Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: حمله نظامی آمریکا به افغانستان بعد از ۲۰ سال شکست خورده و آمریکا اکثر نیرو‌های خود را خارج کرده است و در روز‌های گذشته بزرگ‌ترین پایگاه نظامی‌شان در بگرام افغانستان را تخلیه کرده و تحویل دولت این کشور داده‌اند.

پیرمحمد ملازهی در گفت‌وگو با میزان در مورد خروج نیروهای نظامی آمریکا و ناتو از افغانستان ابراز داشت: حمله نظامی آمریکا به افغانستان بعد از ۲۰ سال شکست خورده و آمریکا اکثر نیرو‌های خود را خارج کرده است و در روز‌های گذشته بزرگ‌ترین پایگاه نظامی‌شان در بگرام افغانستان را تخلیه کرده و تحویل دولت این کشور داده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آمریکا و ناتو شکست نظامی خورده و به آن اهدافی که برای خودشان ترسیم کرده بودند نرسیدند؛ ولی شکست را نپذیرفتند.

کارشناس مسائل غرب آسیا اضافه کرد: آمریکایی‌ها در واقع از تجربه شوروی سابق و انگلیس در قرن ۱۹ میلادی استفاده کردند و خود را به موقع کنار کشیدند تا با آن خفتی که آن‌ها از افغانستان خارج شدند، خارج نشوند؛ بنابراین شکست نظامی خورده‌اند، ولی شکست نظامی را نپذیرفتند و در واقع با یک معامله از افغانستان خارج شدند.

وی همچنین با اشاره به نقش آمریکا در ایجاد بی‌ثباتی در افغانستان، گفت: واقعیت این است که نتیجه عملکرد آمریکا در افغانستان باعث بی‌ثباتی شد؛ به نظر می‌رسد که از همان ابتدا سر سازمان القاعده و نه کل بدنه آن را هدف قرار داده بودند؛ بنابراین نوع رفتار و علمکردشان در افغانستان سبب رشد گروه‌های رادیکال شد. ولی دلیل اصلی رشد تروریسم حمایت کشور‌های خارجی از جمله حمایت‌های مالی عربستان سعودی و برخی کشور‌های عربی حوزه خلیج فارس از جریان‌های رادیکال بود و نمی‌توان گفت که تنها آمریکا سبب رشد تروریسم در افغانستان شده است.

این کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان اینکه ایران باید یک سیاست روشن در قبال افغانستان در پیش بگیرد، تصریح کرد: باید سیاست استراتژیکی در ایران طراحی شود و بر اساس آن سیاست پیش برود و در مجامع یک صدا باشیم و در تصمیم گیری تمرکز داشته باشیم و یک سخنگو آن را عنوان کند. این مسئله مهمی است.

ملازهی با تاکید بر اینکه طالبان بخشی از واقعیت جامعه افغانستان است و به هر حال در آینده آن نقش خواهد داشت، عنوان کرد: ممکن است در ساختار آینده افغانستان هر گروهی روی کار باشد و ما باید با آن ساختار کار کنیم. فردگرایی، گروه‌گرایی و جریان‌گرایی با سیاست‌های ایران همخوانی ندارد.

ملازهی با اشاره به نقش ترک‌ها در افغانستان تصریح کرد: ترک‌ها ادعایی دارند که آقای اردوغان مدعی آن است اینکه معتقدند که یک الگوی اسلامی دارند؛ آن الگو این است که ما می‌توانیم احکام و ارزش‌های اسلامی را با دموکراسی غربی و ارزش‌های غربی تلفیق کنیم و برای دنیای اسلام الگوسازی کنیم. بر اساس این ادعا دو مسئله را در افغانستان پیش می‌برند؛ یکی این که گروه‌های قومی ترک‌تبار مانند ازبک‌ها، قرقیزها، قزاق‌ها و ترکمن‌ها که بخشی از جمعیت افغانستان را تشکیل می‌دهند موقعیت مناسبی برای نفوذ ترکیه در این کشور وجود دارد.


وی افزود: دوم این که ترکیه عضو ناتو است و در چارچوب ناتو نیرو‌های خود را وارد افغانستان کرده و در چارچوب آن قرار است بخشی از نیرو‌های خود را آن جا حفظ کند، به اضافه این که شرکت‌های ترکیه در افغانستان سرمایه گذاری کردند و منافع مالی ایجاد شده است؛ بنابراین ترک‌ها خود را در موقعیت مناسبی برای تاثیرگذاری در روند تحولات افغانستان می‌بینند به نظرم نگاه ترک‌ها یک نگاه استراتژیک است و بر همین اساس سعی می‌کنند در افغانستان تاثیرگذار باشند.

 

بیشتر بخوانید: آنچه در افغانستان می‌گذرد؛ از نگرانی چین و روسیه تا تلاش‌های ایران/ تشدید مشکلات با تمامیت‌خواهی گروه‌های افغانستانی

 

انتهای پیام/

برچسب ها: افغانستان ایران آمریکا

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: افغانستان ایران آمریکا نیرو های خود نظامی آمریکا شکست نظامی ترک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۵۰۷۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لفاظی مقام سابق آمریکا در مورد اقدام تنبیهی اخیر ایران علیه اسرائیل

مشاور پیشین امنیت ملی آمریکا در تداوم سیاه‌نمایی‌های غرب علیه نقش ایران در منطقه غرب آسیا، عنوان کرد که تهران در پی عملیات نظامی علیه (رژیم) اسرائیل جسورتر شده است.

به گزارش مشرق، هربرت ریموند مک‌مستر که در سال‌های ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۸ این سمت را در دولت دونالد ترامپ برعهده داشت، مدعی شد که خطر تشدید تنش‌ها میان ایران و رژیم صهیونیستی از بین نرفته است.

وی در گفت‌وگو با شبکه خبری اسکای ادعا کرد: «ایران راهبردی را در پیش گرفته که امیدوار است ما وانمود کنیم نمی‌دانیم دلیل این همه خشونت چیست؛ این کشور به شیوه‌ای وحشتناک و بدبینانه، مایل است در صورت لزوم، تمام عمر اعراب را صرف تحقق اهداف خود در بیرون راندن ایالات متحده، بریتانیا و متحدان ما از منطقه به عنوان اولین گام برای ایجاد قدرت هژمونیک در منطقه و نابودی اسرائیل کند.»

این مقام پیشین آمریکایی در تداوم حوسازی‌های رسانه‌ای علیه ایران ادامه داد: «به نظر من هرچه دیرتر اقدام کنیم، ایران به تشدید اقدامات وحشتناک خود برای تحمیل رنج انسانی به اسرائیلی‌ها ادامه خواهد داد.»

وی درباره پاسخ تنبیهی ایران به اقدام تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی هم ادعا کرد: «به نظر می‌رسد ایران جسور شده است و ما باید به ایرانی ها بگوییم که هزینه های سنگینی را به شما تحمیل خواهیم کرد.»

مک مستر ادامه داد: «البته این هزینه‌ها لزوما نظامی نیستند. به نظر من فضای زیادی برای اجرای تحریم‌هایی وجود دارد که در حال حاضر دولت تصمیم گرفته است که آن‌ها را اجرا نکند»

گفتنی است که ایران با بهره گیری از حق ذاتی دفاع از خود مبتنی بر ماده ۵۱ منشور ملل متحد و در پاسخ به تجاوزات نظامی مکرر رژیم اسرائیل، به ویژه حمله نظامی علیه مکان دیپلماتیک ایران که در روز ۱۳ فروردین ماه (اول آوریل ۲۰۲۴) در نقض آشکار حقوق بین الملل و بند ۲ منشور ملل متحد صورت گرفت و متعاقب آن ناتوانی شورای امنیت برای اتخاد تدابیر لازم برای محکومیت و مسئولیت پذیر کردن متجاوز، مجموعه ای از حملات نظامی علیه اهداف نظامی در سرزمین های اشغالی را انجام داد.

جمهوری اسلامی ایران تاکید دارد که به اهداف و اصول حقوق بین الملل و منشور ملل متحد متعهد است اما در بکارگیری حق ذاتی دفاع از خود بر اساس حقوق بین الملل در هنگام ضرورت تردید نخواهد کرد.

دیگر خبرها

  • لفاظی مقام سابق آمریکا در مورد اقدام تنبیهی اخیر ایران علیه اسرائیل
  • گزینه‌های مقابل بایدن در چگونگی مواجهه با توافقنامه دوحه
  • شکست ائتلاف غربی در تغییر معادلات با انصارالله
  • تل‌آویو به شکست سامانه‌های آمریکا دربرابر موشک ایرانی اعتراف کرد
  • اذعان صهیونیست‌ها به شکست آمریکا در مقابله با موشک‌های ایران
  • تشدید اختلاف نظر میان مقامات کابینه نتانیاهو/ ادعاهای نظامی تل‌آویو درهم شکست
  • تشدید اختلاف نظر میان مقامات کابینه نتانیاهو/ ادعاهای نظامی تلاویو درهم شکست
  • راهکار سخنگوی قوه قضاییه برای خروج دیدارهای مردمی از حالت تشریفاتی
  • غزه چگونه جهان را ضد استکبار و اشغالگری متحد کرد؟
  • حضور ویرانگرِ آمریکا | افغانستان