Web Analytics Made Easy - Statcounter

موضوع جابجایی و انتقال نظامی آمریکا در مناطق مختلف آسیا، دستمایه یادداشت زیر قرار گرفته است. خبرگزاری میزان – اگرچه نگاهی به چند ماه گذشته از زمان ورود «جو بایدن» به کاخ سفید، نادرستی بسیاری از پیش بینی‌ها در مورد تغییر و اصلاح سیاست خارجی آمریکا را آشکار کرد، موضوع تغییر مکان و جابجایی مقر‌ها و نظامیان آمریکایی در چند منطقه، از تغییر رویکرد نظامی خارجی این کشور حکایت دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  دلیل خروج، انتقال، جابجایی و ترک پایگاه ها، نظامیان و ادوات و تجهیزات نظامی آمریکا در چند منطقه از جهان، لزوم بررسی دلایل و پیامد‌های آن را ضروری می‌کند. خروج از افغانستان؛ پایان عصر بلاتکلیفی بایدن چند هفته پس از ورود به کاخ سفید، نشان داد که عزمش برای خارج شدن از باتلاق خود خواسته و خودساخته افغانستان پس از ۲۰ سال اشغالگری جدی است.   مهم‌ترین دلایل اخذ این تصمیم عبارتند از؛ هزینه‌های سنگین مالی و جانی، ناتوانی در مقابله با طالبان، فشار افکار عمومی داخلی و جهانی در مورد اشغال ۲۰ ساله افغانستان که با نام طولانی‌ترین جنگ خارجی آمریکا نیز شناخته می‌شود.   خروج آمریکا از افغانستان در حالی رخ می‌دهد که توافق به اصطلاح صلح «واشنگتن» با طالبان به عنوان توجیه کننده تصمیم بایدن برای خروج، تنها به نوشته‌های روی کاغذ محدود ماند؛ اکنون خشونت‌های جدی بر سراسر افغانستان سایه افکنده است.   البته آمریکا قصد خروج کامل از آسیای مرکزی را ندارد و در میان جمهوری‌های استقلال یافته اتحاد جماهیر شوروی به دنبال کشوری مناسب برای استقرار است.   به نظر می‌رسد با توجه به نفوذ گسترده چین و روسیه در این منطقه، آمریکا باید هزینه قابل ملاحظه‌ای برای متقاعد کردن گزینه مورد نظر خود برای پذیرش ریسک مخالفت‌ها صرف کند.   چنین حضوری تغییری در موازنه قدرت در منطقه ایجاد نمی‌کند و فقط نقش آمریکا را در منطقه تنزل و رقابت‌ها میان آمریکا و چین را افزایش می‌دهد؛ زیرا با وجود حضور ۲۰ ساله پر هزینه آمریکا در افغانستان، واشنگتن منافع خاص و حیاتی در این منطقه ندارد که نیاز به سیاستی درازمدت داشته باشد. بیشتر بخوانید: خروج آمریکا از افغانستان؛ مقصد بعدی نظامیان کجاست؟ پرده دیگری از روابط واشنگتن و ریاض خروج از غرب آسیا - از عربستان: مهم‌ترین دلیل آمریکا برای خارج کردن سامانه‌ها و تجهیزات خود از عربستان اعلام دوری از «محمد بن سلمان»، ولیعهد عربستان به عنوان متحد و شریک نزدیک «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور پیشین آمریکاست که پرونده‌های جنجالی متعددی مانند قتل «جمال خاشقجی»، منتقد سعودی و جنگ ۶ ساله و بی حاصل علیه یمن را پیش رو دارد.   - از عراق: بالا گرفتن احساسات ضد آمریکایی و افزایش حملات علیه مواضع و نظامیان آمریکایی در عراق را باید مهم‌ترین دلیل تصمیم احتمالی آمریکا برای خروج از این کشور خواند.   - انتقال از قطر به اردن: آمریکا در چارچوب تغییر رویکرد نظامی و سیاست خارجی خود در منطقه خاورمیانه قصد دارد پایگاه‌های پراکنده خود در قطر را به اردن منتقل کند؛ البته نباید از تلاش برای محافظت از نظامیان آمریکایی از حملات احتمالی گروه‌های مقاومت غافل بود. به سمت چین؛ حضور ناخواسته در منطقه‌ای پر مناقشه آمریکا پس از حضور چند دهه‌ای در ۲ پایگاه غرب اقیانوس آرام، اکنون و در پی بالا گرفتن تنش‌ها و رقابت هایش با چین، قصد دارد حضور پررنگ تری در خاک و آب اطراف چین داشته باشد.   از موضوع‌هایی که آمریکا تاکنون با ورود به آن‌ها بر تنش‌های با چین دامن زده، جنگ تجاری، استقلال تایوان، تحولات هنگ کنگ، موضوع سین کیانگ و دریای مناقشه آمیز چین جنوبی هستند.   انتهای پیام/ برچسب ها: آمریکا جو بایدن

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: آمریکا جو بایدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۴۹۵۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آتش‌سوزی مهیب در پی خروج قطار از ریل در آریزونای آمریکا+ فیلم

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از آسوشیتدپرس، به‌دنبال خروج یک دستگاه قطار باری حامل سوخت از ریل در ایالت آریزونای آمریکا و وقوع حریق، شاهراه کلیدی آریزونا-نیومکزیکو مسدود شد.

تصاویر و ویدئوهای اولیه که در فضای مجازی منتشر شده است، واگن‌های له‌شده این قطاری باری را به تصویر می‌کشد که بالای آن دود غلیظی نیز به چشم می‌خورد.

سخنگوی شرکت «خط آهن بی‌ان‌اس‌اف» اعلام کرد که در این حادثه هیچ‌کس مصدوم یا کشته نشده است. به گفته وی، تیم اعزامی به محل در حال پاکسازی بقایای واگن‌های سوخته هستند.

دلیل خروج قطار از ریل هنوز مشخص نشده است. این قطار حامل گاز بی‌بوی «پروپان» بود و ۶ واگن آن طعمه حریق شد.

کد خبر 6089956

دیگر خبرها

  • جنگ فرهنگی آمریکا علیه عراق و منطقه
  • عملیات «فتح موعود» و تحقیر نیروی دریایی آمریکا
  • هشدار اسرائیل به نمایندگان دیپلماتیک خود در سراسر جهان/ آغاز سفر منطقه‌ای وزیر خارجه آمریکا از عربستان/ دیدار وزیر امور خارجه بحرین با بشار اسد
  • آمریکا برای تداوم حضور نظامی در عراق، داعش را بهانه کرده است
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • آتش‌سوزی مهیب در پی خروج قطار از ریل در آریزونای آمریکا
  • آتش‌سوزی مهیب در پی خروج قطار از ریل در آریزونای آمریکا+ فیلم
  • حزب‌الله لبنان: کمک‌های نظامی آمریکا به اسرائیل چراغ سبز حمله به رفح است
  • تور منطقه‌ای «جان بس» برای رایزنی درباره افغانستان
  • آغاز خروج نیروهای حافظ صلح از قره باغ