Web Analytics Made Easy - Statcounter

صنایع نساجی لیاپود با تلفیق فرایند فیزیکی شیمیایی در استفاده از نانوذرات نقره، نخ پلی‌استر آنتی‌باکتریال تولید کرده است که امکان تولید منسوجات با قدرت ضدباکتریایی بالا و ماندگار طولانی مدت را فراهم می‌کند.

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، در زندگی امروزی بهداشت منسوجات اهمیت و جایگاه ویژه‌ای دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رشد انواع باکتری روی البسه می‌تواند تهدیدی جدی برای بهداشت فردی به حساب بیاید. اهمیت این امر در پوشش‌ها و لباس‌های پزشکی دو چندان است. ضرورت تأمین این نیاز تولید انواع منسوجات ضدباکتری را به یکی از زمینه‌های فعالیت صنایع نساجی دانش‌بنیان تبدیل کرده است.

از جمله مواد اولیه مورد استفاده در تولید این نوع محصولات نخ پلی‌استر آنتی‌باکتریال است که امکان تولید منسوجات با قدرت ضدباکتری بالا و ماندگار را فراهم می‌کند.

نخ‌های پلی‌استر آنتی‌باکتریال پیش از این در داخل و خارج از کشور تولید شده است، اما روش تولید این نوع نخ‌ها در مجموعه لیاپود نوآورانه و منحصربه‌فرد است. در این مجموعه با تلفیق فرایند فیزیکی شیمیایی در استفاده از نانوذرات نقره در لایه نهایی نخ، محصولی با ویژگی‌های متمایز از سایر موارد مشابه تولید شده است.

در واقع نانوذرات نقره قرار گرفته بر لایه نهایی نخ با توجه به خواص آنتی‌باکتریال خود، در تماس با باکتری‌ها مانع از رشد آن‌ها و ایجاد قارچ می‌شود.

امکان استفاده از غلظت‌های مختلف نانومواد بدون محدودیت و اثر منفی روی خواص فیزیکی نخ از جمله ویژگی‌های محصول تولیدی شرکت لیاپود است.

همچنین به دلیل قرارگیری نانوذرات در لایه نهایی محصول، حتی در غلظت‌های پایین نانومواد نیز می‌توان خواص آنتی‌باکتریالی قوی در رنگ‌های مختلف نخ ایجاد کرد. این در حالی است که موارد مشابه در بازار در رنگ‌های محدودی ارائه می‌شوند.

همچنین خواص آنتی‌باکتریالی نخ پلی‌استر تولید شده در مجموعه لیاپود دارای ماندگاری بالا بوده و در برابر شستشو مقاوم است.

قدرت آنتی‌باکتری قابل تنظیم مطابق کاربرد، امکان تولید در پک‌های کوچک (۴۰۰ کیلو)، قیمت پایین‌تر و امکان تجاری‌سازی بیشتر و دوام بالا از جمله مزیت‌های رقابتی محصول شرکت لیاپود در مقایسه با دیگر محصولات داخلی و خارجی مشابه است.

نخ پلی‌استر آنتی‌باکتریال لیاپود در تولید جوراب، منسوجات نظامی، منسوجات بیمارستانی، فرش ماشینی، ماسک پارچه‌ای و دیگر منسوجات کاربرد دارد.

با صنایع نساجی لیاپود بیشتر آشنا شوید

صنایع نساجی لیاپود در سال ۱۳۸۲ آغاز به کار کرده و از سال ۱۳۹۱ با تغییر سهامداران توانست به سرعت جایگاه خود را در بازار نخ ایران پیدا کند. این شرکت هم‌اکنون به عنوان یکی از عرضه‌کنندگان انواع نخ رنگی مورد استفاده در رومبلی، پرده، جوراب‌بافی، گردبافی و… شناخته می‌شود. نیرو‌های متخصص و جوان تحصیل کرده و ماشین‌آلات به‌روز، در کنار سیستم مدیریتی همگام با آخرین متد از توانمندی‌های این شرکت است.

در حال حاضر ۷۰ نفر در صنایع نساجی لیاپود مشغول به کار هستند که تعداد ۱۰ نفر از زمان تولید نخ پلی‌استر آنتی‌باکتریال به کارکنان شرکت افزوده شده‌اند.

این شرکت سالانه بالغ‌بر ۱۰۰۰ تن نخ پلی‌استر آنتی‌باکتریال را تولید کرده و به فروش می‌رساند و شرکت‌های تولیدکننده فرش، جوراب و ماسک پارچه‌ای عمده‌ترین مشتریان این محصول هستند.

مسئولان صنایع نساجی لیاپود عدم ثبات نرخ مواد اولیه و همچنین قاچاق در صنعت نساجی را مهم‌ترین مشکلات پیش‌روی این مجموعه در عرصه تولید و فروش محصولات خود می‌دانند.

شرکت لیاپود توانسته برای تولید نخ پلی‌استر آنتی‌باکتریال گواهینامه نانومقیاس را از ستاد فناوری نانو دریافت کند. برای آشنایی بیشتر با این محصول به صفحه صنایع نساجى لیاپود در پایگاه اطلاع‌رسانی محصولات فناوری نانو ایران مراجعه کنید.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: فناوری نانو نخ آنتی باکتریال نساجی نانومقیاس نخ پلی استر آنتی باکتریال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۵۲۴۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ویپ های ۲ میلیون تومانی در کشور/ چرا سیگارهای الکترونیک در ایران ممنوع نمی شود؟!

محمدرضا مسجدی با بیان اینکه معاهده‌نامه کنترل دخانیات توسط سازمان جهانی بهداشت در سال ۲۰۰۳ به تصویب رسید، اظهار کرد: تصویب معاهده‌نامه کنترل دخانیات، یک حرکت عظیم علیه مصرف دخانیات در جهان به حساب می‌آید. پس از تصویب معاهده‌نامه کنترل دخانیات، صاحبان و مافیای صنعت دخانیات در مسیر تولید فرآورده‌های جدید گام برداشتند تا افراد بیشتری را گرفتار دخانیات کنند؛ چرا که صنعت دخانیات به عنوان سومین صنعت سودآور جهان معرفی شده است.

وی در پاسخ به سوال درباره سیگارهای الکترونیک و ادعای ترک دخانیات با استفاده از این سیگارها، ادامه داد: شرکت‌های تولیدکننده محصولات دخانی ادعا می‌کنند سیگارهایی تولید کرده‌اند که فقط حاوی نیکوتین است و موادی که در سیگارهای کلاسیک وجود دارد در این محصول وجود ندارد. شرکت‌های دخانی ادعا می‌کنند سیگارهای جدید یعنی سیگارهای الکترونیکی نه تنها اعتیادآور نیستند و وابستگی کمتری دارند، بلکه از این سیگارها می‌توان برای ترک دخانیات استفاده کرد. «ترک دخانیات»، یک شعار حق به حساب می‌آید اما شرکت‌های تولیدکنندگان دخانیات از یک شعار حق برای تحقق اهداف باطل استفاده می‌کنند.

سرطان و سکته‌های قلبی و مغزی از پیامدهای سیگارهای الکترونیک

دبیر جمعیت مبارزه با دخانیات ایران با بیان اینکه  ضرر سیگارهای الکترونیک در مقایسه با سیگارهای کلاسیک کمتر نیست، افزود: شرکت‌های تولیدکننده دخانیات به سیگارهای الکترونیک موادی مانند گلیسیرین، مواد معطر و برخی از افزودنی‌ها اضافه کرده‌اند. بررسی‌ها بیانگر این است مشتقاتی که در ویپ‌ها و دیگر سیگارهای الکترونیک وجود دارد، اگر از دود سیگار و قلیان بدتر نباشد، همان خطر و ضررها را به همراه دارد. نتایج مطالعات بیانگر این است، استعمال سیگارهای الکرونیکی سبب سکته‌های قلبی و مغزی، بیماری‌های مزمن تنفسی و سرطان می‌شود.

این متخصص با بیان اینکه برخی کشورها نسبت به تحریم مصرف سیگارهای الکترونیکی اقدام کرده‌اند، خاطرنشان کرد: آمریکا نسبت به تحریم مصرف سیگارهای الکترونیک در تمام ایالات‌های این کشور اقدام کرده است. هچنین فرانسه اعلام کرده است که مصرف ویپ و سیگارهای الکترونیکی تا پایان سال جاری میلادی در این کشور ممنوع می‌شود. این کشور، طرح ممنوعیت سیگار الکترونیک را به اتحادیه اروپا ارائه داده تا دیگر کشورهای عضو این اتحادیه نیز برای ممنوعیت مصرف سیگارهای الکترونیک گام بردارند.

اعتیاد در ۶ تا ۸ درصد مصرف‌کنندگان سیگارهای الکترونیک

 مسجدی با اشاره به ممنوعیت مصرف سیگارهای الکترونیک در کشورهای پیشرفته، گفت: اگرچه مصرف سیگارهای الکترونیک در کشورهای پیشرفته ممنوع شده اما این دست سیگارها در کشورهایی مانند ایران مصرف می‌شود؛ به نحوی که قیمت ویپ در کشور از ۲۰۰ هزار تومان تا ۲ میلیون تومان است. اگرچه تولید و عرضه سیگارهای الکترونیک در کشور ممنوع است اما برخی خواهان تولید سیگارهای الکترونیک در کشور هستند. افرادی که خواهان تولید سیگار الکترونیک در کشور هستند ادعای خود با عنوان «جلوگیری از درآمد خارجی‌ها و کسب درآمد داخلی» مطرح می‌کنند و با درخواست خود، دولت و مجلس را تحت فشار قرار می‌دهند.

دبیر جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ادامه داد: اگر سیگار الکترونیک در کشور تولید شود، سود از آن صاحبان ایده می‌شود اما جوانان باید تاوان تولید این سیگار در کشور را بپردازند. نتایج مطالعات بیانگر این است که ۱۸ درصد از جوانانی که سیگارهای الکترونیک مصرف می‌کنند، گرفتار اعتیاد مواد دخانی می‌شوند. مضرات سیگارهای الکترونیک محدود به اعتیاد به مواد دخانی نمی‌شود؛ بلکه ۶ تا ۸ درصد از افرادی که سیگارهای الکترونیک مصرف می‌کنند، گرفتار اعتیاد به مواد مخدر می‌شوند.

دبیر جمعیت مبارزه با دخانیات ایران با بیان اینکه ایران با اشاره به نرخ اعتیاد در جوانان افزود: آمار و ارقام مربوط به اعتیاد جوانان تکان‌دهنده است. باز هم تاکید می‌کنم افرادی که موضوع تولید سیگارهای الکترونیک را مطرح می‌کنند فقط به فکر منافع مالی خود هستند اما نکته مهم و اساسی این است تولید سیگارهای الکترونیک می‌تواند تمام ارکان کشور را تحت تاثیر قرار دهد.

وی گفت: رسانه‌ها باید موضوع آسیب‌های تولید سیگارهای الکترونیک را در کانون توجه قرار دهند. نه تنها رسانه‌ها بلکه وزارتخانه‌های «علوم، تحقیقات و فناوری»، «آموزش و پرورش» و «ورزش و جوانان» باید برای حفظ جوانان دست به دست یکدیگر دهند و تفریحات سالم را برای جوانان فراهم کنند تا جوانان گرفتار مواد دخانی نشوند.

تولید سالانه ۷۰ میلیارد نخ سیگار در کشور

وی با بیان اینکه حدود ۸۰ تا ۸۵ درصد صنعت محصولات دخانی به صورت مستقیم و غیرمستقیم در اختیار ایالات‌ متحده است، اظهار کرد:  براساس آمار و ارقام وزارت «صنعت، معدن و تجارت»، سالانه حدود ۷۰ میلیارد نخ سیگار در کشور تولید می‌شود که سهم عمده آن در اختیار شرکت‌های خارجی است. شرکت "Japan Tobaco International" حدود ۵۰ درصد سیگارهای کشور را تولید می‌کند؛ به عبارت دیگر، این شرکت ۳۵ میلیارد از ۷۰ میلیارد نخ سیگار را تولید و عرضه می‌کند. همچنین شرکت "British American Tobbacco" نیز حدود ۱۸ میلیارد نخ از مجموع سیگارهای تولیدی کشور را تولید و عرضه می‌کند. در بهترین حالت ممکن، شرکت دخانیات ایران حدود ۱۱ میلیارد نخ سیگار تولید می‌کند؛ بر این اساس، ۱۰ تا ۱۲ درصد از مجموع سیگارهای که در کشور تولید می‌شوند، داخلی هستند و سایر سیگارها توسط عاملان شرکت‌های خارجی تولید می‌شود.

نرخ پایین مالیات بر محصولات دخانی در ایران

 دبیر جمعیت مبارزه با دخانیات ایران با بیان اینکه ۶۵ تا ۷۰ درصد سیگارهای مصرفی کشور توسط کشورهای خارجی تولید می‌شود، گفت: قاچاق محصولات دخانی توسط شرکت‌های خارجی تولیدکننده محصولات دخانی انجام می‌شود و این شرکت‌ها از پرداخت مالیات فراری هستند. بررسی‌ها بیانگر این است ایران پایین‌ترین نرخ مالیات بر محصولات دخانی را دارد. اگرچه مجلس برای افزایش نرخ مالیات محصولات دخانی تلاش کرد اما در نهایت میزان نرخ مالیات بر محصولات دخانی سال جاری، ۲۸ درصد خرده‌فروشی است.

وی با اشاره به میانگین جهانی مالیات بر سیگار گفت: میانگین جهانی مالیات بر دخانیات ۷۶ درصد قیمت یک نخ سیگار است؛ به طور مثال، میزان نرخ مالیات بر سیگار برای دو کشور پاکستان و اردن به ترتیب ۷۴ و ۸۶ درصد است. بسیاری از کشورهای دنیا که از منظر اقتصادی به ایران شبیه هستند، نرخ مالیات بر دخانیات بالایی دارند و مالیات محصولات دخانی را صرف امور سلامت مردم می‌کنند.

مسجدی با بیان اینکه برخی نسبت به افزایش نرخ مالیات محصولات دخانی انتقاداتی وارد می‌کنند، افزود: مخالفان افزایش نرخ مالیات بر محصولات دخانی بر این باور هستند که افزایش نرخ مالیات می‌تواند صنعت داخلی را با مشکل مواجه کند. این ادعا در حالی مطرح می‌شود که بهترین حالت ممکن حدود ۱۰ تا ۱۲ درصد سیگارهای مصرفی در کشور تولید داخل هستند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • امضای تفاهم‌نامه‌ همکاری شرکت ملی نفت برای توسعه میدان‌های گازی
  • امضا تفاهم‌نامه‌ همکاری شرکت ملی نفت برای توسعه میدان‌های گازی
  • تولید چادر‌های امدادی متناسب با فصل و اقلیم از سوی هلال احمر
  • افعی تهران، راسکولنیکُف و احساس منحصر به فرد بودن در جهان
  • آفریقا، هدف ویژه صادراتی روغن موتور ایران
  • چشم‌انداز روشن توسعه همکاری ایران و آفریقا طی ۲ دهه آینده
  • واکنش وزیر صمت به ماجرای تولید نوکیای تقلبی در ایران
  • ویپ های ۲ میلیون تومانی در کشور/ چرا سیگارهای الکترونیک در ایران ممنوع نمی شود؟!
  • تولید و عرضه به بازار کفی طبی نانویی
  • اطلاعات پروژه جدید بهمن دیزل