آسپرگیلوس پاراسیتیکوس نام دارد که در نواحی گرم و مرطوب زندگی و رشد می‌کنند. قارچ تولید کننده آفلاتوکسین می‌تواند دانه‌ها را در زمین تولید کند که همراه با محصولات اصلی برداشت شود و حتی در انبار‌های ذخیره و نگهداری نیز برود.
افراد با خوردن این محصولات آغشته شده مثل بادام زمینی یا با مصرف گوشت‌ها و محصولات لبنی حیواناتی که این غذا‌ها را خورده اند، ممکن است که در معرض آفلاتوکسین قرار بگیرند. کشاورزان و دیگر کارگران زمین نیز ممکن است از طریق آلودگی‌های تولید شده هنگام فرآیند تولید محصول به آفلاتوکسین مبتلا شوند.

چه سرطان‌هایی با آفلاتوکسین مرتبط هستند؟
قرار گرفتن در معرض آفلاتوکسین می‌تواند خطر ابتلا به سرطان کبد را افزایش دهد.

چگونه خودمان را کمتر در معرض آفلاتوکسین قرار دهیم؟‌
می‌توانید با خرید محصولاتی از جمله بادام زمینی، کره بادام زمینی فقط از برند اصلی این خطر را کاهش دهید و همچنین قسمت‌های بدون رنگ، کپک زده و چروکیده را نیز از آن جدا کرده و دور بریزید و برای به حداقل رساندن خطر این ماده، سازمان غذا و داروی جهانی غذا‌هایی را که حاوی آفلاتوکسین هستند، مثل کره بادام زمینی و خود بادام زمینی را چک می‌کند که بدون رنگ باشد.  
جالب این جاست که نمی‌توانید سم آفلاتوکسین را ببینید یا بو کنید و همین ذرات کوچک باز هم خطرناک هستند. مطالعات نشان می‌دهد که اگر این ماده را بیشتر از ۱ گرم مصرف نکنید، خطری برایتان ندارد، یعنی باید کم‌تر از یک قاشق از این ماده در ۱۰۰۰۰۰ کیلوگرم ماده غذایی وجود داشته باشد که آسیبی به بدن شما نمی‌رساند. 
سم موجود تولید شده توسط قارچ‌های رایجی هستند که در هر جایی از خاک یافت می‌شوند و به همین دلیل احتمال وارد شدن آن‌ها به غذا بعد از برداشت محصول وجود دارد.

دانه‌هایی که از آفلاتوکسین تاثیر می‌گیرند
حبوبات یا محصولات بر پایه حبوبات جزء اصلی‌ترین غذا‌های مصرفی در سراسر جهان هستند. در بین حبوبات، برنج و ذرت بیشترین احتمال برای دارا بودن آفلاتوکسین در شرایط طبیعی را دارند. آفلاتوکسین‌ها می‌توانند هم قبل و هم بعد از برداشت تولید شوند.
گزارشات نشان می‌دهد که برنج بیش از همه مستعد این است که آفلاتوکسین داشته باشد. رشد قارچی نیز بیشتر در اطراف محصولاتی صورت می‌گیرد که رطوبت بیشتری داشته باشند و در نتیجه بی رنگی در غلات به وجود می‌آید که کیفیت آن را نیز دچار مشکل می‌کند.
لوبیا‌ها و بادام زمینی نیز در رژیم‌های غذایی مخصوصا در آفریقا یک مکمل محسوب می‌شوند، اما باز هم احتمال دارا بودن آفلاتوکسین در آن‌ها وجود دارد. میزان رشد قارچ و تولید آفلاتوکسین‌ها در حبوبات به دما، رطوبت، نوع خاک و محل ذخیره محصولات بستگی دارد.
این ماده را می‌توان در محصولات مختلفی از جمله فلفل سیاه، زردچوبه، هل، میخک، زیره سبز، گشنیز و زنجبیل یافت. علاوه بر وجود آفلاتوکسین در تخم مرغ‌ها و شیر خام گاو گزارش شده است. از آن جایی که دانه‌های تحت تاثیر قرار گرفته به آفلاتوکسین‌ها اجازه می‌دهند که وارد زنجیره غذایی شوند، بنابراین بیشتر تخت تاثیر شرایط اقلیمی قرار خواهند گرفت.

شرایط اقلیمی و ارتباط آن با تولید آفلاتوکسن
تغییرات آب و هوایی مشخصا می‌تواند روی کیفیت و در دسترس بودن غذا‌های مصرفی تاثیرگزار باشد. با افزایش جمعیت در سراسر جهان، تاکید اصلی روی امنیت غذایی مخصوصا غذا‌هایی است که درخواست بیشتری از سمت مصرف کننده دارد.
محتوای آفلاتوکسین می‌تواند روی هزاران کیلومتر از زمین کشاورزی حاوی محصول تاثیر بگذارد که این مناطق معمولا در قسمتی از آسیا، آفریقا و آمریکا هستند که گرم‌تر از بقیه جا‌ها می‌باشند. تغییرات اقلیمی نه تنها می‌تواند باعث افزایش تولید آفلاتوکسین شود، بلکه ساختار کیفی آن را نیز قوی‌تر می‌کند.
محتوای آفلاتوکسین در مراحل اولیه در طول رشد دانه و در مرحله دوم در طول بالغ شدن دانه ایجاد می‌شود. حال هرچقدر که منطقه گرم تر، مرطوب‌تر و یا حتی گرم، اما خشک باشد، این تولید قارچ بیشتر خواهد شد.

دیگر خبرها

  • شهر بدون کوچه ایران را بشناسید
  • نقش تغذیه مناسب را در کنترل آسم جدی بگیرید
  • بهترین فن کویل‌های بازار را بشناسید
  • در زمستان پیاز سبز بخورید!
  • معجزه آب سیب زمینی ؛ فواید و خواص آب سیب زمینی را بشناسید
  • ایران دومین مصرف کننده لوازم آرایشی در خاورمیانه / کدام برندها حاوی فلزات سنگین هستند؟
  • آیا آجیل ها آفلاتوکسین دارند ؟
  • مصرف این خوراکی‌ها برای تقویت استخوان واجب است
  • برای تولید اتوبوس و کشنده نیازمند خارجی‌ها نیستیم
  • کدام‌ سرطان‌ها با سیگار کشیدن سراغ ما می آیند