Web Analytics Made Easy - Statcounter

شرایط اکنون روزگار امروز ما دگرگون و آشفته حال است و به نوعی افکارمردم پریشان احوال و دل‌نگران، اما امید تنها نیرویی است که می‌توانیم به آن تکیه کنیم و سراپا بایستیم و در کنار آن پرداختن به کارهای هنری و شنیدن موسیقی‌های خوب و دلنشین است،

بویژه آثار نسل قبل یعنی دهه‌های 30-40 و 50، موسیقی‌های آرامش‌بخشی که بوی عشق آن همچنان احساس می‌شود و طراوت گذشته خود را حفظ کرده.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما متأسفانه برخی از موسیقی‌های امروز دارای چنین ویژگی‌هایی نیستند و همان اندک آرامش هم از فرد گرفته می‌شود که متأثر از ترانه‌های سخیف و ملودی‌هایی است که هرگز به دل نمی‌نشینند.
گاهی جوانان را می‌بینم سرگرم گوش دادن به موسیقی‌های روز هستند و وقتی به آنها می‌گویم چند دقیقه‌ای دستگاه صوتی خود را متوقف کنید تا آنچه را که شنیده‌اید بازگو نمایید، در نهایت می‌بینم دریافتی نیست و حرفی برای گفتن ندارند و تنها از سر تفنن و بدون  دانش و آگاهی رو به چنین آثاری آورده‌اند و این موضوع بیانگر آن است برخی از آثار موسیقایی امروز شاخصه‌ای برای جذب مخاطب نداشته و جایگاه و ارتباط حسی عاشقانه ندارد.
البته کارهای خوب هم ساخته شده و نباید منکر آن بود اما در مجموع بعد از چهل و اندی که از انقلاب می‌گذرد، هرگاه نسل‌های سوم و چهارم این انقلاب  به دور هم جمع می‌شوند، موسیقی نسل ما را زمزمه و اجرا می‌کنند و بار دیگر تأکید می‌کنم این موضوع بیانگر آن است که موسیقی‌های امروزی نتوانسته جایگاه ویژه و تأثیرگذار خود  را روی این نسل‌ها بگذارد و همچنان آهنگ‌هایی چون «مرا ببوس، سلطان قلب‌ها، مرغ سحر و...» را اجرا می‌کنند، آثاری که بیش از نیم قرن از تولید آن می‌گذرد.
براین اساس به اعتقاد من یک از کارهایی که می‌تواند برای نسل فعلی و مردم عزیز آرامش‌بخش باشد، شنیدن موسیقی‌های بی‌کلام یا با کلام نسل گذشته و در واقع نسل ما است، بخصوص تک نوازی‌های اساتید گذشته؛ تار جلیل شهناز، نوازندگی فرهنگ شریف، سه تار استاد عبادی، کمانچه علی اصغر بهاری، نی حسن کسایی و دیگر بزرگانی که بعید است نظیرشان پیدا شود.
ناگفته نماند علت مانایی و جاودانگی آثار موسیقیدانان دهه 30 تا 50  وحدت و عشقی بود که در بین آنها شکل گرفت. در گذشته پدید آمدن یک اثر هنری آداب و اصولی داشت و مجموع ترانه‌سرا، آهنگساز و خواننده در کنار هم بودند و همفکری شکل می‌گرفت، اما امروزه ترانه‌ای نوشته می‌شود و یک ملودی روی آن قرار می‌گیرد و در آخر نمی‌دانند چه کسی خواننده اثر است. براین اساس حس و حال یک آهنگ باید با حس و حال خواننده همخوانی داشته باشد. استاد علی تجویدی هرگاه می‌خواست آهنگی بسازد با شاعر یا ترانه‌سرای آهنگ خود هماهنگی و مشورت می‌گرفت.
به عنوان مثال استاد تجویدی تعریف می‌کرد یک روز به بهانه پیک نیک و گردش به خارج از شهر رفته بود و در آنجا ییلاق‌هایی قرار داشت و کاروانی به تازگی از آن مکان عبور کرده بود و جای پای شتران همچنان برجای بود و خاکستر آتش و زغالی که برپا بود گرم و روشن. در همان حال یک ملودی در دستگاه شور می‌سازد و با بیژن ترقی ترانه سرای بزرگ و آزاده ایران در میان می‌گذارد و می‌گوید این ملودی الهام گرفته از این داستان است و بیژن ترقی هم فی البداهه ترانه «آتشی ز کاروان جدا مانده این نشان ز کاروان به‌جا مانده و...» را می‌سراید که با صدای بانو دلکش خوانده شده است.
نمونه دیگر استاد پرویز یاحقی حدود 35 سال گذشته در یکی از محافل خصوصی که نشسته بودیم تعریف می‌کرد. در یک غروب پاییز و هوای نمناک و بارانی پرویز یاحقی با بیژن ترقی در یکی از خیابان شهر مسیری را با اتومبیل در حرکت بودند در همان هنگام یک برگی از درخت جدا می‌شود و به برف‌پاک‌کن ماشین می‌چسبد و درهمان حال یاحقی ملودی به ذهنش می‌رسد و زمزمه می‌کند و بیژن ترقی هم کاغذ و قلم خود را برمی‌دارد و شروع به نوشتن ترانه «به رهی دیدم برگ خزان پژمرده ز بیداد زمان کز شاخه جدا بود...» را می‌سراید و چنین اثر زیبایی خلق می‌شود بنابراین با نگاه به این آثار پی خواهید برد این ترانه‌ها و ملودی‌ها چه زیبا و با احساس پدید آمده‌اند و همچنان جاودانه هستند. اما تولید آثار موسیقایی امروز غالباً حالت تصنعی پیدا کرده و از یک اثر عاشقانه هنری دور شده البته می‌توان گفت ضرورت زمانه است و بر این اساس ماندگاری هم نخواهد داشت.
من به شخصه شرایط حال حاضر را روی آوردن به موسیقی‌های آرامش‌بخش می‌دانم و در کنار آن امید به فردا. زنده‌یاد بیژن ترقی در سال‌های پایانی عمرش شعر زیبایی سرود با این مضمون: «غم مخور خورشید اگه رفته توی ابر سیاه، غم مخور چندی اگه تیره شده چهره ماه، غم مخور سپیدی سحر میاد، شب انتظار ما به سر میاد، بازم آفتابی میشه، شبا مهتابی میشه، پر ابرها می‌ریزه آسمون آبی میشه» براین اساس باید بگویم امید را هیچ گاه از دست ندهید و در هر سختی روزگار امیدوار و پرانرژی ظاهر شویم.

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: بیژن ترقی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۵۱۵۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معلمان نقش اصلی و تأثیرگذار در توسعه و بالندگی جامعه دارند

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله علی خاتمی عصر یکشنبه در نخستین همایش معلم ماندگار (تجلیل از معلمان بازنشسته بالای ۸۰ سال استان)، با بیان اینکه معلمان نقش اصلی و تأثیرگذار در توسعه و بالندگی جامعه دارند و باید توجه به جایگاه این قشر صورت گیرد، گفت: بزرگترین مؤلفه قدرت یک کشور، نیروی انسانی است.

وی نقش معلمان را در تربیت نیروی انسانی توانمند و متعهد را بی‌بدیل و اساسی عنوان کرد و ادامه داد: عامل ماندگاری معلمان، تربیت شاگردانی است که در جامعه منشأ خدمات می‌شوند.

نماینده ولی فقیه در استان زنجان با تاکید بر اینکه معلمی به معنای واقعی کلمه، عشق است با همین دلیل است که معلم عاشقانه در مسیر تعلم و تربیت قدم بر می‌دارد، گفت: معلمان با تعهد بالای خود برای تحقق جامعه پیشرفته تلاش کردند و نتیجه آن در وجود نیروهای متخصص و توانمند در بخش‌های مختلف به عبنه قابل مشاهده است.

خاتمی افزود: اثرگذاری معلم روی دانش آموزان منحصر به مسائل علمی نیست بلکه رفتار و منش معلمان بر روی دانش آموزان در ابعاد مختلف تأثیرگذار است.

مدیر کل آموزش و پرورش استان زنجان نیز در این همایش، گفت: جامعه فرهنگی استان زنجان، همواره با تربیت نیروی انسانی توانمند، متعهد و مؤمن برای تحقق جامعه پیشرفته تلاش کرده است.

علی اسماعیلی افزود: معلمان پیشکسوت، ستارگان بی‌بدیل علم و دین هستند و اگر جامعه در عرصه تمدنی، دینی و انقلابی مصمم و پایدار مانده این مهم حاصل مجاهدت‌های معلمان است.

وی با بیان اینکه شغل معلمی یکی از حساس‌ترین و پرمسئولیت ترین شغل‌های جامعه است، افزود: جانفشانی‌های جوانان انقلاب و مجاهدان علم و پژوهش همه و همه نتیجه انتشار علم و معرفتی بوده که خداوند در وجود معلمان نهاده است.

اسماعیلی با اشاره به راه اندازی موزه آموزش و پرورش استان در دبیرستان ماندگار شریعتی شهر زنجان، ادامه داد: ایجاد این موزه تاثیری مهم در نشان دادن وضعیت نظام آموزشی در گذشته دارد.

در نخستین همایش معلم ماندگار از معلمان بازنشسته بالای ۸۰ سال استان تجلیل شد.

کد خبر 6097663

دیگر خبرها

  • صدایی که دستور جنایت صادر کرد! | مادرم گفت تو دیوانه ای و شنیدن این جمله موجب شد تا من ...
  • معلمان نقش اصلی و تأثیرگذار در توسعه و بالندگی جامعه دارند
  • خوانندگی پولاد کیمیایی برای «گالیله»
  • پولاد کیمیایی برای نمایش «گالیله» می‌خواند
  • پولاد کیمیایی خواننده «گالیله» شد
  • عیادت از جورج شکور؛ خالقِ سه گانهِ حماسه های ماندگار …
  • خوانندگی پولاد کیمیایی برای «گالیله» + ویدیو
  • دوقلوهای اصفهانی آهنگ شیرازی منتشر کردند/داستان به روز رسانی شدن!
  • شنیدن ملودی‌های شریف روی نُت «رعنا»/ موسیقی خوب برای سریال خوب است
  • شنیدن ملودی های شریف روی نُت «رعنا»/ موسیقی خوب برای سریال خوب